QUOTE(Virvytė @ 2013 02 23, 20:35)
Iš mokymų.
Degradas (jei imsim terminą iš šios diskusijos) - "klišė, etiketė" (citata), kurios globėjas neturėtų kabinti vaiko biologiniams. Globėjas turi suprasti "faktus" (citata) - kad toks žmogus praradęs viltį, neturintis atramos, patyręs nesėkmių ir t.t. Siūloma paanalizuoti, ar pats globėjas nebūna puolęs į neviltį, vienišas, sutrikęs..? Išvedama išvada - jei taip negatyviai vertiname biologinius, tai ir vaiko "viso" negebėsim mylėti.
Degradas (jei imsim terminą iš šios diskusijos) - "klišė, etiketė" (citata), kurios globėjas neturėtų kabinti vaiko biologiniams. Globėjas turi suprasti "faktus" (citata) - kad toks žmogus praradęs viltį, neturintis atramos, patyręs nesėkmių ir t.t. Siūloma paanalizuoti, ar pats globėjas nebūna puolęs į neviltį, vienišas, sutrikęs..? Išvedama išvada - jei taip negatyviai vertiname biologinius, tai ir vaiko "viso" negebėsim mylėti.
Na, yra skirtumas tarp negatyvaus zmogaus vertinimo ir negatyvaus zmogaus poelgiu vertinimo:) Pasirinkdami savo poelgius mes renkames ir pasekmes. Jei tie poelgiai daro skriauda kitiems, tai skriaudos darytojai turi prisiimti visa atsakomybe. Viena bio tevu atsakomybes daliu yra priimti ta fakta, kad jie savo paciu vaiko neaugins nes ju poelgiu pasekmes yra kenksmingos vaikui. Ir man paciai viskas tame labai aisku ir tokia informacija zinos mano vaikas. Nes neisivaizduoju, kokia zinute mes siustumem, teigdami, kad ji prievartaves tevas pats buvo nelaimingas, kad sirgo, kad buvo vienisas, prarado vilti? Tokia, kad jei vaikas kazkada jausis duobej, ir prarades vilti, ir liudnas ir t.t., kad tai gera priezastis skriausti kitus? O isivaizduojat, kiek prievarta patyrusiu vaiku, ivaikintu, neivaikintu, savu ir globojamu, butent taip ir gyvena, butent taip ir elgiasi, taip pateisina savo veiksmus? Nes jiems tai "normalu","sava"? Tai kur tada tas tikrasis musu darbas? Saldainiai ir bureliai? Tik ne pas mane namuose