QUOTE(Mikimauz @ 2013 02 22, 22:23)
Yra didele praraja tarp kalbejimo pozityviai ir kalbejimo negatyviai apie bio tevus. Pastarojo lyg ir niekam nesiuliau. Mano pasirinkimai butu tarp pozityviai ir neutraliai, leidziant paciam vaikui padaryti isvadas apie tevu meile. Rutike, speju jusu vaikeliui buvo iki 3m.
O kaip galima dar kalbėti, jei nepažįsti asmeniškai ir beveik nieko nežinai - tik neutraliai
Vaikiui buvo 2,5m
Apskritai, kai pradėjau auginti, pastebėjau, kad daug ką kitaip pradėjau vertinti. Kad ir tokie mažmožiai, kaip vaikų pasakos, istorijos. Turim knygelę:Margaspalvė genio kalvė. Nupiešti du išsigandę kirminėliai ir geniai. Nu geniai gerą darbą daro, kad valgo kirminus - medžius gelbsti gi. Bet kirminėlių irgi gaila, jie gi valgyt nori, o gali valgyt tik medžius. Nu nėra nei tie, nei tie nei tik geri, nei tik blogi. Tiesiog kažkokia vertybinė krizė Ir išaiškink vaikui, kad geras
Apskritai, kai pradėjau auginti, pastebėjau, kad daug ką kitaip pradėjau vertinti. Kad ir tokie mažmožiai, kaip vaikų pasakos, istorijos. Turim knygelę:Margaspalvė genio kalvė. Nupiešti du išsigandę kirminėliai ir geniai. Nu geniai gerą darbą daro, kad valgo kirminus - medžius gelbsti gi. Bet kirminėlių irgi gaila, jie gi valgyt nori, o gali valgyt tik medžius. Nu nėra nei tie, nei tie nei tik geri, nei tik blogi. Tiesiog kažkokia vertybinė krizė Ir išaiškink vaikui, kad geras
QUOTE(Sunute @ 2013 02 23, 12:19)
O kaip galima dar kalbėti, jei nepažįsti asmeniškai ir beveik nieko nežinai - tik neutraliai
tas neutraliai tai kas? Va kaip tas neutralumas atrodo? Kaip vaikui tas neutralumas atrodo? Nuo kurio amžiaus pats vaikas pradeda kalbėti? Ką sakyti paaugliui, kuris nėra kvailas ir puikiai supranta, jog tos tėvų"nelaimės" jį padarė viena koja šlubą? Ta prasme, kad jam dabar reik įrodinėt, ir visą gyvenimą reikėjo įrodinėt jog jis irgi turi teisę gyventi normalioj visuomenėj?O kaip ta plonytė raudona linija- už kurios yra tas anapus. Palūžtu ir būnu toks kaip tėvai, nes jie tik ligoniai ir nelaimingi- tai kodėl man nepalūžus. Tiesiog. Kol neturėjau Žiogo, supratimo neturėjau koks yra to globotinio kelias ir kokiam lygmeny jam vietos nėr. Jei jis visą savo gyvenimėlį gali tik paklusti ir bijoti. Aš galvojau, kad tik asmeniniam pokalby man gali pasakyt, kad mes jį galim ir į socializacijos centrą paimti(švietimo skyrius). Ne, pasirodo dar galima ir raštu atsakyti taip pat. Kad jis nėr mano vaikas- kad jis tik viso labo globotinis. Ir jei jis trukdo tiesiog pateptiesiems- turintiems tėvus, tai juos galim atskiti nuo visuomenės. Net jei tam nėr daugiau indikacijų negu kad рылом не вышел.
QUOTE(rutikė @ 2013 02 23, 14:40)
Vaikiui buvo 2,5m
aha. Utėlių priglausti nenorit? O ką jos irgi tik valgyti nori. Gal galima kažkaip atskirti- kas yra parazitai. Tiesiog. Tai ar tie medžiai yra tik genio ir kirmėlės santykis. Tik juodu liečia? Tai taip ir su tais tėvais- tai ar tėvų parazitavimas liečia tik vaikų ir tėvų santykį? Va pas mus laiptinėj gyvena pijokai- parazituoja. Nuo ketvirto aukšto iki pat rūsio vakar užliejo kaimynus. Užsibarikadavo ir neįsileidžia nieko. Užsuko laiptinei vandenį. Visi sėdi be vandens. Laiptinėj du nevaikštantys- gulintys neįgalieji, kūdikis ir šiaip senukai. Širdininkai. Ropoja vis su vandeniu iš parduoduvės. Savų gamtinių reikalų atlikti negali padoriai. Man kas, aš penktam aukšte. Atsukau radijatorių ir nupyliau- o kiti? Tai taip atsitiko iš ryto. 9.30. Kaip manai aš galėjau atsinešti to vandenio iš parduotuvės kol neparėjo vaikai? Kūdikis karščiuoti pradėjo- dygsta 6 viršutiniai dantys tolygiai. Tarkim atvažiuoja jų turimas vaikas(laimė gamta juos tuo neapdovanojo) kas jam pasakys kad ten patys nelaimingioausi žmonės tupi. Neišvengiamai ateis tas laikas, kai tik globėjų pasakojimų apie gėrį vaikui nepakaks. Jis pats rinks informaciją- iš realių šaltinių. Kaip tada? Tada tam vaikui reiks ne tik kad susitaikyt su tuo, kad jis atstumtasis, bet kad ir globėjui ne visai su galva gerai. Kad globėjai/įtėviai melagiai. Nėr gerų ar blogų pijokų. Yra tiesiog pijokai. Tai kaip sakyt vaikui- šitie kur po mumis, kur naktimis mušasi, dienomis primyža laiptinę, ir valytoja paskui turi plaut- blogai elgiasi. O tavo tėvai auksiniai, bet irgi tokie pat? Kaip nebus vertybinės krizės, jei vertybes nuo kojų ant galvos statai.
alfija, ar teko pažinti artimą savo sielai degradą - pijoką, narkomaną ?
Ar teko sutikti rafinuotą, išsilavinusį padarą tobulai šikantį ir myžantį į dūšią? neturiu atsakymo, kuris didesnis degradas.
Ar teko sutikti rafinuotą, išsilavinusį padarą tobulai šikantį ir myžantį į dūšią? neturiu atsakymo, kuris didesnis degradas.
QUOTE(Sunute @ 2013 02 23, 16:18)
alfija, ar teko pažinti artimą savo sielai degradą - pijoką, narkomaną ?
degradas ir parazitas- yra visiškai skirtingos kategorijos. Degradavęs parazitas- iš parazitozmo pozicijos, tai tas kuris grįžo į socialų kelią . O va kas yra degradavęs žmogus? Pagal ką degradavęs? Vat gimadantis vaikus žmogus, tam kad gauti pašalpas- yra parazitas, ir ne tik valstybės atžvilgiu, jis savo vaiko sąskaita parazitas. Jis tą vaiką yra pasiryžęs suniokoti iš karto- ir turėti asmeninę naudą.
Pažinojau ir pažįstu globėją, kuri visada labai džiaugėsi, jog vyriausia globitinė pati viską atsimena kaip buvo. Važiuodavo jei reikdavo su tais vaikais pas tą jų motiną. Ten į laidotuves važiavo, dar kažkada važiavo. Nepamenu ko. Vat neturėjo noro ji pasakoti apie tai, kad tai neleimių ištikti žmonės, buvo suaugus, nemažai gyvenimo mačius moteris ir ji žinojo kad gyvena ne pagal nelaimes- o taip kaip nori gyventi. Kaip ji kad sakė- motinai , pasirodo, garbė, kad vaikai pas mane auga.
QUOTE(alfija @ 2013 02 23, 16:34)
degradas ir parazitas- yra visiškai skirtingos kategorijos. Degradavęs parazitas- iš parazitozmo pozicijos, tai tas kuris grįžo į socialų kelią . O va kas yra degradavęs žmogus? Pagal ką degradavęs? Vat gimadantis vaikus žmogus, tam kad gauti pašalpas- yra parazitas, ir ne tik valstybės atžvilgiu, jis savo vaiko sąskaita parazitas. Jis tą vaiką yra pasiryžęs suniokoti iš karto- ir turėti asmeninę naudą.
Pažinojau ir pažįstu globėją, kuri visada labai džiaugėsi, jog vyriausia globitinė pati viską atsimena kaip buvo. Važiuodavo jei reikdavo su tais vaikais pas tą jų motiną. Ten į laidotuves važiavo, dar kažkada važiavo. Nepamenu ko. Vat neturėjo noro ji pasakoti apie tai, kad tai neleimių ištikti žmonės, buvo suaugus, nemažai gyvenimo mačius moteris ir ji žinojo kad gyvena ne pagal nelaimes- o taip kaip nori gyventi. Kaip ji kad sakė- motinai , pasirodo, garbė, kad vaikai pas mane auga.
Ką tai reiškia "nori"? Užaugo karta, kurie nieko kito nėra matę ir neįsivaizduja...mano supratimu, tai nelaimingi žmonės ir tiek. Net jei norėtų, jie nežino kaip keistis, kaip tapti tuo šalia gyvenančiu 200 hektarininku. Kiek tų šeimos centrų, ar motinos vaiko centrų? Gan reguliariai stebiu keletą tokių šeimų, bet neteko girdėti, kad iš rajono centro kokie socialiniai darbuotojai domėtųsi. Vaikai baigia užaugti, tuo vaikus patys pašalpoms gimdys...
Ar iš vaiknamio išėjusi mergiotė, alkanu kūnu ir siela, nelabai besigaudanti apsiaugojimo priemonėse ir gimdanti vieną po kito...pro ašaras socei sako, kad galvojusi, jog jau šio vaiko tėvas, tai jau bus tas išsiilgtasis princas...
QUOTE(Sunute @ 2013 02 23, 18:16)
Ką tai reiškia "nori"? Užaugo karta, kurie nieko kito nėra matę ir neįsivaizduja...mano supratimu, tai nelaimingi žmonės ir tiek. Net jei norėtų, jie nežino kaip keistis, kaip tapti tuo šalia gyvenančiu 200 hektarininku. Kiek tų šeimos centrų, ar motinos vaiko centrų? Gan reguliariai stebiu keletą tokių šeimų, bet neteko girdėti, kad iš rajono centro kokie socialiniai darbuotojai domėtųsi. Vaikai baigia užaugti, tuo vaikus patys pašalpoms gimdys...
Ar iš vaiknamio išėjusi mergiotė, alkanu kūnu ir siela, nelabai besigaudanti apsiaugojimo priemonėse ir gimdanti vieną po kito...pro ašaras socei sako, kad galvojusi, jog jau šio vaiko tėvas, tai jau bus tas išsiilgtasis princas...
užaugo karta? Apie ką tu? Apie globos namų vaikus? Vaiknamio kontingentą sudaro ne vaiknamio vaikų išmėtyti vaikai. Ne jų pragerti. Pragerti ir išmėtyti vaikai, kaip taisyklė yra tų- kurių reik gailėti ir eik jiems"padėti atsitiesti"©. Ne taip seniai ir vis dar nenuumirus yra mano ir Šelmos istorija. Keturi pamesti, jau išauginti ir dar keturi- neišauginti, bet palikti tėvams- kad tie už vaikams mokamus pinigus atsitiestų. Ir???? tai kas tie nelaimingi žmonės kuriems to gyvenimo ir nepamatyt? Suagę ir vaikai???? Ko ten gailėt reik????Va tėvas atneša pažymą- geria, bet gali susilaikyti. Bet net neketina laikytis. Čia jis tas nelaimingas? Gyvenimo kito nematęs? Vaikas be abejo- o jis? Jis irgi turi- keliolika hektarų tos žemės- gali ją dirbt, bet ne jis gauna pašalpas ir tiek. Ir geria. Žiogo broliai dar sovietmečiu buvo paimti iš motinos. Zylutės sociali giminė visa- išskyrus jos motinos tėvus. Tai jie iorgi kito gyvenimo nematę, ar pasirinkę tokį gyvenimo būdą, už kurį didžiausi kaina sumokėjų jų dukra? Yra filosofinis žvilgsnis į pasaulį, ir realusis- kuriam gyvent reikia. Kai tai atskiri gyventi daug lengviau. Ypač, kai nepradedi vaike ugdyte ugdyti aukos. Paklausius Žiogo, pasirodo jog visur viskuo ir visada kalti, visi skolingi, visi ne taip myli, ne tą duoda- o jis toks gerutis, nukentėjęs nuo aplinkos. Jis man taip ir rėkia- nekenčiu tavęs- tu verti mane galvoti, tu nori kad aš pats už save atsakyčiau, negaliu aš daugiau gyvent tokio gyvenimo. O aš tokia bjauri ir toliau lupu į tą nekenčiamą gyvenimą. Jam viskas sunku- pamokas ruošti, lėkštę į indaplovę padėti, sportuoti, galvoti, maudytis- viskas, kas reikalauja pastangų. Ir tu man siūlai ką? Pripažinti jog visi tie valkatos ir jiems reik padėti? Pastūmėt jį į tą kelią pačia? Pagreičio pridėt?
Papildyta:
QUOTE(Mikimauz @ 2013 02 23, 18:29)
Viena is priezasciu, kodel as noriu uzauginti vaika nuo tiek metu kiek noriu, patyrusi ta ir ana yra tai, kad vaikas tures praeities prisiminimus.
nebūtinai turės prisiminimus. Mergaitė, apie kurią kalbėjau, labai protinga ir galvos į smėlį nekišanti. Aišku, visų pirnma todėl, kad globėja protinga ir nevertė ten galvos kišti. Nes visa kita ir yra- vaiko mokymas galvą į smėlį kišti.
Iš mokymų.
Degradas (jei imsim terminą iš šios diskusijos) - "klišė, etiketė" (citata), kurios globėjas neturėtų kabinti vaiko biologiniams. Globėjas turi suprasti "faktus" (citata) - kad toks žmogus praradęs viltį, neturintis atramos, patyręs nesėkmių ir t.t. Siūloma paanalizuoti, ar pats globėjas nebūna puolęs į neviltį, vienišas, sutrikęs..? Išvedama išvada - jei taip negatyviai vertiname biologinius, tai ir vaiko "viso" negebėsim mylėti.
Degradas (jei imsim terminą iš šios diskusijos) - "klišė, etiketė" (citata), kurios globėjas neturėtų kabinti vaiko biologiniams. Globėjas turi suprasti "faktus" (citata) - kad toks žmogus praradęs viltį, neturintis atramos, patyręs nesėkmių ir t.t. Siūloma paanalizuoti, ar pats globėjas nebūna puolęs į neviltį, vienišas, sutrikęs..? Išvedama išvada - jei taip negatyviai vertiname biologinius, tai ir vaiko "viso" negebėsim mylėti.
QUOTE(Virvytė @ 2013 02 23, 20:35)
- jei taip negatyviai vertiname biologinius, tai ir vaiko "viso" negebėsim mylėti.
o tu cituoji ką?
matai, vaikas ne visada 'riužavas ir pūkuotas". Jei galvosime apie vaiko tėvus tik 'degradai" ir nei žingsnio daugiau į šalį, ką galvosi apie vaiką, kai jis elgsis bjauriai?
vat įsivaizduok - mano aštuonmtė, jei nenužiūūrėsi - baigėsi sąskaita, išsikrovė telefonas - dingsta iš akiračio. ką galvoti - motina valkatavo ir vaikas valkataus?
dabar taip atsitiko, kad aplinkiniais keliais žinau šiek tiek daugiau apie motinos giminę. Spėju ligą, kurią, greičiausiai turės ir mano vaikas, bent jau turi pradmenis. Manau, kad motina laiku negavo jokios pagalbos.