Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų ir įtėvių kursai

QUOTE(wetuckus @ 2013 02 22, 06:43)
Atsirink ką nori soc. darbuotojai išgirsti, šypsokis ir būk lipšnus

Tokį patarimą išgirdau ir iš pažįstamos, šešerius metus globančios mergaitę. Po globos nustatymo nė karto nelankė jokių kursų, socialiniai pas ją "nešmirinėja" (citata). Sako, nunešu kavos, saldainių, kad "ilgam atsiknistų" (citata). Ir tokiame požiūryje, manau, yra sveiko proto. Bet nėra to, ką mums bandoma įteigti, - "globėjas yra socialinės sistemos dalis". Provincijos VTAT man sako - imkit, globokit, įvaikinkit, jai/jam reikia meilės, o didmiesčio socialinis darbuotojas vertins, ar aš nesu per daug susitraumavusi (pgl. kokią skalę?), ar kvadratinių metrų gana (kiek jų vaikų namuose, kur lovos kojūgaliais ir galvūgaliais suremtos?), kiek kartų KET pažeidusi, kokie mano motina ir tėvas, ar pakankamai vertinama darbo rinkoje (o jis pats?), ar patenkinta seksualiniu gyvenimu. Cinizmas kažkoks. Ar aš noriu būti tokios sistemos dalis? Noriu, kad sistema man netrukdytų, o padėtų tada, kai man to reikia. Ar ši sistema taip manimi nepasitiki, kad privalo pirma mane išskrosti, paskui "vykdyti priežiūrą"?

Dėl pimojo filmuko. Imagine. Gerokai užgeriantis bedarbis jūsų globojamo vaiko tėvas ateina pas jus į svečius, jūs sėdite prie stalo, vaišinatės, jis dėkoja jums už jūsų pastangas, maloniai šnekučiuojatės, visi šypsotės... Už kadro lieka esminė dalis - kiek JAV socialinė sistema dirbo suo tuo tėvu, kad jis šitaip priimtų globos situaciją? LT globėjas atsakingas už santykių su biologine šeima kokybę. Kodėl? Sistema, kurioje veikia tokie ekspertinių žinių turintys socialiniai darbuotojai, neįgali resocializuoti kai kuriuos žmones. Globėjui, toje sistemoje veikiančiam visuomeniniais pagrindais (nežinau, kaip jo statusą kitaip apibūdinti), perkeliama atsakomybė kažkaip vaiko santykį su biologine šeima reanimuoti, humanizuoti ir kitaip -uoti. Nesuprantu aš tokios sistemos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virvytė: 22 vasario 2013 - 10:01
Mokymų metu pasidalink savo abejonėmis, ir jei dar papasakosi, kad vaikystėje Tave auklėdami tėvai turėjo rykštę - išvada bus neigiama, garantuoju!

Buten taip buvome nurode, pries mano vyra buvo naudojama psihologines ir fizines bausmes, fizine bausme taikyta ne maziau kaip karta per savaite iki 12 metu, psihologines bausmes kasdien. Isvada teigiama!!!!

Atsirink ką nori soc. darbuotojai išgirsti, šypsokis ir būk lipšnus - išvada teigiama.

O su situo teiginiu sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na į svečius ateiti nei užgeriantis, nei blaivininkas globojamo vaiko biotėvas ar motina be tavo sutikimo negali. Susitiksit kažkokioj kitoj aplinkoj. Tikrai ne namie. Nebent tu sutinki.
Manęs neglumina jokie klausimai. Nei kaip man lovoj, nei kaip kur kitur. Vaiką gi patiki. Tas man suprantama. Sunkai suprantu, kodėl atsakymas gali būti tik šabloniškas. Vieninetelis tinkamas kokį atsakytų jos pačios. Tas vargina.

O vat dėdė , kuris visiems drasko akis, tai pirm depresiją gydytis, kad tiek daug nerimo ir baimių. Kitaip neraskytų visiems akių, o paskui jau jam vaikai. Jei pasikeis požiūris.
Atsakyti
Tiesiogine transliacija is PRIDE (globa):

Atotrukio tarp vaiko ir bio tevu mazinimas:

Be tiesioginio kontakto:
Nusiusti vaiko nuotraukas bio tevams
Nusiusti ka nors skanaus (as: ???? ) arba veiklos ideja busimiems susitikimams
Paruosti vaika susitikimams su tevais
Pamineti vaiko tevus maldose ir seimos ritualuose
Pasidalinti vaiko Gyvenimo Knyga
Pasidalinti vaiko meno dirbiniais (as: pvz tais, kur vaikas piesa teva kaip slibina ji dauzanti kirviu)
Per agentura (musu atveju VTAS/T) siuti bio tevams laiskus
Kalbeti apie vaiko tevus pozityviai ir atvirai
Dometis vaiko kilme, kultura etc etc

Su tiesioginiu kontaktu tarp bio tevu ir globeju:
Vesti vaika i pasimatymus su tevais ir apie tai kalbeti pozityviai
Kalbetis su bio tevais apie vaiko kasdienini gyvenima
Skatinti tevus skambinti vaikui ir skatinti vaika skambinti tevams
Susitikti su vaiko tevais pries globa
Klausti tevu patarimu
Padrasinti tevus, kad vaikai juos myli
Dalyvauti mokymuose ir ismokti, kaip dirbti su bio tevais
Vadinti vaika "Jusu vaikas" kalbant su bio tevais
Dalintis vaiku auklejimo informacija su bio tevais

Dirbant su bio tevais:
Vesti bio tevu susitikimus globeju namuose
Dalyvauti susitikimuose bio tevu namuose
Palaikyti vaiko grizimo i seima plana
Itraukti bio seimos dalyvavima vizituose pas gydytojus, terapeutus, susitikimus mokyklose
Padeti planuojant vaiko grizima i bio seima
Dalyvauti mokymuose del bio tevu kuravimo
Padeti bio tevams del transporto i ju gydymo vietas

Pagalba bio tevams (JAV is agenturos, musu atvejais VATS/T/Soc)
Priimti tevus savo namuose
Koordinuoti ir drauge diskutuoti apie tevu disciplinos pastangas
Dalyvauti vaiku auklejimo pamokose kartu su bio tevais
Pasisakyti uz paslaugas tevams ir atstovauti ju gavimui
Palaikyti ir skatinti tevu dalyvavima gydyme
Suteikti tevams info apie ju vaiku auklejima
Buti pagalba tevams kai vaikas grazinamas i seima.

Va toks yra PRIDE smile.gif
Atsakyti
pas mus irgi buvo pride, bet kiek pamenu iš kursų buvo du akcentai:

Kalbeti apie vaiko tevus pozityviai ir atvirai (labai tam pritariau ir pritariu)
Dometis vaiko kilme, kultura etc etc. (buvo tokia kalba - globoti tautinės mažumos vaiką. Į jų religiją nebūčiau perėjusi biggrin.gif , bet supažindinusi su tautos istorija - tikrai taip).

Biotėvai negali lankytis Jūsų namuose be jūsų sutikimo. Galite reikalauti, kad susitikimuose dalyvautų VTAS atstovas. Buvo kalbama, kad geriau - neutrali teritorija, pvz. - VTAS patalpos. Kai buvo labai konkretus pokalbis apie galimą susitikimą su močiute, su VTAs tarėmės, kad susitikimas vyks arba jų patalpose ir bus policininkas (nors neoficialiai) arba mano pasirinktoje kavinėje, bet visvein su VTAS dalyvavimu.
Kavinę buvau parinkusi su pažįstamu barmenu, kažkokio skandalo atveju būtų išvedęs per tarnybines patalpas.
Kai pranešiau, kad jiems teks susimokėti už savo sąskaitos dalį, susitikimas vyks po mano darbo - fantazija mažumą nublanko.
Atsakyti
As "atvirai" suvirskinu. Pozityviai- priklauso nuo situacijos. Nebus pas mane jokiu "tave mamyte labai mylejo, tik auginti nemokejo" ciucia liulia biggrin.gif
Atsakyti
Nesižegnok anksčiau laiko laugh.gif prisišnekėsi.

Atsakyti
Karusia, prigavai mane ant lieziuvio. Nes as isties pamirsau viena scenariju, kuriame sau pazadejau tik geru zodziu mineti bio tevus: kai tevai tampa neigalus ir praktiskai negali auginti vaiko.
Atsakyti
Kai matysi, kad vaikas pergyvena, jog jis 'kitoks", 'blogas" dėl to, kad jo tėvai kitokie, blogi - kalbėsi ir gerai. Kad mama labai graži ir dukrytė į ją panaši, kad geria, nes yra nelaiminga ir netaps laiminga, kol nemes gerti, ir kad tai liga.....
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 02 22, 18:56)
Kai matysi, kad vaikas pergyvena, jog jis 'kitoks", 'blogas" dėl to, kad jo tėvai kitokie, blogi - kalbėsi ir gerai. Kad mama labai graži ir dukrytė į ją panaši, kad geria, nes yra nelaiminga ir netaps laiminga, kol nemes gerti, ir kad tai liga.....

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Visi punktai yra visai ir neblogi. Kad visus juos atlikti- tegu moka algą, tikrai atliksiu visiškai visus, nes jie nesunkūs. Bet jei globėjui reik dirbti, tai tada yra sunku. Vaiką/us reik ant kojų statyt. Žodžiu, kol algos globėjui nėr, tegu tėvų dalį dirba socialiniai darbuotojai, kurie algą ir už tokį darbą gauna taip pat.
Atsakyti
Nu negalima apie bio tėvus kalbėti blogai
Jie - mūsų vaikų dalis, o vaikai - jų dalis. Kaip jaustis vaikui, kai jo dalį atmeti, smerki. Kad ir kokia ta motina būtų, ji pagimdė dabar jau mano vaiką. Anksčiau irgi galvojau, kad negalėsiu nesmerkti bio motinos. Bet kai tą vaikį auginu, ateina kažkokia atjauta, nu nežinau gal atleidimas, dėkingumas.
Nežinau kaip būtų, jei globočiau ir susidurčiau tiesiogiai su vaiko giminėmis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutikė: 22 vasario 2013 - 21:09