Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų ir įtėvių kursai

Šiauliuose vyksta.
Tačiau daug patirties semiuosi ir iš čia rašančiųjų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2013 06 25, 15:11)
Kažkas iš pažįstamų lankė ir liko labai patenkinti (Vilniuje).

Aš irgi lankiau gal prieš porą metų, gavau kvietimą el.paštu - tęstiniai mokymai. Buvo apie drausmę ir, aišku, viską smile.gif Man labai patiko, tuo metu buvo toks gaivaus oro įkvėpimas.

Atsakyti
QUOTE(Šypsena @ 2013 06 25, 12:40)
jap jap, sita internetine nuoroda ir as zinau, tik realiai ji neveikianti.
O parengiamieji kurai buvo senai, ir dar nelabai kokybiski kaip dabar kad skaitau, ir vaizdo medziaga ir pan.
O noretusi specializuotu kursu, pagalbos.
Juolabiau, jei toks poreikis yra man, kuri augina vaikus nuo pirmuju ju gyvenimo dienu, ir kol kas neisryskejus ir tikiuosi neisryskes, jokioms igimtoms bedoms, tiesiog kad pati nesijauciu tvirtai stovinti ant koju, kaip reikes pasakyti kaip tvarkytis su reakcijomis.
Net negaliu isivaizduoti poreikio toms kurios paeme vyresnius vaikus, kurie mena vaiku namus, kurieturi raidos problemu, tai cia isvis butinybe.
Bet musu valstybe tik didziuojasi kad ivaikinta virs simto vaiku. O butu galima ir du simtus wink.gif

Kaune yra globėjų/įtėvių savipagalbos grupė. Kartą per savaitę renkasi pokalbiams ir maldai. Kartą per mėnesį vyksta "kino terapija" - kartu su Pastogės psichologėmis žiūrim filmą, (ar ištraukas) ir aptariam. Kartą į pusmetį vyksta 2-3 dienų rekolekcijos su nakvyne ir vaikų priežiūra. Man teko būti tik vienose rekolekcijose, bet įspūdžiai tikrai labai geri. Kažkaip tie žmonės, kur atvažiuoja yra.. tikri smile.gif. Paprasti, nuoširdūs, tokie na tikri.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 06 25, 18:07)
Kaune yra globėjų/įtėvių savipagalbos grupė. Kartą per savaitę renkasi pokalbiams ir maldai. Kartą per mėnesį vyksta "kino terapija" - kartu su Pastogės psichologėmis žiūrim filmą, (ar ištraukas) ir aptariam. Kartą į pusmetį vyksta 2-3 dienų rekolekcijos su nakvyne ir vaikų priežiūra. Man teko būti tik vienose rekolekcijose, bet įspūdžiai tikrai labai geri. Kažkaip tie žmonės, kur atvažiuoja yra.. tikri smile.gif. Paprasti, nuoširdūs, tokie na tikri.

Liute, bet jūs dar neturite globotinių? ar aš klystu? Ar tai nėra vien globėjų/įtėvių susiėjimai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 06 25, 15:19)
Liute, bet jūs dar neturite globotinių? ar aš klystu? Ar tai nėra vien globėjų/įtėvių susiėjimai? smile.gif

Mes tikrai dar neturime, bet ir besiruošiančius globoti/įvaikint mielai priima smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Karita @ 2013 06 25, 16:26)
Aš irgi lankiau gal prieš porą metų, gavau kvietimą el.paštu - tęstiniai mokymai. Buvo apie drausmę ir, aišku, viską smile.gif Man labai patiko, tuo metu buvo toks gaivaus oro įkvėpimas.

vat įdomu, ar pagal pašto grožį atrinkinėjo....Viešos informacijos neteko pastebėti.
Tiesa vienkartinių - keletos valandų kursų vieną kartą teko aptikti ir sudalyvauti. Tai buvo vienos terapijos sistemos pateikimas ir tiek. Sistemos šioje srityje nepastebiu. negi tiek akla...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 25 birželio 2013 - 19:54
QUOTE(Sunute @ 2013 06 25, 19:53)
vat įdomu, ar pagal pašto grožį atrinkinėjo....Viešos informacijos neteko pastebėti.
Tiesa vienkartinių -  keletos valandų kursų vieną kartą teko aptikti ir sudalyvauti. Tai buvo vienos terapijos sistemos pateikimas ir tiek. Sistemos šioje srityje nepastebiu. negi tiek akla...

Nežinau, pagal ką atrinkinėjo, galiu pasidalinti, kaip mintys dėliojasi smile.gif

Man pasirodė, kad dalyviai buvome tie, kurie lankė pas tas pačias ir rengimo kursus. Ne iš vienos grupės, iš kelių susirinkome - aš sutikau keletą 'kursiokų', tai nusprendžiau, kad kiti (irgi tarpusavy pažįstami) bus iš kitos 'kartos'.

Manau taip: ta pati vadovė, kuri mus parengė, paruošė projektą ir gavo finansavimą tęstiniams mokymams. Tai ir pakvietė savo turėtus "mokinius". Bet gal aš nusišneku, gal ne tik savo - specialiai nesidomėjau, sakau tik, koks man vaizdas.

Specialiai pati niekada pagalbos nesikreipiau, kursų nesiteiravau, nei skambinau, nei rašiau. Vieną dieną atėjo laiškas el.paštu, pažiūrėjau, kad tinka laikas, ir užsiregistravau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karita: 26 birželio 2013 - 01:26
QUOTE(liute @ 2013 06 25, 18:16)
Mes tikrai dar neturime, bet ir besiruošiančius globoti/įvaikint mielai priima smile.gif.

g.gif o jums pasiūlė dalyvaut, ar kaip sužinojot? unsure.gif mums Pastogė apie tokius "renginius" ir galimybes juose dalyvaut neinformavo, nors individualių pokalbių metu ne kartą minėjau, kad man labai įdomu tokios paskaitos, susibūrimai. unsure.gif klausė tik apie norą dalyvaut susitikimuose/paskaitose jau įvaikinus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 06 26, 08:11)
g.gif  o jums pasiūlė dalyvaut, ar kaip sužinojot?  unsure.gif  mums Pastogė apie tokius "renginius" ir galimybes juose dalyvaut neinformavo, nors individualių pokalbių metu ne kartą minėjau, kad man labai įdomu tokios paskaitos, susibūrimai.  unsure.gif klausė tik apie norą dalyvaut susitikimuose/paskaitose jau įvaikinus  smile.gif

Sužinojom neformaliai smile.gif, mano jaunėlės klasiokas yra globotinis. Jo globėja viena iš aktyviųjų ir organizuojančiųjų. Per ją ir info visa atkeliauja. Tikrai ne Pastogė organizuoja visus tuos renginius, tik Pastogės darbuotojai kviečiami kaip vieni iš lektorių/moderuotojų. Skelbimai apie rekolekcijas būna katalikiškuose tinklapiuose bernardinuose, katalikai.lt. Į rekolekcija galima atvažiuoti su nakvyne ir su vaikais smile.gif, kai bus kitos - būtinai parašysiu.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 06 26, 10:27)
Sužinojom neformaliai smile.gif, mano jaunėlės klasiokas yra globotinis. Jo globėja viena iš aktyviųjų ir organizuojančiųjų. Per ją ir info visa atkeliauja. Tikrai ne Pastogė organizuoja visus tuos renginius, tik Pastogės darbuotojai kviečiami kaip vieni iš lektorių/moderuotojų. Skelbimai apie rekolekcijas būna katalikiškuose tinklapiuose bernardinuose, katalikai.lt. Į rekolekcija galima atvažiuoti su nakvyne ir su vaikais smile.gif, kai bus kitos - būtinai parašysiu.

aaa, tada aišku smile.gif Būtinai pasidalinkit ir kitos vis kokia info apie tokius renginius. Esant galimybeu norėtųsi sudalyvaut.
Atsakyti
Pas mus Zarasuose retsykiais būna seminarai, paskaitos ir diskusijos- retai, kartą, du į metus. Dabar, kaip suprantu, parašius projektą, psichologė antradieniais iš Utenos atvažiuoja (Einoras lankosi pas ją). Paskutiniame seminare žymėjom anketas kokios susitikimo temos mums svarbios, žadėjo atsižvelgt. Praneša apie tai VTAT merginos, viską organizuoja Utenos globėjų rengimo centras (kažkaip taip vadinasi, ta pati komanda kuri PRAID kursus vedė)
Atsakyti
Paskaicius sia tema, tai susidaro vaizdas, kad gauti leidima globoti ar ivaikinti - be šansu g.gif
Atsakyti