QUOTE(arna @ 2013 05 30, 19:56)
Ir manęs to paklausė, tik ne PRIDE, o VTAT darbuotoja, kai jau vaikas daugiau nei metus gyveno namie. Pasakiau, jog vaikams nepasiekiamose vietose. Tai sulaukiau pastabos, kad esu išmokinta teisingai atsakinėti į klausimus
.
nors kartu ir juokinga
Vat ir suprask, ar čia jumoras, ar "visažiniškas" pastebėjimas.
QUOTE(alfija @ 2013 05 30, 20:30)
Pas mus kai uždavė klausimą tokį pat, pasigirdo visur esančio Žiogo baisiausia nustebęs klausimas- jūs ką, norit alkoholio gerti???????????????Perraudo, vos nepamėlynavo, ir nieko nebesakė.
gerai, kad prieš miegą užsukau. Su šypsena užmigsiu
O šiaip, vakaras- apmąstymų metas. Vis rašau rašau, kad man minčių kaskart vis daugiau kyla.
Pvz. Vis akcentuoja vaikų netektis, jų jautrumą, kaip atsargiai reikia su jais elgtis, kaip ieškot priežasčių ir paaiškinimų vos ne kiekvienam keistesniam elgesy ir t.t.
O aš vis sėdžiu ir galvoju - vat jei šiaip vaikai pyksta, ožiuojasi, dar kažkaip elgiasi, tai reikia tiesiogiai suprast, o įvaikintam vaikui vis teisintis bent jau sau, kad vat - jis patyrė traumą, čia taip atsiliepia. Na, kalbu, jei įvaikinimo metu vaikui buvo +/- vieneri metukai.
Nes na... kaskart vis akcentuoti, jog elgiasi taip, nes jis prarado biošeimą mane ne visada įtikina. Kaip mamos su patirtim mąsto?
Man ima atrodyt, kad tada bet kokiam žmoguje galima tokio tipo paaiškinimų rast - va tas vaikas "pagamintas" pagalbinio apvaisinimo būdu, kita mama patyrus krūvą persileidimų ir per daug lepina vaiką, trečias buvo papuolęs į avariją ir po smegenų sutrenkimo ir taip toliau... Na, viskas turi savo ribas, ar taip visą gyvenimą vis bijosim, kad tas likimo smūgis vaikui vis trukdo???
Labanakt