Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų ir įtėvių kursai

As kaip suprantu, tai jie ne 3 men. palieka?
Niekam nesuprantu tokio zmoniu mastymo...... Kaip galima vaika palikti....sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2013 02 20, 11:26)
Juridiškai nieko netinkamo nėra.

Nemanau, kad viskas tinkama. VTAT susidomėtų, jei kas suinteresuotas kreiptųsi. Juk vaiko gyvenamoji vieta turi būti su tėvais. Tėvai be kita ko turi pareigą auklėti vaiką. O kaip ir kada jie šią pareigą realizuoja? Per atostogas ir pasimatymus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virvytė: 20 vasario 2013 - 12:58
QUOTE(Virvytė @ 2013 02 20, 12:56)
Nemanau, kad viskas tinkama. VTAT susidomėtų, jei kas suinteresuotas kreiptųsi. Juk vaiko gyvenamoji vieta turi būti su tėvais. Tėvai be kita ko turi pareigą auklėti vaiką. O kaip ir kada jie šią pareigą realizuoja? Per atostogas ir pasimatymus?

Nu pabandykit VTAT ką nors 5rodyti smile.gif. Kiek vaikų paliktų tėvų, uždarbiaujančių užsienyje ir ką? Vat, jei vaikas būtų globojamas, manyčiau, globėjus užpultų, o čia, kiek suprantu, įvaikinas. Basta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 20 vasario 2013 - 13:26
QUOTE(Ute @ 2013 02 20, 11:26)
Juridiškai nieko netinkamo nėra.

Vaikas aprengtas, pamaitintas, juo rūpinasi. Įtėviai vaiką išlaiko, kai reikia vežioja pas gydytojus, vežasi atostogų ir pan.

Tai panaši situacija kai tėvai palieka vaikus trims vasaros mėnesiams pas senelius. Juk niekur to nedraudžiama. Iš teisinės pusės tai analogiška situacija ir institucijos negali prisikabinti.

Na o kaip klostysis ir taip traumuoto vaiko raida, kas bus su prieraišumu - čia jau visiškai kita istorija. O ir biologiniam vaikui toks ilgas atskyrimas manau būtų didelė trauma.

čia istorijų yra iš tų- kai gyvenimas visas tavo svajones beda nosim į realybę. Su įvaikinimu būna taip, su globa būna kitaip- grąžina atgal į globos namus. Manau šiuo atveju vaikaui, kad ir kaip blogai, bet geriau nei grąžinimas į globos namus.
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 02 20, 13:56)

pasakysiu paprastai, toj istorijoj tas pasakymas skamba na labai, dėl to vieno žodžio- įvaikis. Juk daugybė vaikų, nuosavų, auga pas senelius, na pas tetas. Ir niekam tai nekliūva. Nes vaikai nuosavi. Jei tas vaikas su teta sudaria, jei jis jaučiasi ten gerai- mylimas, prižiūrėtas, saugus, jei įtėvių jis yra mylimas- kas blogai jau taip nepakenčiamai. Kas būtų ir yra daugeliui geriau kai jie auga na tuose namuose, kaip ir savuose, bet realiai atstumti. Na su auklėmis, kuriuos jos už pinigus augina, ir tikrai būtent dirba. Meilę imituoja. Kada ir į keliones pasiima tas aukles, kad vaikai jiems netrukdytų poiilsiaut- čia jau geriau? Jei aš nežinočiau realiai kaip vaikui yra baisu tas grąžinimas, tai sakyčiau gal kitaip. Bet gyvenimas irgi bedė į realybę. Ir dabar žinau, kad gyvenimas pas tetą, tikrai ne blogiausias variantas. Beje, mūsų atvejui ir buvo įmotei siūloma- vaiką atiduoti giminei- seneliams, tetoms. Kam nors. Bent jau vedžioti į savaitinį darželį, o paskui gal kas jos galvoj ir jausenoj ir pasikeis. Bet buvo kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 02 20, 14:25)
Nu pabandykit VTAT ką nors įrodyti

Nesu tikra, kad būtina ką nors įrodinėti, draskyti susiformavusius ryšius.

Šiaip nemažai tų šeimų, kurios vaikus perleidžia kam nors auginti (dažniausiai dirbantys užsieny), žinomos VTAT. Nežinau atvejo, kad vaikas būtų šiaip, dėl karjeros ar kt. priežasčių, biologiniams tėvams gyvenant LT, atiduodamas auginti giminaičiams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virvytė: 20 vasario 2013 - 15:02
O aš žinau daugybę atvejų. Ir dėl karjeros, ir dėl sveikatos, ir dėl mokslo, ir dėl materialinio nepritekliaus. Auga, gyvena, pas senelius, pas tetą. Sovietmečiu dar ir dėl gyvenamo ploto nebuvimo vaikai gyvendavo pas senelius..
Atsakyti
aš paauglystę (tarybiniais laikais) praleidau pas tetą. kaime buvo benusibaigianti mokykla, o miestą važinėti nepakėgiau. vat ir gyvenau ten.
Prieš porą metų buvo primygtinai prašoma pranešti apie liekančius vaikus be tėvų ir išvykstant surašyti įgaliojimus kokiam giminaičiui.
Atsakyti
Pažįstu tėvus kuri dėl karjeros atidavė vaiką auginti močiutei į kitą Lietuvos pusę. Paskui kai vaikas paaugo tiek, kad jam susirgus galėjo savarankiškai pabūti vienas, parsivežė atgal.

Dabar nepuoliau tikrinti įstatymų/potvarkių, etc, bet man rodos dokumentuose formuluojama, kad tėvai "privalo užtikrinti" tą ir aną, žodžiu visus vaiko poreikius. O ne kad patys turi tuo užsiimti.

Papildyta:
Ir dabar prašoma. Bet čia tie atvejai kai tėvai išvyksta į užsienį ir vaikai lieka be įstatyminio atstovo.

O įstatymuose laikinoji globa tėvų prašymu jei jie gyvena Lietuvoje nenumatyta.

QUOTE(Karusia @ 2013 02 20, 15:36)
Prieš porą metų buvo primygtinai prašoma pranešti apie liekančius vaikus be tėvų ir išvykstant surašyti įgaliojimus kokiam giminaičiui.

Atsakyti
http://www.vaikoteis...evai_praso.html Kepu eklerus tai daugiau komentuot neturiu laiko. Bet iteisinti galima.
Atsakyti
Lankančius pasirengimo globoti ar įvaikinti mokymus noriu įspėti būti budriais. Įvaikinimo sistema Lietuvoje - tai nusikalstamų organizacijų susivienijimas, kuris labai greitai iš savo tarpo eliminuoja tokius, kurie išdrįsta kalbėti atvirai. Todėl realiai mokymai ir pasirengimo vertinimo procesas - tai yra veidmainystės ir gražbyliavimo procesas: Mokymų metu pasidalink savo abejonėmis, ir jei dar papasakosi, kad vaikystėje Tave auklėdami tėvai turėjo rykštę - išvada bus neigiama, garantuoju! Atsirink ką nori soc. darbuotojai išgirsti, šypsokis ir būk lipšnus - išvada teigiama.
Už "bazarą" atsakau: pats du kartus gavau neigiamą įvertinimą ir vieną kartą teigiamą. Ir žinau už ką. Todėl Jūs galite mokintis iš mano klaidos.

Po mokymų socialiniai darbuotojai nepalaiko ryšių su šeimomis ir atsisako konsultuoti, net ir prašomi nepriima į testinius mokymus, nors ir privalo konsultuoti, mokyti, palaikyti ryšį, net jei aš kaip globėjas turiu teisę dalyvauti mokymuose.

Man labai apmaudu dėl tokios sistemos ir dėl to, kad Vilniaus mieste pasirengimo mokymus vykdantys soc. darbuotojai yra tokie niekšai.
Tai sako žmogus , soc. darbuotojų vertinimo komisijai tiesiai į akis pasakęs, kad jų vykdoma veikla - tai prekyba vaikais ir nesulaukęs jokio argumento, kad tai nėra tiesa.

Jei ir Jūsų soc. darbuotojas manys, kad "gindamas" vaiko interesus turi teisę pasityčioti iš Jūsų - galime burtis į vieną kumštį. Be mūsų iniciatyvos čia niekas nepasikeis, o atsakingi už tokią situaciją ne nieko nedarančios tarnybos, o viską matantys ir tylintys globėjai/įvaikintojai.
Atsakyti
QUOTE(wetuckus @ 2013 02 22, 05:43)

Man labai apmaudu dėl tokios sistemos ir dėl to, kad Vilniaus mieste pasirengimo mokymus vykdantys soc. darbuotojai yra tokie niekšai.

soc. darbuotojų vertinimo komisijai  tiesiai į akis pasakęs, kad jų vykdoma veikla - tai prekyba vaikais

Po mokymų socialiniai darbuotojai nepalaiko ryšių su šeimomis ir atsisako konsultuoti, net ir prašomi nepriima į testinius mokymus, nors ir privalo konsultuoti, mokyti, palaikyti ryšį, net jei aš kaip globėjas turiu teisę dalyvauti mokymuose.

nedirbu socialinėje sferoje, tik su klientais. Po pirmųjų dviejų tokių pasidraskymų - aš elementariai vengčiau bet kokių kontaktų su jumis. Vedu kursus (kitokius) ir jei grupėje yra toks asmuo, kaip jūs - grupės darbas sužlugdytas. Klientas iš pragaro, skant. Ir į jokius tęstinius arkonsltacijas aš jūsų nekviesčiau.
Žmonės turi ne tik teises. bet ir pvz. pareigą - mandagiai bendrauti.
Atsakyti