Vertinimas yra darbas susijęs su moralinėmis-etinėmis vertybėmis kurias vertintojas neabejotinai vienokias ar kitokias turi. Nuo vertintojo išvados priklauso, ar į tą šeimą atkeliaus vaikas, ar ne.
Labai gali būti, kad jei viduje vertintojas nusprendžia, kad ta ar ana šeima netinkama, gali manyti, kad tikslas pateisina priemones ir sau priimtinais būdais bando pasiekti, kad į tą šeimą vaikas neatkeliautų, t.y. tiesiog gelbėti vaikus nuo to kas jų laukia toje šeimoje.
Tokios nuostatos man labai dera su dideliu geranoriškumu vienų šeimų atžvilgiu ir nesąžiningu elgesiu kitų atžvilgiu.
Nebūtinai tai iš principo negeranoriškas žmogus, o tiesiog tvirtų moralinių įsitikinimų, per daug tvirtų ir dėl to keliančių problemų.
P.s. Visiškai nepažįstu Laimos, nieko neesu girdėjusi apie ją ir tai ką rašau įspūdis susidaręs iš kitur.
QUOTE(Vasarvidė @ 2013 05 28, 12:38)
Sveikos ir sveiki. Na, nesu mėgėja veltis į diskusijas, bet minima Laima irgi abu kartus vertino mūsų šeimą: jokio kyšio reikalavimo, noro pakenkti iš jos pusės nepastebėjom. Priešingai, labai geranoriška, tolerantiška. Viską sakėm taip, kaip yra, kaip atrodo, nedailinom savo gyvenimo ar minčių. Ir viskas buvo gerai. Dėl tų išvadų- na, nelaikau savęs idealia globėja ar įmote, juo labiau visažine, kad galėčiau tiksliai įvertinti, bet jos tiko ir Vaiko teisių tarnybai, ir Įvaikinimo tarnybai. Kažkaip man pasirodė net neteisinga taip viešai sukritikuoti žmogų, kaip absoliučiai nekompetentingą ir nesąžiningą. Gal tiesos ir kitų dviejų pasisakymuose yra, bet mūsų atveju buvo visiškai kitaip. Ir toj visoj įvaikinimo maišalynėj (net su 4 miestų (rajonų) vaiko teisių tarnybom bendravom) kaip tik išliko kaip šviesus ir šiltas žmogus.
vat kiekvienas išsirenka, kas jam atrodo svarbiausia- tau žodis kyšis. O aš jo niekada nepastebiu, nes apie juos nieko nežinau. Niekur manęs neprašė. Kad tau patiko, tai matyt kalbėjai taip, kaip jai patiko girdėti. O šiaip ji labai negirdi jokios nuomonės- yra tik ji ir viskas. Ir ji labai sau protinga. /Gal dabar pasigimdžius ir savo, pasikeis, bet labai abejoju. Labai sunkus ji žmogus, labai jai trūksta brandos.
Išvadų rašymo kompetencija. Žinai, kaip tau pasakyt. Yra kitoj tarnyboj Rasa ir Lina- labai kompetetingos moterys. Ir kursuose, ir šiaip. Jos žmones girdi, jų nevargina nesutampanti su jų nuomone kitokia. Va taip, va.
Nepažįstu ir aš tos Laimos Mes lankome kursus "Pastogėj", tai kol kas tikrai, ir įdomu, ir pakankamai daug leidžia diskutuoti užsiėmimų metu. Minėjo, kad neigiamos išvados - tai pavieniai ir labai reti reiškiniai. Tai nebijau, kad jos bus neigiamos, labiau išreiškiau nerimą, jog Vilnius reikalauja perdėtų patikslinimų, ką mums minėjo.
O kyšių tema (tiek čia, tike pas daktarus, tiek teismuose ir tt) man irgi toks svetimas dalykas. Bent jau niekada nepastebiu reikalavimo, nebent pati savo noru nešu kokiam daktarui
O kyšių tema (tiek čia, tike pas daktarus, tiek teismuose ir tt) man irgi toks svetimas dalykas. Bent jau niekada nepastebiu reikalavimo, nebent pati savo noru nešu kokiam daktarui
Nežinau, ar verta ieškoti tiesos-tiesesnės už kitas. Kur Jūs radot, kad man ten patiko, jei jau reikia: parašiau už pasiruošimą paskaitoms - susitikimams- 2 iš 10 balų (žemiau nebuvo pasirinkimo) ir daug kitokių pastabų. Paskui pagal tai paklausė, ar ten aš rašiau (kažkaip man nesinori visko viešinti, ypač kas individualiai kalbėta), jau nekalbant, kiek tų lapų pildėm, raštą atpažinti nesudėtinga. Bet tai neturėjo kažkokios įtakos vertinime. Apie tai kalbėjau. O dėl kitų- na, gerai, kad Jūs tiek pažįstat, galit pasirinkti, galų gale žinot gerai, kaip tas išvadas rašyti. Na, kas čia ginčijasi. Juk viso labo parašiau savo patirtį, būtent bendraujant su tuo žmogumi. O Jūsų patirtis kitokia. O kodėl, kad su mumis ji bendravo kitaip, reikėtų nerašyti?
QUOTE(Vasarvidė @ 2013 05 28, 15:13)
Nežinau, ar verta ieškoti tiesos-tiesesnės už kitas. Kur Jūs radot, kad man ten patiko, jei jau reikia: parašiau už pasiruošimą paskaitoms - susitikimams- 2 iš 10 balų (žemiau nebuvo pasirinkimo) ir daug kitokių pastabų. Paskui pagal tai paklausė, ar ten aš rašiau (kažkaip man nesinori visko viešinti, ypač kas individualiai kalbėta), jau nekalbant, kiek tų lapų pildėm, raštą atpažinti nesudėtinga. Bet tai neturėjo kažkokios įtakos vertinime. Apie tai kalbėjau. O dėl kitų- na, gerai, kad Jūs tiek pažįstat, galit pasirinkti, galų gale žinot gerai, kaip tas išvadas rašyti. Na, kas čia ginčijasi. Juk viso labo parašiau savo patirtį, būtent bendraujant su tuo žmogumi. O Jūsų patirtis kitokia. O kodėl, kad su mumis ji bendravo kitaip, reikėtų nerašyti?
o ko tu taip pergyveni dėl kažkokios Nausėdaitės? Kam taip asmeniškai priimti? Net jei ji rašė išvadas, ir net teigiamas- tai dabar ką- jau ją ginti reikia. Tai jei žmogus parašo išvadas apie šunį, o apie likusius šeimos narius pamiršta, ir svarbiausia apie globėją taip pat. Tai ką sakyt. Gauni du lapus išvadų apie pekineso mišrūniuką. apie butą, kuriame nėr nei tualeto ar virtuvės. Vat parašė. Paskui lakstai iš paskos, kad pataisytų ir prirašytų tai ką reik. Kad šeimoj narių tiek, kad gyvena tiek, kad deklaruota tiek. Kad šuo globėju tapti nesirengia .
QUOTE(Vasarvidė @ 2013 05 28, 16:36)
Dėl šuns prajuokinai - tikrai. Gal ir nebetęsiu, nes nelabai man atrodo etiška va taip kalbėti apie kitą žmogų viešai.
Alfija, geriau papasakok, kaip sekasi Zylutei augti ir Džiugui- iš vienturtėlio tapus vyriausiuoju broliu net dviem mažiams.
Alfija, geriau papasakok, kaip sekasi Zylutei augti ir Džiugui- iš vienturtėlio tapus vyriausiuoju broliu net dviem mažiams.
atsakiau plepėjimų temoj. Stengiuosi Utės klausyti .
QUOTE(Amade @ 2013 05 28, 09:43)
:
bet tai čia ne negudrumas, o chamiškumas, jei pakiša teigiamas išvadas pasirašyt, o po to - bac - sukeičia Man tai net neįtikėtina, kad tokie dalykai vyksta
bet tai čia ne negudrumas, o chamiškumas, jei pakiša teigiamas išvadas pasirašyt, o po to - bac - sukeičia Man tai net neįtikėtina, kad tokie dalykai vyksta
gal nevisai taip, abu variantai buvo neigiami. Tik skirtingi. Ir daug netiesos - nei kam pssiskusi, nei pasiguosi, labai bjaurus jausmas, kai esi apsmeiziamas zmogaus, kurio pasitikejai ir buvai atviru.
QUOTE(wetuckus @ 2013 05 28, 22:11)
gal nevisai taip, abu variantai buvo neigiami. Tik skirtingi. Ir daug netiesos - nei kam pssiskusi, nei pasiguosi, labai bjaurus jausmas, kai esi apsmeiziamas zmogaus, kurio pasitikejai ir buvai atviru.
mane sudomino. Tiesiog Lietuviškas smalsumas (ciekavumas) - gal galit konkrečiai trumpai suformuluoti, ką neigiamo abu kartus parašė? Ir kokia netiesa? Ir kodėl negali pasiskųsti, pvz., tarnybos vadovui? Man tiesiog įdomu, ką galima taip primeluoti, pakeisti Jūsų pasirašytus dokumentus, ir kad į Jūsų pastabas nekreiptų dėmesio tų soc. darbuotojų vadovai...
QUOTE(Amade @ 2013 05 29, 09:10)
mane sudomino. Tiesiog Lietuviškas smalsumas (ciekavumas) - gal galit konkrečiai trumpai suformuluoti, ką neigiamo abu kartus parašė? Ir kokia netiesa? Ir kodėl negali pasiskųsti, pvz., tarnybos vadovui? Man tiesiog įdomu, ką galima taip primeluoti, pakeisti Jūsų pasirašytus dokumentus, ir kad į Jūsų pastabas nekreiptų dėmesio tų soc. darbuotojų vadovai...
Amade, aš nežinau ką jam ji surašė. Varavidei nepatiks, kad apie gyvą žmogų rašau, bet nu reik ir apie juos. Laima, dar prieš porą metų buvo 27 metų moteris. Labai jauna, kaip tokiems sprendimams tik pagal savo patirtį priimti. Jis su ja sisdūrė su dar jaunesne. Ir kai ateina tokio amžiaus žmogus, ir pradeda pamokymus kaip gyvenimas atrodyti turi, prisistato jog jos įgaliojimai yra itin platūs ir gali viską rekomenduoti- net butą pasikeisti, o va kaip butą pačiai susitvarkyti, kas yra 40 metų senumo butas ir kiek nuo tavo galių priklauso naamo apšiltinimas, siūlių lopymas- jai niekaip yra neaišku, nes tam jokios patirties, gal net tapetuot pačiai netekę niekada, gyveno tik pas mamą paskui su kažkuo. Kada tu niekaip negali išaiškinti, kad tau mama tų vaikų auginti nepadės ir padėt negali, kad tu jų artimais nedarysi daugiau nei klosis natūraliai- nes tai mamai pačiai pagalbos reik. (mano mama) tai niekaip. Kaip šitaip- ji tai visko pas mamą bėga. Jos mamai 50 mano 80- ir ji niekaip nesuvokia to amžiaus skirtumo ir negali įvertinti seno žmogus pajėgumų. Na tai yra žmogus, kuris pats dar už save nesugeba atsakyti, o nori būti Dievo vietininku žemėje, ir spręsti visų likimus.
QUOTE(alfija @ 2013 05 29, 08:30)
Amade, aš nežinau ką jam ji surašė. Varavidei nepatiks, kad apie gyvą žmogų rašau, bet nu reik ir apie juos. Laima, dar prieš porą metų buvo 27 metų moteris. Labai jauna, kaip tokiems sprendimams tik pagal savo patirtį priimti. Jis su ja sisdūrė su dar jaunesne. Ir kai ateina tokio amžiaus žmogus, ir pradeda pamokymus kaip gyvenimas atrodyti turi, prisistato jog jos įgaliojimai yra itin platūs ir gali viską rekomenduoti- net butą pasikeisti, o va kaip butą pačiai susitvarkyti, kas yra 40 metų senumo butas ir kiek nuo tavo galių priklauso naamo apšiltinimas, siūlių lopymas- jai niekaip yra neaišku, nes tam jokios patirties, gal net tapetuot pačiai netekę niekada, gyveno tik pas mamą paskui su kažkuo. Kada tu niekaip negali išaiškinti, kad tau mama tų vaikų auginti nepadės ir padėt negali, kad tu jų artimais nedarysi daugiau nei klosis natūraliai- nes tai mamai pačiai pagalbos reik. (mano mama) tai niekaip. Kaip šitaip- ji tai visko pas mamą bėga. Jos mamai 50 mano 80- ir ji niekaip nesuvokia to amžiaus skirtumo ir negali įvertinti seno žmogus pajėgumų. Na tai yra žmogus, kuris pats dar už save nesugeba atsakyti, o nori būti Dievo vietininku žemėje, ir spręsti visų likimus.
kažkaip juokingai graudu, jei taip iš tiesų pasiūlo pasikeisti butą ar pertapetuot sienas Bet juk tokio tipo "buitinės" sąlygos gali, manau, laisvai būt apskųstos. Nagi nueini pas tos darbuotojos vadovą, pasiūlai jam atvažiuot į svečius ir įvertint, tapetus. Arba dar geriau - paklaust, kokie tapetai pas kitas, teigiamai įvertintas, šeimas. Man tai baisiai užvirtų kraujas ieškot teisybės tokioj situacijoj iš principo, nors esu labai jau nemėgstanti konfliktų būtybė.
Pagal galiojančią globėjų/įtėvių vertinimo tvarką, išvadą apskųsti galite tik teismui. Internete paieškoję tą tvarką galite rasti. PRIDE mokytojai/vertintojai dirba įvairiose įstaigose ir tų įstaigų vadovai nėra jiems viršininkai PRIDE mokymų/išvadų atžvilgiu. Greičiausiai jie (įstaigų vadovai) net nėra baigę PRIDE ir neturi teisės vertintojams patarti. Niekam kitam išskyrus teismui (nei tarnybai Vilniuje, nei VTAT, nei vadovams) apskųsti negalite.
Lieka arba bandymas įtikinti vertintoją pakeisti išvadą ir susitarti gražiuoju, arba kreiptis į teismą. Galima tikėtis, kad kas nors (pvz. vadovas) pakalbės su vertintoja ir tai padės. O gali po tokio pokalbio ir atvirkščiai būti: vertintoja užsispirs ir iš principo nekeis.
Tik čia forume perskaičiau, kad būna atvejų, kai tarnyba Vilniuje prisikabina. Nežinau kaip tokiu atveju yra iš formalios pusės. Kai mums dar rašė išvadas, tai apie tokius dalykus dar tarpusavyje nekalbėjo. Tada ir kiti nesidalino, kad tokių bėdų turėtų.
Lieka arba bandymas įtikinti vertintoją pakeisti išvadą ir susitarti gražiuoju, arba kreiptis į teismą. Galima tikėtis, kad kas nors (pvz. vadovas) pakalbės su vertintoja ir tai padės. O gali po tokio pokalbio ir atvirkščiai būti: vertintoja užsispirs ir iš principo nekeis.
Tik čia forume perskaičiau, kad būna atvejų, kai tarnyba Vilniuje prisikabina. Nežinau kaip tokiu atveju yra iš formalios pusės. Kai mums dar rašė išvadas, tai apie tokius dalykus dar tarpusavyje nekalbėjo. Tada ir kiti nesidalino, kad tokių bėdų turėtų.
QUOTE(Amade @ 2013 05 29, 09:44)
Bet juk tokio tipo "buitinės" sąlygos gali, manau, laisvai būt apskųstos. Nagi nueini pas tos darbuotojos vadovą, pasiūlai jam atvažiuot į svečius ir įvertint, tapetus. Arba dar geriau - paklaust, kokie tapetai pas kitas, teigiamai įvertintas, šeimas. Man tai baisiai užvirtų kraujas ieškot teisybės tokioj situacijoj iš principo, nors esu labai jau nemėgstanti konfliktų būtybė.