Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų ir įtėvių kursai

QUOTE(Amade @ 2013 05 27, 12:55)
Apie vaistus pasakėm per asmeninį susitikimą  ir supratom, kad norint bus galima prisikabint.  g.gif  vat ir neramu.

Beje, žadėjo tas parašytas išvadas duoti perskaityt prieš siunčiant į Vilnių  g.gif

aš pasakiau, kad esu sirgusi depresija. atvirumas buvo įrašytas į pliusą.

Taigi jūs turite irgi pasirašyti, bent jau aš pasirašinėjau biggrin.gif
Papildyta:
kažkada dalyvavau susitikime su būsimais globėjais/įtėviais. Jie klausė apie santykį su biologiniais tėvais. Tai vat tas santykis - kit. Nuo priešiškumo kursų metu iki gailesčio, kai vaikas jau auga pas mane. Jie tiesiog labai daug neteko gyvenime - galimybės auginti savo vaiką.
Atsakyti
Į Vilnių siunčia tik teigiamas išvadas 4u.gif

Beje, žadėjo tas parašytas išvadas duoti perskaityt prieš siunčiant į Vilnių  g.gif

Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 05 27, 13:19)
aš pasakiau, kad esu sirgusi depresija. atvirumas buvo įrašytas į pliusą.

Taigi jūs turite irgi pasirašyti, bent jau aš pasirašinėjau biggrin.gif
Papildyta:
kažkada dalyvavau susitikime su būsimais globėjais/įtėviais. Jie klausė apie santykį su biologiniais tėvais.  Tai vat tas santykis - kit. Nuo priešiškumo kursų metu iki gailesčio, kai vaikas jau auga pas mane. Jie tiesiog labai daug neteko gyvenime - galimybės auginti savo vaiką.

Na, logiškai mąstant, už atvirumą neturėtų kenkti. Juo labiau, kai turėjom puikią galimybę nutylėti apie tai. Bet nematom reikalo slėpti 4u.gif

Hmmm... na taip, mūsų grupėj irgi diskutuojam nuo pykčio iki gailesčio bio tėvams. Aš irgi neturiu kažkokios kategoriškai neigiamos nuomonės, kad va, palikai - tai vertas tik pasmerkimo. Ne, jokiais būdais. Bet kaip tik manau, kad taip vaikai "nutraukia" galimybę tapti tokiais pat, kaip jų tėvais. Sutinku, kad tos motinos pačios dažnai būna užaugę netinkamose sąlygose, neturėjo jokių įgūdžių, tai kaip jos gali jausti atsakomybę gimdydamos savus vaikus? unsure.gif Man čia tokia pasaka be galo su visais jausmais nuo gailesčio iki pykčio. Ir visi tie jausmai normalūs, manau. Bet esmė juk yra VAIKAS, jis nekaltas, jam reikia meilės, šeimos, pavyzdžio, kaip galima būti geru žmogumi.

QUOTE(Ute @ 2013 05 27, 13:25)
Į Vilnių siunčia tik teigiamas išvadas  4u.gif

Na, taip taip mirksiukas.gif tik mums net kelis kartus sakė, kad Vilnius pastaruoju metu labai kabinėjasi, prašo visokių patikslinimų, kol į eilę įtraukia. Tai vat tas vaistų gėrimas, bijau, gali būti nemenko vilkinimo priežastim, jei tik kokia teta panorės "pasitikslinti" doh.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 05 27, 13:55)
g.gif  Tada mūsų keturių porų grupei visiems galėtų neigiamas išvadas rašyt  biggrin.gif  dvejiems už pamąstymus apie biošeimas, kitoms dviems už pasakymą, kad jei turėtų biovaikų, neitų įsivaikint  biggrin.gif
O jei rimčiau, konkrečiai apie savo šeimą, šiek tiek neramu dėl sveikatos. Na, vyras geria antidepresantus, bet daktarai jokių oficialių diagnozių, susijusių su depresija ir pan., nėra įrašę. Ir vyrui sako, kad tiesiog reikia sureguliuoti išsiderinusią nervų sistemą. Apie vaistus pasakėm per asmeninį susitikimą  ir supratom, kad norint bus galima prisikabint.  g.gif  vat ir neramu. tikrai neramu. Iš vienos pusės, neturim tikslo slėpt, juo labiau paaiškinom viską. Tuo pačiu, lankėsi namie du kartus, matė, jog auginam vaiką, namai tvarkingi, ruošiamės kraustytis į namą (rodėm ir jo foto, nes kraustysimės jau po kursų), turim darbus. Na... vat įdomu, kaip bus pažiūrėta, ar pasigailėsim buvę atviri, ar tai nebus lemiamas faktorius.  g.gif Bet nerimo yra.

tai andepresantus, atpalaiduojančius vaistus ir esant stuburo išvaržai išrašo, dar daugiau- nuo epilepsijos vaistukai irgi visokiems tokiems skausmams labai taikytini ir gerai veikia- tai kaip tada? Pavyzdžiui lorazepamą ir visai leidžiamą- 10mg prisieina žmonėms vartot nuo nugaros, stiprius raminamus vartoja skydliaukininkai, širdininkai- trankvliantus įvairiausius. Žodžiu, dėmesio nekreipkit. Tegu net nebando. Galų gale, antidepresantus ir raminančius ir net prie aštraus gastrito skiria ir viskas.
Atsakyti

mums dave isvadas paskaityti, pasirasyti, kad perskaiteme, o veliau pasirasyta lapa idejo i visai kito turinio isvadas, ne tas, kurias skaiteme. Tarnyboj pasiteiravau kodel taip daroma - sako, soc darbuotojai yra atestuoti, todel turi teise klastoti dokumentus.
Atsakyti
QUOTE(wetuckus @ 2013 05 27, 20:37)
mums dave isvadas paskaityti, pasirasyti, kad perskaiteme, o veliau pasirasyta lapa idejo i visai kito turinio isvadas, ne tas, kurias skaiteme. Tarnyboj pasiteiravau kodel taip daroma -  sako, soc darbuotojai yra atestuoti, todel turi teise klastoti dokumentus.

nori pasakyti, kad rašėtės ant tuščio lapo?

klausyk, kartais tu ne Medinis? ar šiaip su misija nusišnekėt?
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 05 27, 21:18)
nori pasakyti, kad rašėtės ant tuščio lapo?

klausyk, kartais tu ne Medinis? ar šiaip su misija nusišnekėt?

nevisai ant tuscio: kelios eilutes buvo parasytos ir vieta parasams. bet isvada - ne vien sitas lapas. Jei netiki - pati paskambink tarnybos direktores pavaduotojai Daliai, del soc. darbuotojos Laimos Nausedaites atlikto svadu klastojimo ir teisybes neatitinkanciu faktu rasymo isvadose - as tai teisme irodziau, neissigalvoju. Tada gal issiaiskinsim kas medinis, kas peliukas ar gal koks kitas sviesiaplaukis personazas.
Atsakyti
Man irgi Laima rase isvada. Viskas buvo tiesiog super. Kad pasirasyti isvada tai ji susitiko su mumis pries darba, 6.30 val. ir kai reikejo patikslinti pageidaujamo vaiko amziu, tai pati visus dokus net suveziojo.
Ir tik uz aciu. Be jokiu paskatu ir motyvaciju dirbti tongue.gif
Atsakyti

Na jei dėl Nausėdaitės kompetencijos, ir ypač išvadose- tai labai jau negudri ta moterytė. Na bando ji ant savo kailio globėja būti, bet...jau taip kad visai tas mūsų kartais pasirodantis dėdė neteisus jos atžvilgiu- nepasakyčiau.
Atsakyti
QUOTE(wetuckus @ 2013 05 27, 21:30)
nevisai ant tuscio: kelios eilutes buvo parasytos ir vieta parasams. bet isvada - ne vien sitas lapas. Jei netiki - pati paskambink tarnybos direktores pavaduotojai Daliai, del soc. darbuotojos Laimos Nausedaites atlikto  svadu klastojimo ir teisybes neatitinkanciu faktu rasymo isvadose - as tai teisme irodziau, neissigalvoju. Tada gal issiaiskinsim kas medinis, kas peliukas ar gal koks kitas sviesiaplaukis personazas.

g.gif jei taip iš tikro buvo tada baisiai piktai. Labai labai baisiai. unsure.gif Beje, gal tada reikėtų prašyt, kad išvadas el.paštu atsiųstų, na, kaip normalų dokumentą, kurio kopiją norisi ir sau turėti unsure.gif Toks, manau, labai paprastas būdas tokiems "nesklandumams" užkirsti kelią. Arba paprašyti, kad pairašyta būtų dviem egzemplioriais, vienas - įtėviams, kitas - jiems. unsure.gif Arba pasirašinėti ant kiekvieno išvadų lapo, kaip kad įmonės daro su sutartimis unsure.gif Taip sakant, daug variantų. Bet gudrūs mes po fakto būnam doh.gif cool.gif

QUOTE(alfija @ 2013 05 28, 07:48)
Na jei dėl Nausėdaitės kompetencijos, ir ypač išvadose- tai labai jau negudri ta moterytė. Na bando ji ant savo kailio globėja būti, bet...jau taip kad visai tas mūsų kartais pasirodantis dėdė neteisus jos atžvilgiu- nepasakyčiau.

bet tai čia ne negudrumas, o chamiškumas, jei pakiša teigiamas išvadas pasirašyt, o po to - bac - sukeičia blink.gif Man tai net neįtikėtina, kad tokie dalykai vyksta blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amade: 28 gegužės 2013 - 09:46
QUOTE(Amade @ 2013 05 28, 10:43)

bet tai čia ne negudrumas, o chamiškumas, jei pakiša teigiamas išvadas pasirašyt, o po to - bac - sukeičia  blink.gif  Man tai net neįtikėtina, kad tokie dalykai vyksta  blink.gif

man panašiai buvo. Bet matyt iš mūsų grupės panašiai buvo ne vienai, nes labai greit jas abi iš ten ir Astą, Laimą ir paėmė. Laima pati sakė, kad ji kažkaip labai su VTAT konfliktuoja, jiems kažkodėl ji taip nepatinka. Kai išvadų paskutinį kart buvo atėjus pasirašyt.
Niekur aš nesikreipiau tada gavus tas jų išvadas, bet paskui kažkaip mano anketas paskaitė Įvaikinimo tarnyboj ir joms liepė savo nuostatas savarankiškai pakeisti.
Atsakyti
Sveikos ir sveiki. Na, nesu mėgėja veltis į diskusijas, bet minima Laima irgi abu kartus vertino mūsų šeimą: jokio kyšio reikalavimo, noro pakenkti iš jos pusės nepastebėjom. Priešingai, labai geranoriška, tolerantiška. Viską sakėm taip, kaip yra, kaip atrodo, nedailinom savo gyvenimo ar minčių. Ir viskas buvo gerai. Dėl tų išvadų- na, nelaikau savęs idealia globėja ar įmote, juo labiau visažine, kad galėčiau tiksliai įvertinti, bet jos tiko ir Vaiko teisių tarnybai, ir Įvaikinimo tarnybai. Kažkaip man pasirodė net neteisinga taip viešai sukritikuoti žmogų, kaip absoliučiai nekompetentingą ir nesąžiningą. Gal tiesos ir kitų dviejų pasisakymuose yra, bet mūsų atveju buvo visiškai kitaip. Ir toj visoj įvaikinimo maišalynėj (net su 4 miestų (rajonų) vaiko teisių tarnybom bendravom) kaip tik išliko kaip šviesus ir šiltas žmogus.
Atsakyti