Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų ir įtėvių kursai

QUOTE(arna @ 2013 04 29, 10:27)
Liute, kaip seminaras?

Labai labai patiko.
Nuostabus tas profesorius, šalia to, jog 30 metų dirba su vaikais ugdymo ir psichologijos srityje, jis ir pats augina du neįgalius sūnus. Labai šilta buvo atmosfera, daug savų veidų, pažįstamų iš katalikiškų renginių ar stovyklų. Sekmadienį, kuris kaip tik sutapo su Bažnyčioje švenčiama Gyvybės Diena, per šv. Mišias skaitė Kauno vyskupų laišką, raginantį globoti ir įsivaikinti.
Keletas minčių.

Kiekvienas žmogs žemėje turi vieną tėvą ir vieną motiną, kuri jį pagimdė, tačiau jis gali turėti ne vieną mamą ir tėtį. Paėmę ne savo gimdytą vaiką, nesvarbu kiek jam laiko, turite jam pasakyti: "tavo motina tave pagimdė, o mes būsim tavo mama ir tėtis". Kažkaip aš visad panašiai ir jaučiau, kad taip galvoti būtų teisinga. Kai išgirdau šitaip kalbant žmogų, kurio praktika dirbant su įvaikintais vaikais virš 30 metų, labai nurimau, susidėliojo viskas į vietas.

Tikroji meilė yra paimti žmogaus skausmą (baimę, nerimą, kaltę, vienišumą) ir duoti jam pozityvą, tai ne jausmas, tai veiksmas.

Įvaikintas/globojamas vaikas visada yra PALIKTAS vaikas. Tai yra didžioji jo gyvenimo žaizda, jo skausmas, kurį jis išlies... negražiu būdu, nes jis tik vaikas. Išlies tam, kurį jis myli labiausiai. Jei reaguosim su meile, jo žaizda gis.

Vaikas turi šventą teisę žinoti tiesą apie save, savo šaknis, bet tėvai turi išmintingai atskleisti jam ją taip, jog ta tiesa būtų vaikui pakeliama.

Kiek pamenu ses. Daiva žadėjo sudėti seminaro įrašus. Kai sudės ir aš įkelsiu nuorodą į čia smile.gif. Bet ar tikrai niekas taip ir nebuvo tam seminare?.. g.gif smile.gif

Atsakyti
4u.gif labuka,
BALTAS PAVYDAS jums ,LIUTE, kad galite sudalyvauti tokiose renginiuose.
čia provincijos minusas.
Norų yra daug , o galimybės ribojamos.
labai būtume norėję sudalyvauti. argi žinių gali būti per daug ?
ax.gif
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 04 29, 17:35)
Tikroji meilė yra paimti žmogaus skausmą (baimę, nerimą, kaltę, vienišumą) ir duoti jam pozityvą, tai ne jausmas, tai veiksmas.

Įvaikintas/globojamas vaikas visada yra PALIKTAS vaikas. Tai yra didžioji jo gyvenimo žaizda, jo skausmas, kurį jis išlies... negražiu būdu, nes jis tik vaikas. Išlies tam, kurį jis myli labiausiai. Jei reaguosim su meile, jo žaizda gis.

Keletas minčių.

Globėjai/įtėviai turi suteikti pojūtį, kad vertėjo gimti.
Nėra blogų vaikų. Yra tokie, kurie netinkamu būdu parodo priklausymo poreikį.
Ugdymo esmė - išmokyti suimti save į rankas (savo žaizdas, istoriją).
Negalime leisti vaikui išgyventi tai, ką esame patys patyrę (mušimą, tampymą, įžeidimus).
Net nenorėdami vienas kitam perduodame savo nerimą (negatyvių emocijų projekcija į išorę).
Vaikas savo žaizdą projektuoja į išorę, įtėvius, nes jie verti priimti jo skausmą. Vaiko žaizda yra žaizda, kuri kalba. Svarbus mūsų atsakymas, tinkamas žodis.
Griežtas atsakymas gimdo baimę, žemą savivertę. Griežtumas reiškia emocijų silpnumą. Tai dialogo priešingybė.
Jei atsakau atlaidžiai, nenubrėždamas ribos tarp gero ir blogo, vaikui bus sunku integruotis, priimti taisykles, didėja rizika tapti priklausomu (nuo kitų žmonių, svaigalų, sekso ir kt.).
Ugdantis atsakymas apima klausymą, žodį, auką ir palaikymą. Klausytis taip lyg manęs nebūtų, tik kitas. Suteikti prasmę žodžiais tai kančiai, kurią patiria vaikai. Aukotis, t.y. kiekvieną kartą, kai norisi pabėgti, mesti, - sugrįžti. Palaikyti - tai priimti iššūkį, laikytis pozityvios kito (vaiko, suaugusio) idėjos.

Sunku perduoti tas mintis be konteksto, be tos retorinės įtaigos, kuri turbūt visus įtikino. Net jei buvo nesijuokiančių iš profesoriaus "ar jūsų vaikai dar nuo jūsų nepabėgo?" "kiek jiems kantrybės reikia su jumis..." "kaip jūsų žmona jus ištveria..." ir pan.

Seminaras labai tinkamas norintiems globoti/įvaikinti. Drąsinantis atpažinti savyje jėgą, galią. Mylėti, nors nesi tam pasiruošęs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virvytė: 29 balandžio 2013 - 22:01
QUOTE(Virvytė @ 2013 04 29, 19:49)

Sunku perduoti tas mintis be konteksto, be tos retorinės įtaigos, kuri turbūt visus įtikino. Net jei buvo nesijuokiančių iš profesoriaus "ar jūsų vaikai dar nuo jūsų nepabėgo?" "kiek jiems kantrybės reikia su jumis..." "kaip jūsų žmona jus ištveria..." ir pan.

Seminaras labai tinkamas norintiems globoti/įvaikinti. Drąsinantis atpažinti savyje jėgą, galią. Mylėti, nors nesi tam pasiruošęs.

Tikrai taip smile.gif. O pameni kai Ričardukas nusitvėręs šluotą atėjo pas profesorių "pašluoti" vidury jo kalbėjimo. "Norėčiau tave įsivaikint" pasakė jis, "jūs pavėlavot, smile.gif ", - atsakė Ričarduko įmotė. Vos kelios savaitės jie kartu o vaikas neatpažįstamai pasikeitęs.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 04 29, 16:35)
Labai labai patiko.
Nuostabus tas profesorius

Aha, pritariu dėl profesoriaus. Prieš kokius 5 metus jis vedė seminarą įvaikinusių šeimų stovykloje Trakuose. Buvo žiauriai įdomu, visi tokie pakylėti po tų paskaitėlių buvo.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 04 30, 07:36)
Tikrai taip smile.gif. O pameni kai Ričardukas nusitvėręs šluotą atėjo pas profesorių "pašluoti" vidury jo kalbėjimo. "Norėčiau tave įsivaikint" pasakė jis, "jūs pavėlavot, smile.gif ", - atsakė Ričarduko įmotė. Vos kelios savaitės jie kartu o vaikas neatpažįstamai pasikeitęs

S. jį pasirinko (vienas kitą turbūt), lankė, migdė. Gydytoja sakė, "nežinau, kaip ji jį pasiėmė..." Gal žinai kaip, liute? Ar ji jau įmotė/globėja? Neradau progos pasikalbėti su S., nors ir nepažįstamos esame. Galėčiau tiesiog paskambinti, bet ten toks jautrusis laikotarpis, nesinori lįsti į akis su klausimais. Kiek tam spirgučiui? 14-18 mėn.? Ėmiau kažkaip jau nesiorientuoti, kai maniškiai dideli.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virvytė: 30 balandžio 2013 - 08:00
QUOTE(Virvytė @ 2013 04 30, 05:54)
S. jį pasirinko (vienas kitą turbūt), lankė, migdė. Gydytoja sakė, "nežinau, kaip ji jį pasiėmė..." Gal žinai kaip, liute? Ar ji jau įmotė/globėja? Neradau progos pasikalbėti su S., nors ir nepažįstamos esame. Galėčiau tiesiog paskambinti, bet ten toks jautrusis laikotarpis, nesinori lįsti į akis su klausimais. Kiek tam spirgučiui? 14-18 mėn.? Ėmiau kažkaip jau nesiorientuoti, kai maniškiai dideli.

S. lanko kursus kartu su mumis, liko 1 užsiėmimas. Žinau jų meilės istoriją wub.gif smile.gif , bet gal tu paskambink jai. S. yra toks žmogus, jog tik džiaugsis kad dar vieną žmogų jos patirtis padrąsino ir sustiprino. Jos širdis atvira visiem, ne tik mažiem vaikam.

Atsakyti
Kaip faina skaityti jūsų pokalbį wub.gif

Atsakyti
Man irgi smagu ir baltai pavydu skaityt apie seminarą 4u.gif Gaila, kad negalėjau sudalyvauti unsure.gif
Atsakyti
Belaukdama žadėtos vasaros peršalau ir apsirgau, dar ir šiandien tebesirginėju. Tuo ir baigėsi mano dalyvavimas. Todėl labai įdomu skaityti įspūdžius ir labai laukiu nuorodų į seminaro į rašus.

QUOTE(liute @ 2013 04 29, 16:35)
Kiek pamenu ses. Daiva žadėjo sudėti seminaro įrašus. Kai sudės ir aš įkelsiu nuorodą į čia smile.gif. Bet ar tikrai niekas taip ir nebuvo tam seminare?..  g.gif  smile.gif

doh.gif Geras, ir aš ten buvau. Beje, kažkodėl man visą laiką buvo kažkoks jausmas kad per kažkokį renginį mes su Pippi pietavome už vieno stalo. blush2.gif Dabar jau sakyčiau, kad tai buvo Trakuose (nes prisimenu ir patalpą kur buvo valgoma). Tiesiog toks jausmas ir tiek. 4u.gif

QUOTE(Pippi @ 2013 04 30, 07:19)
Aha, pritariu dėl profesoriaus. Prieš kokius 5 metus jis vedė seminarą įvaikinusių šeimų stovykloje Trakuose. Buvo žiauriai įdomu, visi tokie pakylėti po tų paskaitėlių buvo.

Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2013 04 30, 09:42)

doh.gif Geras, ir aš ten buvau. Beje, kažkodėl man visą laiką buvo kažkoks jausmas kad per kažkokį renginį mes su Pippi pietavome už vieno stalo.  blush2.gif Dabar jau sakyčiau, kad tai buvo Trakuose (nes prisimenu ir patalpą kur buvo valgoma). Tiesiog toks jausmas ir tiek.  4u.gif

O gal Vištytyje? Nes ir man ten per vienus pietus buvo toks jausmas, kad prie stalo sėdi Utė (nors neturėjau jokio supratimo kaip atrodai ir koks iš tiesų tavo vardas smile.gif)
Atsakyti
Sveikos g.gif vis po kiekvieno kursų užsiėmimo man kyla daugiau ir daugiau klausimų... Įdomūs kursai, smagūs būsimi įtėviai, aktyviai diskutuojam, po to visą savaitę iki sekančio užsiėmimo merdu mintyse. Net kunkuliuoja. doh.gif Vat ir dabar po vakar (tema apie prieraišumą)... Nu mąstau mąstau... kartais man ta dėstoma teorija su realybe, atrodo, gerokai, oi gerokai prasilenkia... unsure.gif
Atsakyti