Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų ir įtėvių kursai

QUOTE(Sunute @ 2013 03 22, 10:40)
Žinai, man buvo viena sunkiausių ir pati ta ribinė patirtis būtent globa/įvaikinimas. Aplinkiniai, žinantys mano biografiją, tikrai to neįtartų. Mano vyrui taip pat.

Tik va, 'susivalgė', taip, kad norisi dar...

Vaikui - visais atvejais ribinė. Šeimoms - skirtingai, matyt...
Sunute, norisi dar vieno, vienos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virvytė: 22 kovo 2013 - 10:28
Amade, labai sveikinu su sprendimu. Kada kursus pradedat?

friends.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 03 22, 11:33)
Amade, labai sveikinu su sprendimu. Kada kursus pradedat?

friends.gif  wub.gif

balandžio 9 d Pastogėj, Kaune mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(šeimos kaklas @ 2013 03 22, 05:17)
Ką ir noriu pasakyti, nes patyriau savo kailiu, kai jaučiausi labai stipri psichologiškai, emociškai, buvau įsitikinusi, kad tokia ir liksiu, todėl [....]
deja, gyvenimas parodė ką kitą...tik džiaugiuosi, kad mano kietumas grįžta biggrin.gif jau vėl aš tampu savimi, kuri man patiko,

su vaiko auginimo patirtimi tapau žymiau mažiau kategoriškesnė, labiau 'apžaidžianti", mažiau einanti buldozeriu. wink.gif ir man tai patinka. Buldozeris lai lieka darbe biggrin.gif
Papildyta:
Amade - sveikinimai prisijungus.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 03 22, 09:40)
Tik va, 'susivalgė' taip, kad norisi dar... smile.gif
Va kodėl klausinėju Amadės visokių dalykų -kad noras turėti namie mažą vaikelį yra pastovus.Vienintelis vaistas-didesni tarpai tarp pienu kvepiančių ryšulėlių wub.gif
QUOTE(Amade @ 2013 03 21, 21:40)
Turim bio sūnų (beveik 1,5 m) ir tik jį turėdami pagaliau apsisprendėm, kad mūsų namuose tikrai bus mylimas ir vaikelis iš GN  smile.gif

Mano bio berniukai gimė 20mėn skirtumu,tame tarpe buvo dvi netektys.5 ir 21 savaitės.
Taigi juokiasi puodas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 22 kovo 2013 - 12:17
QUOTE(Germinė @ 2013 03 22, 12:11)
Va kodėl klausinėju Amadės visokių dalykų -kad noras turėti namie mažą vaikelį yra pastovus.Vienintelis vaistas-didesni tarpai tarp pienu kvepiančių ryšulėlių  wub.gif

Mano bio berniukai gimė 20mėn skirtumu,tame tarpe buvo dvi netektys.5 ir 21 savaitės.
Taigi juokiasi puodas...

Tikrai kad juokiasi puodas biggrin.gif Ir dar visa tai 20 mėn skirtumu blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 03 22, 13:37)
Tikrai kad juokiasi puodas  biggrin.gif Ir dar visa tai 20 mėn skirtumu  blink.gif  doh.gif
Norėjau pasakyti,kad galiu tave suprasti.Ne kokia hipotetine empatija,o iš realios patirties.Neturėjau,kas palaiko,likau viena su savo išgyvenimais.Tikrai ieškojau kompensacijos-žmogučio,kuriam galėčiau atiduoti visą neišmylėtą meilę.Nesakau,kad ir tu taip pat.Tik noriu pasakyti,kad visada norėsis namie mažo.Vėliau-dar labiau.Todėl ir siūliau neskubėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 03 22, 14:09)
Norėjau pasakyti,kad galiu tave suprasti.Ne kokia hipotetine empatija,o iš realios patirties.Neturėjau,kas palaiko,likau viena su savo išgyvenimais.Tikrai ieškojau kompensacijos-žmogučio,kuriam galėčiau atiduoti visą neišmylėtą meilę.Nesakau,kad ir tu taip pat.Tik noriu pasakyti,kad visada norėsis namie mažo.Vėliau-dar labiau.Todėl ir siūliau neskubėti  4u.gif

aš supratau, ką norėjai pasakyt. 4u.gif Tik tiek, kad atsiradęs sūnus visai nesėkmingai praeičiai uždėjo tokią "perdangą"... na, tai liko praeity. Kompensacijos nereikia, nes viską atpirko gimęs sūnus, supratau, kad buvo verta eit iki galo ir rizikuot. wub.gif
Dabar savo ryžtu neabejoju, o vat, kol neturėjau savo vaiko, kol mąsčiau, skaičiau apie įvaikinimą, mane būtent ir stabdė ta mintis, jog įvaikinimas man būtų kaip "gelbėjimasis", bet kartu suprasdavau, jog augindama vaikelį vis tiek jausčiau tuštumą dėl to, jog neturiu bio vaiko(ų). Aš juk net į nėščias moteris negalėjau žiūrėt, jau nekalbant, kaip sureaguodavau į kokios nors draugės/kolegės žinią apie nėštumą. doh.gif Taigi, visa tai, apie kompensacijas ir panašiai, galiu drąsiai parašyt, "kompensaciją" turiu - sūnų. Įsivaikinimas dabar turi visai kitokias spalvas, prasmę, 4u.gif
Kad bus nelengva suprantu, nes visų pirma neturiu įgūdžių auginti du vaikus. Bet iki savo vaiko gimimo aš net nebuvau rankose laikius kūdikio! Ligoninėj kvietėmės akušerę, kad parodytų KAIP išimti vaiką iš lovytės, nes nežinojom, buvo baisu, kad suluš biggrin.gif Vat taip, o mums jau toli gražu buvo ne po 20 ar 25 metus ax.gif
Įgūdžiai ateina su praktika. Problemų sprendimas taip pat priklauso nuo mūsų pačių noro jas spresti. Problemų dydis taip pat priklauso nuo mūsų supratimo...
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 03 22, 14:41)
Aš juk net į nėščias moteris negalėjau žiūrėt, jau nekalbant, kaip sureaguodavau į kokios nors draugės/kolegės žinią apie nėštumą.  doh.gif  .
Aha drinks_cheers.gif Atsimenu,kaip trenkiau į sieną visą pundą "Tavo vaiko" žurnalų-praskriejo pro pat PZ nosį,nors į jį ir netaikiau.Kaži,ar buvo kada taip išsigandęs biggrin.gif Bet man ta neviltis ir supratimas smogė netikėtai.Tai,turbūt,ir yra isterija?
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 03 22, 16:23)
Aha  drinks_cheers.gif Atsimenu,kaip trenkiau į sieną visą pundą "Tavo vaiko" žurnalų-praskriejo pro pat PZ nosį,nors į jį ir netaikiau.Kaži,ar buvo kada taip išsigandęs  biggrin.gif Bet man ta neviltis ir supratimas smogė netikėtai.Tai,turbūt,ir yra isterija?

na, aš tyliai pažliumbdavau, vengdavau kompanijų su nėščiomis moterimis ar šeimomis su kūdikiais, nes vieno susibūrimo metu prasėdėjau tylomis su ašaromis akyse. Tad po to tiesiog vengiau, kad neskaudint nei savęs, nei vyro... unsure.gif šeši metai praėjo tik egzistavimui, laukimui... šeši gražios jaunystės metai, nuo 23 iki 29 metų be tikro džiaugsmo, vien laukimas, gydytojai, persileidimai ir vėl iš naujo... unsure.gif Buvo atostogų, kelionių, bet... viso ko esmė buvo laukimas, neviltis...
Atsakyti
QUOTE(šeimos kaklas @ 2013 03 22, 05:17)
įrodinėjau čia visoms pačioj pradžioj kokia aš kieta ir tokia pat išliksiu, deja, gyvenimas parodė ką kitą...tik džiaugiuosi, kad mano kietumas grįžta biggrin.gif jau vėl aš tampu savimi, kuri man patiko, kuri pati gali padėti, o netapti bejėgia ir reikalaujančia pagalbos.

Arba jus ne taip supratote mano teiginius del mano galimybiu, arba as neteisingai issireiskiau. Bandau is naujo smile.gif As sakau, kad savo galimybes zinau. Ne i maksimumo puse (ne ta prasme "as zinau, kad viska sugebesiu,man jura iki keliu"), bet i minimumo puse- "as zinau, ko tikrai nesugebesiu ir kas mane palauztu". Pvz: siuo metu negaleciau pasirupinti vaiku, kuris nevaiksto, nes fiziskai negaleciau tokiu vaiku pasirupinti, nepakelciau paprasciausiai. Taip pat negaleciau pasirupinti vaiku, kurio rupinimasis reikalautu papildomo personalo,kam finansiskai neturiu galimybiu.
Papildyta:
As taip dabar pagalvojau..Is mano kursu gal 5 seimos norejo iki 2m, Virvytes kursuose irgi apie tiek (?), tai vasara bus ilgoka eile biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Amade, o kodel iki 2m? Siaip idomu, jei per daug asmeniska, galit neatsakyti.
Atsakyti
QUOTE(Mikimauz @ 2013 03 22, 18:36)

As taip dabar pagalvojau..Is mano kursu gal 5 seimos norejo iki 2m, Virvytes kursuose irgi apie tiek (?), tai vasara bus ilgoka eile  biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Amade, o kodel iki 2m? Siaip idomu, jei per daug asmeniska, galit neatsakyti.

Na, ilgoka eilė, o mes dar merginos užsirašėm, tai VTA darbuotoja sakė, kad tokio labai jau einamo "varianto" norim ir kad gali tekti ilgai laukti. Na, bet nebaugina tas laukimas. Sulauksim. 4u.gif
Kodėl iki 2 m? mastau.gif Prieš kelis metus skaičiau čia (kažkuri mama rašė), jog įvaikint/globot rekomenduojama jaunesnius nei bio vaikus. Aišku, nesu tikra, kiek tai teisinga. Kita priežastis - norisi, jog abu vaikai būtų panašaus amžiaus. Trečia, berods šiandien Alfija minėjo, jog tas amžius puikus tuo, jog ir sveikatos būklė daugmaž matosi (na, čia toliau diskusija, jog toli gražu gali dar daug kas išlyst - taip, bet tuo pačiu, daug kas iki tokio amžiaus "išlenda"), taip pat, manau, mažesniam vaikučiui lengvesnė adaptacija, ne taip jaučiasi aplinkos šokas g.gif Na, manau, kad toks amžius bent mūsų šeimai yra tinkamiausias. g.gif
Atsakyti