Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų ir įtėvių kursai

QUOTE(Germinė @ 2013 03 22, 00:15)
Na,labai sveikinu su tokiu sprendimu  4u.gif Bet...jis man atrodo abejotinas?Sūnelis dar labai mažas,o tu norėtum priglausti kitą,panašaus amžiaus.Jei tikrai skaitai mūsų temas,turėtum suprasti,kokie vaikučiai ateina iš institucijų.Aš labai už globą,įvaikinimą,aš visom kūno molekulėm už tai,kad VISI vaikai augtų šeimose.Nesiplėsiu,jei skaitei,supratai mano poziciją.Noro ir gailesčio neužtenka,reikia įdėti labai daug pastangų,triūso,jėgų,sveikatos.Ar tikrai gali?Pajėgsi?Kaip padalinsi dėmesį,kai jo reikės dviems?Abiems kartu?Kurį apkabinsi pirmą?Tavo norai geri  wub.gif Bet pabūk su mumis dar bent pora metų,paaugink savo šaunuolį sūnų - jis nenusipelnė netekti vaikystės todėl,kad mamai norisi daryti gera angel.gif Tu miela,puiki,gera,ir aš linkiu tau geriausios kloties.Ir tikiu,kad būsi nuostabi mama šeimos netekusiai mažylei.Tik neskubink laiko.Linkiu kuo geriausios kloties  4u.gif

Tiesą sakant tikėjausi tokio komentaro iš labiausiai patyrusių mamų ax.gif
Visų pirma - tikrai esu perskaičius beveik visas temas su jūsų pokalbiais ir žinau, kad tai nėra saldu-gražu kaip filmuose ar mūsų rožinėse vaizduotėse. mirksiukas.gif
Nenorėjau pirmam poste per daug prirašyt, tačiau dėl sunkumų ir viso kito... Na, mesvaikelio susilaukėme tikrai nelengvai (kam įdomu - istorija), tad puikiai žinau, jog negali žinot, kiek ir kokių sunkumų laukia, kiek jų gali panešti. Ir dar būtent pastaroji jūsiškė diskusija apie sveikus-nesveikus vaikus labai atveria akis. Bet tikrai nebesinori keist sprendimo. Ir juo labiau tai nėra dėl pasipuikavimo. Pažįstu iš savo, savo tėvų aplinkos keletą šeimų, auginančių vaikučius iš GN, visi jie - šaunūs vaikai, vienas jau visas vyras.
Problemų taip, ir baisu, bet negali žinot, kas tavo vaikui ar tau pačiam gali išlyst (aš būdama beveik 30 metų "susirgau" astma smile.gif )
Dėl savo sūnaus... kodėl ji neteks vaikystės? Kaipgi būtų, jei pati gimdyčiau jam būnant dvejų? Naujieji nariai - bio kūdikis ar iš GN natūraliai gaus daugiau dėmesio, bet mes turim šalia močiutę, kuri su mielu noru pabus daugiau laiko kartu, kol adaptuosimės...
Na, išties aš žinau, kad apmąstyta nemažai, visko nenuspėsi. Nes iš savo patirties žinau - nors ilgai laukėm ir sunkiai sulaukėm savojo vaikelio, jo gimimas ir pirmieji mėnesiai man buvo netikėtas šokas. Nors ir buvo sveikas ir ramus vaikas. Tad nebekuriu iliuzijų apie minkštus ir pūkuotus vaikučius.
Atsakyti
O va aš kaip tik manau kad ir Amadės atveju ir liutes atveju viskas bus gerai. Kad sprendimas yra labai geras ir be rožinių akinių. Labai mylintis, šiltas, apgalvotas, jaukus- realus ir be iliuzijų.
Vaikiukas iki dviejų metų- nedidelis, problemos, aišku gali būti didelės, bet nedidelis amžius vaiko duoda labai daug galimybių viską pataisyti sėkmingiau, daug kokybiškiau. Kažkaip iš karto jaukiai ramu.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 03 21, 22:25)
tu to niekda nesužinosi, kol tai neįvyks.

QUOTE(Amade @ 2013 03 21, 22:40)
Planuojam įsivaikinti vaikelį (norėtume mergytės iki 2 metų), kol kas laukiam kursų pradžios.(...)
Turim bio sūnų (beveik 1,5 m) ir tik jį turėdami pagaliau apsisprendėm, kad mūsų namuose tikrai bus mylimas ir vaikelis iš GN  smile.gif

QUOTE(Germinė @ 2013 03 22, 01:15)
Noro ir gailesčio neužtenka,reikia įdėti labai daug pastangų,triūso,jėgų,sveikatos.Ar tikrai gali?Pajėgsi?Kaip padalinsi dėmesį,kai jo reikės dviems?Abiems kartu?Kurį apkabinsi pirmą?Tavo norai geri  wub.gif Bet pabūk su mumis dar bent pora metų,paaugink savo šaunuolį sūnų - jis nenusipelnė netekti vaikystės todėl,kad mamai norisi daryti gera

Karusės žodžiai, manau, esminiai.
Šelma pasakojo, kaip ji tris apsikabina, kaip kiekvienas vaikiukas randa vietelę prie jos prisiglausti.
Jei taip vien protu viską svertum gyvenime, tai tinkamo laiko globai iš viso nelabai yra.

Ir dar. Globa tikrai nėra sunkiausia, kažkokia ribinė patirtis, kuri mus ištinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virvytė: 22 kovo 2013 - 09:01
QUOTE(Amade @ 2013 03 22, 08:24)
Dėl savo sūnaus... kodėl jis neteks vaikystės? Kaipgi būtų, jei pati gimdyčiau jam būnant dvejų?
Pirmiausia noriu patikinti,kad neturiu tikslo nei įžeisti,nei atkalbinėti.Man tiesiog įdomu.Jei sūnelis toks lauktas,taip sunkiai ir po tiek netekčių atėjęs,kodėl nenori juo ilgiau pasidžiaugti?Jis neatitinka tavo lūkesčių?Ar gedi prarastų vaikų ir ieškai kompensacijos?Garantuota,kad daugiau nepastosi,neišnešiosi,negimdysi?Kiek vaikų esi nusiteikus turėti?
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 03 22, 08:32)
O va aš kaip tik manau kad ir Amadės atveju ir liutes atveju viskas bus gerai. Kad sprendimas yra labai geras ir be rožinių akinių. Labai mylintis, šiltas, apgalvotas, jaukus- realus ir be iliuzijų.
Vaikiukas iki dviejų metų- nedidelis, problemos, aišku gali būti didelės, bet nedidelis amžius vaiko duoda labai daug galimybių viską pataisyti sėkmingiau, daug kokybiškiau. Kažkaip iš karto jaukiai ramu.

Na, esu rami vien dėl to, kad tikrai ne vienerius metus skaitau, svarstau. Ir džiaugiuosi, kad sprendimo nepriėmėm prieš gimstant savam vaikeliui (nebent būtų nepavykę).
Dėl problemų. Jau nemažai čia išsakyta, ypač paskutinėm dienom. Taip, norisi, kad mažylis būtų kuo sveikesnis, bet puikiai suprantu, kad daug kas aiškėja su laiku. Bet... juk ir saviems bio vaikams išlenda įvairių ligelių...

QUOTE(Virvytė @ 2013 03 22, 08:36)
Karusės žodžiai, manau, esminiai.
Šelma pasakojo, kaip ji tris apsikabina, kaip kiekvienas vaikiukas randa vietelę prie jos prisiglausti.
Jei taip vien protu viską svertum gyvenime, tai tinkamo laiko globai iš viso nelabai yra.

Dėl apkabinimo taip - kaip mamos apkabina kelis turimus bio ar ne bio vaikus, taip ir čia. Net nesvarstau tos "meilės" temos. Visus vaikus myli skirtingai. Tikrai ne vienodai. Bet kaip tik neseniai klausiausi laidos (ten kalbama buvo apie bio vaikus), kur pasakojo, kad nebūna vienodos meilės. Visi tėvai vaikus myli skirtingus, nes vaikai skirtingi, gimę skirtingu šeimai laiku, turintys skirtingus charakterius, gebėjimus. Taip, ir dauguma tėvų vienus vaikus myli labiau nei kitus, patys sau bijodami tai pripažinti. Buvo labai įdomu klausyt. Taigi, apkabinimas tėra tik lašas...

Jei visą laiką svarstytum, tai ne tik globai, bet ir savų vaikų gimdymui ar kitiems didesniems sprendimams laiko nebūtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 03 22, 08:24)
Tiesą sakant tikėjausi tokio komentaro iš labiausiai patyrusių mamų  ax.gif 
Visų pirma - tikrai esu perskaičius beveik visas temas su jūsų pokalbiais ir žinau, kad tai nėra saldu-gražu kaip filmuose ar mūsų rožinėse vaizduotėse.  mirksiukas.gif 
Nenorėjau pirmam poste per daug prirašyt, tačiau dėl sunkumų ir viso kito... Na, mesvaikelio susilaukėme tikrai nelengvai (kam įdomu - istorija), tad puikiai žinau, jog negali žinot, kiek ir kokių sunkumų laukia, kiek jų gali panešti. Ir dar būtent pastaroji jūsiškė diskusija apie sveikus-nesveikus vaikus labai atveria akis. Bet tikrai nebesinori keist sprendimo. Ir juo labiau tai nėra dėl pasipuikavimo. Pažįstu iš savo, savo tėvų aplinkos keletą šeimų, auginančių vaikučius iš GN, visi jie - šaunūs vaikai, vienas jau visas vyras.
Problemų taip, ir baisu, bet negali žinot, kas tavo vaikui ar tau pačiam gali išlyst (aš būdama beveik 30 metų "susirgau" astma  smile.gif )
Dėl savo sūnaus... kodėl ji neteks vaikystės? Kaipgi būtų, jei pati gimdyčiau jam būnant dvejų? Naujieji nariai - bio kūdikis ar iš GN natūraliai gaus daugiau dėmesio, bet mes turim šalia močiutę, kuri su mielu noru pabus daugiau laiko kartu, kol adaptuosimės...
Na, išties aš žinau, kad apmąstyta nemažai, visko nenuspėsi. Nes iš savo patirties žinau - nors ilgai laukėm ir sunkiai sulaukėm savojo vaikelio, jo gimimas ir pirmieji mėnesiai man buvo netikėtas šokas. Nors ir buvo sveikas ir ramus vaikas. Tad nebekuriu iliuzijų apie minkštus ir pūkuotus vaikučius.

Labas, viskas Jums, labai tikėtina, bus gerai 4u.gif 4u.gif

Prie Germinės klausimų dar kalusimuką pridėčiau, ar nėra noro kompensuoti savam vaikeliui tikimybės neturėti daugiau brolių/seserų. Tai labai svarbu išsiaiškinti su pačiu savimi.
Papildyta:
QUOTE(Virvytė @ 2013 03 22, 08:36)
Ir dar. Globa tikrai nėra sunkiausia, kažkokia ribinė patirtis, kuri mus ištinka.

Žinai, man buvo viena sunkiausių ir pati ta ribinė patirtis būtent globa/įvaikinimas. Aplinkiniai, žinantys mano biografiją, tikrai to neįtartų. Mano vyrui taip pat.

Tik va, 'susivalgė' Ttaip, kad norisi dar... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 22 kovo 2013 - 09:41
QUOTE(Germinė @ 2013 03 22, 08:58)
Pirmiausia noriu patikinti,kad neturiu tikslo nei įžeisti,nei atkalbinėti.Man tiesiog įdomu.Jei sūnelis toks lauktas,taip sunkiai ir po tiek netekčių atėjęs,kodėl nenori juo ilgiau pasidžiaugti?Jis neatitinka tavo lūkesčių?Ar gedi prarastų vaikų ir ieškai kompensacijos?Garantuota,kad daugiau nepastosi,neišnešiosi,negimdysi?Kiek vaikų esi nusiteikus turėti?

g.gif na, tas pasidžiaugti... koks yra laikas džiaugtis? g.gif Aš juo džiaugiuosi, lepinu (kartais per daug doh.gif ). Mano lūkesčius jis ne tik kad atitinka, bet ir pranoksta, man - jis tobulas didis.gif
prarasti vaikai išgedėti tikrai ir kompensacijos neieškau schmoll.gif tai ir buvo viena iš priežasčiųm kodėl nesiryžom to daryti neišbandę visų galimybių susilaukti savo vaikelio.
Kad daugiau nepastosiu nesu garantuota, bet artimiausius 4-5 metus neplanuoju to. O galbūt ir nebesiryšiu išvis... unsure.gif
Atsakyti
Amade, sveika prisijungus! wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 03 22, 10:35)
Na, esu rami vien dėl to, kad tikrai ne vienerius metus skaitau, svarstau. Ir džiaugiuosi, kad sprendimo nepriėmėm prieš gimstant savam vaikeliui (nebent būtų nepavykę).
Dėl problemų. Jau nemažai čia išsakyta, ypač paskutinėm dienom. Taip, norisi, kad mažylis būtų kuo sveikesnis, bet puikiai suprantu, kad daug kas aiškėja su laiku.

viskas išaiškėja su laiku, ir viskam išaiškėti reikia laiko. Labiausia džiugina žinia, kad nesinori gauti tobulo vaiko. Tas žinojimas, kad nei pūkuoto, nei tobulo, nei sveiko iš ten nebus- labai padeda ateity. Padeda nenusivilti nei savim, nei vaiku, padeda atsirasti pagrindui mylėti.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 03 22, 09:40)
Labas, viskas Jums, labai tikėtina, bus gerai 4u.gif  4u.gif

Prie Germinės klausimų dar kalusimuką pridėčiau, ar nėra noro kompensuoti savam vaikeliui tikimybės neturėti daugiau brolių/seserų. Tai labai svarbu išsiaiškinti su pačiu savimi.
Papildyta:

Žinai, man buvo viena sunkiausių ir pati ta ribinė patirtis būtent globa/įvaikinimas. Aplinkiniai, žinantys mano biografiją, tikrai to neįtartų. Mano vyrui taip pat.

Tik va, 'susivalgė' Ttaip, kad norisi dar... smile.gif

Tai yra ne noras kompensuoti, o noras, kad jis turėtų brolių ir seserų. mirksiukas.gif Noras suteikti vaikui galimybę turėti tėvus, namus, šeimą. Čia toks natūralus dalykas "imti-duoti". g.gif Manau, tai tikrai nėra blogai.
Suprantu, kad nebus lengva, na bet juk nei vienai iš jūsų nebuvo. Kiekvienas vaikas, ar pagimdytas, ar atėjęs iš globos namų, atneša sumaišties, nežinomybės, baimės... Ir reikia laiko išmokti gyventi kitaip smile.gif Tikrai mano vizija nėra tik tokia - du papuošti vaikučiai straksi šaligatviu, mes su vyru susikabinę einam iš paskos ir taip kas dieną biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 03 22, 11:02)
Tai yra ne noras kompensuoti, o noras, kad jis turėtų brolių ir seserų.  mirksiukas.gif Noras suteikti vaikui galimybę turėti tėvus, namus, šeimą. Čia toks natūralus dalykas "imti-duoti".  g.gif  Manau, tai tikrai nėra blogai.
Suprantu, kad nebus lengva, na bet juk nei vienai iš jūsų nebuvo. Kiekvienas vaikas, ar pagimdytas, ar atėjęs iš globos namų, atneša sumaišties, nežinomybės, baimės... Ir reikia laiko išmokti gyventi kitaip  smile.gif Tikrai mano vizija nėra tik tokia - du papuošti vaikučiai straksi šaligatviu, mes su vyru susikabinę einam iš paskos ir taip kas dieną  biggrin.gif

Bus viskuo. jei yra noras pirmyn 4u.gif Ne tokie baisus tie vaikai, juk savo vaikas nebuna blogas smile.gif Geras sprendimas. 4u.gif
Juk buna ir kitaip. Is pradziu isivaikini, paskui pagimdai, juk neatsisakai nei vieno, nei kito. Abu myli.
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2013 03 22, 10:15)
Bus viskuo. jei yra noras pirmyn 4u.gif Ne tokie baisus tie vaikai, juk savo vaikas nebuna blogas smile.gif  Geras sprendimas. 4u.gif
Juk buna ir kitaip. Is pradziu isivaikini, paskui pagimdai, juk neatsisakai nei vieno, nei kito. Abu myli.

Žinau porą ir tokių atvejų, vienas iš jų iš šio forumo mirksiukas.gif

ir šiaip, pamenu kai kurias iš jūsų nuo pat pirmų žingsniu, tikrai šeimos kaklą pamenu, kai tik pradėjo eiti šiuo keliu, berods ir jus, slavlanta g.gif dar kelias, tik vardų nepamenu... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amade: 22 kovo 2013 - 10:20