kiek nauju komentaru
kiekviena diena paskaitau.
Mano vaikas is israso buvo sveikas, sirges mazakraujyste, persirges rachitu, bronchitu.
Kai atsivezem vaika, pastebejau skylute nugaryteje, kur baiginejasi stuburas. Man tai buvo pirma karta, nieko nezinojau apie sita. paskui tik issiaiskinau kad cia buna, kai nestumo pirmomis savaitemis truksta folines rugsties buna ir enecefalijos ir dar baisiau, pas mus Spina Bifida oculta. Buvau ir pas neurologe, chirurga, tai chirurgas nuramino, sako kai bus 12-13 metu gali pulioti, pravalo kanalus ir viskas, gyvenimui ne trukdo. Buvau daejusi iki polikliniko vedejos, nes nenorejo daktare man duoti kortele paskaityti, apie visas islindusias ligas pasakiau, kodel nera informacijos. Tai vedeja nuramino, sako kad jos brolis turi spina bifida, jam jau virs 40 metu, sveikas, tik sunkumus labai negalima kelti.
Dabar zodziu is ligu neislipam, neturime imuniteto nuo virusu, tai kaip ir pripratome taip gyventi, galvojau kad cia del jo praeites, kad gyvenimas pilvuke jam buvo sunkus. Paskaicius, paklausius kitu mamu - tai pilna vaiku, kurie negali lankyti darzeli del to kad pastoviai serga, nors jie gime pas sveikus tevus ir myleti nuo gimimo.
Siai dienai nustate mums liga: astigmatizmas. Tai turesime vaziuoti i Santariskes, kad mums parinktu akinukus. Kas turi tokia liga, ar greitai isgydoma? Mes nuo spalio nesiojam akinukus.
Del tu visu psichiniu sutrikimu...net nezinau. Kokios psichines ligos gali islisti? Taip isgasdinot, daug priraset
Busimosios mamytes, turekite omeny, kad tai ka perskaitysite apie vaiko sveikata, tikrai bus ne viskas. Nes galutine teisinga diagnoze nustatoma tik per autopsija. Svarbu myleti, isnaudoti visas galimybes. Reikia spec mokyklos, leisti ten, bet nenurasyti ta vaika kaip netinkanti. Tik mes galim buti netnkami, suaugusieji, nesugebantys padeti.
Man labai dziugu skaityti Alfija, Germine ir kitas daugiavaikes, nes nora turiu dideli, dideli, tureti dar vaika, gal daugiau, tenka pasvajoti ir dziaugtis uz kitas.