Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų ir įtėvių kursai

QUOTE(Smaika @ 2013 03 19, 14:53)
Lygiai toks pats sveikatos tyrimas daromas ir tarptautiniam ,ir  Lietuvoje siulomiems ivaikinti vaikams,tikrai niekuo nesiskiria t.y. ta pati forma
Nebuvėlė pražuvėlė 4u.gif Kaip sekasi?

Bet jūs ir varot bigsmile.gif Eikit puodų maišyt ir su vaikais pamokų ruošt nepolemizavę čia biggrin.gif Dar neturinčioms vaikų susidarys neteisingas auginimo vaizdas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 19 kovo 2013 - 15:58
Germine, jau vien todėl, kad esi, esi pati pačiausia wub.gif
Aš gal per gerai apie save galvoju, bet nu niekas negali mano vaikams būt geriau nei aš ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šelma: 19 kovo 2013 - 15:58
Maniškė nuo ryto nenulipa šiandien nuo rankų ir dar netinka kai prisėdu. Reikia nešioti irvaikščioti arba stovėti. Labai mažas veiklos pasirinkimas. Viena ranka stovėdama dar suspaudau klaviatūrą tongue.gif Prie puodų stovėti rizikinga.

QUOTE(Germinė @ 2013 03 19, 15:54)
Bet jūs ir varot  bigsmile.gif Eikit puodų maišyt ir su vaikais pamokų ruošt nepolemizavę čia  biggrin.gif Dar neturinčioms vaikų susidarys neteisingas auginimo vaizdas  doh.gif

Atsakyti
kiek nauju komentaru smile.gif kiekviena diena paskaitau.
Mano vaikas is israso buvo sveikas, sirges mazakraujyste, persirges rachitu, bronchitu.
Kai atsivezem vaika, pastebejau skylute nugaryteje, kur baiginejasi stuburas. Man tai buvo pirma karta, nieko nezinojau apie sita. paskui tik issiaiskinau kad cia buna, kai nestumo pirmomis savaitemis truksta folines rugsties buna ir enecefalijos ir dar baisiau, pas mus Spina Bifida oculta. Buvau ir pas neurologe, chirurga, tai chirurgas nuramino, sako kai bus 12-13 metu gali pulioti, pravalo kanalus ir viskas, gyvenimui ne trukdo. Buvau daejusi iki polikliniko vedejos, nes nenorejo daktare man duoti kortele paskaityti, apie visas islindusias ligas pasakiau, kodel nera informacijos. Tai vedeja nuramino, sako kad jos brolis turi spina bifida, jam jau virs 40 metu, sveikas, tik sunkumus labai negalima kelti.

Dabar zodziu is ligu neislipam, neturime imuniteto nuo virusu, tai kaip ir pripratome taip gyventi, galvojau kad cia del jo praeites, kad gyvenimas pilvuke jam buvo sunkus. Paskaicius, paklausius kitu mamu - tai pilna vaiku, kurie negali lankyti darzeli del to kad pastoviai serga, nors jie gime pas sveikus tevus ir myleti nuo gimimo.
Siai dienai nustate mums liga: astigmatizmas. Tai turesime vaziuoti i Santariskes, kad mums parinktu akinukus. Kas turi tokia liga, ar greitai isgydoma? Mes nuo spalio nesiojam akinukus.
Del tu visu psichiniu sutrikimu...net nezinau. Kokios psichines ligos gali islisti? Taip isgasdinot, daug priraset g.gif
Busimosios mamytes, turekite omeny, kad tai ka perskaitysite apie vaiko sveikata, tikrai bus ne viskas. Nes galutine teisinga diagnoze nustatoma tik per autopsija. Svarbu myleti, isnaudoti visas galimybes. Reikia spec mokyklos, leisti ten, bet nenurasyti ta vaika kaip netinkanti. Tik mes galim buti netnkami, suaugusieji, nesugebantys padeti.

Man labai dziugu skaityti Alfija, Germine ir kitas daugiavaikes, nes nora turiu dideli, dideli, tureti dar vaika, gal daugiau, tenka pasvajoti ir dziaugtis uz kitas.
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2013 03 19, 16:48)
kiek nauju komentaru smile.gif kiekviena diena paskaitau.
Siai dienai nustate mums liga: astigmatizmas. Tai turesime vaziuoti i Santariskes, kad mums parinktu akinukus. Kas turi tokia liga, ar greitai isgydoma? Mes nuo spalio nesiojam akinukus.

Mūsų mažiui astigmatizmas, didelė toliaregystė. Nešioja akinukus. Į Santariškes niekas nesiuntė, užteko poliklinikos eilinės. Akytės truputį pagerėjo.
Kraustomės plepėti į plepesių temą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 19 kovo 2013 - 17:49
QUOTE(Sunute @ 2013 03 19, 17:49)
Kraustomės plepėti į plepesių temą?
Uoj,vėl užsimiršom ax.gif Gausim spragilų nuo utės biggrin.gif
Atsakyti
Tas visas pasiruosimas tam ir yra skirta, kad suprast, kiek pats gali patempt. Yra konkrecios ligos, kuriu as nepavezciau. Tai yra mano asmenines galimybiu ribos. Toks mano pasirinkimas, absoliuciai subjektyvus, absoliuciai i save lenktais nagais, egoistiskas ir mano pacios interesams. Ir man del to nei geda, nei ka. As turiu teise nuspresti, kokios mano galimybes tenkinti vienus ar kitus vaiko poreikius, kai as apie tai zinau is anksto. Ir sioje temone negali buti jokiu "buuuuuuu, koks tu begedis", nes visi rinkotes. Tie kurie sako, kad nesirinko, reiskia tik tai, kad jie gavo pasiulymus, kurie atitiko ju galimybes.
Atsakyti
QUOTE(Mikimauz @ 2013 03 19, 20:03)
Tie kurie sako, kad nesirinko, reiskia tik tai, kad jie gavo pasiulymus, kurie atitiko ju galimybes.
Vienintelis dalykas prieš 7m,kuris buvo akcentuojamas-kad Pupa turi keturis brolius,su kuriais reikės palaikyti ryšį ir užuomina,kad prioritetai teikiami įvaikinimui,ar globai keturių jauniausių.Jūs čia visos gudrios,man net į galvą neatėjo apie sveikatos patikrinimą.Vaiko bylą pavartyt gavau jau parsivežus dukrą-išprašiau,nes labai rūpėjo,kiek nesaugi ta aplinka,kurioje augo.
Atsakyti
Ir iš tiesų rinkausi. Auginti vaikus, reikia man vaikų ar ne. Ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Mikimauz @ 2013 03 19, 20:03)
Tas visas pasiruosimas tam ir yra skirta, kad suprast, kiek pats gali patempt. Yra konkrecios ligos, kuriu as nepavezciau. Tai yra mano asmenines galimybiu ribos. Toks mano pasirinkimas, absoliuciai subjektyvus, absoliuciai i save lenktais nagais, egoistiskas ir mano pacios interesams. Ir man del to nei geda, nei ka. As turiu teise nuspresti, kokios mano galimybes tenkinti vienus ar kitus vaiko poreikius, kai as apie tai zinau is anksto. Ir sioje temone negali buti jokiu "buuuuuuu, koks tu begedis", nes visi rinkotes. Tie kurie sako, kad nesirinko, reiskia tik tai, kad jie gavo pasiulymus, kurie atitiko ju galimybes.

Paaiškėjo (vaikus parsivežus), kad aš visiškai nesuvokiau, net žalio supratimo neturėjau apie savo galimybes. Teko jas labai smarkiai pakoreguoti smile.gif
Atsakyti
Esminė globos idėja yra ta, kad vaikui būtų parenkama šeima, kuri labiausiai tenkins jo poreikius.

LT daromos siteminės klaidos: pirma, neidentifikuojami vaiko poreikiai (tarp jų - ir sveikatos būklės sąlygojami); antra, reali vaiko būklė dažnai yra nutylima, nesuteikiama visa net ir turima informacija; trečia, šeimoms siūlomi vaikai, neatitinkantys jų lūkesčių, galimybių, kurios įvardintos prašyme, nustatytos mokymų, individualių susitikimų metu.

Šeima, kuri nori, gali globoti vaiką su koreguojamais sveikatos sutrikimais, nėra kažkokia antrarūšė, palyginti su kažkokiu idealiu teoriniu globėjų modeliu. Tai ne razinų rankiojimas. Šeimos, norinčios globoti ne iš gyvenimo stokos, bet pilnatvės, yra socialinės sistemos lobis. Vienas iš šios sistemos tikslų - sumažinti institucinės globos atvejų. Taigi, jei visiems įvairaus amžiaus sąlyginai sveikiems vaikams būtų tinkamai parinkti globėjai, suteikiant jiems visą įmanomą informaciją apie vaiko poreikius, įvyktų realus sisteminis pokytis.

Nežinau nei vieno atvejo LT, kad šeima sąmoningai būtų pasirinkusi globoti vaikiuką su negalia (tą nurodžiusi ir prašyme). Tokios šeimos turėtų būti papildomai skatinamos. Kita vertus, tokioms šeimoms turėtų būti siūlomi tik vaikai su negaliomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virvytė: 20 kovo 2013 - 11:52
Sunute, kokio amžiaus parsivežėt?
Papildyta:
QUOTE(Virvytė @ 2013 03 20, 09:48)

Nežinau nei vieno atvejo LT, kad šeima sąmoningai būtų pasirinkusi globoti vaikiuką su negalia (tą nurodžiusi ir prašyme). Tokios šeimos turėtų būti papildomai skatinamos. Kita vertus, tokioms šeimoms turėtų būti siūlomi tik vaikai su negaliomis.

Ar yra skirtumas, pildant dokumentus, tarp "su negalia" ir a la "su diagnoze". Ką tai reiškia su negalia? VAS turintis vaikas, jau yra su negalią? VCP lengva forma, jau negalia? Astma? Sunkus rachitas? Širdies yda?

Atsakyti