Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų ir įtėvių kursai

QUOTE(liute @ 2013 03 19, 14:09)
Parašykit daugiau apie VAS kas žinot.

Yra forume tema "Autistukai".
Internete gausu informacijos visomis kalbomis, youtube - įrašų.

Pradmenys, pvz., čia:
http://www.kitoksvaikas.lt/sutrikimas/
http://psichika.word...s.com/autizmas/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virvytė: 19 kovo 2013 - 13:37
VAS ir mokosi gerai? (ar ne Žiogui VAS?) Parašykit daugiau apie VAS kas žinot.

Kuo daugiau skaitau, tuo labiau matau, jog... mažai žinau ir suprantu. Realiai imant globon kūdikėlį juk jo medicininėj kortelėj turi ir būti visos diagnozės surašytos, kurios kūdikiui ir matos? Ką dar galima papildomai tirti ir pamatyti? Labai keistas tas atvėjis, kai gydytojai kūdikiui VAS nematė o būsima globėja pamatė, bet tikiu, kad taip gali būti.

Imant KN užaugusį dvimetį (kur neleidžiama ropot, ribojami skysčiai, nes pampersus taupo, nevedami vaikai į lauką visiškai ir visi kiti džiaugsmai ) jo raidos atsilikimai juk tas diagnozes visas užgožia, plius prieraišumo sutrikimas ir potrauminio streso sindromas juk rezultatas to buvimo KN. Mano draugė senokai savanoriauja KN, pasakoja apie kūdikius kurie keičiasi.. KN savaitėm, keičiasi į blogą pusę.

kai paskaitai, visos diagnozės yra klaikiai baisios. Net rinitas. O kodėl su VAS turėtų mokytis blogai? Juk viskas priklauso nuo konkretaus organizmo ypatumų. Nuo gebėjimo kompensuoti, nuo smegenų veiklos aktyvumo, nuo aplinkos. Apie smegenų veiklą iš vis nėra žinančių(be Utės žinoma). Neurochirurgai ir iš viso, kuo toliau tuo garsiau kalba jog smegenys iš viso ne mąstymui skirtos, o kam ir kaip jos veikia- mes nežinom. Tai žmonės, kurie kasdien susiduria su smegenim iš vidaus. Tai jie sako, kad jie nieko nežino, ir nieko negali prognozuot kaip bus. Nieko negali pamatyti, tiesiog kartais būna toks veidas. Pavyzdžiui kiniečiai visi labai panašūs, keli punktai atitinka juodai. Akys įkypos, raukšlės po akim, ausys žemai, nosis trumpa, kakta žema. Tipinis kinietis, kazachas, iš kur žinot su kuo mam tą vaiką pasigavo, o jau juo labiau kas dar ten giminėj su kuo ką pasigavo.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 03 19, 13:24)
na žinai, kažkaip palauksiu vėlesnių laikų, kai vaikai man pasakys- kuo bloga, tai tada tau parašysiu. Tai, kad tu su savo PZ nesulaukei biologinių- esat nuskriausti?
Aš ne apie vaikų nuomonę - apie tai,kad gal kitas žmogus būtų tinkamesnis,nei aš,ar tu.Mes turim galimybę rinktis,o va vaikai pasirinkti naujus tėvus neturi.
Dėl biologinių,tai aš du sūnus turiu.Ir kai pagalvoju,kad kažkam neteko išgyventi to stebuklo savyje,man labai gaila...PZ labai,manau,norėtų turėti ir "savo" vaiką,nors įsūnį mylėjo be galo,ir mūsų vaikus myli,skiria daug dėmesio,rūpinasi taip,kaip tikrai ne kiekvienas tėvas savo šeimoje susilauktais vaikais.
Atsakyti
Alfija, tu norėtum, kad vaikus augintų tik superherojai visose situacijose žinantys, kad įveiks bet ką ir bet kokiomis sąlygomis. Tik supratimo neturiu kaip tai nustatyti, nes beveik joks žmogus neatsiduria visose įmanomose ekstremaliose (šeimos kontekste) situacijose.

Gali turėti nuostatas, bet dažnai sužinai tik tada kai tai įvyksta. Tiek tai, kame esi stiprus, tiek tai - kame neesi.

O kas pvz. nutiks su tavo vaikais, jei ryt tau diagnozuos 4 stadijos vėžį? Ar viskas suplanuota, sumodeliuota, kad niekas (pirmiausia vaikai) nenukentėtų dėl tokios menamos, bet ekstremalios, situacijos?

Bet koks realistiškas pamąstymas ir savo tiek silpnų tiek stiprių pusių įvertinimas dar nėra prekės rinkimasis.

Kas būtų, jei vienas vaikų taptų neįgalus? Niekada nekalbėjau apie vaiko pridavimą atgal. Labai priklausytų nuo konkrečios situacijos, todėl atsakymo nežinau. Labai sunkiu atveju (tokiu kurį mačiau) manau emociškai nukentėtų visa šeima.

QUOTE(alfija @ 2013 03 19, 12:30)
bet tu bent supranti jog tu kalbi kaip vartotojas, kad tu renkiesi kaip prekę. Ir kas, kad jis dabar tuo tarpu sveikas. Jei tu žinai, kad tu nesusidorosi su tuo , anuo ar trečiu, kitaip sakant vaiko auginimu- kurių velnių tu jį ėmei? Visos problemos, kurias išvardinai gali atsitikti tavo vaikui. Tos, su kuriom tu sakaisi nesusidorosi. Tai kur tu tuos vaikus dėsi.Ką darysi su visiškai neįgaliu vaiku?

Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 03 19, 14:38)
Aš ne apie vaikų nuomonę - apie tai,kad gal kitas žmogus būtų tinkamesnis,nei aš,ar tu.Mes turim galimybę rinktis,o va vaikai pasirinkti naujus tėvus neturi.
Dėl biologinių,tai aš du sūnus turiu.Ir kai pagalvoju,kad kažkam neteko išgyventi to stebuklo savyje,man labai gaila...PZ labai,manau,norėtų turėti ir "savo" vaiką,nors įsūnį mylėjo be galo,ir mūsų vaikus myli,skiria daug dėmesio,rūpinasi taip,kaip tikrai ne kiekvienas tėvas savo šeimoje susilauktais vaikais.

bet kitas neatėjo. Gali organizuot, aišku, aukcijoną dėl savų- bet aš tai ne(tik nesupyk). Tai PZ vis dėl to gyvenimo nenuskriaustas, kaip kad ką tik paaiškėjo, o apdovanotas. Va matai kaip. Todėl kad laimė yra visai ne reprocukcijoj, o gebėjime mylėti.
Papildyta:
QUOTE(Ute @ 2013 03 19, 14:42)

O kas pvz. nutiks su tavo vaikais, jei ryt tau diagnozuos 4 stadijos vėžį? Ar viskas suplanuota, sumodeliuota, kad niekas (pirmiausia vaikai) nenukentėtų dėl tokios menamos, bet ekstremalios, situacijos?

na man kaip tik taip ir buvvo 3b. Tai buvo tik diagnozė ir nieko daugiau. Tai ne nuosprendis. Kažkaip nebuvau modeliavus, bet niekas ir nenukentėjo.
Aš nenoriu kad vaikus augintų superherojai, aš noriu jog vaikai nebūtų vartojama prekė.
Bet jei kiekviena diagnozė nuosprendis, tai kam tada gyventi iš viso?
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 03 19, 11:30)
Yra forume tema "Autistukai".
Internete gausu informacijos visomis kalbomis, youtube - įrašų.

Pradmenys, pvz., čia:
http://www.kitoksvaikas.lt/sutrikimas/
http://psichika.word...s.com/autizmas/

Turėjau omeny vaisiaus alkoholinį sindromą VAS. Autizmo kūdikiui niekaip negalima diagnozuoti juk.
Papildyta:
QUOTE(Ute @ 2013 03 19, 11:42)

Bet koks realistiškas pamąstymas ir savo tiek silpnų tiek stiprių pusių įvertinimas dar nėra prekės rinkimasis.

Būtent tai ir darom su MB, dabar, kai dar geri 3 mėn. iki realaus pasirinkimo, mąstom, žiūrim savo stipriąsias ir silpnąsias puses.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 03 19, 15:05)
Turėjau omeny vaisiaus alkoholinį sindromą VAS. Autizmo kūdikiui niekaip negalima diagnozuoti juk.

jis ne taip jau sunkiai pasiduoda korekcijai. Galima paiekti puikių rezultatų, aišku galima jokių. Galimi yra elgesio sutrikimai, emocijų, galimas hiperaktyvumas, galimas dėmesio sutrikimo sidromas, atminties problemos. Nau iki- nuo laipsnio priklauso koks jis yra.Bet kadangi tai yra sindromas, tai pats žodis jau sako, kad jis turi ir somatinės sveiaktos problemų širdis, imuninė sistema, kepenys, endokrininė. Esant visumai ir yra diagnozuojamas sindromas.
Atsakyti
Mano žinios apie VAS apsiriboja tik pokalbiu su tuo besidominčia gydytoja (vieną žinutę apie tai ką ji man pasakojo buvau įmetusi kitoje temoje apie traumuotus vaikus). Tad nuorodų neturiu.

Ji minėjo, kad diagnozavimas yra gana nelengvas išskyrus tuos atvejus kai vaiko veide yra specifiniai VAS būdingi bruožai ir tokiu atveju diagnozuojama nuo gimimo.

Jai teko diagnozuoti po ilgo stebėjimo ir metukų ir dviejų ir dviejų su pusės vaikams. Bet tai nėra akivaizdus dalykas.

Papildysiu: įtarti nesunku pagal vieną kitą požymį, tačiau diagnozavimas nėra paprastas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ute: 19 kovo 2013 - 14:15
QUOTE(liute @ 2013 03 19, 15:05)
Turėjau omeny vaisiaus alkoholinį sindromą VAS.

Kalinauskienės ir Liubšio 2012 m. straipsnis "Vaisiaus alkoholinis sidromas" yra neblogas (pgl. paiešką google, 2 psl.).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virvytė: 19 kovo 2013 - 14:23
QUOTE(alfija @ 2013 03 19, 12:13)
jis ne taip jau sunkiai pasiduoda korekcijai. Galima paiekti puikių rezultatų, aišku galima jokių. Galimi yra elgesio sutrikimai, emocijų, galimas hiperaktyvumas, galimas dėmesio sutrikimo sidromas, atminties problemos. Nau iki- nuo laipsnio priklauso koks jis yra.Bet kadangi tai yra sindromas, tai pats žodis jau sako, kad jis turi ir somatinės sveiaktos problemų širdis, imuninė sistema, kepenys, endokrininė. Esant visumai ir yra diagnozuojamas sindromas.

Ačiū, aiškiau 4u.gif . Beje kalbant apie aplinką, meilę ir motyvaciją, vienas kunigas pasakojo apie žmogų su dauno sindromu, kuris apsigynė disertaciją. Toks buvo ir jo šeimos ir jo paties užsiangažavimas. Na o pagal Suzuki metodą grojantys vaikai su dauno sindromu dažnas dalykas.
Papildyta:
QUOTE(Virvytė @ 2013 03 19, 12:18)
Kalinauskienės ir Liubšio 2012 m. straipsnis "Vaisiaus alkoholinis sidromas" yra neblogas (pgl. paiešką google, 2 psl.).

radau, atsispausdinau, ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 03 19, 15:22)
Ačiū, aiškiau  4u.gif . Beje kalbant apie aplinką, meilę ir motyvaciją, vienas kunigas pasakojo apie žmogų su dauno sindromu, kuris apsigynė disertaciją. Toks buvo ir jo šeimos ir jo paties užsiangažavimas. Na o pagal Suzuki metodą grojantys vaikai su dauno sindromu dažnas dalykas.

sindromas. Jis ir yra sindromas. Pasireikš, nepasireikš vienokie ar kitokie dalykai irgi niekas nepasakys. Čia kaip nusiperki aspirino ir parsinešęs anotaciją skaitai, nuo pusės jau gali skambint ir notarą kviestis, su gimine atsisveikint ir tada gal būt pasiryžti gert. niekas tokikų jau, na jau tokių kad visai visai neįmanomų siūlo gal? Nežinau, va Karusia sakė jai siūlė. Bet iš tiesų tai retai, ir tie apsigimimai jie nėra labai dažni.
Atsakyti
Kuo daugiau skaitau, tuo labiau matau, jog... mažai žinau ir suprantu. Realiai imant globon kūdikėlį juk jo medicininėj kortelėj turi ir būti visos diagnozės surašytos, kurios kūdikiui ir matos?

Tikrai nebutinai, daznai ir nebuna surasytos cool.gif
Jeigu tikrai butu visos surasytos, tai nekiltu mintys, dar papildomai vaiku tirti.........
Atsakyti