Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų ir įtėvių kursai

Spėjau pamatyt ax.gif Reikės taisytis ir man blush2.gif

Dėl sveikatos tyrimo. Jeigu tikrai žinote ką darote iš medicininės pusės, t.y. tikrai žinote ką tyrimas gali parodyti ir ką tai gali reikšti - kodėl ne. Juk neatsisakome perskaityti vaiko sveikatos istorijos.

Nemanau, kad čia dera raginimai daryti vienaip ar kitaip, tai vieta asmeninėms patirtims kurios gali padėti priimti sprendimą.

Taip, mes nei vieno iš savo dviejų vaikų netyrėme. Bet atsakomybę aš ir prisiimu už to sprendimo pasekmes. Negaliu prisiimti atsakomybę už tokio pat sprendimo pasekmes kitai šeimai, o gal jiems kaip tik nepasiseks, dėl to negaliu ir raginti.

Ir vėlgi, jei paaiškės, kad yra bėdų su vaiko sveikata, vienoki bus jausmai, jei žinosi, kai tai tokia liga kurios tuo metu buvo neįmanoma nustatyti ir kitaip - jei žinosi, kad galimybės buvo.

Ir tai gali būti ne tik šeimos išbandymas (myliu vaiką ir rūpinuosi, nesvarbu koks jis yra) bet ir suvokimas, kad gal būt užsienyje su tokia diagnoze jam būtų buvę kitokios galimybės.

QUOTE(Germinė @ 2013 03 18, 20:30)
biggrin.gif Norėjau utės griežtą žinutę pacituot,bet niekaip nesigavo  ax.gif
Ką aš galiu pasakyt-matyt,globa nuo įvaikinimo skiriasi iš ties.Nors mes Pupą irgi ėmėm visam gyvenimui.Netyrėm.Ir trynukų ne.Tiesiog,gal tikslai kiti?Buvo.Dabar tik finansinė pusė trukdo įsivaikint visus.Nepavežtume  blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 03 18, 21:03)
Parašyk, Germine, ką ir kaip mąstei. Mes irgi norim visam gyvenimui, kaip dauguma nuolat globojančių, manau.
Tuo metu galvoj buvo tik viena mintis-duokit greičiau man mano vaiką ! Kai po kursų praėjus gal mėnesiui( iš tikro visai amžinybei) paskambino ir papasakojo,kad yra tokia mergytė,pasakėm iš karto,kad imam wub.gif
Atsakyti
Tegu nesupyksta taip manantieji, bet man yra baisus pats tas mąstymas, kad va gali vaiką pamanyti. Į kitą. Paėmiau, nunešiau- ištyriau šitam galvą, netiko. Duokit kitą- anam tirsiu gal kepenis. Kažkaip tai virš mano fantazijos ribų. Kažkaip tokiu atveju man atrodo, jog po to išlieka labai didelė ta tikimybė- ir paauglį maištaujantį panorėti pakeisti į kokį kitą. Ar šiaip kuo susirgusį.
Papildyta:
QUOTE(Ute @ 2013 03 18, 22:05)

Ute, noras būti šventesniam už Popiežių, ne itin geras gyvenime.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 03 18, 19:32)
Tegu nesupyksta taip manantieji, bet man yra baisus pats tas mąstymas, kad va gali vaiką pamanyti. Į kitą. Paėmiau, nunešiau- ištyriau šitam galvą, netiko. Duokit kitą- anam tirsiu gal kepenis. Kažkaip tai virš mano fantazijos ribų. Kažkaip tokiu atveju man atrodo, jog po to išlieka labai didelė ta tikimybė- ir paauglį maištaujantį panorėti pakeisti į kokį kitą. Ar šiaip kuo susirgusį.

Kažkaip ir man artimas toks požiūris. Jaučiu aš tik pagal dokumentus "rinksiuos". Neįsivaizduoju aš savęs besirenkančios vaiko, niekaip.

Dabar su MB turim sau išsikėlę užduotį apsibrėžti iki kokio laipsnio ligonėlį galėtume auginti. Nelengva.
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 03 17, 18:37)
Suvokti, ką konkrečiame kontekste sako, nori pasakyti, neišsako žmogus, dekoduoti jo neverbaliką, - tas įveikiama tik didelę patirtį turintiems psichologams, psichoanalitikams ir kt.  Nemanau, kad socialiniai darbuotojai užsiima tokiais šifravimais. Net ir namų užduotis (pasakas, laiškus) vertinti sudėtinga - juk jie ne kalbininkai, semiotikai.

Kaip vertinti tuos, kurie visą užsiėmimą pratyli arba formaliai kažką atsako?
Kiek čia jų temperamento dalykai, kiek netinkamumas būti globėju/įtėviu?

jūsų žiniai tarp programos mokytojų yra nemaža dalis psichologų smile.gif mokytojai ne tik socialiniai darbuotojai, kurie mokėsi ir nuolat mokosi, nes kompetencijos tikrinamos kas 1 metai. griežčiau, nei gydytojų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deisi: 18 kovo 2013 - 21:53
paantrinsiu alfijai. Ėmėm pirmus pasiūlytus. Prašėm sveiko vaiko. Pasiūlė du. Vieną sveiką, kitą ne visai, bet labai "besistengiantį" vytis sveikus. Mažiaus buvo atsisakę keletas šeimų. Dėl jo (neskyrė brolių) ir dičkius tupėjo vaikų namuose. Pasvarsčiau dėl mažiaus, ar susidorosiu su galimomis diagnozėmis. Kiek ir kaip su tuo galima gyventi ir t.t... Rodos, kad išlindom iš visų mus sekiojusių "blogiukų": astmos (žiauri forma), alergijos (žiauri forma), kalbėti taip pat išmokom smile.gif, skaitom nuo vakar ir mažosiomis raidėmis smile.gif. Kapstysimės pirmyn taip, kaip sugebėsim. Esu tikra, kaip bebūtų, vietą savo gyvenime sugebės rasti. Ko daugiau reikia.
Atsakyti
Bijoma tikrai ne astmos, alergijos. Bijoma sindromų, intelekto sutrikimų, epilepsijų ir kt. - to, ko neištaisysi niekaip.

Suprantu bijančias.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virvytė: 18 kovo 2013 - 21:58
QUOTE(liute @ 2013 03 18, 22:39)
Kažkaip ir man artimas toks požiūris. Jaučiu aš tik pagal dokumentus "rinksiuos". Neįsivaizduoju aš savęs besirenkančios vaiko, niekaip.

Dabar su MB turim sau išsikėlę užduotį apsibrėžti iki kokio laipsnio ligonėlį galėtume auginti. Nelengva.

na manęs nei mišri raida, nei VAS nestabdė.
Papildyta:
QUOTE(Virvytė @ 2013 03 18, 22:57)
Bijoma tikrai ne astmos, alergijos. Bijoma sindromų, intelekto sutrikimų, epilepsijų ir kt. - to, ko neištaisysi niekaip.

Suprantu bijančias.

o astmą galima ištaisyt? O diabetą? Kontroliuoti išmokt galima. O raumenų distrofiją? Išsitėnę sklerozę? Yra sindromų kurie niekaip neliečia intelekto.
Tas dabar bijau. Bijai tai ir sėdėk be jokių vaikų, ir bijok. Nes nuo gyvenimo pasisaugoti nepavyks. Vat susirgs gripu, ir komplikuosis meningitu- ir po viso buvusio intelekto. Juk įvaikinimas, globa- jau ir taip duoda daug didesnes galimybes, nei savo vaiko gimdymas- gali rinktis. Gali rinktis amžių, lytį, tautybę, kilmės istoriją, ir net ligų istorijas paskaityt ir gali apsvarstyti dabartinę vaiko sveikatos būklę pagal ją.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 03 18, 21:39)

kai 'rinkausi" - sakiau sau, kad nenoriu nei psichikos ligų, nei protinio atsilikimo. Visos (siūlomos) bylos buvo perverstos, perskaitytos.
Kai gavau bylos teismui nuorašą - žagtelėjau, tėvo diagnozė, atleisk man viešpatie.... o vaikas jau gyveno pas mane porą mėnesių....
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 03 18, 23:07)
o astmą galima ištaisyt? O diabetą? Kontroliuoti išmokt galima. O raumenų distrofiją? Išsitėnę sklerozę? Yra sindromų kurie niekaip neliečia intelekto.
Tas dabar bijau. Bijai tai ir sėdėk be jokių vaikų, ir bijok. Nes nuo gyvenimo pasisaugoti nepavyks. Vat susirgs gripu, ir komplikuosis meningitu- ir po viso buvusio intelekto. Juk įvaikinimas, globa- jau ir taip duoda daug didesnes galimybes, nei savo vaiko gimdymas- gali rinktis. Gali rinktis amžių, lytį, tautybę, kilmės istoriją, ir net ligų istorijas paskaityt ir gali apsvarstyti dabartinę vaiko sveikatos būklę pagal ją.

alfija, viena yra teigti, kad nieko nebijai, visai kita - auginti tokį vaiką. Dirbu su projektais šeimoms, auginančioms vaikus su negalia, todėl žinau savo ribas. Kiek LT įvaikinama/nuolat globojama vaikų su negalia?

Sakai, kad mišrus raidos sutrikimo, autizmo būtum nepaisiusi. Turbūt žinai, kad mišrus raidos sutrikimas - tai nediferencijuota diagnozė, kuri nustatoma vaikams iki 5 m. Jis gali būti įvairaus laipsnio (nuo lengvos iki sunkios negalios, kai nustatoma slauga) ir dėl įvairių priežasčių - elementaraus socialinio apleistumo, protinio atsilikimo, įvairių sindromų, cerebrinio paralyžiaus, hidrocefalijos ir kt. Taigi didelis skirtumas, ką su tuo galėsi padaryti. Autizmo spektras - nuo genijų iki fekalijomis tepančių sienas. Augintum kurį?

Šeimos bijo to, su kuo nėra susidūrusios, kas pareikalautų didžiulio aukojimosi, ko jos nepajėgtų pagal savo supratimą, esamą padėtį, gydymosi galimybes LT ir t.t.

Tiesa, kūdikius norinčios įsivaikinti poros kartais vaiką supranta kaip kokį aukso puodą, kuris juos padarys laimingus, todėl labai įsikirtusios į "kokybiško" vaiko idėją, nes patys būna labai kokybiški.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virvytė: 18 kovo 2013 - 23:29
QUOTE(liute @ 2013 03 18, 14:46)
Ar buvo VAS?

Taip.

QUOTE(Germinė @ 2013 03 18, 21:30)
Ką aš galiu pasakyt-matyt,globa nuo įvaikinimo skiriasi iš ties.Tiesiog,gal tikslai kiti?

O kaip skiriasi tikslai - ivaikinimo ir nuolatines globos?...

QUOTE(Germinė @ 2013 03 18, 22:07)
Tuo metu galvoj buvo tik viena mintis-duokit greičiau man mano vaiką !

Ir kuo skyresi tuomet Jusu vaikas nuo ne Jusu? Ir dabar?

QUOTE(liute @ 2013 03 18, 22:39)

Neuzsikelkit sau karteles taip aukstai. O rinksites ir siaip - tik pagal dokumentus. Tiksliau - nesirinksit, o tik turesit teise sutikti arba imti Jums pasiulyta. Su dokumentais to - pasiulyto tik susipazinsit.

QUOTE(alfija @ 2013 03 18, 23:07)
o astmą galima ištaisyt?

Galima, net jei ir forma ne is lengvuju, ji gali buti isaugama, o kur dar hiperdiagnostika, kai daznai perlenkta su tom diagnozem buna. Draugai pasieme vaika - su sunkia astma, be inhaliatoriaus is kiemo neisiedavo, jos po pusmecio neliko , o dabar ir aplamai apie tai pamirso.

Del baimiu - kai gimdai bio - bijai to, kas gali buti - siandien, rytoj, kazkada, kai imi jau pagimdyta - bijai to, kas yra dabar, ir ko nelabai gali pakeisti.
Atsakyti
QUOTE(gliuka @ 2013 03 18, 23:25)
O kaip skiriasi tikslai - ivaikinimo ir nuolatines globos?
Gi nuolatinės globos niekas neduoda iš karto.Tik laikiną.Mes ėmėm ne dėl savęs,aš turėjau du berniukus,PZ buvo įvaikinęs ex žmonos sūnų.Mes norėjom padėti užaugti.Gal dėl to reikalavimai buvo minimalūs.Nei vienas nesitikėjom šitokios jausmų lavinos.Ir jei būtume netekę savo mažės,tai,ko gero,būtų pasibaigę didele tragedija visai mūsų šeimai verysad.gif
QUOTE(gliuka @ 2013 03 18, 23:25)
Ir kuo skyresi tuomet Jusu vaikas nuo ne Jusu? Ir dabar?
Aš ją pamačiau tada,kai neturėjau matyt.Pildėm testus.Užsimerkiau ir meldžiausi,kad neįsimylėčiau,kad neužsiciklinčiau ties ta papurgalve laiptų aikštelėj.Galvojau,kad neturiu teisės turėti kažkokių vidinių nuostatų,reikalavimų būsimai dukrai.Gal bus ne tokia graži,gal nekalbės taip aiškiai,gal bus ligota,nevaikščios ir t t...Ji turėjo būti kyšis likimui.O tapo dovana mums wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 18 kovo 2013 - 23:43