QUOTE(Karusia @ 2013 03 11, 17:48)
Braškės rajone ji buvo vienintelė - nuo naujagimystės iki 5. Ji buvo 4,5 metukų.
Kaip sakė globos namų soc. - pavasarį turėjo būti teismas dėl teisių atėmimo, ir tada per metus būtų išvažiavusi į užsienį.
Kaip tik tuo metu, kai lankydavausi dažnai, viena italų šeima nesėkmingai laukė teismo įvaikinimui metais vyresniam berniukui. Jiems atidėliojo procesą. Iki tiek - atvažiuoja į teismo procesą (iš savo šalies), teismo procesas neįvyks... Teismo procesas įvyko, kažkas apskundė sprendimą. Kai vasarą išsivežiau vaiką, tas berniukas tebebuvo grupėje. Su italais grupėje susidūriau kovą.
Bet tame rajone teismas - vat toks. kažkuri forumietė pasakojo....
šiaip mūsų apskrityje kūdikiai ir iki 3 metukų - praktiškai 2 veitose - mūsiškiai ir Obelių - Rokiškyje.
Rokiškio kūdikiai ir vaikai iki 2 metų važiuoja į Bandzą, jei tik jie yra pavieniai. Bet jei yra iki metų, tai tada nepriklauso nuo to kiek jie dar vaikų iš šeimos išėmė- kūdikis važiuoja į Panevėžį. Obeliai iki metų visai net nesvarstydami neima, nuo dviejų su išimtim paima. Vilnius vaikų namų turi net kelis- o vaikų globojamų vis tiek neturi. Kažkaip taip teko jau patirti, tai daug Vilniuje globojamų vaikų yra suvežti- iš Kėdainių, Ukmergės, Alytaus, Klaipėdos, Kauno, ir t.t. Žiogas iš esmės irgi ne vilnietis, jį irgi iš rajono atsivežė. Kitaip sakant mano visi trys iš rajonų skirtingų.
Bet aš tikrai nežinau nuo ko priklauso buvimas tų vaikų vienam ar kitam rajone ar nebuvimas. Gal iš kažkur tų emigravusių daugiau, gal neskuba išimti iš šeimų tų mažiukų. Bet va kai prieini prie kūdikių namų- tai ten girdisi daug verkiančių. Kodėl jie turi ten verkti, augti- tikrai nežinau. Aš vis tiek ir toliau imčiau laikinąja globa, ir nesvarstyčiau bus jis ten grąžintas, nebus. Kai būtų kažkokia situacija tada ir galvočiau ką daryti. Ir jei taip iš tiesų, tai planuose yra tas dar vienas kūdikis.