Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų ir įtėvių kursai

QUOTE(Karusia @ 2013 03 11, 06:51)
Globai tokių mažyčių neduoda. Nebent iš karto duotumėte dokumentus įvaikinimui, tada laikinoji globa būtų kaip etapas.

Kiek kitaip kalbėjo soc. darbuotojos. Yra kūdikių, kurie dėl savo teisinių statusų niekada nebus įvaikinti, kaip ir jų broliai ir seserys užaugs kūdikyne iki 3 metų tada keliaus į globos namus. Yra... bio mamos, kurios gimdo-palieka 8tą, 9 vaiką. Teisių pačios neatsisako, aplanko kartą į metus "pažiūrėti". Tokie vaikai pasmerkti suktis sistemoje, įvaikinti būti negali.

O dėl mūsų - žiūrėsim kaip bus, kai turėsim išvadas.
Atsakyti
Sveikinu su dar vienu žingsneliu į priekį 4u.gif

Kadangi mes šviežiai tai praėjome (turiu omeny vaikelio pasiūlymas, laikina globa ir pan.) tai labai kviesčiau kai jau gausite pasiūlymą pasidalinti kaip seksis. Jūsų aprašyti ketinimai kiek suprantu ne visai atitinka tarnybų matomą modelį, dėl to ta jūsų patirtis gali būti naudinga kitiems.

QUOTE(liute @ 2013 03 11, 07:03)
Tikrai norim berniuko. MB požiūriu - negerai vyrukui augti vienam tarp moterų smile.gif, vadinas bent dviejų (mano širdy yra ilgalaikiai planai apie, kuriuos dar net galvoti baisu, bet jie yra  smile.gif ). Ir aš manau, jog geriau vaikam augti bent dviese, kai amžiaus skirtumas mažas (~2 metus).  Tikrai žinom, jog imsim mažytį, kūdikį, vadinas laikina globa, vėliau - nuolatinė. Jei motina apsigalvos, ačiū Dievui, vaikas bus išvengęs kūdikyno. Jei motina nepsigalvos - ačiū Dievui, turėsim sūnelį. Jei tarnybos spaus atiduot įvaikinimui į kitą šeimą, patys įvaikinsim. Gali būti, jog bus iškart du, bio broliukai. Tai tiek minčių šiai dienai.

Atsakyti
liute, mes norėtumėm globoti mažytę mergytę, prašyme nurodėme iki 4 metų. Buvo minčių rašyti iki 1-2 m., bet nusprendėme neuždaryti durų. Kitas dalykas - šiuo metu ieškome erdvesnio būsto, nes teoriškai mergytė privalo turėti atskirą kambarį. Įtariu, kad mums dėl to kils keblumų.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 03 11, 09:51)
Globai tokių mažyčių neduoda. Nebent iš karto duotumėte dokumentus įvaikinimui, tada laikinoji globa būtų kaip etapas.

duoda, Karusia, ir aš auginu, ir arna augina, ir čia nebendraujančių žinau. Tiesiog būna arba ilgesnis kelias arba ne.
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 03 11, 10:54)
liute, mes norėtumėm globoti mažytę mergytę, prašyme nurodėme iki 4 metų. Buvo minčių rašyti iki 1-2 m., bet nusprendėme neuždaryti durų. Kitas dalykas - šiuo metu ieškome erdvesnio būsto, nes teoriškai mergytė privalo turėti atskirą kambarį. Įtariu, kad mums dėl to kils keblumų.

Globai yra reikalavimas vaikui turėti atskirą kambarį? Keista, nes su mumis kalba ėjo tik apie kvadratūrą.

Kuo toliau tuo labiau matau, kad konkreti vaikų teisių institucija yra kaip atskira valstybė, nes įstatymai ir direktyvos palieka labai daug laisvės laviruoti.

Virvyte, o jūs kelinatme kursų susitikime jau buvot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liute: 11 kovo 2013 - 13:57
Kadangi musu vaikas jau buvo su ivaikinimo statusu, tai jo istorija tokia, kad jisai iki 3 menesiu gyveno kudikiu namuose, arba panasioje istaigoje, pavadinimo neatsimenu, po 3 menesiu jam buvo paskirta laikina globa (seimynoje), po to nuolatine ten pat. Jam buvo pritaikyta isimtis, buti atskirtam nuo broliu ir seseru, todel pakeite statusa kai jam buvo 1.5 metu, po menesio ar dvieju mazdaug mes gavome pasiulyma. Tai dziaugiuosi, kad jam taip nutiko. O kiek buna vaiku, kurie "kaba", 1-2-3 metu, yra globojami, nors realiai galimi buti ivaikinti.
Su globa pas mane mazai ziniu, man irgi tiktu toks variantas, paimti mazuti, paskui ivaikinti kai jau spaus tarnybos. Tik noreciau paklausti globeju, kaip vyksta tas bendradarbiavimas su tarnybomis atvezant mazuti vaika? Iki kiek jos lenda i privatu gyvenima kas sieja su vaiku? Kaip su biotevais?
Atsakyti
Yra dar reikalavimas (ar bent buvo kai mes buvome toje stadijoje kaip jūs dabar), kad skirtingų lyčių vaikai jei jie nėra biologiniai brolis-sesuo nemiegotų tame pačiame kambaryje.
QUOTE(liute @ 2013 03 11, 13:57)
Globai yra reikalavimas vaikui turėti atskirą kambarį? Keista, nes su mumis kalba ėjo tik apie kvadratūrą.

Taip! Mūsų patirtis irgi tai sako.
QUOTE(liute @ 2013 03 11, 13:57)
Kuo toliau tuo labiau matau, kad konkreti vaikų teisių institucija yra kaip atskira valstybė, nes įstatymai ir direktyvos palieka labai daug laisvės laviruoti.

Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 03 11, 14:57)

Virvyte, o jūs kelintame kursų susitikime jau buvot?

Atskiro kambario reikia tuomet, kai vaikų lytis skirtinga. Mergaitės ir berniukai, remiantis jų reikalavimais, negali gyventi viename kambaryje. Nežinau, kaip įstatymai interpretuojami, jei globojamas kūdikis. Toks mažulis realiai turėtų nuolat būti su mama/ tėčiu.
Kelintame mes? Jau pasakas kūrėm, dabar laiškus biotėvams rašom (4-5 turbūt).

liute, jūs su rajono VTAT ar su miesto bendraujat?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virvytė: 11 kovo 2013 - 14:16
QUOTE(Virvytė @ 2013 03 11, 12:11)
Atskiro kambario reikia tuomet, kai vaikų lytis skirtinga. Mergaitės ir berniukai, remiantis jų reikalavimais, negali gyventi viename kambaryje. Nežinau, kaip įstatymai interpretuojami, jei globojamas kūdikis. Toks mažulis realiai turėtų nuolat būti su mama/ tėčiu.
Kelintame mes? Jau pasakas kūrėm, dabar laiškus biotėvams rašom (4-5 turbūt).

liute, jūs su rajono VTAT ar su miesto bendraujat?

Rajono, kažkaip viskas labai šiltai ten.
Tikrai pritariu, jog skirtingų lyčių vaikai turi miegoti atskiruose kambariuose, net ir bio nuo tam tikro amžiaus. Planuojam kad vaikutis miegos su mumis, yra vietos ir lovelei ir komodėlei kokiai. Plius yra laisvas kambarys, jei labai verktų naktimis ir trukdytų išsimiegot mokinukėm už sienos, keliautume tada į kitą aukštą namo abu smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2013 03 11, 15:01)

Su globa pas mane mazai ziniu, man irgi tiktu toks variantas, paimti mazuti, paskui ivaikinti kai jau spaus tarnybos. Tik noreciau paklausti globeju, kaip vyksta tas bendradarbiavimas su tarnybomis atvezant mazuti vaika? Iki kiek jos lenda i privatu gyvenima kas sieja su vaiku? Kaip su biotevais?

aš tave gerai prisimenu iš kursų smile.gif . Šiaip tai tas bendradarbiavimas būna normalus. Juk viskas priklauso nuo to, kiek susireikmina patys save inspektoriai. ne taip va seniai buvo pas vieną globėją prieš įvaikinimą- tai patikrino oho kaip. Pagal įstatymą.
Biologiniai giminės, tėvai, jei jie supranta savas galimybes, supranta kad srendimas - atiduoti vaiką yra vienintelis teisingas. Tada puikiai. Bet, aišku, mano vaikų giminės yra visi socialūs, tai čia kitaip. Mes labai draugiškai bendraujam. Ta prasme aš, na ir Džiugas. Ir mažąją aplanko, labai maloniai viskas vyksta. Visiškai nelenda į privatų gyvenimą su kritika, priešingai visada pasirengę kuo nors padėti. O va mažosios mama, žiūri kiek kitaip, ji žiūri į vaiką, kaip į galimybę pasilengvinti dabartinį savo gyvenimą. Išnaudoti ją tam. Tai va giminė tam nepritaria, o ir tam tikra mažylės sveikatos būklė jai ir taip neleistų ja pasinaudoti. Tai va toj laikinojoj globoj tas ir yra momentas- jog tie tėvai įsitikinę, kad čia viskas laikinai- kad jie gali dabar išsimazgoti grindis, rūbus, parduoti butelius- ir jie vėl greit atgaus pajamų nešėjus. Tai iš tų pozicijų ir bendrauja su globėjais, jei bendrauja.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 03 11, 13:10)
duoda, Karusia, ir aš auginu, ir arna augina, ir čia nebendraujančių žinau. Tiesiog būna arba ilgesnis kelias arba ne.

oi, teisingai, gi siūlė ir man metinukę, nes matė, kad įvaikinimui - be šansų.... kelios šeimos atsisakė, vos pamatę bylą. Bet imtis auginti vaiką, kuris - trečia karta šeimoje, gyvenančioje spec. internatuose dėl protinio atsilikimo.... suvokiau savo ribotumą...

Alfija, betgi tavo mažutės ir nebus galima įvaikinti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 11 kovo 2013 - 15:23
Karusia, mano vaiko galimi įtėviai irgi nepanoro auginti. Ir ne viena šeima.
Globai vaikutį gavom metų amžiaus. Kiek daugiau nei metus tęsėsi laikinoji globa, dabar turim nuolatinę. Buvo spaudimas vaikinti, nes vaiko statusas tai leido, o mes gadinom statistiką. Buvo sakoma, kad geriau duos įvaikinti į užsienį, jei jau mes nevaikiname. Bet kalbėjome, argumentavome savo sprendimą ir radome kompromisą.
Bendradarbiavimas su tarnybomis kol kas vyksta sklandžiai, su bio- jo nėra.
Atsakyti