QUOTE(alfija @ 2013 03 09, 08:54)
Kas mane labiausia stebina, stebino ir stebins- tai kardinaliai priešingi du reikalavimai globėjams- užtikrinti vaiko saugumą, atstatyti tą prieraišumo jausmą, tvarkyti priraišumo problemas ir...ruošti juos grąžinimui į šeimą, arba kitaip nuolat aiškinti vaikui kad jo šeimoj jis niekam nepriklauso ir yra svetimas.
Kažkaip nebuvo net minties tokios išsakytos, kad globojami vaikai yra ruošiami grąžinimui į savo šeimas. Nei pavyzdžio tokio iliustruijant galimas problemas nebuvo. Gal todėl, kad dar vyko tik du susitikimai. Pirmas įvadinis išvis apie globą, įvaikinimą, šituos kursus, tapimą globęju ir t.t. susipažinom visi kursų dalyviai. O antrame kalbėjom api tai, kaip svarbu žmogui yra žinoti apie save, savo pareitį, savo šaknis, savo biologinę šeimą. Su tuo aš visiškai sutinku, kad geriau yra kalbėtis ir apie skaudančius dalykus, negu gyventi tarsi jų nebūtų buvę. Turim namų darbą - nubražyti savo šeimos genogramą.
Man labai patinka kurus vedančios moterys. Gal todėl kad už jų pečių didžiulė patirtis, gal dvidešimt metų. Plius viena jų yra užauginusi globotinę ir nuolat savaitgaliais globojanti vaikus iš įvairių globos namų. Jos šneka apie tai, ką pačios yra patyrę ir tai nepaprastai brangu.
Papildyta:
QUOTE(Virvytė @ 2013 03 10, 09:20)
liute, ar jūs apsisprendėt dėl vaikiuko amžiaus ir santykio - globos ar įvaikinimo? Kaip gerai, kad būsit su bendraminčiais - turiu galvoje kitas šeimas, gyvenančias netoliese.
Tikrai norim berniuko. MB požiūriu - negerai vyrukui augti vienam tarp moterų
, vadinas bent dviejų (mano širdy yra ilgalaikiai planai apie, kuriuos dar net galvoti baisu, bet jie yra
). Ir aš manau, jog geriau vaikam augti bent dviese, kai amžiaus skirtumas mažas (~2 metus). Tikrai žinom, jog imsim mažytį, kūdikį, vadinas laikina globa, vėliau - nuolatinė. Jei motina apsigalvos, ačiū Dievui, vaikas bus išvengęs kūdikyno. Jei motina nepsigalvos - ačiū Dievui, turėsim sūnelį. Jei tarnybos spaus atiduot įvaikinimui į kitą šeimą, patys įvaikinsim. Gali būti, jog bus iškart du, bio broliukai. Tai tiek minčių šiai dienai.
O kaip jūs, Virvyte, Mikimauzai?