Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų ir įtėvių kursai

QUOTE(Germinė @ 2013 03 07, 15:29)
Pasireiškė priklausomybė,sveikinu  4u.gif

Ne, mano brangusis labai mergų nori smile.gif, o aš labai norių jį užganėdinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 07 kovo 2013 - 15:46
QUOTE(Sunute @ 2013 03 07, 15:44)
mano brangusis labai mergų nori
Mano ex labai norėjo mergaičių.O aš ir verkiau,ir meldžiausi,kad gimtų sūnai.Gyvenimas atrodė be išeities.Kai sutikau savo žmogų,kai supratau,kad galiu būti mylima,supratau ir tai,kad galiu užauginti dukrą.Tai buvo kitokia motinystė.Pamišimas wub.gif Paskui atsirado trynukai -neplanuotas sūnelis biggrin.gif Galvojau,kad jau nebemokėsiu būti berniuko mama.Dabar norėčiau dar vieno berniuko ax.gif

"Argi šito (dukterų)neužmiršta visos moterys?Kas ta duktė?Tik skausmo priminimas,jaunesnė tavo pačios atmaina,kuri turės pakelti visa,ką tu jau pakėlei,verks tomis pačiomis ašaromis.Ne...Aš stengiuosi užmiršti,kad turiu dukterį,o jei kada galvoju apie ją,galvoju kaip apie sūnų.Motinos neužmiršta tik sūnų."
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 03 07, 16:44)
Ne, mano brangusis labai mergų nori smile.gif, o aš labai norių jį užganėdinti.

vaikais nuo mergų nepririši biggrin.gif , ką nors kito galvok biggrin.gif
Atsakyti
Kazkas jau cia rase, tai tik priminsiu, kad butu gerai, jog pokalbiai, nesusije su tema, butu kituose "out of topic" skyreliuose. Labai sudetinga palaikyti diskusija viena ar kita tema, kai visais ivaikinimo ir globos dziaugsmais ir rupesciais dalinamasi visose absoliuciai temose smile.gif

Tai va. Kas dar eina i kursus ir kokie ispudziai? Jau daug ismokot? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mikimauz @ 2013 03 08, 18:19)
Kazkas jau cia rase, tai tik priminsiu, kad butu gerai, jog pokalbiai, nesusije su tema, butu kituose "out of topic" skyreliuose. Labai sudetinga palaikyti diskusija viena ar kita tema, kai visais ivaikinimo ir globos dziaugsmais ir rupesciais dalinamasi visose absoliuciai temose smile.gif

Tai va. Kas dar eina i kursus ir kokie ispudziai? Jau daug ismokot? smile.gif

Ką tik po antro kursų susitikimo. Labai patinka, tikrai daug sužinom, ypač MB. Įdomu buvo pamatyti, kad iš mūsų mažo miestelio trys šeimos ruošias tapti globėjais/įtėviais.
Atsakyti
Kas mane labiausia stebina, stebino ir stebins- tai kardinaliai priešingi du reikalavimai globėjams- užtikrinti vaiko saugumą, atstatyti tą prieraišumo jausmą, tvarkyti priraišumo problemas ir...ruošti juos grąžinimui į šeimą, arba kitaip nuolat aiškinti vaikui kad jo šeimoj jis niekam nepriklauso ir yra svetimas.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 03 09, 11:54)
Kas mane labiausia stebina, stebino ir stebins- tai kardinaliai priešingi du reikalavimai globėjams- užtikrinti vaiko saugumą, atstatyti tą prieraišumo jausmą, tvarkyti priraišumo problemas ir...ruošti juos grąžinimui į šeimą, arba kitaip nuolat aiškinti vaikui kad jo šeimoj jis niekam nepriklauso ir yra svetimas.

Tokie prieštaringi jausmai apima ir kursuose. Teoriniai samprotavimai apie esminius pirmuosius-trečiuosius metus, per kuriuos formuojasi prieraišumas, bet jokių praktinių patarimų, jokių algoritmų, ką daryti su tuo vaikiuku, jei jam jau 2-4 ar dar daugiau metų. Nežinau, gal dar bus kažkas, bet 1 užsiėmimas - 1 tema, tad abejoju. Tos praktinės veiklos, pratimai, imituojantys krizines situacijas, manęs neįtikina. Dalis grupės tiesiog taiko pasakyti tai, ko iš jų tikimasi. Ir dar filmai, kuriuose laboratorinėmis sąlygomis išsiaiškinamas vaiko prieraišumo tipas, nė neužsimenant apie kitus galimus veiksnius... Kartais norisi prieštarauti kiekvienam sakiniui. Labai matyti ir vedėjų ribotumai, tas šablonas, kuriame būtina išsitekti kursų dalyviams.

Papildyta:
QUOTE(Mikimauz @ 2013 03 08, 21:19)
Kas dar eina i kursus ir kokie ispudziai? Jau daug ismokot? smile.gif

Mikimauz, pasidalink ir tu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virvytė: 09 kovo 2013 - 21:55
QUOTE(alfija @ 2013 03 09, 10:54)
reikalavimai globėjams- ...ruošti juos grąžinimui į šeimą,

pas mus apie šitai nebuvo kalbama. galbūt dėl to, kad nebuvo ketinančių imtis laikinosios globos? atvirkščiai, buvo raminama, kad itin retai, vaikai papuolę į nuolatinę globą, grąžinami tėvams.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 03 08, 22:00)
Ką tik po antro kursų susitikimo. Labai patinka, tikrai daug sužinom, ypač MB. Įdomu buvo pamatyti, kad iš mūsų mažo miestelio trys šeimos ruošias tapti globėjais/įtėviais.

liute, ar jūs apsisprendėt dėl vaikiuko amžiaus ir santykio - globos ar įvaikinimo? Kaip gerai, kad būsit su bendraminčiais - turiu galvoje kitas šeimas, gyvenančias netoliese.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 03 10, 10:11)
pas mus apie šitai nebuvo kalbama. galbūt dėl to, kad nebuvo ketinančių imtis laikinosios globos? atvirkščiai, buvo raminama, kad itin retai, vaikai  papuolę į nuolatinę globą, grąžinami tėvams.

pas mus irgi tokių nebuvo grupėj. Kaip tik visi buvom be pažymėjimų, bet taip jau su stažu- aš 10 metų tada stažą turėjau, buvo kur 15 metų stažą turėjo. Ir vaikai mūsų irgi buvo atitinkamai- mano 10, kitų vyresni. Vienai globotinei buvo 17 metų jau. Ir iš tiesų tada tie kursai visiškai mums visiems ir netiko, visi visas problemas, jei tokių ir turėjo jau buvo seniai išsisprendę, naujai norinčių globoti buvau tik viena aš. Kiti nenorėjo, dar buvo keli būsimi įtėviai, kurie man bandė išaiškinti kokia aš egoistė jog neketinu nieko įsivaikinti, kad vaikams potencialiai užstoju kelią į laimę ir saugumą, nes jau įtėviai- tai kažkas tokio, na Dievai į Žemę nužengę. Diskusija tada į nieką neišsivystė, nes neatsirado norinčių diskutuoti ta tema. Visiems labai kvailai tie jų pasisakymai nuskambėjo. Tai va, mums visiems ir pasakojo apie rengimą grąžinimui. Vat jokio lankstumo tose programose. O va tuose tęstiniuose jua iš esmės viskas buvo visai kitaip. Ten buvo tikras toks bendradarbiavimas. Kaip turi būti pagal teoriją, kaip būna praktiškai, ir kaip praktika neatitinka teorijos, bet rezultatas būna sėkmingas.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 03 09, 08:54)

Kažkaip nebuvo net minties tokios išsakytos, kad globojami vaikai yra ruošiami grąžinimui į savo šeimas. Nei pavyzdžio tokio iliustruijant galimas problemas nebuvo. Gal todėl, kad dar vyko tik du susitikimai. Pirmas įvadinis išvis apie globą, įvaikinimą, šituos kursus, tapimą globęju ir t.t. susipažinom visi kursų dalyviai. O antrame kalbėjom api tai, kaip svarbu žmogui yra žinoti apie save, savo pareitį, savo šaknis, savo biologinę šeimą. Su tuo aš visiškai sutinku, kad geriau yra kalbėtis ir apie skaudančius dalykus, negu gyventi tarsi jų nebūtų buvę. Turim namų darbą - nubražyti savo šeimos genogramą.

Man labai patinka kurus vedančios moterys. Gal todėl kad už jų pečių didžiulė patirtis, gal dvidešimt metų. Plius viena jų yra užauginusi globotinę ir nuolat savaitgaliais globojanti vaikus iš įvairių globos namų. Jos šneka apie tai, ką pačios yra patyrę ir tai nepaprastai brangu.
Papildyta:
QUOTE(Virvytė @ 2013 03 10, 09:20)
liute, ar jūs apsisprendėt dėl vaikiuko amžiaus ir santykio - globos ar įvaikinimo? Kaip gerai, kad būsit su bendraminčiais - turiu galvoje kitas šeimas, gyvenančias netoliese.

Tikrai norim berniuko. MB požiūriu - negerai vyrukui augti vienam tarp moterų smile.gif, vadinas bent dviejų (mano širdy yra ilgalaikiai planai apie, kuriuos dar net galvoti baisu, bet jie yra smile.gif ). Ir aš manau, jog geriau vaikam augti bent dviese, kai amžiaus skirtumas mažas (~2 metus). Tikrai žinom, jog imsim mažytį, kūdikį, vadinas laikina globa, vėliau - nuolatinė. Jei motina apsigalvos, ačiū Dievui, vaikas bus išvengęs kūdikyno. Jei motina nepsigalvos - ačiū Dievui, turėsim sūnelį. Jei tarnybos spaus atiduot įvaikinimui į kitą šeimą, patys įvaikinsim. Gali būti, jog bus iškart du, bio broliukai. Tai tiek minčių šiai dienai.

O kaip jūs, Virvyte, Mikimauzai?
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 03 11, 07:03)
Tikrai žinom, jog imsim mažytį, kūdikį, vadinas laikina globa, vėliau - nuolatinė. Jei motina apsigalvos, ačiū Dievui, vaikas bus išvengęs kūdikyno. Jei motina nepsigalvos - ačiū Dievui, turėsim sūnelį. Jei tarnybos spaus atiduot įvaikinimui į kitą šeimą, patys įvaikinsim. Gali būti, jog bus iškart du, bio broliukai. Tai tiek minčių šiai dienai.

O kaip jūs, Virvyte, Mikimauzai?

Globai tokių mažyčių neduoda. Nebent iš karto duotumėte dokumentus įvaikinimui, tada laikinoji globa būtų kaip etapas.
Atsakyti