Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų ir įtėvių kursai

QUOTE(Germinė @ 2013 03 04, 14:15)
Dariau... ax.gif Dabar atėjo supratimas,kad laikydamasi institucijų reikalavimų ,ne visad žiūrėjau vaikų gerovės.
Taip,įvaikinus šeimos gyvenimas netrikdomas vizitais,susitikimais ir kt.Bet žinant,kad dažniausiai vaikina bevaikės šeimos,daug vaikų liktų "už borto" O kadangi turtingieji neskuba nei vaikintis,nei globoti,ne tokiems turtingiems tie pinigai net labai  praverčia.

ne piniguose laimė, Germine, rinkomės įvaikinti kaip tik dėl vaikų saugumo ir privatumo, nors nesame turtingi smile.gif. Yra kita problema - ne visus vaikus galima įvaikinti. Tokiems reikalinga globos institucija.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 03 04, 16:56)
Germine, rinkomės įvaikinti kaip tik dėl vaikų saugumo ir privatumo, nors nesame turtingi smile.gif

Mes irgi del tos pacios priezasties nusprendem isivaikinti, o pinigeliai mums tikrai labai labai praverstu, bet del vaiko saugumo ir ramaus jo gyvenimo, nusprendem geriau jau isivaikinti, nei gauti pasalpa ir kas kart traumuoti vaika.
Atsakyti
QUOTE(Sypsena777 @ 2013 03 04, 16:09)
Gal gali placiau papasakoti apie ka jie kalbejo?  mirksiukas.gif

Negaliu smulkiai pasakoti, juk visi atviravimai turi likti grupėje.
Būna tokių žmonių, kurie apie save labai pakiliai, labai teigiamai skelbia - ir vaikai jų talentingi, išauklėti, ir verslai įsukti, ir buitis patogi su privačiom erdvėm kiekvienam, ir mokyklos prestižinės, ir su Dievu ryšys ypatingas... Na, tokie labai teisūs Dievo ir žmonių akyse.
O tie žmonės - pilni žmogiškų abejonių, ar pamils svetimą vaiką, svarstymų, kiek jie gali pakelti, kaip tas paveiks jų kaip poros santykius, jų gyvenimus ir sugyvenimą, ar tai bus tėvystės/motinystės patirtis, refleksijų, kokie jie gali būti tėvai ir t.t. Ir labiausiai visus palietė tai, kad jie pripažino, kad pirmieji keli mėnesiai buvo katastrofa, neviltis, totalus nuovargis ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 03 04, 21:05)
pripažino, kad pirmieji keli mėnesiai buvo katastrofa, neviltis, totalus nuovargis ir t.t.
Mes su vyru pradžioj vis stebėdavomės,kad mūsų mergytė visai nepanaši į tuos baisuokliukus,apie kuriuos pasakojo kursuose.Na,ir gera,ir protinga ir kitokia nai nai nai...Du metus visaip adaptavomės,sinchronizavomės,konsultavomės.Ir,kai viskas pagaliau stojo į vėžes,didžiai savo nuostabai konstatavom,kad labai daug ką iš kursuose girdėtų dalykų išgyvenom g.gif Nebuvo jokio reikalo kam nors meluot,norėt pasirodyt teisesniais.Gal tiesiog suveikė autosugestijos principas?
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 03 04, 22:36)
Mes su vyru pradžioj vis stebėdavomės,kad mūsų mergytė visai nepanaši į tuos baisuokliukus,apie kuriuos pasakojo kursuose.Na,ir gera,ir protinga ir kitokia nai nai nai...Du metus visaip adaptavomės,sinchronizavomės,konsultavomės.Ir,kai viskas pagaliau stojo į vėžes,didžiai savo nuostabai konstatavom,kad labai daug ką iš kursuose girdėtų dalykų išgyvenom  g.gif Nebuvo jokio reikalo kam nors meluot,norėt pasirodyt teisesniais.Gal tiesiog suveikė autosugestijos principas?

gerai kad tu tokia įtaigi cool.gif
galvojau, kad išsikraustysiu iš proto. arba kaimynai iškvies policiją. ir išveš - ją atgal, mane - į durnyną. Nuo trečios dienos po parsivežimo.
Tik ivenas faktorius kaip ranka nuimdavo visas isterijas - mano puseserė. Ta pati, kuri mus vežiojo visą pasimatymų laiką. Pamačiusi ją, mano braškė tapdavo auksiniu vaiku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 04 kovo 2013 - 23:15
QUOTE(Karusia @ 2013 03 04, 23:13)
gerai kad tu tokia įtaigi cool.gif
Taigi matai-pasakė,ir tikiu ax.gif
Bet aš esu geležinė ranka šilkinėje pirštinėje.Man lipti ant galvos galima tik iki tam tikro laipsnio.Peržengus ribas nebemurkiu,o riaumoju blush2.gif Labiausiai žeidė mintis,kad gal padariau klaidą -tiesiog nesugebu rast priėjimo,kažką darau ne taip,vaikas ištisai rauda,o aš nesuprantu,kodėl.Ta mintis,kad norėjau padėt,bet man nesiseka....ir dar nesaugus prieraišumas -eina pas kiekvieną,vos maloniau pažiūrėjusį.Savivertė smuko kaip greitaeigis liftas -jai su manim taip blogai,kad eitų su bet kuo,kad tik be manęs.Bet naktį miegodavo mane apsikabinus,per miegus glostydavo ir šnibždėdavo:"myliu tave,mamyte" Žodžiu,patyriau tikrą kontrastinį dušą.Nesigailiu nei dienos,nei akimirkos.Man tie prisiminimai tokie patys šventi,kaip bio vaikų nešiojimas ir gimdymas.Ir,nors labai visi gąsdino,nei kiek neperlepinau ir nepermylėjau - mergytė nei pasipūtus,nei egoistė užaugo.
Išėjo į baseiną su klase,o aš pergyvenu,kaip susitvarkys su kasa.Ar neteks šlapiais plaukais vaikščiot visą dieną.Kai mes baseiną lankom nuo jos trejų metukų,tai šitos pamokos mums-kaip šuniui penkta koja
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 03 04, 14:00)

.... Man kažkaip ima rodytis, kad įvaikinimas yra "lengvesnis", mažiau trikdomas svetimų žmonių intervencijų, kontrolės, netikrumo. Šiame kontekste tie globos atveju vaikui skiriami pinigai atrodo kaip niekniekis palyginti su teise į šeimos privatumą.

laba. čia jau net kalbos nėra. aš skaitau globėjų patirtis ir kailis šiaušiasi. kiek stiprybės turi tos moterys..kiek gali atlaikyt jų širdys...
jūs parašėt mažiau trikdomas svetimų žmonių it t.t. - patikslinu- jis nėra išvis trikdomas, apie jokias kontroles ar pan..net kalbos negali būt. tai yra šeimos vaikas,kaip bet kuris bio...
tie globos pinigai palieka tokie beverčiai , prieš visą tą sistemą, tas ataskaitas, kuo toliau skaitau, tuo labiau bijočiau globą imti, moteryčių patirtys ir išgyvenimai,baisu; jokio privatumo nebelieka, tave gali d..... kas tik nori. žiauru ax.gif
stiprybės visoms. 4u.gif
Atsakyti
Man kursuose idomiausia ziureti, kaip koks kieno nors klausimas ar atsakymas mokytojus "printrenkia", nors ir bando jie tai nuslepti ivairiais budais. Labai idomu.
Atsakyti
Ar turima omeny, kad klausimas/atsakymas toks, kad kursų vedantieji nežino ką atsakyti ar kad jie kažką aiškina ir jų nesupranta ir klausimai tai atskleidžia? Kuria prasme pritrenkiantys?

Jei kursų lankytojų atsakymai gali būti konfidencialūs, tai kokį pritrenkiantį klausimą būtų visai įdomu išgirsti.
Atsakyti
QUOTE(Sypsena777 @ 2013 03 04, 19:10)
Mes irgi del tos pacios priezasties nusprendem isivaikinti, o pinigeliai mums tikrai labai labai praverstu, bet del vaiko saugumo ir ramaus jo gyvenimo, nusprendem geriau jau isivaikinti, nei gauti pasalpa ir kas kart traumuoti vaika.

Sveiki, atsiprašau, kad įsiterpsiu,skaitau temą, bet labai retai rašau, bet mes taip pat dėl šios priežasties pasirinkom įvaikinimą ir globos net nesvarstėm, nors ir mums tie pinigėliai praverstų, bet jau geriau gyvensim paprasčiau, nei nuolat stebimi ir įtampoj...
Atsakyti
Dabar, kai mes jau žinom, kas laukia ir nebesam tokie pažeidžiami, kaip buvom (tik nežinojom to smile.gif), manome dar globoti 1 ar 2 (būna, kad nori vieno, gauni du - kaip akcijoje smile.gif ). Vaikams namų reikia, o pinigėlius ir tas menkas socialines garantijas iš jų atimti, negalint kompensuoti, nėra labai sąžininga. Namanau, kad VTAT dirba kokie sužvėrėję. Subendrausim. Jei nebeįstengiam auginti pagal "ramybės" planą, geriau užauginsim namuose, kad ir be "ramybės" plano smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 03 07, 15:15)
manome dar globoti 1 ar 2 (būna, kad nori vieno, gauni du - kaip akcijoje smile.gif )
Pasireiškė priklausomybė,sveikinu 4u.gif
Atsakyti