nu niekaip neberandu to posto, kur kažkas pasekė mano pvz ir vandens kietumo ieškojo Vilniaus vandenų tinklapyje. Taip, ten yra tos lentelės su analize, kurios ir man nieko nesako, bet kad Vilniuj vanduo yra vidutinio kietumo buvo tekste toks vienintelis sakinys nieko neišsiskiriantis. Aš ir pati ne iš pirmo karto tą vietą jų tinklapyje surandu.
aš tai savo Electroluxo nelabai suprantu lyg ir turi tokią funkciją - Turbo džiovinimas su ventiliatorium, bet dalis indų būna šlapi visada vanduo ant puodelių dugno, nes ten toks įlinkimas... niekada neišdžiovina plastikinių indelių, jų visas vidus būna nusėtas vandens lašeliais, net jei šalia padėta lėkštė sausutėlė. ir dar priklauso nuo to, ar iškart pasibaigus programai atidarau indaplovę, ar ne. jei iškart, tai ir visi indai yra šlapi, o jei po kiek laiko, tai tokios lėkštės arba nuvarva, arba gal nuo viduje esančio karščio išsausėja. koks dar ten ventiliatorius
QUOTE(LoJoo @ 2007 01 15, 14:39)
aš tai savo Electroluxo nelabai suprantu lyg ir turi tokią funkciją - Turbo džiovinimas su ventiliatorium, bet dalis indų būna šlapi visada vanduo ant puodelių dugno, nes ten toks įlinkimas... niekada neišdžiovina plastikinių indelių, jų visas vidus būna nusėtas vandens lašeliais, net jei šalia padėta lėkštė sausutėlė. ir dar priklauso nuo to, ar iškart pasibaigus programai atidarau indaplovę, ar ne. jei iškart, tai ir visi indai yra šlapi, o jei po kiek laiko, tai tokios lėkštės arba nuvarva, arba gal nuo viduje esančio karščio išsausėja. koks dar ten ventiliatorius
pas mane tas pats, nors yra ne electrolux. as manau taip yra todel, kad oras indaploveje yra karstas (na gal ne oras , o patys indai karsti) , o ja atidarius patenka saltesnis ir susidaro kondensatas, kuris ir duoda indu slapuma. ir puodeliai, kurie yra daugiau isgaubti, taip pat, pas mane lieka vandens. gal visoms taip yra taigi as dazniausiai plaunu indus nakti, o po plovimo jie atvesta ir ryte jau nebera tokio temperaturu skirtumo, kaip ir nera slapiu indu is indaploves. nu, o tiksliau, tai cia tik as taip galvoju ir nzn ar tai tiesa...
QUOTE(LoJoo @ 2007 01 15, 14:24)
nu niekaip neberandu to posto, kur kažkas pasekė mano pvz ir vandens kietumo ieškojo Vilniaus vandenų tinklapyje. Taip, ten yra tos lentelės su analize, kurios ir man nieko nesako, bet kad Vilniuj vanduo yra vidutinio kietumo buvo tekste toks vienintelis sakinys nieko neišsiskiriantis. Aš ir pati ne iš pirmo karto tą vietą jų tinklapyje surandu.
Cia as domejaus, nusistatem indaplovej 4 kietumo lygi. Siandien kaip tik buvo pas mus namie uzejusi Vilniaus vandenu atstove skaitikliu patikrinti, paklausiau jos apie kietuma, tai tik nustebo del klausimo ir sake nieko nezino ir net negali patart, kas ju bendrovej zinotu...
QUOTE(Pūkis @ 2007 01 15, 15:25)
as manau taip yra todel, kad oras indaploveje yra karstas (na gal ne oras , o patys indai karsti) , o ja atidarius patenka saltesnis ir susidaro kondensatas, kuris ir duoda indu slapuma.
aš galvoju, kad kažkokia kitokia turėtų būti ta priežastis, nes ir kondensatui susidaryti reikia laiko, ir atrodo tas kondensatas kitaip - aprasoja o čia konkretūs lašai ant vidinių indų sienelių.
truputį pikta, nes džiovyklą indams dariau minimalią, o dabar taip išeina, kad turiu didžiają dalį iš indaplovės išimtų indų dar peršluostyt
Papildyta:
QUOTE(Izabele @ 2007 01 15, 17:34)
Cia as domejaus, nusistatem indaplovej 4 kietumo lygi. Siandien kaip tik buvo pas mus namie uzejusi Vilniaus vandenu atstove skaitikliu patikrinti, paklausiau jos apie kietuma, tai tik nustebo del klausimo ir sake nieko nezino ir net negali patart, kas ju bendrovej zinotu...
nu čia tai viršūnė tada belieka su juostelėm-testais paties kietumą nusistatinėt. pas mane indaplovėj tik du lygiai, pirmas minkštam vandeniui, antras pusiau kietam ir kietam. kad ne minkštas vanduo tai ir be testų įmanoma pasakyti, o toliau jau jokio skirtumo nustatinėjant...
O mūsų indaplovė šiąnakt indus plovė kokias 7 - 8 val - kaip apie 1 įjungiau, taip apie 8 turėjau išjungt... . Matyt, dėl elektros svyravimų kažkas nusimušė. Belieka tikėtis, kad elektronika neišėjo iš rikiuotės .
QUOTE(Dilma @ 2007 01 15, 17:46)
O mūsų indaplovė šiąnakt indus plovė kokias 7 - 8 val - kaip apie 1 įjungiau, taip apie 8 turėjau išjungt... . Matyt, dėl elektros svyravimų kažkas nusimušė. Belieka tikėtis, kad elektronika neišėjo iš rikiuotės .
O kas ten galėjo svyruot? Šiaip pas mus kartą kaimynai laiptinės aikštelėje neperspėję buvo elektrą išjungę visam aukštui veikiant mūsų indaplovei. Tai vėl įjungus elektrą ji pradėjo veikti ne nuo tos vietos kur baigė plauti, bet vėl nuo pradžių. Gal ir pas jus panašus variantas. Bet tai kiek kartų elektra turėjo būti dingusi?
QUOTE(Surfinija @ 2007 01 15, 21:28)
O kas ten galėjo svyruot? Šiaip pas mus kartą kaimynai laiptinės aikštelėje neperspėję buvo elektrą išjungę visam aukštui veikiant mūsų indaplovei. Tai vėl įjungus elektrą ji pradėjo veikti ne nuo tos vietos kur baigė plauti, bet vėl nuo pradžių. Gal ir pas jus panašus variantas. Bet tai kiek kartų elektra turėjo būti dingusi?
Nugis vėtra kokia siautė . Blykčiojo žaibavo ir namuose . Tai, matyt, ir nusimušė. Kol kas viskas normaliai lyg ir
QUOTE(LoJoo @ 2007 01 15, 17:37)
aš galvoju, kad kažkokia kitokia turėtų būti ta priežastis, nes ir kondensatui susidaryti reikia laiko, ir atrodo tas kondensatas kitaip - aprasoja o čia konkretūs lašai ant vidinių indų sienelių.
truputį pikta, nes džiovyklą indams dariau minimalią, o dabar taip išeina, kad turiu didžiają dalį iš indaplovės išimtų indų dar peršluostyt
as kalbejau apie kondensata, kuris susidaro tik atidarius indaploves duris, kai indai dar karsti buna, bet cia tik as taip manau...
na tiesiog nzn
QUOTE(Dilma @ 2007 01 15, 22:58)
Nugis vėtra kokia siautė . Blykčiojo žaibavo ir namuose .
Tiksliai, buvau ir pamiršus
QUOTE(Surfinija @ 2007 01 16, 20:34)
Tiksliai, buvau ir pamiršus
Reiškia, pas jus nebuvo stipri, kad galėjai pamiršt . O mūsuose visi su baime penktadienio laukia, nes dar ne visus atplyšusius dalykus spėjo atgal pridėt
Čia, šiaip, off topic gavosi
QUOTE(Dilma @ 2007 01 11, 00:21)
Niu nežinau, mes esam 4, o indaplovę jungiam kasdien. Tikrai nelaukiam tris dienas, kad ją pripildyt. Kartais savaitgaliais pasitaiko vos keletas lėkščių ir puodelių, tai jau tada atidedam plovimą kitai dienai.
Mes irgi 4 bet indaplovę jungiam kasdien, o kartais ir 2 kartus per dieną (ypač savaitgaliais).
QUOTE(Saja @ 2007 01 11, 13:34)
O kokio pločio pas jus indaplovė? Ar pilna prisipildo?
Pas mus 60cm indaplovė irgi , bet kai pilnos nepripildau tada jungiu programą, kuri tik viršutinį stalčių plauna