QUOTE(b.kite @ 2013 03 05, 08:42)
per kiek laiko taip suauga levandos?
ir kokiu tankumu jos cia buvo susodintos? ar po viena daigeli ar keli kruvoje?
labai jau graziai atroto
pasaka
Nezinau kiek tiksliai metu, nes pirmuosius krumelius man mama nupirko, tokius labai labai pavargusius.... Gal kokius 7 vnt
Vieni buvo gal poros metu, kiti - didesni, bet sunku spresti apie amziu, juk ir trasu Olandai gelem negaili. Taigi sumoje tiem krumeliam jau kokie 7-8 metai.
Sodinau po viena, gan nemazais atstumais (kas 70 cm), nes nedaug turejau, issikerojo, tarpu nesimato, bet kitoje vietoje sodindama atstumus kas 50 cm darau. Man rodos toks optimaliausias
QUOTE(Para @ 2013 03 05, 08:46)
Išdygo man pernai sėtos lauke, aišku ne 100 procentų, tik, kad dar nežydėjo. Šiemet bandau sėti "ant palangės", kitas lauke, žiūrėsim kas bus.
Labai gražios tavo levandytės, gal pavadinimą žinai?
Smagu, kad pavyko
Nes as vienais metais bandziau seti saldiklyje palaikiusi kelias dienas, tada lauke ir dar siltnamyje ir nei vienos vieninteles is 3 pokeliu nesudygo
Pavadinimo nezinau, bet jei isiziuret i nuotrauka, tai matosi, kad vienos levandos sviesesniais didesniais ziedynais, o kitu ziedynai smulkesni, bet spalva sodriai melyna
Va sitos man labai labai grazios
Ziemai i puoksteles butent sitas skinu. Visos kitos, kurias pati sejau ar pas bobute turguje pirkau, yra sviesiai violetines.
Beje, po pernykstes ziemos butent tu tamsiuju krumelio vidus issalo
Nukarpiau, prileido nauju ugliuku, per kelis metus turetu susilyginti su soninem sveikom sakelem, jei tik vel nenusals. Tai gal situ tamsiu ir kokia kita rusis, o visos kitos, tai augustofilia
QUOTE(ilja @ 2013 03 05, 08:56)
Liurda, labai fainos tavo levandos
O kas po jom? mulčiuoji kuo nors ar paprasta žemelė?
Sprendžiu dilemą, ar levandoms nebus per karšta pietinėj ir vakarinėj namo pusėj palei namą
Pietinėj pusėj, tai net žolė visad džiūva, normaliai neauga, kažin, ar ten levandoms patiks
Jokio mulcio po levandom, vasaros pas mus ne tokios karstos kaip Provanse, jei daug lis - prades puti krumas mulcu uzdengtas. Pabandziau levandomis apsodinta slaita zole pamulciuoti, kad raveti nereiktu, tai man rodos jom nepatiko, krumeliai pagelto... tai atitraukiau viska nuo krumo.
Levandas reiktu sodinti karsciausioje vietoje
Maniskes po langais taip ir auga nuo 12 val saules kepinamos. Provanse karsta, saule kepina, zeme kaip akmuo kieta, krituliu mazai, o jos auga ir bujoja
Tokiomis salygomis augdamas augalas daugiau aromatiniu medziagu sukaupia, tai ir mum LT reikia kuo panasesnes salygas jom sukurti. Saules kuo daugiau, zeme - kuo skurdesne, neuzmirkstanti, graziausia jas auginti kruvomis
Esu ir i gelynus kelias isodinusi, nepatinka... saule pasisuka, o jos atrodo pabegs is to gelyno, ant zoles sugriuna, o jei dar koks didesnis augalas uzgozia, seseli meta - netinka joms
QUOTE(antrakartmamyte @ 2013 03 05, 10:06)
merginos norėjau paklausti, ar po žiemos nukerpat levandas? nes tokios pilkos apdriskusios matau pas mane
pernai nukirpau iki pažemės, gražiai ataugo
bet gaila kažkaip...
Jokiais budais neskubekit karpyti. Visos is po ziemos taip atrodo, vaizdelis tikrai nekoks, bet laukiu gana ilgai ir tikrai visos atsigauna, gal tik keli krumeliai nusale yra per 5 metus, ar kokia viena kita saka.
As krumus 1/3 nukerpu rudeni, tad pavasari jau kirpti nieko nereikia
Vienais metais didziuosius krumus gan zemai nukirpau, kad kitais metais ataugtu zemesni ir neisvirte ant sonu. Vyras veja pjauna, tai nureztu, jei visos i sonus isvirtusios guletu. Kazkas buvo toki patarima levandu temoje parase, bet taip drastiskai nukirpti reiktu kas kokius 5 metus.