Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos 3

QUOTE(uolma @ 2013 03 01, 20:11)
Ir mano tokios pat varganos. Tikrai nemesčiau. dabar laukiu tinkamos dienos ir sėsiu kitas, gal bus jau vaizdelis geresnis, nes šitos mažai saulės gavę. Bet labai jau nagus niežtėjo kažką sėti, tai ir pasėjau 40 sėklų iš jų tik 5 daigeliai.  doh.gif

aa tai reiskiasi man labiau pasiseke, is 20 NET 5 lotuliukas.gif . ir atrodo normaliai as jas pasaldziau unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, maniskes tai tuno garaze-ten vesu, papurenu zeme joms, nugnybiu virsuneles ar silpnus ugliukus is sono, kurie stiebesi i saule. Daugiau ju taip nekankinsiu ir nepersodinsiu i vazonus, paliksiu ziemoti nuolatineje vietoje. Gyveni ir mokaisi.
Atsakyti
QUOTE(Mopsyte @ 2013 03 01, 10:10)
Laba diena. Atejau  pasirodyti su savo varganom levandom. Pirma karta bandau jas auginti, visai neauga.....vaizdelis tai ne koks, oi ne koks....Nzn ka cia toliau su jomis daryti, mesti lauk ar dar duoti viena sansa?

Busiu dekinga uz komentarus.  4u.gif

Per anksti truputį pasėjote. Aš pernai kovo 10 sėjau ir tai pastypo. Dar nemeskite, tik neperliekite, jei yra galimybė laikykite vėsiau ir šviesiau.
Papildyta:
QUOTE(uolma @ 2013 03 01, 18:11)
Ir mano tokios pat varganos. Tikrai nemesčiau. dabar laukiu tinkamos dienos ir sėsiu kitas, gal bus jau vaizdelis geresnis, nes šitos mažai saulės gavę. Bet labai jau nagus niežtėjo kažką sėti, tai ir pasėjau 40 sėklų iš jų tik 5 daigeliai.  doh.gif

Šaldėte sėklytes?
Atsakyti
Nojaus sėklų (NS) levandos ir man sunkia dygsta, ir šaldžiau, ir šildžiau, ir pasėjau vasario 23 (prieš dvi savaites), Ir nieko, šiandien tik antras daigelis išdygo, toks pat kaip Mopsytės. Užvakar sėjau Erfurto sėklų levandas, tai pažiūrėsim, kaip jos dygs. Pernai jų levandas sėjau pavasarį tiesiai į dirvą dygo tikrai geriau nei NS. Dar vienas žadu sėti šiltadaržyje, eisiu kurią nors dieną pabarstysiu, tegu sau natūraliai šala, dygsta, o po to persodinsiu, eksperementuosiu. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 01 kovo 2013 - 19:28
Labas mergaites,
as irgi jau susejau levandas i vazonelius. Ziuresim kas cia bus,bet panasu, kad jau po biski dygsta smile.gif
Atsakyti
o jūs ne per daug cackinatės? aš užpernai subėriau sėklas tiesiai į lysvę gegužės menesį, kai jau buvo šilta. puikiai sudygo kilimėliu, gražiai augo. žiemą net neuždengiau ir nenušalo. pernai visą vasarą gražiai žydėjo, žiemai vėl nedengiau.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 04, 11:24)
...aš užpernai subėriau sėklas tiesiai į lysvę gegužės menesį, kai jau buvo šilta. puikiai sudygo kilimėliu..

Ačiū už patarimą, spėju kad taip ir teks daryti, nes mano daigelius šiandien šunė užsilipus ant palangės aplaužė doh.gif tie maži neklaužados biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mopsyte @ 2013 03 01, 10:10)
Laba diena. Atejau  pasirodyti su savo varganom levandom. Pirma karta bandau jas auginti, visai neauga.....vaizdelis tai ne koks, oi ne koks....Nzn ka cia toliau su jomis daryti, mesti lauk ar dar duoti viena sansa?

user posted image

Merginos, o kur jus taip skubat unsure.gif Kam anksti seti, kad paskui nusimarintu tie augaliukai doh.gif
Kovo pirmom dienom paseji, indeli dedi is saldytuva, o balandzio pirmom dienom istrauki ant sauletos palanges, tai bent laikas sugaistas ne veltui. Jau ir saules, silumos bus daugiau wub.gif
Is nuotraukos matyt, kad vazonas per gilus, arba zemiu per mazai, nes dabar kaip sulinyje tie daigeliai, stybsta... Lauk dar nemesciau, jei toliau sauletu dienu bus daugiau, tai gal issikapstys.

Levandu seklos dygsta ilgai, gali visa menesi tam paciam vazonelyje po seklyte prasikalti, tai neskubekit "nurasyti".

QUOTE(Paladė @ 2013 03 04, 11:24)
o jūs ne per daug cackinatės? aš užpernai subėriau sėklas tiesiai į lysvę gegužės menesį, kai jau buvo šilta. puikiai sudygo kilimėliu, gražiai augo. žiemą net neuždengiau ir nenušalo. pernai visą vasarą gražiai žydėjo, žiemai vėl nedengiau.

Buna ir tokiu sekmes istoriju smile.gif Bet toms, kurios nenori prarasti upo, pacios levandu uzsiauginti, taip daryti nepatariu, nebent atliekamomis seklomis atsikratyti norisi biggrin.gif Tokiu sekmes istoriju pasitaiko 1 is 10.

Pasiseti paciom, nusipirkus Maximoje pokeli uz 1,50 lt (na nezinau kiek tiksliai dabar kainuoja rolleyes.gif ) labiausiai pasiteisinanciu metodu, aisku, kad labiau apsimoka, negu turguje daigelius pirkti smile.gif

Ir dar - jei kyla neaiskumas del sudygusiu levandu, tai ju pirmieji du lapeliai buna grybuko formos.

O cia ikvepimui tik laaabai maza "plantacijos" dalis dziuginti aki ir sirdi ziema wub.gif
user posted image
O liepos menesi buvo taip...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Liurda @ 2013 03 05, 00:22)
O liepos menesi buvo taip...
user posted image

per kiek laiko taip suauga levandos?
ir kokiu tankumu jos cia buvo susodintos? ar po viena daigeli ar keli kruvoje?

labai jau graziai atroto
pasaka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Liurda @ 2013 03 05, 02:22)
Tokiu sekmes istoriju pasitaiko 1 is 10.

Išdygo man pernai sėtos lauke, aišku ne 100 procentų, tik, kad dar nežydėjo. Šiemet bandau sėti "ant palangės", kitas lauke, žiūrėsim kas bus. g.gif

Labai gražios tavo levandytės, gal pavadinimą žinai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 05 kovo 2013 - 08:49
Liurda, labai fainos tavo levandos bigsmile.gif O kas po jom? mulčiuoji kuo nors ar paprasta žemelė?
Sprendžiu dilemą, ar levandoms nebus per karšta pietinėj ir vakarinėj namo pusėj palei namą g.gif Pietinėj pusėj, tai net žolė visad džiūva, normaliai neauga, kažin, ar ten levandoms patiks g.gif
Atsakyti
Levandas tik saulėtoje vietoje ir auginti. Pas mane auga pietinėje pusėje kuo puikiausiai. smile.gif
Atsakyti