Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos 3

QUOTE(Rutele_S @ 2014 10 08, 19:38)
O sakykit, krumelius kerpate, kad tokio vienodo dydzio visi? wub.gif

Beje mamukai, as su klausimu. Mano pirmameciai krumeliai kai kurie siek tiek pasikeroje, kitur maciau krumelis is 2 sakuciu tik, kokiu 20 cm ilgio biggrin.gif  tai kaip man reiketu elgtis, ar visus dabar pakirpti, kad kerotusi, ar pavasari? Beje, jie man nezydejo unsure.gif
kad nedangstyt niekuo, supratau, jei gerai supratau unsure.gif  g.gif
Gal pakirpt visus po kokius 3 cm, o gal daugiau ar laukt pavasario g.gif
Beje kol jaunuciai buvo, neskabiau, gailejau, o va perskaiciau pas jus kad reikejo...

Kerpu jau 2 cm levandas, nugnybu, nors tarsi nelabai ir būna ką gnybti. Ir taip be perstoja vis viršūnes nugnaibau. Tada grazus krumelis susiformuoja ir spėja per metus suaugti, sutankėti, o vasaros pabaigoje ir pražydo, nes atostogų metu nebesuskabiau.
AŠ tokiu atveju dabar jau jų nebekirpčiau, nežinau ar yra kokia nauda iš to g.gif . Nukelčiau šukuosenos darymą į pavasarį. Bet gal yra manančių kitaip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2014 10 08, 20:00)
Kerpu jau 2 cm levandas, nugnybu, nors tarsi nelabai ir būna ką gnybti. Ir taip be perstoja vis viršūnes nugnaibau. Tada grazus krumelis susiformuoja ir spėja per metus suaugti, sutankėti, o vasaros pabaigoje ir pražydo, nes atostogų metu nebesuskabiau.
AŠ tokiu atveju dabar jau jų nebekirpčiau, nežinau ar yra kokia nauda iš to  g.gif . Nukelčiau šukuosenos darymą į pavasarį. Bet gal yra manančių kitaip  mirksiukas.gif

aciu jums uz nuomone 4u.gif
o pavasari, gnybciot pradet galima mazdaug kada, koki balandi ar veliau? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2014 10 08, 19:24)
aciu jums  uz nuomone 4u.gif
o pavasari, gnybciot  pradet galima mazdaug kada, koki balandi ar veliau? blush2.gif

pavasari gnybt nebus ko, reiks laukt ir ziuret iki kokios vietos atsprogsta wink.gif zodziu ant sumedejusiu atrodo negyvu sakeliu laukti zalumos.
ir atsprogsta jos gana velai, jau kartais atrodo jau nieko nebus issale, bet reikia neskubeti jos pasalinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b.kite: 09 spalio 2014 - 07:32
QUOTE(b.kite @ 2014 10 09, 08:31)
pavasari gnybt nebus ko, reiks laukt ir ziuret iki kokios vietos atsprogsta wink.gif zodziu ant sumedejusiu atrodo negyvu sakeliu laukti zalumos.
ir atsprogsta jos gana velai, jau kartais atrodo jau nieko nebus issale, bet reikia neskubeti jos pasalinti.

Tai palieku ramybej ir tikiuosi geriausio smile.gif o ateiciai zinosiu kad skabyt reikia... o ar tikrai nedangstyt kokia agro plevele? eglisakiais?
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2014 10 09, 11:05)
Tai palieku ramybej ir tikiuosi geriausio smile.gif o ateiciai zinosiu kad skabyt reikia... o ar tikrai nedangstyt kokia agro plevele? eglisakiais?

Aš dangsčiau praeitą žiemą
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2014 10 09, 11:05)
o ar tikrai nedangstyt kokia agro plevele? eglisakiais?

Tikra ne. Pas mane gal 50 krumu, visi perziemoja
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2014 10 09, 11:11)
Tikra ne. Pas mane gal 50 krumu, visi perziemoja

dar klausimas kuria veisle sejau aisku nebepamenu ar ta kur turi sansu perziemot ar kokia ''sustresne'' doh.gif
gaila but jei nusaltu, pas mane kokie 30 krumiuku, tikiuosi kt m zydes ir dar pasises daugiau wub.gif

nes planas tai perkelt i kita vieta, ateity g.gif idomu, kokiu 3-4 m krumus, perkelus, galima tiketis geru rezultatu? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2014 10 09, 22:47)
dar klausimas kuria veisle sejau aisku nebepamenu ar ta kur turi sansu perziemot ar kokia ''sustresne''  doh.gif

jeigu sėklos pirktos mūsų prekybcentriuose tai tikimybė,kad pas mus žiemojančios mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2014 10 08, 18:38)
O sakykit, krumelius kerpate, kad tokio vienodo dydzio visi? wub.gif

Beje mamukai, as su klausimu. Mano pirmameciai krumeliai kai kurie siek tiek pasikeroje, kitur maciau krumelis is 2 sakuciu tik, kokiu 20 cm ilgio biggrin.gif  tai kaip man reiketu elgtis, ar visus dabar pakirpti, kad kerotusi, ar pavasari? Beje, jie man nezydejo unsure.gif

Didziuosius pavasari iskarpau iki gyvo vietos ir aisku siek tiek palyginu, kad panasus butu. Ir auga tokie visi. Po zydejimo irgi sukuosenas padarau (stengiuosi vienodus padaryt). O pirmamecius krumelius tai visa vasara skabiau. Is pradziu virsuneles per pora nareliu, po to jei kokia sakele isstypsta, tai ja irgi sulyginu su mazesnemis. Siuo metu krumeliai jau turi po kokias 9-10 sakeliu.
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2014 10 09, 23:47)
nes planas tai perkelt i kita vieta, ateity g.gif  idomu, kokiu 3-4 m krumus, perkelus, galima tiketis geru rezultatu? biggrin.gif

Aš i6 savo patirties galiu paskyti, kad galima:). Perkėlinėju savo du krūmus (4 ar 5m) po kelis kart per metus, nes niekaip vietos nerandu tinkamos... Ir klesti smile.gif .
Atsakyti
Sveikos , levandos !

pasisikaiciau sia tema , uzsimaniau sio grozio ir lekiau pirkti seklu .
Raso ant pakelio ,kad dygsta labai neveinodai , letai , tai gal jau seti ?

Atsakyti
jolitamaria, dar anksti levandoms. 2013 m. sėjau kovo 15 d. Pirmieji augaliukai pasirodė kovo 17 d. Į nuolatinę vietą persodinau gegužės 16 d. Liepos paskutinę savaitę jau žydėjo.
Tik nepamirškite stratifikuoti sėklų!!!
Atsakyti