QUOTE(Rutele_S @ 2014 10 08, 19:38)
O sakykit, krumelius kerpate, kad tokio vienodo dydzio visi?
Beje mamukai, as su klausimu. Mano pirmameciai krumeliai kai kurie siek tiek pasikeroje, kitur maciau krumelis is 2 sakuciu tik, kokiu 20 cm ilgio tai kaip man reiketu elgtis, ar visus dabar pakirpti, kad kerotusi, ar pavasari? Beje, jie man nezydejo
kad nedangstyt niekuo, supratau, jei gerai supratau
Gal pakirpt visus po kokius 3 cm, o gal daugiau ar laukt pavasario
Beje kol jaunuciai buvo, neskabiau, gailejau, o va perskaiciau pas jus kad reikejo...
Beje mamukai, as su klausimu. Mano pirmameciai krumeliai kai kurie siek tiek pasikeroje, kitur maciau krumelis is 2 sakuciu tik, kokiu 20 cm ilgio tai kaip man reiketu elgtis, ar visus dabar pakirpti, kad kerotusi, ar pavasari? Beje, jie man nezydejo
kad nedangstyt niekuo, supratau, jei gerai supratau
Gal pakirpt visus po kokius 3 cm, o gal daugiau ar laukt pavasario
Beje kol jaunuciai buvo, neskabiau, gailejau, o va perskaiciau pas jus kad reikejo...
Kerpu jau 2 cm levandas, nugnybu, nors tarsi nelabai ir būna ką gnybti. Ir taip be perstoja vis viršūnes nugnaibau. Tada grazus krumelis susiformuoja ir spėja per metus suaugti, sutankėti, o vasaros pabaigoje ir pražydo, nes atostogų metu nebesuskabiau.
AŠ tokiu atveju dabar jau jų nebekirpčiau, nežinau ar yra kokia nauda iš to . Nukelčiau šukuosenos darymą į pavasarį. Bet gal yra manančių kitaip