Kaip galvojat ar jau velu persodint levandas???? Pirmameciai krumeliai.... Taip susikloste kad galiu ta padaryt tik dabar.... Jie dabar susigrude auga lauke, tai noriu perkelt i nuolatine vieta.... Ar geriau palaukt pavasario????
QUOTE(akvilyte @ 2014 09 23, 16:49)
Kaip galvojat ar jau velu persodint levandas???? Pirmameciai krumeliai.... Taip susikloste kad galiu ta padaryt tik dabar.... Jie dabar susigrude auga lauke, tai noriu perkelt i nuolatine vieta.... Ar geriau palaukt pavasario????
prieš porą dienų persodinau ir dar kibiras liko,bet nebeturiu kur sodinti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 09 23, 18:56)
prieš porą dienų persodinau ir dar kibiras liko,bet nebeturiu kur sodinti
Galiu priglaust man reik 60 m patvorinuzsodint.... Pusei turiu... Kitai pusei ne
QUOTE(akvilyte @ 2014 09 23, 19:17)
Galiu priglaust man reik 60 m patvorinuzsodint.... Pusei turiu... Kitai pusei ne
Jei levandos rūšinės, gal ir galima rizikuoti, jei veislinės, tikrai geriau persodinti pavasarį.
QUOTE(Emvida @ 2014 09 23, 21:49)
Jei levandos rūšinės, gal ir galima rizikuoti, jei veislinės, tikrai geriau persodinti pavasarį.
Apsvieskit mane kas yra rusines, kas yra veislines???.
QUOTE(akvilyte @ 2014 09 24, 08:48)
Apsvieskit mane kas yra rusines, kas yra veislines???.
Jei pati sėjot ir ant pakelio buvo užrašyta levandos (lavandula angustifolia), tai ir bus pas mus auginama levandų rūšis, kuri tinkamiausia mūsų klimatui. O jei užrašyta lavandula angustifolia ar lavender ir pavadinimas, pvz., "Munstead", tai ir bus veislė ar kultivaras (ši irgi gana atspari). Bet kai kurios gali būti ir 6 zonos.
QUOTE(Emvida @ 2014 09 24, 20:14)
Jei pati sėjot ir ant pakelio buvo užrašyta levandos (lavandula angustifolia), tai ir bus pas mus auginama levandų rūšis, kuri tinkamiausia mūsų klimatui. O jei užrašyta lavandula angustifolia ar lavender ir pavadinimas, pvz., "Munstead", tai ir bus veislė ar kultivaras (ši irgi gana atspari). Bet kai kurios gali būti ir 6 zonos.
Žodis veislė yra tarmiškas, liaudiškas. Gėlių yra tik rūšys.
QUOTE(konservatore @ 2014 09 24, 21:22)
Nuo kada
QUOTE(konservatore @ 2014 09 24, 22:22)
QUOTE(konservatore @ 2014 09 24, 22:22)
Deja Lietuvių kalbos žodynas kitaip mano:
vei̇̃sl‖ė (2)
1. veisimas, veisimasis: Šitas gaidys bus ~ei. Suvalgėme visas bulves, nė ~ei (sėklai) nebeliko.
2. biol. vienos rūšies gyvulių, paukščių ar augalų grupė su vienodomis paveldimomis savybėmis:
QUOTE(Garmina @ 2014 09 25, 10:05)
Deja Lietuvių kalbos žodynas kitaip mano:
čia, manau, geriau reiktų ne Lietuvių kalbos žodyno aiškinimo, o Biologinės organizmų klasifikacijos paaiškinimo.
Biologinė klasifikacija
kaip matosi, kiekviena augalo rūšis gali turėti ne tik skirtingas veisles, bet ir porūšius, variatetus ir formas.
QUOTE(iingutte @ 2014 06 20, 13:17)
maniskes. Fotografuota vakare ir su telefonu, tai ne kokia kokybe
O sakykit, krumelius kerpate, kad tokio vienodo dydzio visi?
Beje mamukai, as su klausimu. Mano pirmameciai krumeliai kai kurie siek tiek pasikeroje, kitur maciau krumelis is 2 sakuciu tik, kokiu 20 cm ilgio tai kaip man reiketu elgtis, ar visus dabar pakirpti, kad kerotusi, ar pavasari? Beje, jie man nezydejo
kad nedangstyt niekuo, supratau, jei gerai supratau
Gal pakirpt visus po kokius 3 cm, o gal daugiau ar laukt pavasario
Beje kol jaunuciai buvo, neskabiau, gailejau, o va perskaiciau pas jus kad reikejo...