Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos 3

tai kad nereikia nei sėklų rinkti, pačios pasisėja po krūmais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriukstis @ 2014 01 13, 15:14)
tai kad nereikia nei sėklų rinkti, pačios pasisėja po krūmais  biggrin.gif

Zinau, bet pas mane yra prie pat tvora ir akmenu juosta prie jos tai norejau kad kuo daugiau pasisetu, nes jei uz akmenu sukris seklos tai gali jos ten neisgyventi, noriu kad kuo daugiau ju isliktu dar vazonuose 2-vi atrodo yra, kai daugiau sals i rusi nesiu
Atsakyti
Sveikos, noriu pasiteirauti. smile.gif
Nusipirkau tikrųjų levandų ir kitokių (nežinau pavadinimo) sėklų, įdėjau į šaldiklį šiandien sėklytes, ar laikyti man jas kelias savaites ten ar užtektų kelių dienų, pvz. kokių 5? Bijau, kad po to labai vėlu joms nebūtų dygti...
Atsakyti
QUOTE(Saulika @ 2014 02 06, 21:10)
Sveikos, noriu pasiteirauti. smile.gif
Nusipirkau tikrųjų levandų ir kitokių (nežinau pavadinimo) sėklų, įdėjau į šaldiklį šiandien sėklytes, ar laikyti man jas kelias savaites ten ar užtektų kelių dienų, pvz. kokių 5? Bijau, kad po to labai vėlu joms nebūtų dygti...

Aš laikiau apie savaitę, bet ne šaldikly, šiaip šaldytuve. Per vėlu tikrai nebus - kuo šilčiau ir šviesiau, tuo greičiau sudygs ir pasigaus augti. Aš dabar išvis vengiu kambary kankint daigiukus - kiek tik įmanoma, sėju lauke, ypač daugiametes... Beje, ne visos levandos šalčiams atsparios (čia dėl tų jūsų kitokių)... Sėkmės auginant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 02 07, 09:13)
Aš laikiau apie savaitę, bet ne šaldikly, šiaip šaldytuve. Per vėlu tikrai nebus - kuo šilčiau ir šviesiau, tuo greičiau sudygs ir pasigaus augti. Aš dabar išvis vengiu kambary kankint daigiukus - kiek tik įmanoma, sėju lauke, ypač daugiametes... Beje, ne visos levandos šalčiams atsparios (čia dėl tų jūsų kitokių)... Sėkmės auginant  4u.gif

Galima, jei yra galimybe, auginti didesniam vazone ir nesti per salcius i rusi arba i garaza, as taip jau antri metai rozes ir levandas nesu kol dar nesusodinau i zemele drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 02 07, 10:13)
Sėkmės auginant  4u.gif

QUOTE(kristinkag @ 2014 02 07, 11:22)
Galima, jei yra galimybe, auginti didesniam vazone

Ačiū Jums labai už patarimus. Galvoju, gal tikrąsias susodinsiu į žemę, kai sudigs, o tas neaiškias į vazonus, kol pirmi metai. Na, svarbiausiai išsiaiškinau kaip dabar su sėklom elgtis. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

noriu paklausti dėl levandų persodinimo. kaip manote, ar jau tinkamas laikas levandą persodinti? Noriu padovanot vieną 3-metį krūmelį draugei, tai nežinau, gal dar palaukti g.gif bet kartu norisi, kad spėtų "priprasti" naujoj vietoj ir žydėtų. Pernai pavasarį gana vėlokai, gal gegužę, persodinau kelis krūmelius į kitą vietą, tai taip biednai tie persodinti žydėjo.
Atsakyti
QUOTE(MAMTE @ 2014 03 11, 21:15)
Labas vakaras,

noriu paklausti dėl levandų persodinimo. kaip manote, ar jau tinkamas laikas levandą persodinti? Noriu padovanot vieną 3-metį krūmelį draugei, tai nežinau, gal dar palaukti  g.gif bet kartu norisi, kad spėtų "priprasti" naujoj vietoj ir žydėtų. Pernai pavasarį gana vėlokai, gal gegužę, persodinau kelis krūmelius į kitą vietą, tai taip biednai tie persodinti žydėjo.

Manau, kad dar ankstoka g.gif Bent balandžio mėn. palaukite.
Atsakyti
QUOTE(MAMTE @ 2014 03 11, 20:15)
Labas vakaras,

noriu paklausti dėl levandų persodinimo. kaip manote, ar jau tinkamas laikas levandą persodinti? Noriu padovanot vieną 3-metį krūmelį draugei, tai nežinau, gal dar palaukti  g.gif bet kartu norisi, kad spėtų "priprasti" naujoj vietoj ir žydėtų. Pernai pavasarį gana vėlokai, gal gegužę, persodinau kelis krūmelius į kitą vietą, tai taip biednai tie persodinti žydėjo.

aš šiandien jau iškasiau ir atidaviau naujai šeimininkei mirksiukas.gif

pernai persodinti nevargo nei kiek,žydėjo vienodai ax.gif
Atsakyti
šiemet ankstyvas pavasaris galima turbūt viską anksčiau daryti, bet gal dar reiktų palaukti
Atsakyti
QUOTE(voveriukstis @ 2014 03 11, 22:17)
šiemet ankstyvas pavasaris galima turbūt viską anksčiau daryti, bet gal dar reiktų palaukti

Na, taip smile.gif . Bet kitą savaitę šiek tiek atšala, tai dėl to judinti augalų gal dar nereikėtų.
Aš pati noriu levandas ir kitus augalus persodinti, tai dar kokias dvi savaites palauksiu ax.gif
Gal žinote kiek reikia genėti levandas, kad krūmelis gražus, neišplikęs būtų??
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 03 11, 21:29)
Na, taip  smile.gif . Bet kitą savaitę šiek tiek atšala, tai dėl to judinti augalų gal dar nereikėtų.
Aš pati noriu levandas ir kitus augalus persodinti, tai dar kokias dvi savaites palauksiu  ax.gif
Gal žinote kiek reikia genėti levandas, kad krūmelis gražus, neišplikęs būtų??

nugenėjau tiek 05,24
user posted image
o kai žydėjo atrodė taip 07,05
user posted image
po žydėjimo 11,06 ,dabar dar biški pakarpiau
user posted image
Atsakyti