Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos 3

QUOTE(wooden Vilnius @ 2013 09 09, 12:25)
Naudoju. Vienų ne (kažko, nežinau ko, baimiuosi...), man skanu su rozmarinais, šalavijais ir/arba žaliąja arbata. Dar su citrinžole. Savo užsiauginta, – natūralu!

aš ką tik išgėriau puodelį. Nemaišiau su kitom žolėm. Man patiko. Labai kvapni- natūraliai aromatizuota... biggrin.gif wub.gif Žinoma, reikia mėgti levandų kvapą... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 09, 10:17)
Ar naudojat levandas arbatai?

Naudoju ir gan dideliais kiekiais- šios vasaros atradimas- levandų limonadas, daug žiedų susinaudoja kepiniuose.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 09, 13:09)
aš ką tik išgėriau puodelį. Nemaišiau su kitom žolėm. Man patiko. Labai kvapni- natūraliai aromatizuota...  biggrin.gif  wub.gif Žinoma, reikia mėgti levandų kvapą...  rolleyes.gif

Arbatele darot is dziovintu ar zaliu levandu? koki kieki mazdaug dedat kad butu skanu g.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 09, 14:59)
Naudoju ir gan dideliais kiekiais- šios vasaros atradimas- levandų limonadas, daug žiedų susinaudoja kepiniuose.

aišku.... galvoju, ar visos levandos tinka maistui... rolleyes.gif

QUOTE(agnir @ 2013 09 09, 15:14)
Arbatele darot is dziovintu ar zaliu levandu? koki kieki mazdaug dedat kad butu skanu g.gif

aš dariau iš žalių. Tiesiog priskyniau žiupsnelį žiedelių, pasmulkinau ir užpyliau verdančiu vandeniu.
Atsakyti
QUOTE(agnir @ 2013 09 09, 15:14)

Aš visur naudoju džiovintus žiedelius, nes šviežiai skinti- man asmeniškai pernelyg atsiduoda sakais, spygliuočiais...
Į didelį puodelį (600 ml) beriu ~pusę arb. šaukštelio žiedų, bet prie tokio skonio reikia priprasti...

QUOTE(rytorasa @ 2013 09 09, 15:22)
aišku.... galvoju, ar visos levandos tinka maistui...  rolleyes.gif

g.gif kadangi LT auga tik l. angustifolia, ją ir naudoju, nors teko klausti prieskonių parduotuvėlėje, patvirtino, kad tokia ir prekiauja.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 09, 15:31)
g.gif kadangi LT auga tik l. angustifolia, ją ir naudoju, nors teko klausti prieskonių parduotuvėlėje, patvirtino, kad tokia ir prekiauja.

na, dabar nebebijosiu, drąsiai gersiu arbatą... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 09, 15:47)
na, dabar nebebijosiu, drąsiai gersiu arbatą...  biggrin.gif

Net Levandų ūkis parduoda savo užaugintus žiedus arbatai ir konditerijai.
Atsakyti
Sveikos,
prieš kokias 3-4 savaites nugenėjau savo antrametes ir daug viršūnėlių sukaišiojau šalia (čia kažkas patarė taip).Visai nedėjau vilčių,kad kas išeis iš to, nes visgi ruduo. Nu bet žaliuoja, ir rodos net paaugo ax.gif Kaži kaip bus žiemą, turėsiu rūpestį dabar išsaugoti smile.gif Kaži ar pavyks g.gif
Atsakyti
nusipirkau maximoje šiandien levandą vazonėlyje, ką man su ja dabar daryti, gal galiu padalinti kerelį į 2 ir persodinti? laikyti ant palangės, ar galiu į kokią terasą išnešti kol šalčių nėra? kaip žinoti kokio ji amžiaus? blush2.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(zz_aiza @ 2014 01 05, 14:56)
nusipirkau maximoje šiandien levandą vazonėlyje, ką man su ja dabar daryti, gal galiu padalinti kerelį į 2 ir persodinti? laikyti ant palangės, ar galiu į kokią terasą išnešti kol šalčių nėra? kaip žinoti kokio ji amžiaus?  blush2.gif

o kam jums tas amžius g.gif
ji kambarinė tai ir laikykit ant palangės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 01 05, 17:16)
o kam jums tas amžius  g.gif
ji kambarinė tai ir laikykit ant palangės  smile.gif

Bet levandos juk lauke ziemojancios, pas mane jau daug metu auga , nebijo salcio.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 01 06, 12:05)
Bet levandos juk lauke ziemojancios, pas mane jau daug metu auga , nebijo salcio.

tikrai ne visos schmoll.gif
turiu ir aš lauke augančių ir vargo nematančių,bet turiu ir tokių iš prekybcentrio,kur šalnos gavo ir nebeliko,vargsta dabar rusį su viena gyva šakele,gal išbus iki pavasario ,o gal ir ne schmoll.gif
pirmam psl yra surašyta,kas lauke,kas namie auga mirksiukas.gif
citata iš pirmos žinutės:
...Gaudvilė
Tikroji levanda - tai išversta iš lotynų kalbos lavandula officinalis arba lavandula angustifolia. Tai nereiškia, kad ji yra kažkaip išskirtinai tikroji. Na, ir bene vienintelė, kuri gali žiemoti mūsų klimatinėje zonoje.
Rūšių yra žymiai daugiau, tačiau likusias galime auginti tik kaip kambarines, t.y. žiemai parsinešti į namus.
Taigi, be l. angustifolia, dar yra l. dentata, l. stoechas, l. multifida, l. pinnata, l. canariensis ir t.t.
O levandenai yra Lavandula x intermedia ( l. angustifolia ir l. latifoliahibridas). Na, mes EU priklausom ir pagal anų direktyvas ir mūsų pačių reikalavimus, hibridai turėtų būti pažymėti ant pakuočių F arba H raidėmis. Jei parašyta "Levanda tikroji - lavandula angustifolia", tai levanda ir yra, bet tikrai ne levandinas.
...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 06 sausio 2014 - 12:15