Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos 3

QUOTE(mazas_bumbuliukas @ 2013 07 13, 16:24)
O gal kas nors turi patirties ir žino kokį gerą receptą su levandomis. Prisirinkau aš žiedelų, susidžiovinau, tai norisi išbandyti.

Planuoju kepti citrininius sausainius su levandomis.

Kaip tik skaičiau straipsnį kad levandu arbata gerai nuo nemigos, nervus ramina, gerina nuotaika. Atstoja valerjonus ir daug geriau nei valerjonai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 07 06, 01:20)
Laistau as jas, zeme purenu, bet dvesia.....Itariu, jog dirvozemis netinka, ten kur jos nyksta yra molis, o kur gerai auga, buvusi malku vieta, tai tokia trasi, puri zeme 4u.gif

siemet daugokai levandu prisisejau, tai pabandymui i dalini pavesi pasodinau. Pozymiai tie patys: pavienes sakos, o paskui krumelis mirsta. tad dar paziurek ne tik zemes, kur auga, bet ir ar sauleta vieta yra unsure.gif . Beja, kazkur skaiciau, kad jei molzemiai ir levandu norisi, jas reikia sodinti i pakeltas lysves, tada geriau nusidrenuoja
Atsakyti
Maniškė senutė

user posted image
Atsakyti
man skanu kepti sumuštinukai su kriaušėmis, sūriu (išraiškingesnio skonio, tinka tiek pelėsinis, tiek pvz kietas ožkų) ir levandomis.
Atsakyti
Para kiek tai senutei metu?
nu labai jau grazi levanda ir neatrodo sena smile.gif
Atsakyti
Pagarba levandų augintojoms 4u.gif Perskaičiau jūsų temą, žavėjausi foto, lengvai užpavydėjau wub.gif tongue.gif
"Susirgau" ir aš šia liga biggrin.gif .. Jau seniai man patinka šie įspūdingi augalai wub.gif , bet tik šiemet jų užsinorejau.. Nusipirkau tris gražuoles su žiedynais, manau savaitės pabaigoje žydės jau.. wub.gif Labai gražius krūmelius nusipirkau pakelės augalų prekyvietėje..
Mama augina vieną jau daug metų, žydi kaip pasiutusi, nei ji jos tręšia, nei skabo.. O po motininiu krūmu, tarp akmenukų nuolat randa pridygusių biggrin.gif
Tiesa, kažkada kažkur esu skaičiusi,kad galima sėti ir rudenį levandas.. Ar tai gali būti tiesa g.gif
Atsakyti
QUOTE(Medute55 @ 2013 07 15, 23:19)
Tiesa, kažkada kažkur esu skaičiusi,kad galima sėti ir rudenį levandas.. Ar tai gali būti tiesa g.gif

taip,natūraliai per žiemą sėklos stratifik.... na pašąla smile.gif
kitaip jas reikia kurį laiką palaikyti šaldytuve mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2013 07 15, 14:49)
Para kiek tai senutei metu?
nu labai jau grazi levanda ir neatrodo sena smile.gif

Galėtų būti 5-6 metai, bet sodinau jau nemenką daigą. Netręšiau niekuo visus metus, tik šiemet nepagailėjau trąšų, tręšiau kaip ir visas žydinčias. Tai šiemet atsidėkojo ji man, pražydo daug ryškesniais žiedais. Šiemet pavasarį per savo keliones jos nenugenėjau. Kai grįžau, jau buvo žiedynus bekraunanti, taip ir palikau, kaip natūralioje gamtoje. Puse krūmo pavasarį buvo apšalusio, puse gyvomis šakelėmis, bet dabar visas susivienodino.
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 07 05, 23:20)
Laistau as jas, zeme purenu, bet dvesia.....Itariu, jog dirvozemis netinka, ten kur jos nyksta yra molis, o kur gerai auga, buvusi malku vieta, tai tokia trasi, puri zeme 4u.gif

Labas mergaites,
grizau po menesio is atostogu, tai levandu nepazinau biggrin.gif Jau trigubai didesnes nei palikau. As irgi sodinau keliose vietose, tai ten kur sauleta labai dideli krumai ir nors pirmu metu vienas jau susiruose zydeti smile.gif
O kitas pasisodinau daliniam pavesy tai nelabai joms ten patinka g.gif Jauciu reikes kitamet is ten persodint.
Atsakyti
Kazin ar pavyktu auginti levanda vazonelyje (bute)? g.gif
Man jos tokios grazios wub.gif o kvapas... wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(agnir @ 2013 07 22, 10:35)
Kazin ar pavyktu auginti levanda vazonelyje (bute)? g.gif
Man jos tokios grazios wub.gif o kvapas... wub.gif  wub.gif

yra tokių kur vadinamos kambarinės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 07 22, 10:44)
yra tokių kur vadinamos kambarinės  mirksiukas.gif

o kaip zinoti kurios augtu kambaryje? g.gif