Parduodu levandas. Bet jas būtina jau išsodinti po vieną, kad toliau gražiai augtų!!! Jei nieks nenupirks artimiausiu metu, persodinsiu pati. Jei nesuklydau, jų ten yra 13 vnt, dar viena mačiau nosį kišt pradėjo.
Kainą už visas siūlykite savo. Kaunas.
P.S. Tikrai į nieką nenoriu keisti ir siųsti. Jei neatsiras Kaune pirkėjos iš bėdos galiu antradienį į Vilnių atvežti, jei tiktų laikas ir vieta, kuriuo busiu.
levandos
is virsaus
Gal kas primins ar galima papildomai užberti žemių daigeliams, nes darbe esančios kiek pastypo.
QUOTE(zujka @ 2013 04 24, 22:15)
Gal kas primins ar galima papildomai užberti žemių daigeliams, nes darbe esančios kiek pastypo.
...kad galima, aš saviškes, kai persodinėjau užpyliau, nes irgi pastypusios buvo. Dabar jau "krūmijasi"
O mano auge lauke levandos man atrodo nusalo net ziedu nepamaciau pernai nezydejo, o auge vazoneliuose nes dar mazos ir inestos i rusi gyvuoja gerai, reiks sodinti arciau rozes ir ziemai dengti kartu. Tik nezinau ar daugiau man ju setii ar ne nes jau turbut veloka, gal laukt kitu metu
QUOTE(kristinkag @ 2013 04 24, 21:57)
O mano auge lauke levandos man atrodo nusalo net ziedu nepamaciau pernai nezydejo, o auge vazoneliuose nes dar mazos ir inestos i rusi gyvuoja gerai, reiks sodinti arciau rozes ir ziemai dengti kartu. Tik nezinau ar daugiau man ju setii ar ne nes jau turbut veloka, gal laukt kitu metu
Savaitgalį apžiūrėjau saviškes, tai lyg visos sveikos gyvos. Labai apsidžiaugiau, nors niekuo nedengiau ir šalia nebuvo jokių kitų augalų. Bet sodinu būtent tą veislę, kuri rekomenduojama auginti Lietuvoje. Kitų veislių net nebandžiau.
Jūsų vietoje aš vis dar sodinčiau levandas. Praėjusiais metais labai vėlai pasodinau ir šia žiemą jos per sprindį būvo tiktai, bet išgyveno. Tai nematau, ką galima prarasti jas dabar pasėjus
QUOTE(mazas_bumbuliukas @ 2013 04 24, 22:49)
Savaitgalį apžiūrėjau saviškes, tai lyg visos sveikos gyvos. Labai apsidžiaugiau, nors niekuo nedengiau ir šalia nebuvo jokių kitų augalų. Bet sodinu būtent tą veislę, kuri rekomenduojama auginti Lietuvoje. Kitų veislių net nebandžiau.
Jūsų vietoje aš vis dar sodinčiau levandas. Praėjusiais metais labai vėlai pasodinau ir šia žiemą jos per sprindį būvo tiktai, bet išgyveno. Tai nematau, ką galima prarasti jas dabar pasėjus
na gal tada dar bandysiu gal pavyks, pas mane tas gelynelis patvoryje ir aplinkui sutvirtinimui ikasti blokeliain ir ten kai atsyla nutirpsta sniegas gal del to ir pasalo vienos maciau virsunele viena dar zalia bet nezinau kaip ji isgyvens
QUOTE(kristinkag @ 2013 04 24, 22:57)
dar palaukit, gali sužaliuoti. Maniškė senė levanda visada atrodo kaip negyva, bet sužaliuoja.
Tikrai, nesigąsdinkit dar. Maniškės senosios irgi dar nepabudo. O va jaunėlės neįtikėtinai gajos. Mano pastebėjimas būtų toks, kad geriausiai prigyja ir auga iš sėklų užaugintos ir pasodintos į galutinę vietą. o ne tos pirktinės vazončikuose. Matyt prisitaiko prie esamų sąlygų nuo pat mažens (pas mane labai prasta dirva- žvyrynas)
QUOTE(Para @ 2013 04 25, 07:01)
dar palaukit, gali sužaliuoti. Maniškė senė levanda visada atrodo kaip negyva, bet sužaliuoja.
maniškės mažesnės tai labai gražios,o kur buvo didesnė tai labai pavargusios atrodo,bet aš vakar jas gerokai apgenėjau tikiuosi tankesniu krūmeliu atžels
Mano levandos ziemojo pirmą žiemą (pirkau 3metes). Apkirpau - stiebelių viduje žalia, bet lapelių dar neleidžia. Ar viskas ok?
QUOTE(Spurga577 @ 2013 04 26, 12:38)
Mano levandos ziemojo pirmą žiemą (pirkau 3metes). Apkirpau - stiebelių viduje žalia, bet lapelių dar neleidžia. Ar viskas ok?
Su levandomis kantrybės reikia. Pas mane tas pats metai iš metų būna. Viskas sužaliuoja, o levandos vėliausiai. Gal tik pas mane taip, kitur Lietuvoje gal ir kitaip, nežinau.
o namie setas jau 7 cm mazdaug levandeles kada bus galima i lauka i nuolatine vieta? kokiais atstumais jas susodinti?