Radau seklu, bandysiu pirkti ir daiginti, nes negaliu ilgiau laukti
O jei nepavyks, tai vaziuosiu dar i Zemes ukio paroda, man cia netoli. Idomu butu kitokiu spalvu ne tik melyna.
Kas jau auginat imeskit nuotrauku ka isauginat, idomu kaip pas mus isauga ne tik interneto nuotraukos
[
Kas jau auginat imeskit nuotrauku ka isauginat, idomu kaip pas mus isauga ne tik interneto nuotraukos
[/quote]
Įdėsim kai pražys. O man dar reikia išmokti savas nuotraukas įdėti , truputi nemokša esu
O dėl spalvų, tai man irgi norisi paryškinti savo darželį
[/quote]
Įdėsim kai pražys. O man dar reikia išmokti savas nuotraukas įdėti , truputi nemokša esu
O dėl spalvų, tai man irgi norisi paryškinti savo darželį
Uodegyte, na ir pasidarbavai . Aš ir ta pačia nuotaika gyvenu
per kiek metu levandos suauga jau i tokius padoresnius krumelius?
aš auginau levandą,pasodinau vasarą,ant palangės pasistačiau .užaugo man medelis toks gražus panašus į rozmariną,beje lapeliai taipat kvepia.atėjus žiemai ji man keistai nudžiuvo,ilgai nelaiščiau poto palaiščiau, galvoju atsigaus,bet ji atrodė lyg būtų užsižiemojusi,nei nuvytūsi ,nei gyva gavau kitų sėklų ,tad išmečiau ,pasodinau kitas o šiaip sako ,kad levandos puikiai peržiemoja ,lietuvoje draugė augino
levanda žiemą papilkėja , bereikalo išmečiau
apvalūs krūmai bręsta 3-5metus
Viskas, ko reikia gėlei, - tai daug vandens, lengvos žemės ir nuolat ją apkaupti bei apkarpyti baigus žydėti. Tačiau negalima levandos nukirpti labai žemai - iki sumedėjusių šaknų, nes tai ją pražudys. Jeigu gyvenate krašte, kur būna didelių šalnų, geriau gėlę auginkite ne balkone, o uždaroje vėsioje patalpoje, beje, patariama papildomai drenuoti žemę. Žiemą laistykite levandą minimaliai.
levanda žiemą papilkėja , bereikalo išmečiau
QUOTE(b.kite @ 2013 02 19, 11:11)
per kiek metu levandos suauga jau i tokius padoresnius krumelius?
apvalūs krūmai bręsta 3-5metus
Viskas, ko reikia gėlei, - tai daug vandens, lengvos žemės ir nuolat ją apkaupti bei apkarpyti baigus žydėti. Tačiau negalima levandos nukirpti labai žemai - iki sumedėjusių šaknų, nes tai ją pražudys. Jeigu gyvenate krašte, kur būna didelių šalnų, geriau gėlę auginkite ne balkone, o uždaroje vėsioje patalpoje, beje, patariama papildomai drenuoti žemę. Žiemą laistykite levandą minimaliai.
Visos mamytės, kurios augino levandas namuose per žiemą skundėsi, kad neišlaikė, numirė jų levandėlės. Jos peržiemoja ir pas mus, aš net sniegu jų neapkasu, kiek savaime prisninga, tiek tos apsaugos ir būna. Dar visos gyvos
QUOTE(Para @ 2013 02 19, 11:52)
Visos mamytės, kurios augino levandas namuose per žiemą skundėsi, kad neišlaikė, numirė jų levandėlės. Jos peržiemoja ir pas mus, aš net sniegu jų neapkasu, kiek savaime prisninga, tiek tos apsaugos ir būna. Dar visos gyvos
tai vat ,kad tik atrodė nuvytūsi pakeitė spalvą,sudžiuvo truputį ,bet visiškai nenumirė auginau rozmariną,ir nudžiuvęs jis visiškai kitaip atrodė .o kaip po žiemos,levandos atsigauna ar ne ,tai nežinau
jai lauke auga,žiemą patartina apdengti
QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 02 16, 17:44)
Prašom, čia maniškės praeitą vasarą
QUOTE(Uodegyte @ 2013 02 19, 10:56)
Nieko jų nereikia dengti, neiššala. Tik reikia žiūrėti kokią rūšį auginat. Lavender angustifolia - vienintelė rūšis, kuri puikiai auga Lietuvoj ir neiššala. Visos kitos netinka, galit auginti tik kaip vienmetes.
QUOTE(Uodegyte @ 2013 02 19, 11:56)
tai vat ,kad tik atrodė nuvytūsi pakeitė spalvą,sudžiuvo truputį ,bet visiškai nenumirė auginau rozmariną,ir nudžiuvęs jis visiškai kitaip atrodė .o kaip po žiemos,levandos atsigauna ar ne ,tai nežinau
aš jau nieko nebedengiu. Rožes dar sniegu apkasu, o levandos jau kelinti metai sėkmingai peržiemoja. nebent jaunikles, pirmametes, reikėtų uždengti. O šeip tai sniego užtenka. Kam vargti
Papildyta:
Dvi, gražuolės jūsų levandytės Ir spalva pakankamai intensyvi. gal kuo tręšiate.
QUOTE(Dvi @ 2013 02 19, 12:15)
Tik reikia žiūrėti kokią rūšį auginat. Lavender angustifolia - vienintelė rūšis, kuri puikiai auga Lietuvoj ir neiššala. Visos kitos netinka, galit auginti tik kaip vienmetes.
ant pakelio rašo daugiametės ,tikrosios levandos dabar jas vazonėlyje pasodinau,o kada pavasarį reikia persodinti į žemę? ir po žydėjimo ,kada tiksliai pjauti reikia ?
QUOTE(Para @ 2013 02 19, 11:18)
Dvi, gražuolės jūsų levandytės Ir spalva pakankamai intensyvi. gal kuo tręšiate.
Niekuo
QUOTE(Uodegyte @ 2013 02 19, 11:28)
ant pakelio rašo daugiametės ,tikrosios levandos dabar jas vazonėlyje pasodinau,o kada pavasarį reikia persodinti į žemę? ir po žydėjimo ,kada tiksliai pjauti reikia ?
Veislę reikia žiūrėti lotyniškai. Lietuviškai jie ką nori, tą rašo. Persodinti kai atšils. Pirmais metais žiedų nekirpk, geriausiai jei gnaibysi viršūnes ir išvis neleisi žydėt, geriua lai šakojasi. Antrais metais gali kirpti žiedus, kai jie pražydės. Tiesiog paimi ir nušienauji