Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos 3

sveikos,levandu fanes:) kazkaip ziauriai uzsikabliavau mintimi pas save levandu takeli pasidaryti,dar nezinau ar seti tarpais kas 50cm ir i tarpus skaldos pripilti ar leisti suausti joms i kruva, galvoju,ar nebus per skurdus takelis,gal i tarpa dar ka pasodinti,juk zydi tai jos tik antroj pusej vasaros,o kol nezydi,gi nieko blatno,gal kokiu vienmeciu paivairinimui i tarpus sodinti?ka manot?ir gal zinote kur geriausia jau paaugintu daigu nusipirkti? o gal kas retinsit pas save?
Atsakyti
As tai uzsukau pasidziaugti-dygsta manosios levandos, pasėjau kovo 2-ą dieną thumbup.gif
Atsakyti
O mano vėl numiro daigeliai, na, sunkiai man su jom g.gif . Pernai keli išdygę augo , mtysiu ar išgyveno po žiemos, o su naujais neišėjo.Na reiks dar pabandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2013 03 12, 21:04)
O  mano vėl numiro daigeliai, na, sunkiai man su jom  g.gif . Pernai keli išdygę augo , mtysiu ar išgyveno po žiemos, o su naujais neišėjo.Na reiks dar pabandyti  mirksiukas.gif

Ėjau patikrinti savo. Mano dar nenumiro smile.gif, jei neklystu panašiu laiku abi sėjome, bet iš viso nojaus sėklų pakelio 5 daigeliai išlindę. Tokie susitraukę ir išsigandę smile.gif Lauksiu geresnio mėnulio, reiks persodinti, kad ir nupiepę. Kiti dar eilės laukia šiltadaržyje, žemę jau paruošiau.
Atsakyti
Sveikutės, man irgi levandos gražiausios gėlės, tik niekada nesugebėjau jas užsiauginti. Dabar gavau sėklas iš Anglijos, tai visai neblogai sudygo. Tai padėkite man: ar jas reikia pikiuoti, persodinėti? VŽ - ką toliau daryti?
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2013 03 12, 21:46)
Sveikutės, man irgi levandos gražiausios gėlės, tik niekada nesugebėjau jas užsiauginti. Dabar gavau sėklas iš Anglijos, tai visai neblogai sudygo. Tai padėkite man: ar jas reikia pikiuoti, persodinėti? VŽ - ką toliau daryti?

Pikiuoti reikia, išsamiau apie pikiavimą labai gražiai aprašė *Gizmo*, skaityk pirmą šios temos puslapį. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(petrovna @ 2013 03 12, 17:06)
gal i tarpa dar ka pasodinti,juk zydi tai jos tik antroj pusej vasaros,o kol nezydi,gi nieko blatno,gal kokiu vienmeciu paivairinimui i tarpus sodinti?

Gal rasi atsakymą čia
Papildyta:
QUOTE(audine68 @ 2013 03 12, 21:46)
Dabar gavau sėklas iš Anglijos, tai visai neblogai sudygo.

Pernai sėjau vokiškas sėklas, daigumas tikrai geresnis nei lietuviškų, šiemet jau lauksiu žiedų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 12 kovo 2013 - 20:03
Man tai pernai gerai dygo ir lietuviškų firmų, dar ir su pasibaigusiu galiojimu buvo. Šiemet sėsiu iškart lauke, bus matyt kaip dygs ax.gif
Atsakyti
Na ka, sudygo ir mano levandos smile.gif Pridygo gan nemazai, tikiuosi issilaikys, ir turesiu daaaaug levandu, nes jau priplanavau kaip prisodinsiu ju puse kiemo biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 03 14, 12:39)
Na ka, sudygo ir mano levandos smile.gif Pridygo gan nemazai, tikiuosi issilaikys, ir turesiu daaaaug levandu, nes jau priplanavau kaip prisodinsiu ju puse kiemo  biggrin.gif

user posted image

Gal gali mus visas painformuoti, kokios levandos, ir kokios firmos?
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 03 14, 10:46)
Gal gali mus visas painformuoti, kokios levandos, ir kokios firmos?

L.angustifolia UAB agrofirma "Sėklos", pirkau Zalioj stotelej. O kitos Johnsons seeds, D.Britanija.
Sudygo visos ir gana greitai per kokia savaite. Bet pastebejau, kad dygsta gerai tada, kai uzdengi maiseliu labai sandariai, kad ant maiselio net susidarytu vandens lasiukai. Kai vienos sudygo pradengiau maisiuka, tai iskarto kitos nustojo dygti, nors seklos is to pacio pakelio.
Atsakyti
aha, maisiuka nudengus dygimas pamazeja, bet maisiuka laikant labai greitai jau isdygusiu gali netekt--puvinukas greitas isimest, kai dregme didesne. man siandien kazkokios no-name lietuviskos, nezinia kada ir nezinia kur pirktos, pradejo dygt. net keista. trys daigiukai jau nosikes iskiso bigsmile.gif taiip kad manau patvori jau bus kuo apsisodint g.gif bet svarstau, kaip atrodytu, jei as visokiu rusiu levandoj ji uzvaryciau. o gal geriau eile is vienodos spalvos daryt g.gif niekur nerandu fotkiu, kad vienoj eilej matytusi skirtingu spalvu. gal kuri uzmatet? labai interesna, kas per vaizdelis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilhelmina @ 2013 03 14, 15:23)
bet svarstau, kaip atrodytu, jei as visokiu rusiu levandoj ji uzvaryciau. o gal geriau eile is vienodos spalvos daryt  g.gif  niekur nerandu fotkiu, kad vienoj eilej matytusi skirtingu spalvu. gal kuri uzmatet? labai interesna, kas per vaizdelis  ax.gif

Įsivaizduoju, jeigu pasikartotų tai gal visai neblogai atrodytų, pvz. balta, melsva, violetine ir vėl balta, melsva, violetine ir t.t. Bet čia šeip pasvarstymai g.gif arba didesni ploteliai turėtų būti užsodinti. Gal kas fotkių atras, tikėkimės. mirksiukas.gif
Atsakyti