Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Jurzole @ 2013 02 22, 20:04)
Techniskai gerai, bet nedziugina akies, nes spalvos kazkokios murzinos - arba gal tik mano monitorius taip rodo  ax.gif
Fainai  smile.gif
Melynuoja. Ir jau kalbejom apie tai, kad balta turi buti viskas, o ne tik pagrindinis objektas  rolleyes.gif
Objektas patinka, kompozicija irgi, bet WB nera visai geras. Indelio seselyje plika akim matosi, kad ruzavuoja siek tiek (pipete irgi ta pati rodo), ir tas krastas, kur seselyje, irgi nebaltas ir net nepilkas.

Bet jau turi 3 uzskaitymus, taigi gali pasirinkti - padaryti geriau antra dali, arba pameginti perdaryti sita pirmaja, kad nebebutu prie ko kibti. Siaip tai bijau, kad dirbtinej sviesoj gali sunku buti su blizgiu objektu, bet gal nustebinsi mus  mirksiukas.gif

g.gif
Jaučiu, ieškosiu naujo objekto ir perdarysiu. pioneer.gif
Tik reik pagalvot g.gif (Balti turėjo būt tik indeliai, tas popierius - paklotas ne visai baltas.)
O blizgų šitą vis vien pabandysiu dirbtinėj, įdomu man pačiai baisiai.
Ačiū, kad pastebit mano ND ir patikrinat 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Ogiene @ 2013 02 22, 19:12)
Jurzole,tai kaip ta murzinuma pasvarinus ?  g.gif

Gal tiesiog daugiau sviesos uztektu... nezinau net. Siaip nera blogai, tikrai. Bet nera ir grazu. Gal palauk dar, ka kitos pasakys, ar bus daugiau neigiamu vertinimu.

QUOTE(Spindulėlė @ 2013 02 22, 19:18)
Jaučiu, ieškosiu naujo objekto ir perdarysiu. pioneer.gif
Tik reik pagalvot g.gif (Balti turėjo būt tik indeliai, tas popierius - paklotas ne visai baltas.)

Gali ir su tuo paciu objektu bandyti, dar idomiau bus, jei pavyks - tik faktas, kad sunkiau. O popierius, jei ne visai baltas, tai geriau tokio nesirinkti tada. Nors dar ziurint kaip "nebaltas" - jei tik pilkuoja, tai nieko tokio, pilkumas ne beda, svarbu ne per tamsu. Bet jei tikrai su atspalviu popierius (melynuoja, ruzavuoja, etc.), tada negerai, nes jei pats daiktas baltas, tai nenustatysi tokio WB, kad tiktu ir daiktui, ir fonui, ir paskui kils abejoniu del vertinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 22 vasario 2013 - 19:32
QUOTE(Jurzole @ 2013 02 22, 19:31)
Gal tiesiog daugiau sviesos uztektu... nezinau net. Siaip nera blogai, tikrai. Bet nera ir grazu. Gal palauk dar, ka kitos pasakys, ar bus daugiau neigiamu vertinimu.
Gali ir su tuo paciu objektu bandyti, dar idomiau bus, jei pavyks - tik faktas, kad sunkiau. O popierius, jei ne visai baltas, tai geriau tokio nesirinkti tada. Nors dar ziurint kaip "nebaltas" - jei tik pilkuoja, tai nieko tokio, pilkumas ne beda, svarbu ne per tamsu. Bet jei tikrai su atspalviu popierius (melynuoja, ruzavuoja, etc.), tada negerai, nes jei pats daiktas baltas, tai nenustatysi tokio WB, kad tiktu ir daiktui, ir fonui, ir paskui kils abejoniu del vertinimo.

Na reiks bandyt perdaryt .Bet labai idomu but suzinot kitu nuomones 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 02 22, 20:31)

Dar man toks klausimas, nepykit, googlinau, neradau. blush2.gif
Jei mano ekspozija visada į + (nes tamsios foto kitaip) gal ir tam fonui WB nuimti taip pat daryti? Jam aš nusistatau 0. Ar tas neturi įtakos ?
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2013 02 22, 17:28)
Tema tokia: "puodeliai ir lėkštutės, šaukštai ir šakutės"

pradedu rankiot idejas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Spindulėlė @ 2013 02 22, 19:46)
Dar man toks klausimas, nepykit, googlinau, neradau.  blush2.gif
Jei mano ekspozija visada į + (nes tamsios foto kitaip) gal ir tam fonui WB nuimti taip pat daryti? Jam aš nusistatau 0. Ar tas neturi įtakos ?

Ekspozicija rinkis tokia, kokia tau atrodo reikalinga, bet jei baltoje spalvoje yra atspalviu, tai jie nuo to nedings. Nebent pasieksi toki sviesuma, kad bus nebe balta, o isdege, o tai irgi nera gerai.

O siaip tai, zinoma, kad gali sviesinti. Kokiu tu rezimu fotografuoji? Jei Av, ir jei gaunasi per tamsu, tai gali su M pabandyti - tiesiog pasiziurek, kokius nustatymus Av siulo, ir pabandyk su M sviesiau nusistatyti, paziurek, kas gausis.

Ai tiesa, neseniai radau kazkur paaiskinima, kodel su Av rezimu daznai gaunasi kiek per tamsios foto (su Tv, beje, irgi). Atseit skaitmeniniu fotiku eksponometrai taip jau uzprogramuoti, specialiai, kad isvengti galimu isdegimu. Ir kad ta tendencija atejusi dar is naujesniuju juostiniu fotoaparatu laiku, kai buvo fotografuojama i spalvota juosta, o ji buvo jautri isdegimams. Net idomu, ar tiesa, ar tik kazkieno interpretacija g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 02 22, 20:58)
Ekspozicija rinkis tokia, kokia tau atrodo reikalinga, bet jei baltoje spalvoje yra atspalviu, tai jie nuo to nedings. Nebent pasieksi toki sviesuma, kad bus nebe balta, o isdege, o tai irgi nera gerai.

O siaip tai, zinoma, kad gali sviesinti. Kokiu tu rezimu fotografuoji? Jei Av, ir jei gaunasi per tamsu, tai gali su M pabandyti - tiesiog pasiziurek, kokius nustatymus Av siulo, ir pabandyk su M sviesiau nusistatyti, paziurek, kas gausis.

Ai tiesa, neseniai radau kazkur paaiskinima, kodel su Av rezimu daznai gaunasi kiek per tamsios foto (su Tv, beje, irgi). Atseit skaitmeniniu fotiku eksponometrai taip jau uzprogramuoti, specialiai, kad isvengti galimu isdegimu. Ir kad ta tendencija atejusi dar is naujesniuju juostiniu fotoaparatu laiku, kai buvo fotografuojama i spalvota juosta, o ji buvo jautri isdegimams. Net idomu, ar tiesa, ar tik kazkieno interpretacija  g.gif

Visada ant M 4u.gif Nesusidraugavau nei su AV, nei su TV. Tamsuma. Užtat ant M visada galiu susikelti kiek man reikia.
Popierius pilkšvokas, dar gal gelsvumo šiek tiek turi. Sunku tą spalvą ir nusakyti. U
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 02 22, 19:32)
krispuka-apkirpk gerokai-nesimatys spintuciu ir margumo maziau liks, berniukas geriau matysis smile.gif Is savo menkos patirties galiu pasakyti, kad ne is visu spalvu geras j/b gaunasi, nes pvz rausva lab negrazi (matosi pas mane flicr dukriuko skarele schmoll.gif ), aisku pilka bus pilka g.gif Manau yra ir dar nekokiu spalvu. Labiausiai mane zavi sunelio pozavimas bigsmile.gif Kiek jam metuku?

ar ir buciau apkirpusi, kad tu spinteliu nebutu, bet va mano namu darbas buvo, foto nesuspausti, palikti didelesnej erdvej, taip per save turejau perlipt, na bet kai parodziau, kad sugebu issiplest, ramia sirdim galima ir apkarpyti db butu lens.gif

suineliui 4 metukai, sunkiai jis pozuoja, keleta kadru ir viskas baigta, na uz kinder siurpriza prisiprasiau daugiau doh.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2013 02 22, 20:58)

Ai tiesa, neseniai radau kazkur paaiskinima, kodel su Av rezimu daznai gaunasi kiek per tamsios foto (su Tv, beje, irgi). Atseit skaitmeniniu fotiku eksponometrai taip jau uzprogramuoti, specialiai, kad isvengti galimu isdegimu. Ir kad ta tendencija atejusi dar is naujesniuju juostiniu fotoaparatu laiku, kai buvo fotografuojama i spalvota juosta, o ji buvo jautri isdegimams. Net idomu, ar tiesa, ar tik kazkieno interpretacija  g.gif

as visad su AV fotografuoju, judesi tv, gal reiktu jau pradet mokintis su M g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krispuka: 22 vasario 2013 - 20:28
QUOTE(krispuka @ 2013 02 22, 17:42)
keliu kaip tik i flick ax.gif
Papildyta:
Tokia Maudyniu, ranksluosciu tema, tik per daug netarkuokit manes, as jautri  biggrin.gif

Del margumo ir kad vaikas jame pasimeta, jau pasake.Dar-kai fotografuoji vaikus-pritupk iki ju lygio.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2013 02 22, 21:36)
Del margumo ir kad vaikas jame pasimeta, jau pasake.Dar-kai fotografuoji vaikus-pritupk iki ju lygio.

kai jau foto isikeliau, pamaciau , kad as jau auksciau nei vaikas, tyliai sau jau ta pasakiau, bet aciu, kad pakomentavot, reikia daug taisykliu isidemet rolleyes.gif
Papildyta:
Na gero savaitgalio visiems, Šiaulietems smagaus pasisedejimo 4u.gif
Atsakyti
Na keliu tuos pačius blizgius pamėginimui dirbtiniam apšvietime

Auto
user posted image

Lemputė
user posted image

Manual
user posted image

Dar keliu pabandymą su beveik karštais šokoladiniais keksiukais
Auto
user posted image
Lemputė
user posted image

Manual
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spindulėlė: 22 vasario 2013 - 21:42
QUOTE(Yvette @ 2013 02 22, 17:28)
Tema tokia: "puodeliai ir lėkštutės, šaukštai ir šakutės"

Perskaicius uzduoti prisiminiau zalius puodelius ax.gif lotuliukas.gif nepamenu tik kieno nuotraukele ten buvo doh.gif ar ne Zirzes? bigsmile.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .ege: 22 vasario 2013 - 22:09