Įkraunama...
Įkraunama...

Vilkdalgiai(iris)

pas mane yra kelių spalvų vilkdalgiai susdodinti po vieną pradėjau galvoti, kad daug gražiau jie atrodytų jei visus vildalgius susodinčiau į vieną darželio šoną, bet ar pavasarį bus gerai persodinti? Gal laukti rugpjūčio mėn.? g.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2008 03 12, 19:58)
pas mane yra kelių spalvų vilkdalgiai susdodinti po vieną pradėjau galvoti, kad daug gražiau jie atrodytų jei visus vildalgius susodinčiau į vieną darželio šoną, bet ar pavasarį bus gerai persodinti? Gal laukti rugpjūčio mėn.? g.gif

Stasele sodink net negalvodama, jie ir nepajus, ir žydės pilnai. Pavasaris pats geriausias laikas persodinimui, o juo labiau dabar, kai dar nesukrauti žiedai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Astersita @ 2008 03 12, 21:25)
Stasele sodink net negalvodama, jie ir nepajus, ir žydės pilnai. Pavasaris pats geriausias laikas persodinimui, o juo labiau dabar, kai dar nesukrauti žiedai mirksiukas.gif

Reikia dar kiek palaukti, kad kiek dirva padžiūtų, tada ir persodinsiu visus vilkdalgius į vieną šoną. Manu, tada vaizdelis bus gražesnis. Tikiuosi jie nepaliks visi vienos spalvos, kad kelių spalvų šalia susodinsiu? g.gif
Atsakyti
Vat man ir įdomu,negi jei skirtingų spalvų susodinsi vienoje vietoje,neapsidulkins ir nevirs visi vienodi g.gif manau teikia atskirai susodint,bent su minimaliu tarpu tarp skirtingų spalvų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2008 03 13, 15:54)
Vat man ir įdomu,negi jei skirtingų spalvų susodinsi vienoje vietoje,neapsidulkins ir nevirs visi vienodi  g.gif  manau teikia atskirai susodint,bent su minimaliu tarpu tarp skirtingų spalvų  mirksiukas.gif

Ir aš dabar pradėjau galvoti ar nepaliks visi vienodos spalvos g.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2008 03 13, 19:33)
Ir aš dabar pradėjau galvoti ar nepaliks visi vienodos spalvos g.gif

Tikrai nepaliks vienos spalvos, galite to nebijoti mirksiukas.gif Auginu jau daug metų 10 rūšių, kerai šalia vienas kito, persikraustant buvau sumaišiusi rūšis, tai jau 3 metai viename kere auga šviesiai gelsvi ir mėlyni vilkdalgiai, ir žydi kuo puikiausiai, kiekviena rūšis savo spalva thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Astersita @ 2008 03 13, 20:05)
Tikrai nepaliks vienos spalvos, galite to nebijoti  mirksiukas.gif Auginu jau daug metų 10 rūšių, kerai šalia vienas kito, persikraustant buvau sumaišiusi rūšis, tai jau 3 metai viename kere auga šviesiai gelsvi ir mėlyni vilkdalgiai, ir žydi kuo puikiausiai, kiekviena rūšis savo spalva thumbup.gif

tai gerai, tada galiu nesibaiminti ir persodinti smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
Atpainiokit mane smile.gif
Nebesuprantu, ką aš auginu (pati nieko nesodinau, radau kaip buvusių šeimininkų palikimą biggrin.gif ). Visada buvau įsitiinusi kad irisus, dabar suabejojau smile.gif

1) Keras su daug siaurų ilgų lapų, žydi irisiniais žiedais, iš to kero pernai vasarą buvo daaaug žiedų;

2) iš lapų panašu, kad kardelis, bet žydi kaip irisas, tik kiek didesnis žiedas, nei tų, kur iš vieno kero daug žiedų.

Ar čia pas mane kažkas ne irisai, ar ne visi irisai turi kerus su daug žiedų?

Ačiūsmile.gif
Atsakyti
Irisų yra daug visokiausių rūšių ir dydžių. Jie nebūtinai auga po vieną. Gali būti ir didelis kupstas. Pažiūrėk čia
http://www.gladiolus-hybridizing.com/
Papildyta:
Irisai paprastai naujus ūglius leidžia iš šaknų. Va jeigu šalia augtų skirtingų spalvų irisai, tu juos apdulkintum ir iš sėklyčių augintum, tada neaišku, kokia spalva būtų. Bet iš šaknų išauga tik tos spalvos ūgliukai, kokia yra pagrindinė šaknis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 14 kovo 2008 - 09:44
QUOTE(kasiopeja @ 2008 03 14, 09:41)
Irisų yra daug visokiausių rūšių ir dydžių. Jie nebūtinai auga po vieną. Gali būti ir didelis kupstas. Pažiūrėk čia   
Papildyta:
Irisai paprastai naujus ūglius leidžia iš šaknų. Va jeigu šalia augtų skirtingų spalvų irisai, tu juos apdulkintum ir iš sėklyčių augintum, tada neaišku, kokia spalva būtų. Bet iš šaknų išauga tik tos spalvos ūgliukai, kokia yra pagrindinė šaknis  4u.gif

Ačiū smile.gif
Kitas klausimas tada - jei yra realu, kad as irisus auginu smile.gif - ką man daryti su lapais, kuriuos per ziema nenuimtus palikusi buvau? Ten , kur krumas didelis ir daug zydi - turbut tiesiog nupjauti tuos suzdžiūvėlius palei žemę ir tiek. O tuos, kur kaip kardeliai - juos irgi palei žem nukirpti? Ar dar nieko nedaryti? g.gif doh.gif Kardelius tai iškasdavau žiemai, o apie šituos nerandu tauip konkrečiai , kad būtų papasakota... Nuotraukose, kur rodo vilkdagius, visur kažkaip tankiau ir gražiau jie man visi atrodo... smile.gif
o presodinti dabar tuos pavienius kardelinius kažin ar galiu? g.gif jie kažkaip išsimėtę po visur...
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 03 14, 10:41)
Papildyta:
Irisai paprastai naujus ūglius leidžia iš šaknų. Va jeigu šalia augtų skirtingų spalvų irisai, tu juos apdulkintum ir iš sėklyčių augintum, tada neaišku, kokia spalva būtų. Bet iš šaknų išauga tik tos spalvos ūgliukai, kokia yra pagrindinė šaknis  4u.gif
Puikus adresas ,daug gražių gėlyčių!
Atsakyti
QUOTE(Astersita @ 2008 03 12, 21:25)
Pavasaris pats geriausias laikas persodinimui, o juo labiau dabar, kai dar nesukrauti žiedai mirksiukas.gif

Nu va kaip gerai kad galima thumbup.gif , nes kai toks geras yess.gif oras tai ir norisi krapstytis gelynuose, o as vis galvojau kad dar anksti g.gif. Bet jau siemet nezydes turbut?? rolleyes.gif
Atsakyti