Įkraunama...
Įkraunama...

Vilkdalgiai(iris)

QUOTE(Kaliteja @ 2006 05 24, 00:22)
Tai man tai tiktų,bet aš kaip pradedanti sodininkė (nes sodą tik antri metai prisižiūriu,liko po uošvenės mirties),tai kaip čia pasakius  blush2.gif  nelabai žinau kuom skiriasi tie žemaūgiai nuo kitų,gal aukštaūgių ar kaip ten vadinasi  g.gif  Aš žinau tik tiek,kad jie man patinka ir labai gražūs,o ir lapai po to lieka iki rudens,tai ne plyna vieta,kad dar po to kažką sodinti,kai peržydi.
O kokios ten spalvos ir kiek tas grožis kainuoja  g.gif  galite į AŽ parašyti,jei čia nenorite.Dėkui.

Gamtoje vilkdalgių yra labai daug rūšių,kurie skirstomi i sekcijas(grupes).Gelynuose(kaip dekoratyviniai augalai)patys populiariausi yra hibridiniai barzdotieji.Taip jie vadinami dėl ant apatinio žiedlapio esančio šepetėlio-barzdelės.Dar auginami ir bebarzdžiai-sibiriniai,spuria ir kt.
Visi hibridiniai barzdotieji vilkdalgiai dar skirstomi(grubiai) i 3 grupes pagal žiedstiebio aukštį:žemaugiai(iki 40cm,dominuojantis aukštis 20-30cm),vidutinia(40-70 cm)ir aukštieji(virš 70 cm).Kero ir žiedų gabaritai paprastai būna proporcingi aukščiui(nevisada,bet i subtilybes nesigilinsiu mirksiukas.gif )
Spalvų ir atspalvių įvairovė begaline,-ne veltui Iris graikų mitologijoje yra vaivorykštės deivė mirksiukas.gif
Išsamus mano straipsnis su daugybe nuotraukų apie žemaūgius barzdotuosius vilkdalgius yra išspausdintas "Sodo spalvų"2004m Nr.10
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2006 05 25, 01:04)
Išsamus mano straipsnis su daugybe nuotraukų apie žemaūgius barzdotuosius vilkdalgius yra išspausdintas "Sodo spalvų"2004m Nr.10

Dėkui už ats reikės eiti ieškoti šio žurnalo.
Atsakyti
http://public.fotki....lkdalgiai/iris/
Dar šiek tiek naujų žiedų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2006 05 26, 15:26)
Dar šiek tiek naujų žiedų smile.gif

Na bet jau grožis............ wub.gif wub.gif wub.gif
Man tai labai patiko Chordete,Cranapple,Titans glory,Exteme orange,Minidragon ir Cats Eye thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti

Tai neatsakėte i mano klausimą , ar auginate visžalius vilkdalgius.
Atsakyti
QUOTE(Skimija9015 @ 2006 05 27, 00:32)
Tai neatsakėte i mano klausimą , ar auginate visžalius  vilkdalgius.

As nežinau,kokias rūšis galima vadinti visžaliais..Gal I.tectorum?Turiu šio irisiuko dvi spalvines variacijas-baltą ir mėlyną smile.gif
Atsakyti

Augalai mėgstantis drėgną ir saulėtą vietą. Tai vilkdalgiai , kurie auga tvenkiniuose - I. pseudacorus, I. leavigata , skiautarėtaji visžali - I. japonica.
Atsakyti
QUOTE(Skimija9015 @ 2006 05 28, 14:43)
Augalai mėgstantis drėgną ir saulėtą vietą. Tai vilkdalgiai , kurie auga tvenkiniuose - I. pseudacorus, I. leavigata , skiautarėtaji visžali - I. japonica.

Tokiu turiu...margalape japoninio forma berods jau pasimire verysad.gif
Atsakyti
Labai graži Jūsų kolekcija wub.gif
Esu pradedanti gėlininkė... Yra tokių klausimų, kurie turbūt Jums ,,savaime suprantami"
1) Ar tai taip vadinamas svogūninis augalas?.
2) Ar jis prisidaugina savaime?(na, žodžiu, pasodini vieną augalėlį, o po metų žiūrėk dar keletas šalia...).
3) O gal žiemai juos reikia iškasti?
4) Pradedančiai gėlininkei svarbu, kad tai nebūtų lepūs augalai. Ar daug jiems reikia priežiūros?
5) Ir kokia daigelio kaina pas jus? Kur randatės? ( čia gal į AZ mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(medasta @ 2006 05 30, 08:57)
Labai graži Jūsų kolekcija wub.gif

5) Ir kokia daigelio kaina pas jus? Kur randatės? ( čia gal į AZ mirksiukas.gif )

Ir man jei galite parašykit
Atsakyti
Nuostabios gėlės thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Gavau pabandymui ir aš vieną gumbelį žemaūgį geltoną ax.gif Man įdomu per kiek laiko jie išsiplės,ar reikia daugiau gumbelių sodint g.gif 4u.gif
Atsakyti
Laba diena. p.Gintarai smile.gif
Pas Jus apsilankiusi, jau kitomis akimis peržiūrėjau kolekciją iš naujo. Gal kad daug info gavau tongue.gif
Ydomu būtų sužinoti apie šias veisles:
Cats Eye ( nu superinis kūrinys)! Cranopple; ornament, zero ( labaaai patiko), Smitten Kitten, Splashacata, Magic bubbles ir Baltic 4 ( nu jau čia tvarinys!!!)
Ar tai Jūsų išvestos veislės? Ar importuotos? ( čia dėl atsparumo noriu sužinoti, ar gerai augs LT sąlygomis)
Kokie tai: žemi, vidutiniai ar aukšti augalai. ( Mane domina žemesni ir vidutiniai)
Ir kainas gal būtų galima į AZ blush2.gif
P.S. pas Jus kai buvau, sakiau kad man užteks trijų rūšių, dabar, manau, kad su tiek neapsiribosiu ax.gif
Ačiū už atsakymus smile.gif
Atsakyti