Įkraunama...
Įkraunama...

Vilkdalgiai(iris)

QUOTE(crocus @ 2008 05 25, 08:59)
Dėkoju už atpažinimus 4u.gif  Maniau žemaūgiai kokia 20cm tik turėtų būt. Šie tai apie 50cm traukia. Bet palyginus su barzdotaisiais tai tikrai mažiukai.

Siaip zemaugiai yra nuo 10iki 40 cm., vidutinio dydzio-40-70cm.,. o auksttieji nuo 70 iki 130 cm. smile.gif
Atsakyti
Žiūriu jūsų vilkdalgių tokie sveiki lapai, o maniškiai tai lyg kokių kirmėlyčių apgraužti nugeltusiais galiukais.Gal juos kokiu kalio permanganatu palaistyti, kaip svogūnus , kad laisto, kai kirmėliukai užpuola...Gal kuri žinote?
Atsakyti
QUOTE(mergina @ 2008 05 26, 08:23)
Žiūriu jūsų vilkdalgių tokie sveiki lapai, o maniškiai tai lyg kokių kirmėlyčių apgraužti nugeltusiais galiukais.Gal juos kokiu kalio permanganatu palaistyti, kaip svogūnus , kad laisto, kai kirmėliukai užpuola...Gal kuri žinote?

Gali ir permanganatu.Pabandyk palaistyti pelenais.O galiukai gali ruduoti ir del per sausos zemes.
Atsakyti
O kur perkat irisus? Man vis nesiseka nusipirkti norimos spalvos, vis kokią netokią įmaišo. Net ir senukuose ne tokie, kokie pavaizduoti paveiksliuke, o apie turgų išvis patyliu.
Atsakyti
QUOTE(zujka @ 2008 05 26, 15:57)
O kur perkat irisus? Man vis nesiseka nusipirkti norimos spalvos, vis kokią netokią įmaišo. Net ir senukuose ne tokie, kokie pavaizduoti paveiksliuke, o apie turgų išvis patyliu.

Kas parduotuvese parduodama,ypac supakuotose dezutese,labai gaila,bet labai daznai neatitinka tikroves schmoll.gif

Mes su mama vilkdalgius perkam pas gelininkus,parodose arba uzsisakom intrnetu
http://www.geles.tinkle.lt/

4u.gif
Atsakyti
Mano vilkdalgiukai skleidžia savo grožybes toliau. Negaliu atsidžiaugt. Jau įsivaizduoju kaip tame kampe bus liūdna be jų. Jie vienoje vietoje auga jau kokius 4-5 metus. Tai manau jų geriau ir toliau nejudinti, ar nustos žydėję jei neskaidysiu?

user posted image

user posted image

O pas mamą barzdotieji dar tik kiša galvytes iš lapų.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 05 27, 08:51)
Mano vilkdalgiukai skleidžia savo grožybes toliau. Negaliu atsidžiaugt. Jau įsivaizduoju kaip tame kampe bus liūdna be jų. Jie vienoje vietoje auga jau kokius 4-5 metus. Tai manau jų geriau ir toliau nejudinti, ar nustos žydėję jei neskaidysiu?

Zydeti nenustos,bet ilagai laiknt nepersodinus,mzeja ziedu ir smuleja ziedai.Dar priklauso nuo zemes.Savo senam sodeturejau vilkdalgiu,kurie augolabai prastoje zemeje.Vienais metais isvis nebeprazydo.Bet,kad neturejau salygu ju persodinti ,visa sezona tresiau(i menesi 2 kartus).Maniskiam patiko ir sekanciais metais vel dziugino ziedais 4u.gif
Atsakyti
Pradeda zydeti ir mano geltoni paprastuciai vilkdalgiai ir violetiniai. Dziugina jie mane savo ziedeliais. biggrin.gif
Gaila, kad neturiu kaip fotografiju ideti.
Atsakyti
Zujka, aš pirkau čia
http://www.geles.biz/ (Rojaus sodų forume - Antanas)
ir čia
http://irisai.zoo.lt...zoom/Itemid,38/ (Rojaus sodų forume - Gintaras, t.y. Gintaras Klimaitis)

vienintelė - problema, abu jie Kaune, bet iš Gintaro aš laukiu siuntinuko, tai galime kooperuotis mirksiukas.gif

O čia mano mylimukas - mažiausias iš mažiausių, nesiekia nė sprindžio... wub.gif

user posted image
iris pumila var. Lutea
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 28 gegužės 2008 - 20:25
Toks mažylis, o kokias grožybes išskleidė.

Dar mergaitės duokit pasigrožėt savo vilkdalgiais ax.gif
Atsakyti
[quote=kasiopeja,2008 05 28, 21:22]
vienintelė - problema, abu jie Kaune, bet iš Gintaro aš laukiu siuntinuko, tai galime kooperuotis mirksiukas.gif
O čia mano mylimukas - mažiausias iš mažiausių, nesiekia nė sprindžio... wub.gif

user posted image
iris pumila var. Lutea
[/quote

Nu va nors šiuom kartu aš galiu pasidžiaugti, kad esu kaunietė. Lėksiu ir apsilankysiu Garliavoje pas tuos gėlininkus ir aš noriu tokio mažyčio grožio thumbup.gif
Atsakyti
Labai gražūs visų vilkdalgiai! Smagu, kad taip gausiai džiugina žiedais. O man labai įdomus vilkdalgis pasirodė, ,,Namo aplinkoje'', atrodo buvo nuotrauka įdėta, kur vilkdalgio lapai žali su baltomis dryželėmis. Dabar galvoju, galvoju, gal čia labai brangiai tokia rūšis kainuoja, nes aš tokio vilkdalgio nebuvau mačiusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo staselė: 29 gegužės 2008 - 15:56