Įkraunama...
Įkraunama...

Vilkdalgiai(iris)

O pas mane tik vienas žiedelis prasiskleidęs. O tu sesę paagituok, gal dar pagaus gražių kadrų ax.gif
Atsakyti
Pasistengsiu .Tik beda yra viena,kad ji gyvena mieste ,o as rajone.Ir pas mama savo retokai uzvaziuoju(kai pervrgstu nuo darbo,tai vykstu pas tevus). laugh.gif
Atsakyti
smile.gif+2008 05 13, 22:53-->
QUOTE(Ramunytė kaip gėlytė smile.gif @ 2008 05 13, 22:53)
Vilkdalgiams nepatinka rūgšti žemė, o pelenai yra šarmas ir nurūgština žemę. Ir mažiau pūna gumbai.  Pelenais galima barstyt vilkdalgius bet kada.

Kai jie pasodinti lauke - laistyt nereikia. Drėgmės nemėgsta.

Sakai Ramunyte kaip gelyte kad vilkdalgiai nemėgsta drėgmės g.gif O man kaip tik ir net Knifofija (gerbiu už jos žinias) pasiūlė drėgniausioj sklypo vietoj sodinti vilkdalgius. Pernai prisodinau - tai išžiemojo, nors ruduo ir žiema buvo labai vandeninga.. Ir net žiedus leidžia kažkokia rūšis. Jei nepamiršiu - padarysiu foto.

O dėl pelenų - tinka gal ir iš židinio, ir iš šašlykinės ??? Normalūs pelenai?

Galvoju Mergos vilkdalgius pasodinti šiandien, tai pagal jūsų rekomendacijas šiek tiek atkasiu gumbelius ir apibarstysiu pelenais....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 20 gegužės 2008 - 16:35
Rudenį buvo likę rūgščios durpės nuo viržių ir pabarsčiau aplink vilkdalgius. Pagalvojau, kad tai dėl to ir sukrovė tiek daug žiedų šiemet. O tai jeigu jie mėgsta drėgną vietą, tai ten paprastai būna rūgšta terpė g.gif o ne šarminė
Atsakyti
quote=crocus,2008 05 20, 17:56]
Rudenį buvo likę rūgščios durpės nuo viržių ir pabarsčiau aplink vilkdalgius. Pagalvojau, kad tai dėl to ir sukrovė tiek daug žiedų šiemet. O tai jeigu jie mėgsta drėgną vietą, tai ten paprastai būna rūgšta terpė g.gif o ne šarminė
[/quote]

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Štai mano kuklučiai violetiniai vilkdalgiai. Bet kiek daug žiedukų prikrovė. Tik kad vienas žiedas man atrodo vieną dieną ir težydi.
user posted image

user posted image

Bet reikės parsitempt iš mamos ir barzdotųjų. Pati buvau ištrėmus prieš statybas dar. Ten turim geltonų-beveik baltų ir baltai violetinių atrodo g.gif net neatsimenu dorai. O labai gražučiai pas Klimaitį puslapy žydri
Atsakyti
Didieji barzdotieji vilkdalgiai,hibridai nemėgsta nei rūgščios žemės,nei drėgmės, bet tokie kaip sibiriniai,spuria,japoniniai gali augt ir drėgnai. Jei ant lapų atsiranda dėmelių,tai rodo,kad jiems per drėgna.
Atsakyti
O kokie mano ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 05 21, 22:18)
O kokie mano  ax.gif ?

Žemieji gal smile.gif Apie juos tiksliai nezinau kaip kas labiau patinka,bet pas mus auga tokiom paciom salygom kaip ir didieji barzdotieji ir jiems labai patinka smile.gif
Atsakyti
Kiek pastebėjau mano vilkdalgiai šiemet sukrovė nemažai žiedų, net tie kurie jau kelis metus nebuvo žydėję. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2008 05 22, 16:42)
Kiek pastebėjau mano vilkdalgiai šiemet sukrovė nemažai žiedų, net tie kurie jau kelis metus nebuvo žydėję. smile.gif

Labai saunu.Smagu kai uz triusa ir augaleliu puoselejima,jie atsidekoja savo zydejimu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(crocus @ 2008 05 21, 21:21)
Štai mano kuklučiai violetiniai vilkdalgiai. Bet kiek daug žiedukų prikrovė. Tik kad vienas žiedas man atrodo vieną dieną ir težydi.
user posted image

user posted image

Is nuotrauku sprendziant,jusu vilkdalgiai yra ankstyvieji zemaugiai smile.gif .Bet kokiu atveju,jie yra labai grazus 4u.gif
Atsakyti
Dėkoju už atpažinimus 4u.gif Maniau žemaūgiai kokia 20cm tik turėtų būt. Šie tai apie 50cm traukia. Bet palyginus su barzdotaisiais tai tikrai mažiukai.
Atsakyti