Ačiū.
O gal dar plaukėte su Pullmatur Kruizu? Kokia nuomonė?
o ar dienos programos (popierinės) būna anglų kalba? Ar apsimoka pirkti gėrimų paketą? Ar jeigu nori alaus ar vyno, tai nueini į "valgyklą" ir įsipili. Ar tos "valgyklos" dirba 24val? ar būna teminiai vakarai? Ar būna vienas prašmatnis vakaras? Planuoju plaukti su aidaPrima per kanarus
Viskas vokieciu k., programos taip pat, gerimu paketo nei karto nepirkome, todel patarti negaliu, Gerimai - alus,vynas nustatytomis valandomis pietu ir vakarienes metu. Tik uzkandziu baras dirba berods iki 24 val, jame irgi buna atsigerti vandens, vyno nemokamai. O kituose baruose gerimai mokami. Aidoj buna kapitono vakaras, bet jei del aprangos klausiat, tai vokieciai tikrai nesirengia vakarinem suknelem. Zodziu mums patinka su Aida plaukti, pavasariui vel ieskosiu pasiulymu
Turiu klausymeli.... Palyginus RCCL ir MSC ar yra kokie esminiai skirtumai. Mano patirtis tik su RCCL. Bet si karta mane labai sudomino MSC. Kitu metu birzeli isplauks ju naujas laivas SEAVIEW. O as ziurineju kruiza su siuo laivu rugsejo paciam gale Vidurzelio juroje . Vilioja plaukti naujuteliu laivu Nesu is tu superduper priekabiu, buvo nesklandumu su RCCL, bet kazkaip issprendi problema ir keliauji toliau, stengdamas neuzsiciklinti ant patirto nesmagumo (kitaip sakant nera be kabliuku). Norvegu atsiliepimai apie MSC nelabai kokie. Uztat kazkaip nesinoretu atsidurti visiskoj s.... Kas svarbu man: kad maistas butu normalus, butu gerai tvarkoma kajute, kad laivas nebutu pilnas vien italu (kaip Aida vokieciu), kazkoks veiksmas dukrai (12m).
Galiu tik apie MSC papasakot. Plaukem su Splendida, tai jau toks pasnerkstas buvo, bet jis ir senesnis. Negali sakyt kad nesvaru ar blogai tvarko, bet vyras burbejo kad labai pavirsutiniskai, ten kampus tikrino, sake nevale As atostogu rezima buvau ijungus kazkaip nesijaudinau del to, svarbu ne man tvarkyt Bet kai pagalvoji kokia mase zmoniu ten praeina kasdien tai nereikia noreti kad viskas blizgetu kaip nauja...
Bet naujas laivas butu privalumas, jeigu labai rupi svara.
Del maisto priekaistu neturiu. Pasirinkimas geras, visai nerasti ko pavalgyt sunkiai imanoma. Cia apie bufeta kalbu. Buvo ir a la carte restoranu, bet issivertem be ju. O vakarienes budavo prie staliuku su pasirinkimu is meniu 5 patiekalai kokiais 2-3 variantais. Tai gal tik viena vakara buvo sunkiau issirinkti, o taip tai budavo ir to noriu ir to noriu. Del patiekalu kazkas skaniau budavo kazkas ne taip, pvz kaip bebutu keista lasisos kepsnys buvo tragiskas , nors realiai sunku ji sugadinti...
Del zmoniu laive tai nezinau kaip dabar, mes plaukem dar "kriziniu laikotarpiu" kainos buvo pasmukusios, tikrai ismesdavo nebrangiu variantu, tai galvoju tas turejo itakos ir keliaujanciu kontingentui... nes kai kurie tai buvo "be kulturos", rekaudavo, stumdydavosi restorane ar prie kokio isejimo kaip prie deficitu tarybiniais laikais - pastumdavo, braudavosi ir pan. Fui. O siaip kiekvienam uoste kontingentas kazkiek pasikeicia - vieni islipa, kiti ilipa, nera taip kad visa kelia plauki su tais paciais zmonemis. Pvz. Genujoj ilipo jaunimelio italu, kazka svente, jau galvojau cia bus kas vakara fiesta dabar , bet jie Romoj islipo, tiesiog vietoj baru mieste pasirinko plaukima laivu vienai nakciai.
Papasakokit apie Royal Carribean kas ten nepatiko ?