QUOTE(kerija @ 2014 04 09, 10:55)
Sveiki,
grižom pasiplaukioję po Karibus savaitėlę. Tai buvo pirmas mūsų kruizas, manau ne paskutinis, tačiau kitas, ko gero, bus negreit. Supratom, kad mes dar šiek tiek per jauni(nors tikrai nesam jauni
). Tačiau tai toks gana pasyvus poilsis, mums trūko intensyvesnės veiklos. po vieną dieną buvom sustoję Meksikoje, Kaimanuose, Jamaikoje ir Haityje. Tiesa sakant, jei nebūtume buvę anksčiau po keletą savaičių Meksikoje ir Jamaikoje, tai įspūdis iš tų šalių...joks. Nieko apie tą šalį taip ir nesužinai.
Gal kitaip yra su viduržemio jūros kruizais, vienos dienos pakanka susipažinti su Venecija, gal Roma ir kitom vietom. Bet susidaryti įspūdį apie Meksiką ar Jamaiką per vieną dieną yra neįmanoma.
O pats plaukimas laivu tai labai patiko. Laivas 2011 metų, visas dar žvilgantis, prabangus, aptarnavimas aukščiausio lygio, puošnūs vakarai, įdomūs pasirodymai, be galo skanus maistas. Gerai, kad MB paėmiau kostiumą, tikrai prisireikė, nes 90% eidami vakarieniauti būdavo išsipuošę, ypač per formal vakarienes. Na, kuriems tai nepatinka, eidavo į savitarnos restoraną, ten paprasčiau.
Per viena diena nieko negali suzinoti nei plaukiojant po vidurzemio jura nei po karibus
Kruizas ir yra visa atostogu esme, o sustojimai tik paivairina kelione. Jei norint pazinti sali jie tikrai netinka
As pirma karta plaukiau panasiu marsrutu tai kai uzplaukem i Cozumel sala (Meksika) ir ten vienos dienos pakanka ja apvaziuoti ir pasigrozeti, veliau plaukem kita Meksikos puse kur Puerto Valata ir kiti churortai ir visada sakiau i Meksika grysiu be kruizo, nes ji man patiko. Po keliu metu taip ir padarem ir nenusivyliau ir dar begale kartu gryzciau...
Del Jamaicos buvau uzplaukus tris kartus ir nei karto nesakiau, kad grysiu be kruizo
tiesiog manes nesuzavejo, grazu, linksma, bet kazko gryzti netraukia
Kaimanuose man pilnai uzteko vienos dienos, ten nera ka veikti, grazus miestelis, vezliuku verma, pastas is pragaro ir plezai plezai su viezbuciais... nepaliko ispudzio tad ir neketinamgryzti....
Haityje bent jau mes buvome aptvertoje teritorijoje kur suagojo ginkluota apsauga ir tai tik grazus plezas
bet paejus toleliau uz tvoros stovi vaikai ir praso valgyti
tad truputi nuotaika numuse, nes supranti, kad tavo tas maistas kuri padavei neisgelbes ju
O siaip man del to ir patinka kruizai, kad gali veliau atsirinkti kur tu noretum gryzti ir aisku tas servisas juose