Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai.

QUOTE(braske09 @ 2013 02 26, 14:59)
Tai vat - kaip žinoti-kur tas viduriukas? g.gif
Išsiuntus ir aš į kelias vietas CV. Į žemesnes pozicijas(pardavėja, konsultantė ir pan.) kad ir kaip norėčiau, niekas net nepriima, mat išsilavinimas per aukštas doh.gif realiai į pokalbius net nepakviečia, taip kad į šias vietas net nebepretenduoju...
O pagal išsilavinimą ir darbo patirtį...Skelbimų tragiškai trūksta.Pastebėjau kad pliuso prideda nuotrauka (dažniausiai kandidatuoju į administratorės pareigas).
Aš asmeniškai CV nenurodau pageidaujamo atlyginimo.Laikausi tos nuomonės kad tai aptariama per pokalbius.Nes vistiek reikia konkrečiau apie patį darbą susižinoti, darbo valandas ir pan. ir tada jau galima spręsti (derėtis) dėl atlyginimo. smile.gif

Mano atveju, atlygio irgi nenurodau. Foto yra (tokia pat kaip pase, tad galvoju, kad padori), tik esu nenurodzius savo 1.8m vaiko, nes kazkodel manau, kad tokio amziaus jis butu traktuojamas kaip kliutis.
I zemesnes pareigas nesiunciu (pardavejos, vadybininkes) - nes ieskau geresnio nei dabar turimas darbas. I vadovus tai pat netaikau.
Atsakyti
gal pavyzdziui imones galvoja, kad negaletu pasiulyti tokio atlyginimo, kokio tikisi asmuo, atsiuntes CV

kalbu, kad is CV galbut atrodo, kad tikimasi daugiau, nei siuo metu imone (is)gali pasiulyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mazojiR @ 2013 02 26, 14:05)
Mano atveju, atlygio irgi nenurodau. Foto yra (tokia pat kaip pase, tad galvoju, kad padori), tik esu nenurodzius savo 1.8m vaiko, nes kazkodel manau, kad tokio amziaus jis butu traktuojamas kaip kliutis.
I zemesnes pareigas nesiunciu (pardavejos, vadybininkes) - nes ieskau geresnio nei dabar turimas darbas. I vadovus tai pat netaikau.

Taip, mano irgi pasinė nuotrauka ir vaiko taip pat nenurodžiusi.
Atsakyti
Ne i tema, bet imetu keleta istrauku is siuo metu skaitomos knygos.. visai idomu biggrin.gif

"Suzinojau, kad pasikvietus kandidata pokalbiui keleta sekundziu reikia patyleti. Jei pretendentas prabyla pirmas, tai, be abejo, turime reikala su lyderiu..."

"Mes turejome paraginti ji prisitatyti labai neapibreztai: "Papasakokite apie save", neuzduodami pernelyg konkreciu izanginiu klausimu. Jei kandidatas iskart ima kalbeti, vadinasi ji savarankiskas. O jeigu pirmiausia pasiteirauja, ka noretume isgirsti, pavyzdziui, ar jam pradeti nuo studiju, ar verciau papasakoti, kaip klostesi jo karjera iki siol, tada jam stinga iniciatyvumo. Toks tipas paklusnus kaip avinelis.."

Atsakyti
QUOTE(sticho @ 2013 02 26, 15:33)
Ne i tema, bet imetu keleta istrauku is siuo metu skaitomos knygos..  visai idomu  biggrin.gif

"Suzinojau, kad pasikvietus kandidata pokalbiui keleta sekundziu reikia patyleti. Jei pretendentas prabyla pirmas, tai, be abejo, turime reikala su lyderiu..."

"Mes turejome paraginti ji prisitatyti labai neapibreztai: "Papasakokite apie save", neuzduodami pernelyg konkreciu izanginiu klausimu. Jei kandidatas iskart ima kalbeti, vadinasi ji savarankiskas. O jeigu pirmiausia pasiteirauja, ka noretume isgirsti, pavyzdziui, ar jam pradeti nuo studiju, ar verciau papasakoti, kaip klostesi jo karjera iki siol, tada jam stinga iniciatyvumo. Toks tipas paklusnus kaip avinelis.."

Bet aš manau, kad tai nėra absoliuti taisyklė. Gal kitą kartą tas tylėjimas pokalbio pradžioj kaip tik rodo ten kokią emocinę ištvermę. Tokie sakiniai, mano manymu, yra tik interpretacija.
O tas papasakokit apie save, tai vėl... Aš asmeniškai visada pasakodavau savo nuožiūra, ką norėjau. Bet jei žmogus paklaustų, nematau nieko čia blogo, gal jam paprasčiausiai neįdomu ir nepatinka apie save pasakoti ir nori užmegzti dialogą (man, pvz, tikrai nepatinka apie save pasakoti, kaip aš studijavau, kokias knygas mėgstu skaityt, aš jau geriau apie darbinę patirtį pašnekėsiu ar šiaip mano pažiūras tam tikrais klausimais).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paranoia: 26 vasario 2013 - 16:13
Esu skaiciusi vienos psichologes pamastymus apie klausimus, uzduodamus per pokalbi, tai atseit uz prasymo "papasakokit apie save" slypi noras isgirsti apie darbine patirti. Butent tai, kas is tiesu turetu dominti darbdavi. Ne apie tai, kaip tau patinka zvejoti, ar kad tavo megstamiausias patiekalas cepelinai, o apie savo darbine patirti. Nezinau, kiek tame tiesos. Matyt nemazai. Bet kiekvienam atvejui greiciausiai irgi nereiketu taikyti.
Atsakyti
Sveikutes,
Noriu pasipasakoti ir paklausti..
Buvau pokalbyje, iš susirinkusių kandidatų pasirinko mane tolimesniam pokalbiui su direktoriumi. Po pokalbio su juo, personalo vadybininkė, sakė, kad paskambinsim. Tačiau jau antra diena kaip neskambina.. verysad.gif iš patikimų šaltinių žinau, kad dar nieko nepasirinko. Vilties, kad pasirinks mane mažai turiu..
Toje įmonėje dirba (skyriaus/padalinio vadovu/direktoriumi) buvęs mano kursiokas, nors per daug su juo nesibičiuliavom studijų metu, bet sakau gal pabandyti per kokį facebook'ą pakalbint jį ir priminti jam, kad kažkada kvietė dirbt į tą įmonę? Kaip sakant paprašyti užtarimo dėl priėmimo į darbą? Kaip manot, ar verta taip nusižemint? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saavaa: 26 vasario 2013 - 16:41
Aš tai jaučiu, kad tas "papasakokit apie save" yra įžanginis klausimas, kad užsimegztų pokalbis, žmonės šiek tiek "apsišlifuotų". Nes nuo ko gi kito pradėti? Neklaus iš karto laba diena, kiek metų jūs dirbot šioj įmonėj, o kiek kitoj? Už ką buvot atsakinga? Tai žmogus papasakoja apie save, apie savo keliavimo ar tai žvejojimo pomėgius ir tada galima patogiai pereiti prie klausimų apie darbą. smile.gif

saavaa, aš tai nerizikuočiau. Visų pirma, tikriausiai nekaip jausitės. Antra, jei tai būtų jūsų bičiulis ar gerai pažinotumėt, tuomet kodėl gi ne. O dabar neaišku, gal jis kaip tik su kolegom išsikalbės, kad va čia per FB rašinėja žinutes, prašo, kad prastumčiau, etc.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paranoia: 26 vasario 2013 - 16:48
QUOTE(saavaa @ 2013 02 26, 17:39)
Sveikutes,
Buvau pokalbyje, iš susirinkusių kandidatų pasirinko mane tolimesniam pokalbiui su direktoriumi. Po pokalbio su juo, personalo vadybininkė, sakė, kad paskambinsim. Tačiau jau antra diena kaip neskambina..  verysad.gif iš patikimų šaltinių žinau, kad dar nieko nepasirinko. Vilties, kad pasirinks mane mažai turiu..
Toje įmonėje dirba (skyriaus/padalinio vadovu/direktoriumi) buvęs mano kursiokas, nors per daug su juo nesibičiuliavom studijų metu, bet sakau gal pabandyti per kokį facebook'ą pakalbint jį ir priminti jam, kad kažkada kvietė dirbt į tą įmonę? Kaip sakant paprašyti užtarimo dėl priėmimo į darbą? Kaip manot, ar verta taip nusižemint?  g.gif

Žiūrint kokie jūsų santykiai. Įdomu, kad iškart rašote, jog tai - nusižeminimas. Aš daugeliui savo kursiokų be dvejonių rašyčiau (arba dvejonės būtų susijusios su kitais dalykais - ar noriu su buvusiu kursioku ten pat trintis).
Pradėčiau neutraliai sakydama, kad va kandidatuoju, noriu pasiklausti, kaip ta įmonė ax.gif normaliai žmogus pats susiprastų užtarti Jus pasisiūlyt, jei viskas ten gerai su at pozicija. Jei nesusipras - pradėjus tiesiog pokalbį draugišką, lengviau būtų paprašyti manau.
Atsakyti
QUOTE(saavaa @ 2013 02 26, 16:39)
Sveikutes,
Buvau pokalbyje, iš susirinkusių kandidatų pasirinko mane tolimesniam pokalbiui su direktoriumi. Po pokalbio su juo, personalo vadybininkė, sakė, kad paskambinsim. Tačiau jau antra diena kaip neskambina..  verysad.gif iš patikimų šaltinių žinau, kad dar nieko nepasirinko. Vilties, kad pasirinks mane mažai turiu..
Toje įmonėje dirba (skyriaus/padalinio vadovu/direktoriumi) buvęs mano kursiokas, nors per daug su juo nesibičiuliavom studijų metu, bet sakau gal pabandyti per kokį facebook'ą pakalbint jį ir priminti jam, kad kažkada kvietė dirbt į tą įmonę? Kaip sakant paprašyti užtarimo dėl priėmimo į darbą? Kaip manot, ar verta taip nusižemint?  g.gif

Saavaa: jeigu jauciate, kad sancu mazai, tuomet, jusu vietoje pabandyciau ir per FB pakalbint. Per galva niekas neduos, o busit isbandziusi net ir tokia priemone ieskant darbo.
As irgi taip bandziau, bet man nepavyko smile.gif Buvau susitikusi su vieno banko valdybos pirmininku, buvusiu klasioku. Pakalbinau per FB, tikejausi, kad atrasys sabloniskai, tipo siusk CV i musu Personalo departamenta, o tada "ziuresim", bet jis pakviete mane susitikt. Labai jaudinausi, jauciausi sudinai, lyg ismaldos prasydama, susitike pakalbejom apie nieka - mokyklos laikus, vaikus ir t.t. Tuo viskas ir baigesi. Na bet nesigailiu, kad pabandziau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leyla @ 2013 02 26, 16:46)
Aš daugeliui savo kursiokų be dvejonių rašyčiau

Nu dar priklauso nuo to, kada tos studijos baigtos. Jei baigtos prieš metus ar du - tai ok, visi dar "savekai" ir t.t. Bet jei prieš kokia 5 ar 10 metų, kai žmonės visai susvetimėja, tai bent kiek keista būtų rašyti. Na, nebent paprašyti, kad papasakotų apie įmonę daugiau - ir tada jei pats pasisiūlys užtarti ar net nepasisiūlęs užtars, ok.
Atsakyti
QUOTE(Paranoia @ 2013 02 26, 16:42)
saavaa, aš tai nerizikuočiau. Visų pirma, tikriausiai nekaip jausitės. Antra, jei tai būtų jūsų bičiulis ar gerai pažinotumėt, tuomet kodėl gi ne. O dabar neaišku, gal jis kaip tik su kolegom išsikalbės, kad va čia per FB rašinėja žinutes, prašo, kad prastumčiau, etc.

Taigis vat, kad kur akis į akį susitikus netyčia, tai manau visai neblogai būtų. O gal susitikęs nė neatsimintų manęs sad.gif Tai vat, geriau turėsiu nors mažą kvailą viltį, kad vis tik paskambins ir tuo pačiu tęsim darbų paiešką toliau.

Leyla santykiai tik dalykiški buvo, bet ir tai ne dažnai tebendravom.. Bilekaip norisi toje įmonėje dirbt, tai galiu kad ir su visais buvusiais kursiokais ten trintis, juk studijų metu visi kaip didelė šeima buvom biggrin.gif O kadangi pretenduoju į žemesnes pareigas nei jo, tai kaži ar tektų ir susitikt bedirbant smile.gif Bet Jūsų patarimas apie neutralius klausimus tai nebloga mintis thumbup.gif Tik gal jau pavėlavau su jais, juk pokalbis su vadovais jau įvyko..
Papildyta:
QUOTE(Paranoia @ 2013 02 26, 16:54)
Nu dar priklauso nuo to, kada tos studijos baigtos.

prieš 6 metelius baigėm studijas.
Atsakyti