Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai.

tai toks klausimas tik sėmka, va kai mano draugės (su pavarde -iene) paklausė, ar turi vaikų (na, nes ištekėjusi, jam matyt iškart minusas, vaikai - jie dažnai serga ir t.t.)... (ji atsakė ne), ar greitu metu planuoji turėti (atsakė, kad ji jauna, ir viskas savo laiku, jo neskubina), tada darbdavio klausimas - o tai kokias nors priemones su vyru naudojat??? swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(_alba @ 2013 02 22, 14:21)
tai toks klausimas tik sėmka, va kai mano draugės (su pavarde -iene) paklausė, ar turi vaikų (na, nes ištekėjusi, jam matyt iškart minusas, vaikai - jie dažnai serga ir t.t.)... (ji atsakė ne), ar greitu metu planuoji turėti (atsakė, kad ji jauna, ir viskas savo laiku, jo neskubina), tada darbdavio klausimas - o tai kokias nors priemones su vyru naudojat???  swoon.gif

čia tai išvis topas mega_shok.gif
Atsakyti
QUOTE(_alba @ 2013 02 22, 13:21)
o tai kokias nors priemones su vyru naudojat???  swoon.gif

kaip atsakyt į tokį klausimą? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paranoia @ 2013 02 22, 16:24)
kaip atsakyt į tokį klausimą?  lotuliukas.gif

NE TAVO REIKALAS!! Manau toks atsakymas turėtų būti tongue.gif Jei jau per pokalbį į darbą tokius klausimus uždavinėja, tai įdarbinus turbūt dar ne tokių klausimų susilauktum..džiaugtis tik reik, kad pas tokius dirbt neteks.

Aš kai pasakiau, kad vaikų neplanuoju daugiau, kažkada per pokalbį, tai irgi pažiūrėjo kaip į kvailę, sako KODĖL?
išvada: vis tiek jokiu atsakymu į tuos klausimus neįtiksi biggrin.gif
Atsakyti
kažką tokio - mano asmeninis gyvenimas profesinės veiklos neturėtų įtakoti mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2013 02 22, 09:03)
Labai paprastas patarimas išvengti CV trynimo. Užtenka į temos laukelį parašyti pvz. Pardavimų vadybininkė (aukšti rezultatai), pati geriausia pardavėja ir pan. Tada tikrai niekas netrins ir peržiūrės CV. Bet aišku tada ir CV ir motyvacinį laišką reikia link to temti.

Si patarima saugausi biggrin.gif sveikinimai Paranojai! kaip bebutu, bet smagu, kad gretos mazeja mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
QUOTE(_alba @ 2013 02 22, 13:21)
(ji atsakė ne), ar greitu metu planuoji turėti (atsakė, kad ji jauna, ir viskas savo laiku, jo neskubina), tada darbdavio klausimas - o tai kokias nors priemones su vyru naudojat???  swoon.gif

Manę paklausė kam tekėjau doh.gif
Čia senokai buvo. Darbdavys- Daisena. cool.gif Išeinant rekomendavo skambučio nelaukt lotuliukas.gif Nes pageidaujamas atlyginimas (nurodytas CV ) neatitiko firmos galimybių laugh.gif

O paskui skundžiasi, kad atrankos kelis mėn vyksta blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apuokas: 22 vasario 2013 - 16:06
QUOTE(Apuokas @ 2013 02 22, 15:53)
Sveikos  smile.gif

Manę paklausė kam tekėjau  doh.gif
Čia senokai buvo. Darbdavys- Daisena.  cool.gif  Išeinant rekomendavo skambučio nelaukt  lotuliukas.gif Nes pageidaujamas atlyginimas (nurodytas CV ) neatitiko firmos galimybių laugh.gif

O paskui skundžiasi, kad atrankos kelis mėn vyksta  blink.gif

Matyt, tikėjosi, kad pavyks nusiderėt. rolleyes.gif

Dėkui už sveikinimus.
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2013 02 22, 10:03)
Labai paprastas patarimas išvengti CV trynimo. Užtenka į temos laukelį parašyti pvz. Pardavimų vadybininkė (aukšti rezultatai), pati geriausia pardavėja ir pan. Tada tikrai niekas netrins ir peržiūrės CV. Bet aišku tada ir CV ir motyvacinį laišką reikia link to temti.
Dėl darbo pokalbių. Neatsirenka dėl daugelio priežasčių: būna nepatinka kaip kandidatas ateina apsirengęs į pokalbį (jei darbas reikalauja tam tikro aprangos kodekso), pasako ką nors negero (na pvz kokie anoj įmonėj visi buvo durni, o aš vienas geras), pasipūtimas dažnai nepatinka, pertraukinėjimai, visiškas nesidomėjimas įmone, idiotiški veiksmai (pvz pasakojimas kaip žmona sudarė jo CV), nemokėjimas raiškiai dėstyti minčių. Bet žiauriausia, kai į darbo pokalbį ateina su draugais. Nors užmušk, nesuprantu tokio poelgio  doh.gif O šiaip darbdaviai dažniausiai jau būna susidarę vaizdą kokio darbuotojo jam reikia. Ir tas vaizdas net vienodų specialybių skiriasi.
Ką esu pastebėjusi tarp absolventų, tai jie nemoka tinkamai savęs pristatyti. Vis akcentuoja aš baigiau, turiu tokį diplomą, bet pamiršta, kad diplomas yra popierius, o po juo slypi žinios. Reikia sakyti moku moku moku, galiu galiu galiu. Tuomet ir darbdaviui įspūdis geresnis susidaro.

Aprangos gali būti tik kodas, kodeksas tai kodifikuotas teisės aktų rinkimys lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2013 02 23, 08:14)
Aprangos gali būti tik kodas, kodeksas tai kodifikuotas teisės aktų rinkimys  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

na, nepradėkime prie žodžių kabinėtis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dreamless @ 2013 02 19, 16:02)
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 02 19, 14:10)

Man būtų įdomu sužinoti gal kam teko darbo ieškotis didmiestyje ir mažesniame mieste. Aš pradedu galvoti, gal reiktų darbo paieškos teritoriją praplėsti, gal ten būna mažesni konkursai g.gif , nes gal nėra tokios didelės koncentracijos studentų (absolventų po studijų pasilikusių gyventi) ir gyventojų šiaip mažiau. Nors aišku mažesniuose miestuose ir darbo skelbimų mažiau...

Ju praktiskai nera, nes.....pirmiausia cia dar gyvuoja draugu, giminaiciu, kaimynu "santykiai". Visos normalesnes darbo vietos pirmiausia yra pasiulomos pazistamiems, o ir randa "tinkama" darbuotoja daznai tokiu budu doh.gif Antra, ziurint koks tas mazas miestas (as skaitau,kad mazdaug su 10t gyventoju).
Jei dabar reiketu ieskoti darbo....turbot nerasciau jo unsure.gif turbut pirmiausia kokiu kursus reiketu palankyti,kad savivertei pakelti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 02 22, 12:19)
kai musu imonei buvo reikalingi papildomi darbuotojai, tai mane stebino moterys, kurios ateidavo i pokalbi su 2 ar 3 vaikais ir begale krepsiu. Ir pasakodavo, kaip vaikai niekada neserga, juos visada yra su kuo palikt  doh.gif

QUOTE(haze @ 2013 02 22, 12:21)
man teko matyt dar geresnį variantą. Į statybininko poziciją atėjo... mama  lotuliukas.gif
ir pradėjo girti sūnų, koks jis geras, kaip jis šauniai dirba jai padeda. Darbdavio natūralus klausimas kuris dirbsit jūs ar sūnus, kur jis? tai ta sako: jis labai kuklus mašinoj sėdi, manęs laukia  doh.gif
juoko visai dienai buvo  smile.gif

dar vienas su savo mergina atėjo  unsure.gif

QUOTE(_alba @ 2013 02 22, 14:21)
tai toks klausimas tik sėmka, va kai mano draugės (su pavarde -iene) paklausė, ar turi vaikų (na, nes ištekėjusi, jam matyt iškart minusas, vaikai - jie dažnai serga ir t.t.)... (ji atsakė ne), ar greitu metu planuoji turėti (atsakė, kad ji jauna, ir viskas savo laiku, jo neskubina), tada darbdavio klausimas - o tai kokias nors priemones su vyru naudojat???  swoon.gif

Sie ir kitu aprasyma rodo, kad abiejuose barikaduose yra papuikintu kandidatu/darbdaviu doh.gif
Atsakyti