QUOTE(xiuke @ 2013 08 06, 02:04)
juk nevisada nezinomas numeris reiskia , kad skambina potencialus darbdavys? Daug kas gali paskambinti...jei neatsiliepia galima ir perskambinti...
na pasiteisinimas nelygus pasiteisinimui, daug kas nutinka gyvenime ir neplanuotai...tad..
darbdaviams reikia suprasti, kad ir mes zmones...
na pasiteisinimas nelygus pasiteisinimui, daug kas nutinka gyvenime ir neplanuotai...tad..
darbdaviams reikia suprasti, kad ir mes zmones...
Na isivaizduokite, skambini kandidatui, nekelia ragelio, bet uz 0,5 minutes gauni sms "kas skambina?". Na gerai, rasau zinute, kad "del darbo, paskambinsiu dar karta". Tada arba atsiliepia arba ne. Kaip i toki zmogu ziureti? Ieskai darbo, tai kelk rageli VISIEMS nezinomiems numeriams.
Gal taip atrodo, bet kartais prisiskambinti ir pasikviesti i pokalbi tam tikra skaiciu kandidatu buna taaaaaip sunku ir reikalauja daug laiko ir kantrybes
O del pasiteisinimu.. gal del to, kad dazniausiai dirbame su jaunais zmonemis, pasiteisinimu atsiranda ivairausiu ir kvailiausiu.
QUOTE(Leksa @ 2013 08 06, 07:57)
patarimai idomus ir vertingi, bet... ziauri pas jus turetu but darbuotoju kaita, kad vis reikia zmoniu ieskot. Gerai, kad pati dar ten istveriat.
Nepasakyciau, kad ziauri kaita, dauguma darbuotoju dirba daugiau nei metus (2-3m), o tai, atsizvelgiant, kad darbiname zmones be patirties (studentus) yra labai normalu. Dazniausiai pasibaigia mokslus ir tada jau ieskosi kito darbo.
Mano patarimai daugiau jaunimui ir skirti, praktika mano tokia. Tiesiog yra daugybe smulkmenu, kurios erzina darant atrankas: pvz telefono nr. parasytas neiskaitomai mazu srifu; cv neatsidaro, nes issaugotas kokiu nors keistu formatu; cv fonas tamsus arba margas, ir jo neimanoma atspausdinti.. Tokiu klaidu niekas neturetu daryti
QUOTE(oceano @ 2013 08 06, 09:02)
Kas tai yra neaiškus CV?
Jei skelbime parasyta su nuotrauka, tai visu CV be nuotraukos sansai yra gerokai mazesni. Kartais man aktualu darbuotojo gyvenamoji vieta, kuri daznai buna nenurodyta. Dar vienas konkretus pavyzdys: darbuotoju ieskau Vilniuje, o gaunu cv, kuri atsiuntusi mergina baigusi mokykla Kaune, studijuoja irgi Kaune. Kaip suprasti? Per klaida siuncia? Aisku jai neskambinau. Taip pat labai sudetinga, kai nenurodo pareigu, kurias nori uzimti, o darbo patirties jokios. Aisku galiu spelioti, skambinti ir bandyti siulyti, bet is praktikos zinau, kad tai greiciausiai laiko gaisimas.
Papildyta:
QUOTE(Tedžiukė @ 2013 08 06, 16:54)
Merginos,ką manote gavau laišką į elektr. paštą,nors CV nurodžius buvau ir savo tel.nr, kad rytoj turiu atvykti pokalbiui nuo 8 iki 9 val,bet darbdavė neskambino,tik parašė ir jau išimtas skelbimas iš ldb.lt,..net galvoju ar vykti,ar jau yra priimtas žmogus,nes pasiūlymas dėl darbo ne mano mieste.. ir prarasti bijau..
Man yra buvusiu tokiu situaciju, kad kandidato CV patinka, bet telefono numerio nera arba nurodytas klaidingas, tada tiesiog parasydavau laiska, kad jei domina ateikite i pokalbi tokiu ir tokiu laiku. Tai ir Jums siulyciau pirmiausia pasitikslinti, ar visi duomenys teisingi anketoje, na ir sakyciau vaziuoti, jei domina toks darbas.