Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai.

QUOTE(sidrulka @ 2013 06 27, 08:25)
sveikos,

merginos, o kurioj vietoj reikia įkelti/įklijuoti ant CV savo foto? ar ji būtina? nes kol kas kiek nešiau, tai be foto ax.gif

ir dar , girdėjua, kad viena iš darbdavio klausimų per pokalbį gali būti: išvardinti po 5 savo gerąsias ir blogąsias savybes.....  nu nelabai įsivaizduočiau, ką vardinti, kaip blogąsias savybes.... aišku jų yra, bet kažkaip baisu, kad paskui gali pasikenkti sau jas vadrijant.... paskui sakys- aaa, tai tu mums netinki .... kaip išsisukti nuo tokio klausimo siūlytumėt?

Kai CV yra foto, zymiai lengviau ta zmogu isiminti, ypac kai daug kandidatu. Buna pasnekini 10 zmoniu, ir po to galvoji, pvz.: Irena, kuri ten is ju buvo? Man su nuotraukomis visada geriau.
Netgi esu redagavusi keliu kandidatu CV ir i juos idejusi nuotraukas, kurios buvo prikabintos prie el.laisko. Vien del savo patogumo pokalbio metu.
Aisku yra kita medalio puse - foto, kurios atbaido nora net skambinti kandidatui. Taip pat neatitinkancios realaus vaizdo.

Del geru ir blogu savybiu, sito irgi visada klausiu (3 geros, 3 blogos), nors nera labai informatyvus klausimas. Tie, kas pokalbiui nepasiruose, dazniausiai pasimeta, siaip ne taip isvardina pora atsakymu. Siuo atveju idomiausia stebeti, kaip kandidatas galvoja tokioje gan "kritineje" situacijoje. Prasau papasakoti, kaip pasireiskia isvardintos savybes. Tie, kas pasiruose, pasako paruostus "teisingus" atsakymus. Tada buna neidomu, bet matosi, kad pokalbiu ruosesi. Be abejo, maloniausia isgirsti nuosirdzius atsakymus, o tie kritiniai dalykai turbut kiekviename darbe kitokie.. As asmeniskai turbut dazniausiai esu atmetusi kandidates, kurios apibudino save kaip jautrias. Tiesiog darbas toks, kur jautrumas gali pakisti koja.

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2013 07 10, 17:21)
Šiaip patarimas - kai siunčiate CV, įsitikinkite, jog savo telefoną užrašėte gerai, kad paskui nereiktų galvoti - "kodėl man niekas neskambina?"
Jūs net neįsivaizduojate, kiek gaudavome CV, su kurių savininkais nepavykdavo susisiekti - arba nebūna tel. nr. iš viso, arba būna su trūkstamu skaičiumi, arba nurodo su klaida ir paskambini visai kažkur į lankas, arba kiek beskambintum būna išjungtas...  smile.gif

Tikrai pasitaiko, kad neuzraso tel.nr. Taip pat erzina nenurodantys pareigu, i kurias pretenduoja, nors to prasoma darbo skelbime. O jei as ieskau 3 skirtingu darbuotoju vienu metu? Man pagal nuotrauka atspeti? biggrin.gif
Neaiskius CV dazniausiai atmetu blush2.gif nebent laaaabai jau nera is ko rinktis.

QUOTE(Provokacija @ 2013 07 12, 13:28)
Labutis. Aš irgi ieškau darbo Vilniuje  g.gif
padavėjos ar pardavėjos darbo tikrai nenoriu, nes nepatinka kai siuntinėja visur kur ir dar nesiskaito... Ieškau kažko, kad ir sunkesnio, bet 'žmoniškesnio'.
Turiu patirties su vaikų priežiūra ir pardavėjos konsultantės pareigomis. Esu dabar 21-erių metų, antrą kursą baigiau... Gal ką patart turit? per skelbimus vaikštau dieną iš dienos, karts nuo karto kažkur nusiunčiu, bet realiai, tai beveik nieko nėra  doh.gif

Su tokiu nusiteikimu darba rasite sunkiai. "siuntineja ir nesiskaito" - na tokia fraze per pokalbi isgirdusi tikrai Jusu nepakviesciau i antra pokalbi. As noriu girdeti zodzius "labai noriu dirbti", "labai reikia darbo" ir pan., o ne atvirksciai. Ypac kai issilavinimo nera smile.gif

QUOTE(Ingulyte @ 2013 07 25, 16:43)
Sveikos. Norėčiau Jūsų patarimo. Šiandien buvau pokalbyje dėl darbo (pirmą kartą buvo susitikimas su personalo vadove, o šiandien su direktoriumi), direktorius pasakė, kad iki šios dienos vakaro priims sprendimą, bet tik grįžusi namo radau praleistą skambutį. Nežinau kaip dabar elgtis, perskambinti? laukti kol dar kartą paskambins? Patarkite.

Perskambinti ir butinai. Is mano puses ziurint: nekelia ragelio - nenori darbo. Aisku, patikusiam kandidatui nera labai sunku ir antra karta paskambinti, jei pirma karta neatsiliepe.. smile.gif

QUOTE(Bachure @ 2013 07 28, 13:30)
Matau, kalbatės apie praleistus skambučius. Kai ieškau darbo, tai visada perskambinu praleistiems, nežinomiems skambučiams. Bet yra buvę įdomių atvejų, kad man perskambinus nieks nekeldavo, neperskambindavo arba išvis atmesdavo skambutį... Kai taip atsitikdavo yra buvę, kad tikrai praleistas skambutis, nes negirdėjau arba negalėjau kalbėti,  yra buvę kad nespėjau atsiliepti kol skambino ir iškart po praleisto skambučio perskambindavau, tai arba ignoravo arba atmesdavo skambutį.. esu likusi nesupratusi tokių atvejų, nes išeina,  kad visada prilipus tiesiog prie telefonu reikia būti ir visada galėt atsiliepti. Gal kam yra taip buvę ar tik man vienai?

Jeigu ieskote darbo, bukite pasiruose atsiliepti. Arba perskambinkit kiek imanoma greiciau.
Isivaizduokit turiu 30 kandidatu, bet is ju tik 10 atsiliepia is karto. Antra karta skambinant, atsiliepia dar 5. Keletas perskambina. Pakvieciu i pokalbi 20 zmoniu, uzpildau savo dienotvarke, ir tu likusiu 10 nenoriu net girdeti. Ka man jiems pasakyti? "savo sansa praleidote, i pokalbiu laika nebetilpsite" ? smile.gif
Atsiranda parasanciu sms: "kas skambina?" - manau jei darbo ieskai, tai sugebek ir telefonu sneketi, atsiliepti is karto, arba perskambinti.
Ir dar - visada uzsidedu pliusus prie "teigiamu" kandidatu, kurie entuziastingai ir drasiai sneka telefonu, sutinka ateiti pasiulytu laiku. Uzsidesu minusus prie mykianciu "gaaal", "pagalvosiu ir perskambinsiu" ir pan.
Taip pat stengiuosi neatsiliepti i skambucius, kurie "pasipila" sutartos dienos ryta. Pasiteisinimai, tokie kaip: "sugedo masina ir gal galiu ateiti kita diena" manes nedomina. Manau, kad jei darbo nori, galimybiu surandi.
Aisku yra buve, kad norinciu dirbti nera, o darbuotojo reikia, tada tenka ir i zinutes atrasyti, ir tuos "mykiancius" i pokalbi kviesti biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Nepasimetusi @ 2013 08 06, 03:38)
manau jei darbo ieskai, tai sugebek ir telefonu sneketi, atsiliepti is karto, arba perskambinti.

Pasiteisinimai, tokie kaip: "sugedo masina ir gal galiu ateiti kita diena" manes nedomina.

juk nevisada nezinomas numeris reiskia , kad skambina potencialus darbdavys? Daug kas gali paskambinti...jei neatsiliepia galima ir perskambinti... ax.gif

na pasiteisinimas nelygus pasiteisinimui, daug kas nutinka gyvenime ir neplanuotai...tad.. rolleyes.gif

darbdaviams reikia suprasti, kad ir mes zmones... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 08 06, 03:04)
juk nevisada nezinomas numeris reiskia , kad skambina potencialus darbdavys? Daug kas gali paskambinti...jei neatsiliepia galima ir perskambinti... ax.gif

na pasiteisinimas nelygus pasiteisinimui, daug kas nutinka gyvenime ir neplanuotai...tad.. rolleyes.gif

darbdaviams reikia suprasti, kad ir mes zmones... smile.gif

Aš manau buvau susidūrusi, kai skambino keletą kartų tą pačią dieną, o vėliau kai skambinau nepakėlė. Aš visai suprantu, kai daug pretenduoja į paprastą poziciją, tai koks skirtumas, jei ne viens tai kitas:) Dabar mano darbe tokia kultūra, kad neįsijungiam garsų ar vibracijų telefonų darbo metu, laisvai galėčiau pražiopsoti, bet iš paranojos vis žvilgčioju:)
Atsakyti
QUOTE(Nepasimetusi @ 2013 08 06, 01:38)

patarimai idomus ir vertingi, bet... ziauri pas jus turetu but darbuotoju kaita, kad vis reikia zmoniu ieskot. Gerai, kad pati dar ten istveriat.
Atsakyti
QUOTE(Nepasimetusi @ 2013 08 06, 01:38)

Neaiskius CV dazniausiai atmetu  blush2.gif

Kas tai yra neaiškus CV?
Atsakyti
Vienas mano darbo pokalbis vyko taip: "Laba diena, ar jūs ištekėjusi?" Atsakau jog "Taip", "Ar turite vaikų?" -"Ne neturiu". "Bet juk planuojate vistiek turėti?" - "Na taip, planuojame, bet tik tuomet kai susikursime gerbūvį, artimiausiu metu tikrai neplanuojame". "Bet tai čia artimiausio penkmečio planas?" Aš pasimetusi bandau sakyti jog šiuo metu man svarbu realizuoti save, pateisinti savo studijas ir t t. Tuomet darbdavys: " Kiek jums metų?" atsakau jog 25. "Kiek laiko jau vedę?" ... doh.gif
Darbo negavau, matyt pasirodžiau per daug rizikinga...
Darbo ieškau jau virš metų, jaučiuosi blogai. Iš to kilo depresija, be to kankina baisi nežinia kaip bus toliau, nes kuo daugiau laiko pareina, tuo didesnė neviltis apima, daug kartų išgirsti neigiamus atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 08 03, 21:56)
manyciau pagrindinis tavo minusas, todel ir neskambina. Ai, dar jauna, tuoj istekesi, vaiku prisigimdysi, reikes i dekreta isleist - irgi beda. Cia pagrindines priezastys, o ne metai nedarbo.

o veliau isteki ir vel netinki, nes vaiku prisigimdysi ir tt, prigimdai vaiku - priverstines atostogos, isleidi i darzus - vel netinki, nes jie sirgs, po poliklinikas tampysi,dazni biuleteniai ir pan. paskui ateina laikas antram vaikui - vel priverstines atostogos, darzai, poliklinikos... O po visu vaiku sirgt pradesi... lotuliukas.gif ir pasaka be galo
O nuo kada jau tinki i darba?
Papildyta:
barda, kokioje sityje ieskote?
O gal reikia priimti pozicija: esu nevaisinga arba esu karjeriste ir darbe pernelyg neatvirauti apie asmeninius reikalus g.gif kuo toliau tuo labiau esu isitikinus kad reikia (netgi privaloma) meluoti, jeigu nori ko nors gauti
Atsakyti
QUOTE(aprilia143 @ 2013 08 06, 11:09)
barda, kokioje sityje ieskote?
O gal reikia priimti pozicija: esu nevaisinga arba esu karjeriste ir darbe pernelyg neatvirauti apie asmeninius reikalus  g.gif kuo toliau tuo labiau esu isitikinus kad reikia (netgi privaloma) meluoti, jeigu nori ko nors gauti

Tas pokalbis vyko dėl paprasčiausios pardavėjos darbo drabužių parduotuvėje. Kažkaip labai daug jau nebesitikiu, esu linkusi betkur įsidarbinti.
Bet pastebėjau tokį dalyką - kol darbo ieškojau kai buvau netekėjusi - BENT į pokalbius tikrai dažnai kviestadvo. O va ištekėjau - vienas pokalbis į mėnesį jeigu būna, tai labai džiaugiuosi, ruošiuosi skaitau apie darbdavius, tinkamai apsirengiu, bet deja kol kas nieko iš to gero. Tas labiausiai ir liūdina, kad norisi ir šeimos, bet be darbo kažkaip negerai. Viskas stovi vietoj kaip užburtam rate. Darbo biržoje irgi nieko gero - kadangi studijavau, neturiu reikiamo stažo, tai nei išmokų negaunu, nieko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barda: 06 rugpjūčio 2013 - 10:17
QUOTE(barda @ 2013 08 06, 12:03)
Vienas mano darbo pokalbis vyko taip: "Laba diena, ar jūs ištekėjusi?" Atsakau jog "Taip", "Ar turite vaikų?" -"Ne neturiu". "Bet juk planuojate vistiek turėti?" - "Na taip, planuojame, bet tik tuomet kai susikursime gerbūvį, artimiausiu metu tikrai neplanuojame". "Bet tai čia artimiausio penkmečio planas?" Aš pasimetusi bandau sakyti jog šiuo metu man svarbu realizuoti save, pateisinti savo studijas ir t t. Tuomet darbdavys: " Kiek jums metų?" atsakau jog 25. "Kiek laiko jau

doh.gif joooo tas pats per tą patį...neturėjau vaikų-aaaa, tai turėsit greit, turėjau vieną-aaaa, tai antro lauksitės, taip ir neįsidarbinau nė karto...dabar turiu 2, sakys-aaaaa, kas vaikus žiūrės, kai susirgs...žodžiu pasaka be galo doh.gif
tox jausmas, kad patys nei vaikų, nei šeimų nenori ir neturi...aj ką čia ir kalbėti, matyt reikia atsidurti tam tikru laiku, tam tikroje vietoje, o aš nepakliūvau ten....na gal dar spėsiu... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xiuke: 06 rugpjūčio 2013 - 15:06
QUOTE(aprilia143 @ 2013 08 06, 10:09)
o veliau isteki ir vel netinki, nes vaiku prisigimdysi ir tt, prigimdai vaiku - priverstines atostogos, isleidi i darzus - vel netinki, nes jie sirgs, po poliklinikas tampysi,dazni  biuleteniai ir pan. paskui ateina laikas antram vaikui - vel priverstines atostogos, darzai, poliklinikos... O po visu  vaiku sirgt pradesi... lotuliukas.gif ir pasaka be galo
O nuo kada jau tinki i darba?

g.gif manyciau, kad labiausiai tiktu tokia, kuriai 30, bet iki 20-ojo gimtadienio spejo 3 vaikus pasigimdyt. Tada didesne tikimybe, kad daugiau nepastos, o ir vaikai jau nemazi, kad biletenius imt. Dar turi buti baigtos studijos ir 10 metu darbo stazas.
A gi tep jau sudetingi reikalavimai biggrin.gif
Atsakyti
Merginos,ką manote gavau laišką į elektr. paštą,nors CV nurodžius buvau ir savo tel.nr, kad rytoj turiu atvykti pokalbiui nuo 8 iki 9 val,bet darbdavė neskambino,tik parašė ir jau išimtas skelbimas iš ldb.lt,..net galvoju ar vykti,ar jau yra priimtas žmogus,nes pasiūlymas dėl darbo ne mano mieste.. ir prarasti bijau..
Atsakyti
iseme skelbima, kad daugiau niekas nesikreiptu "po laiko", nes jau kandidatus pokalbiui atsirinko rytdienai. Ar vaziuoti, tai cia jau nepatarsiu.
Atsakyti