Laba diena
matau keistos diskusijos vyksta, bet tikiuosi nesupyksite jei įsiterpsiu. Norėčiau pasisemti išminties iš daugiau patirties darbo paieškose turinčių žmonių. Taigi, esu studentė (baigiau trečią kursą), patirtis pagal specialybę - praktika LT 6 savaitės, praktika užsienyje 3 mėn. (darbinės kalbos - anglų, vokiečių), ne pagal specialybę dirbau tris mėn. viešbutyje administratore vasarą. Turiu daug sertifikatų įvarių mokymų, konkursų ir pan. kurie susiję su mano specialybe. Dabar kai rašau CV galvoju, kaip padaryti, jog darbdavys atkreiptų dėmesį būtent į mane, ir ką rašyti, o ko ne. Tie sertifikatai už įvarius mokymus, konferencijas ir pan. manau gerai, bet tikrai neverta jų visų rašyti. Taigi.. iškilo klausimas, negi kiekvienam darbdaviui kitokį cv siųsti, na atrinkus tai, kas tinka prie tos konkrečios srities?
Kaip matote svajoju gauti darbą pagal specialybę, bet suprantu, kad darbo rinka šiuo metu "įtempta" ir studentų be didelės patirties niekam nereikia. Kaip manote kiek turiu šansų? ar iš karto ieškotis ko nors parasto - padavėja, pardavėja ar pan. Jei ieškant tokio darbo, tai tikriausiai reikia CV "pravalyti" nuo visokių specialybinių dalykų, ar kaip tik ne?
Kadangi esat dar tik 3 kurse, tai galit ir nepravalyti nuo to, kad mokotės. Jei jau būtumėt pabaigusi mokslus ir ieškotumėt pardavėjos ar padavėjos darbo, tuomet gal geriau būtų ir ištrinti mokslus iš CV, nes su aukštaisiais pardavėjų per daug nenori samdyti...
QUOTE(Queenie @ 2013 06 13, 09:20)
nu cia tai pavaro moteriske o as dar stengiausi pradzioje padeti, prirasiau visokiu patarimu kur ka nuveikti ir pan., bet kai tik prasidejo kalbos apie astrologijos nesamones, tai nustojau skaityt as tokiom nesamonem netikiu ir nesvaistau laiko bet Hetaera saunuole! gerai, kad parase kas per 'fruktas' ta naktinemur
Va aš irgi užjaučiau, galvojau gal žmogui iš tiesų labai blogai Kaižkaip įtarimas buvo kilęs, kad iš pradžių rašo, kad niekur nedirbus paskui užsienyje dirbus, straipsnius rašius, bet kažkaip nesigilinau, galvojau gal žmogui psichologiškai sunku ir priėjo tą darbo paieškos etapą kai pačiai atrodo, kad nieko nebemoki Na palieku tai jau asmens sąžinei
QUOTE(Argija @ 2013 06 13, 12:18)
Kaip matote svajoju gauti darbą pagal specialybę, bet suprantu, kad darbo rinka šiuo metu "įtempta" ir studentų be didelės patirties niekam nereikia. Kaip manote kiek turiu šansų? ar iš karto ieškotis ko nors parasto - padavėja, pardavėja ar pan. Jei ieškant tokio darbo, tai tikriausiai reikia CV "pravalyti" nuo visokių specialybinių dalykų, ar kaip tik ne?
Jei ieškote paprasto darbo tai pasiekimus patarčiau pravalyti aš kai pravaliau į kelis pokalbius dėl pardavėjos konsultantės buvau pakviesta, nors manęs nepasirinko
Va jei ieškote pagal specialybę tai didžiausius, svarbiausius kursus, konferencijas ir pan. surašykite, tai atkreips darbdavio dėmesį.
Meginos, darbo tikrai yra, aišku bent kaip man, be patirties vasarai nemažai. Prieš savaitę panešiojau cv, pasiuntinėjau. Ir turėjau jau 10pasiūlymų, kurių duaguma ilgam laikui, nors ieškau trumpam. Įsidarbinau ir nuo pirm. dirbu Ačiū merginoms padėjusioms pasikoreguoti cv ))
QUOTE(Maištautoja @ 2013 06 14, 06:53)
Meginos, darbo tikrai yra, aišku bent kaip man, be patirties vasarai nemažai. Prieš savaitę panešiojau cv, pasiuntinėjau. Ir turėjau jau 10pasiūlymų, kurių duaguma ilgam laikui, nors ieškau trumpam. Įsidarbinau ir nuo pirm. dirbu Ačiū merginoms padėjusioms pasikoreguoti cv ))
O kokio darbo ieškojote? Jūs jau mokslus pabaigusi?
QUOTE(dreamless @ 2013 06 14, 10:44)
O kokio darbo ieškojote? Jūs jau mokslus pabaigusi?
Kiek prisimenu, ji ieškojo padavėjos darbo vasarai.
QUOTE(Maištautoja @ 2013 06 14, 06:53)
jei ne paslaptis kur siuntinėjote cv,nešėte,kiek siunčiu, visur tyluma, nors turiu 15 metų pedagoginio darbo stažą ,rekomendacijas,darbo ieškau 5 mėnesiai ,nieks nepasiūlo,nepaskambina,ieškau ir ne pagal specialybę,gal CV ne taip parašyta,jau nežinau...kur dar siųsti patartumėte?
QUOTE(Tedžiukė @ 2013 06 14, 10:46)
jei ne paslaptis kur siuntinėjote cv,nešėte,kiek siunčiu, visur tyluma, nors turiu 15 metų pedagoginio darbo stažą ,rekomendacijas,darbo ieškau 5 mėnesiai ,nieks nepasiūlo,nepaskambina,ieškau ir ne pagal specialybę,gal CV ne taip parašyta,jau nežinau...kur dar siųsti patartumėte?
Dar tik į 12klasę eisiu, patirties kaip ir neturėjau. Nešiojau Kaune akropolyje, mole, laisvėje cv, siunčiau el.paštu gal 100Cv ar daugiau, sulaukiau nemažai pasiūlymų, bet pasirinkau adminitratorės darbą, nors ieškojau padavėjos
QUOTE(Maištautoja @ 2013 06 15, 20:31)
Dar tik į 12klasę eisiu, patirties kaip ir neturėjau. Nešiojau Kaune akropolyje, mole, laisvėje cv, siunčiau el.paštu gal 100Cv ar daugiau, sulaukiau nemažai pasiūlymų, bet pasirinkau adminitratorės darbą, nors ieškojau padavėjos
O administratorės darbą gavote iš išsiųsto CV ar nunešto? Pati kažko panašaus ieškau, bet nesėkmingai...
patarkit ka reiketu atsakyti jei per darbo pokalbi klausia, ko tikites is savo svajoniu darbo?
QUOTE(garbane perliuke @ 2013 06 19, 09:30)
patarkit ka reiketu atsakyti jei per darbo pokalbi klausia, ko tikites is savo svajoniu darbo?
Tai ir reikėtų sakyti, kaip tu tą svajonių darbą įsivaizduoji aišku rekomenduotina susieti su pozicija į kurią pretenduojama
Man tai būna sunkiau atsakyti, kaip savo karjerą įsivaizduojate po 5-10 metų. Nes taip kaip seniau įsivaizdavau pagal dabartinę situaciją nelabai tiktų atsakyti