Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai.

QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 02 20, 17:28)
kaip save įsivaizduoja po 5 metų

čia darbdavių vienas iš šabloninių klausimų smile.gif
patartina turėti aiškią viziją, nes tikėtina (na kokie 99%), kad to paklaus per pokalbį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_alba @ 2013 02 20, 18:38)
čia darbdavių vienas iš šabloninių klausimų  smile.gif
patartina turėti aiškią viziją, nes tikėtina (na kokie 99%), kad to paklaus per pokalbį  mirksiukas.gif

Žinau, visada tai sakydavo kai mokiausi, visada turiu atsakymą į šį klausimą smile.gif
Tačiau kam žmogui, kuris remontuos mašinas uždavinėti tokius klausimus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(_alba @ 2013 02 20, 17:38)

Vat vat. Šabloniniai motyvaciniai darbdaviams nepatinka, bet patys irgi retai, oi kaip retai sugalvoja originalius klausimus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Slanka @ 2013 02 20, 19:52)
Vat vat. Šabloniniai motyvaciniai darbdaviams nepatinka, bet patys irgi retai, oi kaip retai sugalvoja originalius klausimus  biggrin.gif

thumbup.gif thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_alba @ 2013 02 20, 17:38)
patartina turėti aiškią viziją, nes tikėtina (na kokie 99%), kad to paklaus per pokalbį  mirksiukas.gif

o ką atsakyti, jei pvz tavo gyvenimo tikslas tikrai nesisjieja su tuo darbu, kur eini į pokalbį, pvz. administratore?
"negi nori visą gyvenimą dirbit administratore, juk tavo specialybė tai teisininkė? " - dažnai iširstu klausimą,patarkit kaip normaliai atsakyti išsisukant iš šio klausimo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2013 02 21, 08:32)
o ką atsakyti, jei pvz tavo gyvenimo tikslas tikrai nesisjieja su tuo darbu, kur eini į pokalbį, pvz. administratore?
"negi nori visą gyvenimą dirbit administratore, juk tavo specialybė tai teisininkė? " - dažnai iširstu klausimą,patarkit kaip normaliai atsakyti išsisukant iš šio klausimo biggrin.gif

as tai atsakyciau mazdaug abstrakciai,kad isivaizduoju save dar labiau paaugusia mane dominancioje darbo sferoje ziniomis, patirtimi. Kad dirbadama savo darba sugebesiu ne tik stengtis ivykdyti kompanijos uzsibrieztus tikslus, bet ir busiu kolektyve geras pavyzdys, kaip reikia siekti reikiamu rezultatu imonei. Kad sieksiu ne tik gerai atlikti man paskirtas uzduotis, bet ir kilti karjeros laiptais,kad igyciau dar daugiau ziniu. Ar kazkas panasaus biggrin.gif
Atsakyti
Šiandien sulaukiau dar vieno ne. Iš tikrųjų ir tikėjausi, kad nieko gero iš to nebus, nes jau nuo pat pradžių man labai nepatiko personalo darbuotoja. Darbas būtų dar kaip ir nieko, bet jau atranka tai dieve padėk. Jautiesi kaip didžiausias šūdas. Šypsenos neišspaudžia, žiūri akmeniniu veidu, paklausė, kiek laiko jau ieškau darbo. Pasakiau, kad 4 mėnesius. Tai labai nustebo, kad tiek jau ilgai ieškau, pradėjo klausinėt, iš ko gyvenu, kas man padeda pragyventi, ar intensyviai ieškau darbo, klausinėjo, ką veikiu laisvalaikiu, kai jo tiek daug turiu. Ir po to pokalbio dar kelias dienas jaučiausi kaip visiškas žemės kirminas, kad nerandu darbo verysad.gif O šiandien atsiuntė vieną sakinį el. paštu, kad "apsvarstėm jūsų kandidatūrą ir pasirinkom kitą kandidatą". Nu jo.. thanks... Tai faktas, kad 4 mėnesius ieškai darbo čia toks mirtinas??

Beje, čia maždaug perpasakosiu vien skambutį, kviečiantį į darbo pokalbį. Paskambina ir pradeda kažką daug šnekėt. Aš nieko negirdžiu, nes labai tyliai. Atsiprašau, pasigarsinu, kad garsiau būtų ir paprašau pakartoti. Ta darbuotoja sutrinka ir atrėžia: "jūs siuntėt CV, ar atvyksit į pokalbį rytoj?".... Aš kadangi nieko prieš tai negirdėjau: "Na... labai malonu, o, sakykit, iš kokios įmonės jūs skambinat, nes negirdėjau prieš tai". Pasako pavadinimą. "O kelintą valandą?". "15:20". "Gerai, ačiū už kvietimą, atvyksiu". "Viso gero". "viso gero". Šaltumas žmogaus neišpasakytas. doh.gif Nu gal man tik taip atrodo. Bet nuvykus buvo ne ką geriau.

O šiaip gavau kitą darbo pasiūlymą užvakar thumbup.gif Nežinau, kaip seksis man ten, bet bent jau bendrauja kaip su žmogum, o ne kaip su atmata. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paranoia: 21 vasario 2013 - 14:56
QUOTE(cvvilnius @ 2013 02 20, 09:57)
Taip ir būna, 80 proc. motyvacinių laiškų būtent iš to ir susideda. Aišku, vadovas pernelyg aršiai išsireiškė, bet tokie laiškai tikrai atsibosta. Ir daugeliui darbdavių atrodo, kad žmogus visiškai nesistengė. Kalbant apie motyvacinius laiškus, užtenka 5-7 eilučių, kuriose sukoncentruota informacija. Galima ir daugiau parašyti, bet tuomet reikia ir turėti ką pasakyti arba pasigirti aukštais rezultatais. Ir jokiu būdu motyvaciniame laiške nerašyti informacijos, kuri žodis į žodį atkartota CV.

man tai čia kažkoks siaubas.Tai ko jie tada iš mūsų tikisi -kažkokių profesorių?!.Atsiprašau už išsireiškimą, bet čia jau visiškas nupindėjimas doh.gif .Yra tam CV, kur viskas aiškiai parašyta, ką aš baigiau, kur dirbau.Sakot daug vienodų - tegu kviečiasi į pokalbį, kad ir tuos 100 kandidatų, juk darbdavio toks darbas- ar ne?!Ir pamatysi iškart per pokalbį, ar vertas darbo vietos ar ne, o ne rašyt "aukščiausio lygio" motyvacinius laiškus....
Atsakyti
QUOTE(Paranoia @ 2013 02 21, 15:51)
Šiandien sulaukiau dar vieno ne. Iš tikrųjų ir tikėjausi, kad nieko gero iš to nebus, nes jau nuo pat pradžių man labai nepatiko personalo darbuotoja. Darbas būtų dar kaip ir nieko, bet jau atranka tai dieve padėk. Jautiesi kaip didžiausias šūdas. Šypsenos neišspaudžia, žiūri akmeniniu veidu, paklausė, kiek laiko jau ieškau darbo. Pasakiau, kad 4 mėnesius. Tai labai nustebo, kad tiek jau ilgai ieškau, pradėjo klausinėt, iš ko gyvenu, kas man padeda pragyventi, ar intensyviai ieškau darbo, klausinėjo, ką veikiu laisvalaikiu, kai jo tiek daug turiu. Ir po to pokalbio dar kelias dienas jaučiausi kaip visiškas žemės kirminas, kad nerandu darbo  verysad.gif O šiandien atsiuntė vieną sakinį el. paštu, kad "apsvarstėm jūsų kandidatūrą ir pasirinkom kitą kandidatą". Nu jo.. thanks... Tai faktas, kad 4 mėnesius ieškai darbo čia toks mirtinas??

Mane irgi erzina, kai paklausia kiek laiko ieškote darbo, tada nustemba ir sako, kad ilgai ieškote... Iš karto susidaro toks vaizdas, kad pradeda galvoti kitoms įmonėms netinka ir mums matyt netiks. Vieną kartą net buvo pradėta klausinėti, kokiose įmonėse buvote darbo pokalbiuose, į kokias pozicijas pretendavote, kodėl jūsų nepasirinko doh.gif Po tokio pokalbio tikrai būna nesmagu... Aš jau planuoju, į kokias pardavėjos-kasininkės (kad ir Maximoje ar Iki) pareigas intensyviai siuntinėti CV, nes dabar tik retkarčiais nusiųsdavau, bet kai apie pusmetį nieko nerandi ir aplinkiniai klausinėja, ką veiki, kur dirbi jau kartais norisi ir "staugti". Ir namie jau taip įgriso būti...

P.s Sveikinu su gautu darbo pasiūlymu 4u.gif
Atsakyti
manim per vieną pokalbį yra nusistebėję ir kad 1 mėnesį jau darbo ieškau biggrin.gif
Atsakyti
Man tai irgi atrodo, kad jie jaučiasi, kad jiems būtų "nelygis" imt žmogų, kurio niekas prieš tai nepriėmė per tiek laiko. g.gif Nors manęs to yra klausę tik du kartus per pokalbius, o jų aš jau nebesuskaičiuoju kiek esu turėjus.

Dabartinis darbdavys man taip ir pasakė, kad neturiu patirties yra mano didelis minusas, bet tai kad jos neturiu yra dėl to, kad niekas man prieš tai tiesiog nesuteikė šanso jos gauti. Kad realiai aš konkuruoju su žmonėm, kurie turi daug patirties šioje sferoje. Bet jie jos turi, nes jiems kažkas suteikė progą. Ir tikrai neklausinėjo, kiek laiko ieškau darbo, o labiau apie mano apskritai vertybių sistemą, pabaigtus mokslus, ko aš noriu iš gyvenimo, kaip įsivaizduoju savo darbą ir pan. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paranoia: 21 vasario 2013 - 15:38
QUOTE(Paranoia @ 2013 02 21, 16:30)
Man tai irgi atrodo, kad jie jaučiasi, kad jiems būtų "nelygis" imt žmogų, kurio niekas prieš tai nepriėmė per tiek laiko.  g.gif 
Realiai tikrai, manau, būčiau susidorojus su tuo darbu visai gerai.

o šiaip juk galima teisybės nesakyti rolleyes.gif
Atsakyti