Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai.

QUOTE(Murka* @ 2013 05 15, 12:03)
Intensyviai darbo ieskausi kelis menesius, o oficialiai bedarbe esu jau apie dvejus metus... bet kai isejau is senosios darbovietes buvo paskutinis mokslu kursas, daug ka mokytis, tad atsidejau pusei metu mokslams grynai, na o paskui uzturejau neoficialu darbeli ir nelb ieskojau darbo uz minimuma...

na o dabar darbdaviai per pokalbius matau, kad neigiamai ziuri, jog taip ilgai nedirbau..... as visaip sakau, kad na mokslus pabaiginejau, labai neskubejau nes su diplomu maniau lengviau rasianti darba, paskui lyg ir planu turejau i uzsieni isvykti, bet jau nebeturiu, tad ieskausi cia darbo...

kaip kitaip graziai man i si klausima atsakyti? nes panasu, jog darbdaviai pagalvoja, aha tiek nedirbus, matyt tingine... gi nesakysi ai tai neoficialiai kaliau bapkes....

help!! nes manau tai ir trukdo man db rasti darba,,, doh.gif

Gal įterpk į tuos du metus kokią praktiką, kad atlikinėjai? g.gif (ta prasme, pameluoti). g.gif

O vat gal būtent tą neoficialų darbą galima pristatyti kaip stažuotę/praktiką?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reine de beauté: 15 gegužės 2013 - 12:07
QUOTE(reine de beauté @ 2013 05 15, 12:06)
Gal įterpk į tuos du metus kokią praktiką, kad atlikinėjai?  g.gif (ta prasme, pameluoti).  g.gif

O vat gal būtent tą neoficialų darbą galima pristatyti kaip stažuotę/praktiką?

bijau meluoti.. doh.gif o jei paskambins i ta imone ir pasiklaus ar pan(manau gali prasyti ivardinti kur atlikinejau, klausti,o tai kodel manes neidarbino ten...)nezinau jauciuos pasimetus... o po mokslu baigimo juk negaliu sakyti, kad praktika atlikinejau... o tas neoficialus darbas oi visai nesiderina nei su specialybe mano nei ka, tad pavadindi praktika/stazuote nerealu butu... doh.gif

isvis kiek buvau pokalbiuose, atrodo ir atitinku reikalavimus, ir darbo patirties truputi yra, ir siaip atrodo viskas pakankamai sklandziai praeina..bet vat vis paklausia o kiek laiko nedirbi? ir kai pasakau apie pora metu, tai matau idomiai paziuri.... ir nesulaukiu skambucio...
Papildyta:
ir dar, per pries kelias valandas ivykusi pokalbi bendravau su direktoriumi, taciau nepalieteme atlyginimo temos... nei jis uzsimine, nei as(nes na nebuvo kaip per pirma pokalbi), tai kaip keista pasirode, nes pries tai kai budavau visad sakydavo- na dabar pakalbekime apie atlyginima, kiek jus noretumete gauti? arba -bandomuoju laikotarpiu mes mokame tiek ir tiek... o dabar ne puses zodzio.... g.gif tik pasake, kad paskambins, nes dar renkasi, sake jei netinka tai tiesiai sviesiai po pokalbio pasake "ne", tai kaip supratau manes neatmete, bet tai kodel apie alga nieko visai.... na nezinau ka begalvoti...
Atsakyti
QUOTE(Murka* @ 2013 05 15, 12:37)
ir dar, per pries kelias valandas ivykusi pokalbi bendravau su direktoriumi, taciau nepalieteme atlyginimo temos... nei jis uzsimine, nei as(nes na nebuvo kaip per pirma pokalbi), tai kaip keista pasirode, nes pries tai kai budavau visad sakydavo- na dabar pakalbekime apie atlyginima, kiek jus noretumete gauti?

Esu turėjus ne vieną pokalbį, kai apie atlyginimą iš viso nepaklausia. Manau, kad tokiu atveju, kai nepaklausia, vyksta tik pradinis "pratestavimas", "peržiūra" visų kandidatų. O paskui jau kai pasikviečia antram pokalbiui, tuomet pokalbis būna rimtesnis ir paklausia apie atlyginimą...

Tiesa, dažniausiai paklausia pabaigoj pokalbio, kokie yra finansiniai lūkesčiai už šią poziciją. Bet tikrai esu turėjus, kai ir nepaklausia (deja, į antrą etapą nepasikvietė nė vieni, todėl nežinau, ar per antrą paklausia).

Aš kadangi patirties neturiu beveik, tai pati irgi neklausiu, nes man kažkaip atrodo, kad atlyginimas čia ne derybų klausimas, kai patirties nėra. Nebent jie būna patys parašę skelbime, kad pvz, moka tiek ir tiek. Tuomet tokią sumą ir pasakau, kokia buvo skelbime nurodyta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reine de beauté: 15 gegužės 2013 - 12:53
QUOTE(Murka* @ 2013 05 15, 13:03)
Intensyviai darbo ieskausi kelis menesius, o oficialiai bedarbe esu jau apie dvejus metus... bet kai isejau is senosios darbovietes buvo paskutinis mokslu kursas, daug ka mokytis, tad atsidejau pusei metu mokslams grynai, na o paskui uzturejau neoficialu darbeli ir nelb ieskojau darbo uz minimuma...

na o dabar darbdaviai per pokalbius matau, kad neigiamai ziuri, jog taip ilgai nedirbau..... as visaip sakau, kad na mokslus pabaiginejau, labai neskubejau nes su diplomu maniau lengviau rasianti darba, paskui lyg ir planu turejau i uzsieni isvykti, bet jau nebeturiu, tad ieskausi cia darbo...

kaip kitaip graziai man i si klausima atsakyti? nes panasu, jog darbdaviai pagalvoja, aha tiek nedirbus, matyt tingine... gi nesakysi ai tai neoficialiai kaliau bapkes....

help!! nes manau tai ir trukdo man db rasti darba,,, doh.gif

Aš tai nematau bėdos pabandyt imt ir pasakyt teisybę, taip kaip ir pasakėt, juk netinginiavot... nebent tas neoficialus darbas su kokiom nors etikos normom dar kertasi. Tiesiog nepabrėžkit, kad neoficialu buvo, o jie gal ir neklaus, žiūrint ką veikėt. Mano galva, jei manote, kad dėl to klausimo jums nesiseka, tai blogiau juk nebus.
Dar sakydama, kad nedirbote galite sakyt, kad kokios kalbos mokėtės ar dar kažkaip tobulėjote, na kad laiko negaišote veltui ir neliktų darbdaviui klausimas, ką veikėt tuo metu.
Atsakyti
Bet tas pasakymas "dirbau neoficialiai", na, gal ir sudomintų darbdavius, kurie mėgsta mokėti vokeliuose... Bet jei sąžiningi darbdaviai, ar nekils paskui papildomų klausimų darbuotojui, pvz, ar nelegalus darbas nesikerta su jūsų moralės normomis, kodėl pasirinkote dirbti nelegaliai ir t.t. Na, tai kaip ir suponuoja darbdaviui, kad darbuotojas ne prieš ir nelegaliais būdais prasisukti g.gif

Nesakau čia būtent ant Murkos taip, bet tiesiog svarstau, kokie klausimai gali sekti po to, kai prisipažįsti, kad dirbai nelegaliai...

O šiaip gal galima tiesiog nesakyti, kad tai buvo nelegalus darbas? Tiesiog įrašyti į CV, ir tiek. Retai (tiksliau niekad) darbdaviai neklausia, ar čia legalus darbas ar nelegalus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reine de beauté: 15 gegužės 2013 - 14:08
Radau darbą beje šiandien thumbup.gif pradedu nuo pirmadienio. Bet kažkaip 'per lengvai' tai nesitiki, nes buvo 2 pokalbiai, vienas 1val15min antras tik 15min (su kitu žmogumi).
Kaip man dabar atrodo - neblogas, su perspektyvom įvairiom, kas man pradendančiai svarbu, jau laukiu pirmd ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Leyla @ 2013 05 15, 14:09)
Radau darbą beje šiandien  thumbup.gif  pradedu nuo pirmadienio. Bet kažkaip 'per lengvai' tai nesitiki, nes buvo 2 pokalbiai, vienas 1val15min antras tik 15min (su kitu žmogumi).
Kaip man dabar atrodo - neblogas, su perspektyvom įvairiom, kas man pradendančiai svarbu, jau laukiu pirmd  ax.gif

Sveikinimai thumbup.gif O kokio pobūdžio darbas labai smalsu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(reine de beauté @ 2013 05 15, 15:07)

O šiaip gal galima tiesiog nesakyti, kad tai buvo nelegalus darbas? Tiesiog įrašyti į CV, ir tiek. Retai (tiksliau niekad) darbdaviai neklausia, ar čia legalus darbas ar nelegalus...

Aš tai ir turėjau omeny. Darbdaviam nerūpi, nebent jie norėtų mokėt vokeliuose ir norėtų, kad darbuotojas neprieštarautų tam. Jei patys daro kažko neetiško, tai tada ir klausinės 'apie taisyklių laužymą' arba gal kokiam darbui banke kliūtis, na reik žiūrėt:)

Na aš rašau savanorystes prie 'darbo patirties'. Oficialu neoficialu? Mokėjo man pinigus ar ne? Niekam nerūpi.
Papildyta:
QUOTE(reine de beauté @ 2013 05 15, 15:11)
Sveikinimai  thumbup.gif  O kokio pobūdžio darbas labai smalsu?  smile.gif

ačiū rolleyes.gif Projektų koordinatorė vadinas, bet realiai paprastas, su vertimais, užsakymų paskirstymas vertėjams/redaktoriams/tikrintojams, bendravimas su klientu.
Atsakyti
QUOTE(Leyla @ 2013 05 15, 14:17)
ačiū  rolleyes.gif  Projektų koordinatorė vadinas, bet realiai paprastas, su vertimais, užsakymų paskirstymas vertėjams/redaktoriams/tikrintojams, bendravimas su klientu.

Man atrodo, buvau pokalbyje šioje įmonėje (Synergium?)... Jie dažnai ieško projektų vadovų. Manęs ten kažkodėl nepriėmė doh.gif Nors atrodė, kad viskas gerai...
Atsakyti
QUOTE(reine de beauté @ 2013 05 15, 15:20)
Man atrodo, buvau pokalbyje šioje įmonėje (Synergium?)... Jie dažnai ieško projektų vadovų. Manęs ten kažkodėl nepriėmė  doh.gif  Nors atrodė, kad viskas gerai...

Mhm. Aš kažkaip panašaus darbo anksčiau neieškojau... gal jiem labai reikia dabar, nes nei kažko sudėtingo klausė, viskas taip paprastai ir antram pokalbyje išvis keletas kl ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Leyla @ 2013 05 15, 14:44)
Mhm.  Aš kažkaip panašaus darbo anksčiau neieškojau... gal jiem labai reikia dabar, nes nei kažko sudėtingo klausė, viskas taip paprastai ir antram pokalbyje išvis keletas kl ir tiek.

Aš kai buvau, pirmas pokalbis irgi buvo ilgas. Gal apie valandą. Paskui liepė parašyti laišką anglų kalba. Ir po to iš jų tik gavau e-mail, kad neatsirinkome jūsų... Tai gal tas laiškas buvo negeras, gal tiesiog tuo momentu buvo kandidatas, kuris turėjo projektų valdymo patirties/žinių, gal geriau laišką parašė... Visaip galėjo būti...
Linkiu sėkmės! Pranešk, kaip seksis! Įdomu...
Kiek supratau, ten gana didelis darbo tempas ir gana daug reikia išmokti iš pradžių. Gal todėl žmonės išsigąsta ir išeina greitai. Todėl jie ir ieško nuolat naujų žmonių. Bet patirtis, manau, tikrai gera. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(reine de beauté @ 2013 05 15, 15:49)
Aš kai buvau, pirmas pokalbis irgi buvo ilgas. Gal apie valandą. Paskui liepė parašyti laišką anglų kalba. Ir po to iš jų tik gavau e-mail, kad neatsirinkome jūsų... Tai gal tas laiškas buvo negeras, gal tiesiog tuo momentu buvo kandidatas, kuris turėjo projektų valdymo patirties/žinių, gal geriau laišką parašė... Visaip galėjo būti...
Linkiu sėkmės! Pranešk, kaip seksis! Įdomu...
Kiek supratau, ten gana didelis darbo tempas ir gana daug reikia išmokti iš pradžių. Gal todėl žmonės išsigąsta ir išeina greitai. Todėl jie ir ieško nuolat naujų žmonių. Bet patirtis, manau, tikrai gera.  smile.gif  4u.gif

Man ir taip pat buvo. Davė laišką rašyti, dar galvojau, kad galėjau geriau (problemos sprendimo prasme).
Aš irgi galvoju, kad patirtis nebloga, ypač kai jos nedaug, o po to žiūrėsim, kaip ten iš tikrųjų. Neleidžiu sau būt labai išrankiai pradžioje biggrin.gif
Atsakyti