Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai.

QUOTE(renaldina @ 2013 05 14, 17:10)
Jūsų vietoj - siųsčiau  biggrin.gif
Jei tikit, kad cv ir motyvacinis gerai paruošti ir darbas jums patiktų, pirmyn  4u.gif
Jei nusiųsit, rezultatas 50/50 pakvies / nepakvies
jei nesiųsit - visas 100 % , kad nepakvies  mirksiukas.gif

Manau, kad palauksiu dar keletą dienų ir parašysiu pati vadovui.
Šiandien atrankos įmonė vėl peržiūrėjo mano CV po kelių dienų pertraukos. Tai gal vis dar svarsto apie mane, nors neskambina. g.gif
Atsakyti
QUOTE(reine de beauté @ 2013 05 14, 16:18)
Priežastis, kodėl svarstau variantą nusiųsti tiesiai vadovui - nes manęs atrankos įmonės dažniausiai nepakviečia iš viso. Manau, kad jos turi kokius tai minimalius reikalavimus ir joks motyvacinis laiškas jiems nesvarbu, jei tų reikalavimų neatitinki. O įmonės vadovą dar įmanoma užkabinti entuziazmu ir jis tuos reikalavimus galbūt sumažintų ir pasikviestų į pokalbį. Jei mane kviečia į pokalbį, tai kviečia tokios įmonės, kurios pačios savarankiškai darosi atranką. Atrankos įmonės į mane net nesureaguoja...

Atlikau trumpą praktiką vienoje atrankos įmonėje, ir bent pas mus buvo taip - užsakovas (tos įmonės vadovas) tiesiog persiuntė tuos visus laiškus (nes jų buvo ne vienas) atgal į atrankos įmonę ir per 'tą pačią mėsmalę' ėjo viskas. Galite siųsti, bet daug vilčių, gaila, nereiktų į tai dėti. Jei turit drąsos - gal verčiau skambinti ir domėtis darbo pozicija, darbu ir rodyti entuziazmą tokiu būdu (gerai apgalvojus klausimus, geriau kažko, ko atrankos įmonė negalėtų galbūt atsakyt tiksliai) g.gif jei gražiai mandagiai kalbinat, ar gali skirti porą minučių, neturėtų nieks supykt (jei sutinka skirti porą minučių).

Nelabai suprantau, kalbant apie antrankos įmones, jūs neatitinkat skelbime rašomų minimalių reikalavimų ar manote, kad jos papildomų, neskelbiamų yra išsikėlusios?
Atsakyti
QUOTE(Leyla @ 2013 05 14, 18:03)
Nelabai suprantau, kalbant apie antrankos įmones,  jūs neatitinkat skelbime rašomų minimalių reikalavimų ar manote, kad jos papildomų, neskelbiamų yra išsikėlusios?

Aš manau, kad minimalius atitinku (jei neatitikčiau, tai ir nerašyčiau), bet kadangi turiu nedaug patirties ir esu gana jauno amžiaus, į mane rimtai nežiūri. Kai parašo žmogus, kuris toje srity turi, pvz, 5 metus sėkmingo darbo patirties, tai aišku, kad pirma domėsis kandidatu su patirtimi. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reine de beauté: 14 gegužės 2013 - 18:09
Darykit taip, kaip Leyla sako. Jeigu siunčiat CV, jūsų tikslas turi būti - gauti vienokį arba kitokį atsakymą iš tos įmonės. Nusiunčiat CV, palaukiat kažkiek laiko ir skambinat. Jeigu pasakys NE, žinosit, kad NE, bet nepalikit įmonės be atsakymo. Per telefoną jūsų neužpuls. wink.gif Aš taip darau su visom įmonėm. Būna, kad pasako "o, direktorius kaip tik norėjo pasikviesti jus pokalbiui, kada galėtumėt atvykti?" arba "ne, jūs mums netinkat, nes čia papildomai reikia tokių ir tokių žinių". Jei aš ir netinku, tai aš bent žinau, kad netinku. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(reine de beauté @ 2013 05 14, 18:09)
Aš manau, kad minimalius atitinku (jei neatitikčiau, tai ir nerašyčiau), bet kadangi turiu nedaug patirties ir esu gana jauno amžiaus, į mane rimtai nežiūri. Kai parašo žmogus, kuris toje srity turi, pvz, 5 metus sėkmingo darbo patirties, tai aišku, kad pirma domėsis kandidatu su patirtimi.  verysad.gif

Tiesa, kad patirtis daug reiškia. Bet tiesa yra ir ta, kad įmonei visada svarbu gauti kuo daugiau naudos patiriant kuo mažiau išlaidų. O šioje vietoje kelią į įmonę gali atverti praktika. smile.gif Pasisiūlyti praktikai galima net tada, kai nesimokai. Sakau iš patirties, nes pats tokiu būdu patekau į vieną įmonę. smile.gif Praktika dažniausiai būna neapmokama, bet ji yra labai gera investicija į ateitį. Pastebės darbdavys jūsų talentą ir pasiūlys likti ilgesniam laikui. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(reine de beauté @ 2013 05 14, 19:09)
Aš manau, kad minimalius atitinku (jei neatitikčiau, tai ir nerašyčiau), bet kadangi turiu nedaug patirties ir esu gana jauno amžiaus, į mane rimtai nežiūri. Kai parašo žmogus, kuris toje srity turi, pvz, 5 metus sėkmingo darbo patirties, tai aišku, kad pirma domėsis kandidatu su patirtimi.  verysad.gif

Nebūtinai, darbdavys nenori ir kad greit pabėgtų žmogus, o jei dar matos, kad per daug geras tai pozicijai, tai gali ir nesirinkt, nes jis ilgai ten neišbus, be to jaunus galima pigiau 'pirkti'. Tikrai yra privalumų, nereikia taip negatyviai galvot mirksiukas.gif

Supratau, kad motyvacinį jau rašote, gal CV peržiūrėkit, nes jei atitinkat turėtų gi skambinti (įdėt kokią spalvą, vizualiai, kad gražus būtų), išimt nuotrauką, jei pozicija nereikalauja reprezentacinės išvaizdos, galiausiai informacijos papildyt. Aš ir daug patirties neturiu, bet kai pagalvoju, atsiranda, ką parašyt. Juokas juokais mane pradėjo kviest į pokalbius, kai išėmiau nuotrauką (nors ji tikrai neatrodo neprofesionaliai ir nėr man rago kaktoje).

Aš išsprendžiau savo problemas su CV, tai man dabar jau paskambina, bet per pokalbius matyt kalbu netinkamai, tai ieškau kas šioje vietoje negerai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Leyla @ 2013 05 14, 20:57)

nes jei atitinkat turėtų gi skambinti

Aš manau, kad su mano CV ir motyvaciniu viskas gerai. Reikalavimus atitinku, bet ten yra tokiu puntų, kur "būtų didelis pliusas"... Tai, manau, kad yra tokių kandidatų, kurie turi tuos pliusus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(reine de beauté @ 2013 05 14, 23:51)
Aš manau, kad su mano CV ir motyvaciniu viskas gerai. Reikalavimus atitinku, bet ten yra tokiu puntų, kur "būtų didelis pliusas"... Tai, manau, kad yra tokių kandidatų, kurie turi tuos pliusus.  g.gif

Man atrodo natūralu tada tikėtis, kad bus ir tokių kandidatų, kurie turi tuos didelius pliusus. Būna, juk ir viską darai 'teisingai' bet nesiseka. Tada arba skambinti ir reklamuot save, arba bandyt įgyti tuos didelius pliusus, jei jie kartojas.. jei patirtis pliusas - praktika jau minėta.
Atsakyti
QUOTE(Leyla @ 2013 05 14, 23:26)
Man atrodo natūralu tada tikėtis, kad bus ir tokių kandidatų, kurie turi tuos didelius pliusus. Būna, juk ir viską darai 'teisingai' bet nesiseka. Tada arba skambinti ir reklamuot save, arba bandyt įgyti tuos didelius pliusus, jei jie kartojas.. jei patirtis pliusas - praktika jau minėta.

Aš esu buvus pokalbyje, kuriame turėjau vieną iš skelbime minėtų "didelių pliusų" - ir nieko. Vis tiek nepriėmė. Nuėjau į pokalbį, o paskui jokios žinutės atgal negavau: nei teigiamos, nei neigiamos. Nors labai norėjau to darbo, tikėjausi, atrodo, pokalbis gerai praėjo. doh.gif Nu žodžiu, nežinau aš jau, ką daryt... verysad.gif Aš manau, kad mano didelė bėda yra darbo pokalbiai, kažkas negerai per juos. verysad.gif Nors, atrodo, viskas gerai, pokalbiai vyksta po maždaug 30 min, kartais ir ilgiau (kas manau visai geras rodiklis, kai neišsiunčia namo po 10 min)... Nežinau... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reine de beauté: 15 gegužės 2013 - 00:03
QUOTE(reine de beauté @ 2013 05 15, 01:03)
Aš esu buvus pokalbyje, kuriame turėjau vieną iš skelbime minėtų "didelių pliusų" - ir nieko. Vis tiek nepriėmė. Nuėjau į pokalbį, o paskui jokios žinutės atgal negavau: nei teigiamos, nei neigiamos. Nors labai norėjau to darbo, tikėjausi, atrodo, pokalbis gerai praėjo.  doh.gif Nu žodžiu, nežinau aš jau, ką daryt...  verysad.gif  Aš manau, kad mano didelė bėda yra darbo pokalbiai, kažkas negerai per juos.  verysad.gif  Nors, atrodo, viskas gerai, pokalbiai vyksta po maždaug 30 min, kartais ir ilgiau (kas manau visai geras rodiklis, kai neišsiunčia namo po 10 min)... Nežinau...  doh.gif

O kiek laiko jau ieškote ir kaip aktyviai? Gal dar neverta labai nusiminti?
Atsakyti
QUOTE(Leyla @ 2013 05 15, 00:29)
O kiek laiko jau ieškote ir kaip aktyviai? Gal dar neverta labai nusiminti?

Kaip ir sakiau - nežinau, ką ir begalvoti. Darbo ne itin aktyviai ieškau. Na, kasdien pasižiūriu skelbimus, nusiunčiu, jei kas patinka, CV ir motyvacinį laišką, einu į pokalbius... Jau pamečiau skaičių, keliuose pokalbiuose buvau... doh.gif
Atsakyti
Intensyviai darbo ieskausi kelis menesius, o oficialiai bedarbe esu jau apie dvejus metus... bet kai isejau is senosios darbovietes buvo paskutinis mokslu kursas, daug ka mokytis, tad atsidejau pusei metu mokslams grynai, na o paskui uzturejau neoficialu darbeli ir nelb ieskojau darbo uz minimuma...

na o dabar darbdaviai per pokalbius matau, kad neigiamai ziuri, jog taip ilgai nedirbau..... as visaip sakau, kad na mokslus pabaiginejau, labai neskubejau nes su diplomu maniau lengviau rasianti darba, paskui lyg ir planu turejau i uzsieni isvykti, bet jau nebeturiu, tad ieskausi cia darbo...

kaip kitaip graziai man i si klausima atsakyti? nes panasu, jog darbdaviai pagalvoja, aha tiek nedirbus, matyt tingine... gi nesakysi ai tai neoficialiai kaliau bapkes....

help!! nes manau tai ir trukdo man db rasti darba,,, doh.gif
Atsakyti