Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai.

QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 05 08, 13:10)
Man dabar iškilo toks klausimas. Pastaruoju metu kai einu į atrankas pasako kad tada ir tada paskambins. Tačiau kaip reikėtų elgtis jei nesu apsisprendusi, pavyzdžiui mane atrenka, ir paskambina, ar normalu tada jiems pasakyti savo apsisprendimą, kad gal nedomina ta darbo vieta? Aš mastau iš jų pozicijos, nes jie gi renkasi, išsirenka, o aš atsisakau. Ar taip gražu? Kada geriausiai būtų pasakyti, kad dar noriu apgalvoti, kai vykdoma tokia atranka kai pasakoma kad konkrečią dieną paskambins ir praneš ar jiems tikau?
Aišku yra vietų kur jie patys duoda pagalvoti ir reikia paskambinti, bet man dabar toks klausimas kaip elgtis kai jie mane renkasi, o ne aš juos...

Jūs atsisakote ir paima kitą žmogų pagal eiliškumą, nematau tame problemos. Juk darbdaviai negalvoja kas grazu, o kas ne biggrin.gif Mes ieškojome darbuotojo ir išsirinkome, paskambinom, o jis pasakė, kad nebedomina darbo vietą. Tai toliau renkames iš kitų.
Atsakyti
QUOTE(MajaLi @ 2013 05 08, 12:16)
Jūs atsisakote ir paima kitą žmogų pagal eiliškumą, nematau tame problemos. Juk darbdaviai negalvoja kas grazu, o kas ne  biggrin.gif Mes ieškojome darbuotojo ir išsirinkome, paskambinom, o jis pasakė, kad nebedomina darbo vietą. Tai toliau renkames iš kitų.

Aišku, gerai,reiškia galima laisvai atsisakyti biggrin.gif
Atsakyti
o man iskilo neaiskumas, gal kuri buvo susidurusi su tokia situacija ir gales atsakyti. smile.gif kaip dabar populiaru, daugelyje imoniu yra atrankos etapai, antrajame etape susiduriau su neaiskia uzduotimi. susitarem del laiko ir datos, o uzduotis pristatyti save, ja galima ivykdyti laisva forma. kaip tai turi atrodyti? ar kokia kalba? ar pristatymas? klausiau del sito, bet atsakymas buvo kaip jums patogiau, tai dabar net ir nezinau ko tiketis. gal kuri buvote panasioje situacijoje ar turite, ka patart? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mildda. @ 2013 05 09, 19:28)
o man iskilo neaiskumas, gal kuri buvo susidurusi su tokia situacija ir gales atsakyti.  smile.gif kaip dabar populiaru, daugelyje imoniu yra atrankos etapai, antrajame etape susiduriau su neaiskia uzduotimi. susitarem del laiko ir datos, o uzduotis pristatyti save, ja galima ivykdyti laisva forma. kaip tai turi atrodyti? ar kokia kalba? ar pristatymas? klausiau del sito, bet atsakymas buvo kaip jums patogiau, tai dabar net ir nezinau ko tiketis. gal kuri buvote panasioje situacijoje ar turite, ka patart? smile.gif

Esu susidūrusi su neaiškiomis užduotimis. Klausiau ir kriterijų vertinimo ir pan, bet atsakydavo irgi panašiai. Mano nuomone, kad geriausiu atveju tokiu būdu tikrina kūrybiškumą arba toleranciją neapibrėžtoms/neaiškioms užduotims (jei darbe daug tokių gali pasitaikyt, tikrinama, kiek savarankiškai gali nuveikti, ar tavęs 'nenervina' tokios užduotys). 'Blogiausiu' atveju - šiaip žiūri, kaip išsisuksi, nesusikūrę iš anksto, ką nori patikrint. doh.gif aš galvoju, kad čia mano atvejis buvo, nes jokio atsiliepimo nepasakė apie tą pristatymą ir pan, klausinėjo 'beleką'.

Patarčiau tau į šį pristatymą žiūrėt kaip į klausimą 'papasakok apie save', kur mes jau dažniausiiai žinome, kad darbdavys nori sužinoti apie profesinį gyvenimą, ne hobius ir pan mirksiukas.gif
Pristatymo kalba: ta, kuria tau reiktų dirbti tame darbe, forma: žiūrint ar kūrybinis darbas (tada jau leist fantazijai lietis), žinoma svarbu nepalikt klaidų jokioje medžiagoje, info pateikti savo asmenines savybes ir patirtį pritaikomus TAM KONKREČIAM darbui. Žodžiu, Savęs Pareklamavimas/Pardavimas. Dar peržiūrėk įmonės vertybes ir kaip nors įkomponuok

Atsakyti
QUOTE(Leyla @ 2013 05 09, 19:04)
Esu susidūrusi su neaiškiomis užduotimis. Klausiau ir kriterijų vertinimo ir pan, bet atsakydavo irgi panašiai. Mano nuomone, kad geriausiu atveju tokiu būdu tikrina kūrybiškumą arba toleranciją neapibrėžtoms/neaiškioms užduotims (jei darbe daug tokių gali pasitaikyt, tikrinama, kiek savarankiškai gali nuveikti, ar tavęs 'nenervina' tokios užduotys). 'Blogiausiu' atveju - šiaip žiūri, kaip išsisuksi, nesusikūrę iš anksto, ką nori patikrint.  doh.gif  aš galvoju, kad čia mano atvejis buvo, nes jokio atsiliepimo nepasakė apie tą pristatymą ir pan, klausinėjo 'beleką'.

Patarčiau tau į  šį pristatymą žiūrėt kaip į klausimą 'papasakok apie save', kur mes jau dažniausiiai žinome, kad darbdavys nori sužinoti apie profesinį gyvenimą, ne hobius ir pan  mirksiukas.gif
Pristatymo kalba: ta, kuria tau reiktų dirbti tame darbe, forma: žiūrint ar kūrybinis darbas (tada jau leist fantazijai lietis), žinoma svarbu nepalikt klaidų jokioje medžiagoje, info pateikti savo asmenines savybes ir patirtį pritaikomus TAM KONKREČIAM darbui. Žodžiu, Savęs Pareklamavimas/Pardavimas. Dar peržiūrėk įmonės vertybes ir kaip nors įkomponuok

aciu uz atsakyma. tai visgi manai, kad pristatymas, o ne tiesiog kalba? kazkaip bijau nepataikyti isvis ir prasauti pro sali. doh.gif o del kalbos tai, manau, kad anglu reiketu, nes pirmasis pokalbis buvo anglu kalba.. sunku, kai ieskausi darbo ne visai savo srityje, kurioje teko dirbti pries tai. ech.. kaip baisu, net kyla minciu pasiduoti ir nebeiti. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mildda. @ 2013 05 09, 21:25)
aciu uz atsakyma. tai visgi manai, kad pristatymas, o ne tiesiog kalba? kazkaip bijau nepataikyti isvis ir prasauti pro sali.  doh.gif  o del kalbos tai, manau, kad anglu reiketu, nes pirmasis pokalbis buvo anglu kalba.. sunku, kai ieskausi darbo ne visai savo srityje, kurioje teko dirbti pries tai. ech.. kaip baisu, net kyla minciu pasiduoti ir nebeiti.  unsure.gif

Žinok mintys "pasiduot ir nebeeit" man buvo pirmosios kilusios kai išgirdau užduotį. Aš tikrai suprantu, tačiau pabandžiusi, manau, nesigailėsi - darbo pokalbio patirtis garantuota, juolab, kad čia nebe retenybė tampa tokios užduotys. Aš dariau, nes LABAI ten norėjau, deja, nepasisekė įsidarbint, bet nebuvo taip baisu, kaip dabar skamba. Bent aš save peikiau, ko taip bijojau.

Dėl pristatymo ar ne - žiūrint, kokia Tavo pozicija bus. Jei pardavimai telefonu ar gyvai, tarkim, užteks ir kalbos. Jei darbas su pc, ir galimi pristatymai įvairūs, manau, kad galėtų tekt ir skaidrių padaryt. Čia kai gali daryti, ką nori, iš tikro tą ir daryk, kas ir kaip Tau geriausiai sekasi:) Galiausiai stenkis tiek, kiek Tau atrodo reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leyla: 09 gegužės 2013 - 20:36
Ką jūs manot apie tai, kad savo iniciatyva nusiųsčiau savo CV ir motyvacinį įmonės vadovui, kuri šiaip jau darbuotojo ieško per atrankos agentūrą? g.gif

Ar tai būtų labai desperatiškas/įžūlokas žingsnis?
Nes įsivaizduoju, kad mano CV atrankos agentūra jau sėkmingai "atfiltravo" ir aš likau už borto... doh.gif O taip norėčiau tokio darbo... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(reine de beauté @ 2013 05 13, 18:08)
Ką jūs manot apie tai, kad savo iniciatyva nusiųsčiau savo CV ir motyvacinį įmonės vadovui, kuri šiaip jau darbuotojo ieško per atrankos agentūrą?  g.gif

Ar tai būtų labai desperatiškas/įžūlokas žingsnis?
Nes įsivaizduoju, kad mano CV atrankos agentūra jau sėkmingai "atfiltravo" ir aš likau už borto...  doh.gif O taip norėčiau tokio darbo...  verysad.gif

Jei jau atfiltravo, tai vadinasi nelabai jūs ten ir tinkat pagal darbo patirtį arba kitus kažkokius reikalavimus ax.gif
O tai,kad vadovui CV nusiuntėt, turbūt irgi nelabai padės - jei vykdo jis atrankas pasamdęs agentūrą, tai vargu ar dar pats gaiš savo laiką peržiūrėdamas CV g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Milledi* @ 2013 05 14, 10:06)
Jei jau atfiltravo, tai vadinasi nelabai jūs ten ir tinkat pagal darbo patirtį arba kitus kažkokius reikalavimus ax.gif
O tai,kad vadovui CV nusiuntėt, turbūt irgi nelabai padės - jei vykdo jis atrankas pasamdęs agentūrą, tai vargu ar dar pats gaiš savo laiką peržiūrėdamas CV g.gif  unsure.gif

Nenusiunčiau dar. Todėl ir klausiu, kad nežinau, ar tai priimtina. g.gif Iš vienos pusės - taip parodau entuziazmą ir susidomėjimą darbu. Iš kitos - tai gali būti nereikalingas lindimas į akis, kuris nieko gero neduos. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reine de beauté: 14 gegužės 2013 - 11:25
QUOTE(reine de beauté @ 2013 05 14, 12:23)
Nenusiunčiau dar. Todėl ir klausiu, kad nežinau, ar tai priimtina.  g.gif Iš vienos pusės - taip parodau entuziazmą ir susidomėjimą darbu. Iš kitos - tai gali būti nereikalingas lindimas į akis, kuris nieko gero neduos.  g.gif

Aš galvoju, kad blogiau nebus, bet ir geriau turbūt nebus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Leyla @ 2013 05 14, 11:29)
Aš galvoju, kad blogiau nebus, bet ir geriau turbūt nebus  rolleyes.gif

Priežastis, kodėl svarstau variantą nusiųsti tiesiai vadovui - nes manęs atrankos įmonės dažniausiai nepakviečia iš viso. Manau, kad jos turi kokius tai minimalius reikalavimus ir joks motyvacinis laiškas jiems nesvarbu, jei tų reikalavimų neatitinki. O įmonės vadovą dar įmanoma užkabinti entuziazmu ir jis tuos reikalavimus galbūt sumažintų ir pasikviestų į pokalbį. Jei mane kviečia į pokalbį, tai kviečia tokios įmonės, kurios pačios savarankiškai darosi atranką. Atrankos įmonės į mane net nesureaguoja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reine de beauté: 14 gegužės 2013 - 15:19
QUOTE(reine de beauté @ 2013 05 14, 15:18)
Priežastis, kodėl svarstau variantą nusiųsti tiesiai vadovui - nes manęs atrankos įmonės dažniausiai nepakviečia iš viso. Manau, kad jos turi kokius tai minimalius reikalavimus ir joks motyvacinis laiškas jiems nesvarbu, jei tų reikalavimų neatitinki. O įmonės vadovą dar įmanoma užkabinti entuziazmu ir jis tuos reikalavimus galbūt sumažintų ir pasikviestų į pokalbį. Jei mane kviečia į pokalbį, tai kviečia tokios įmonės, kurios pačios savarankiškai darosi atranką. Atrankos įmonės į mane net nesureaguoja...

Jūsų vietoj - siųsčiau biggrin.gif
Jei tikit, kad cv ir motyvacinis gerai paruošti ir darbas jums patiktų, pirmyn 4u.gif
Jei nusiųsit, rezultatas 50/50 pakvies / nepakvies
jei nesiųsit - visas 100 % , kad nepakvies mirksiukas.gif
Atsakyti