Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai.

QUOTE(xiuke @ 2013 04 17, 19:54)
o kaip su bankais? Jusu spec atrodo tinkama...

Na tikčiau, bet kaip minėjau visur užkliūva tai, kad neturiu patirties.
Atsakyti
QUOTE(lepeckoja @ 2013 04 17, 20:00)
Na tikčiau, bet kaip minėjau visur užkliūva tai, kad neturiu patirties.

o praktikos neteko ten atlikineti, daznai studentus pasilieka...as kai ne finansininke, tai man , atrodo, kad su tokiu issilavinimu juokai gauti darba, bet pasirodo, kaip ir visur spragu yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 04 17, 21:50)
o praktikos neteko ten atlikineti, daznai studentus pasilieka...as kai ne finansininke, tai man , atrodo, kad su tokiu issilavinimu juokai gauti darba, bet pasirodo, kaip ir visur spragu yra  smile.gif

Ne praktika atlikau ligoninėje. Niekam nerūpi tas diplomas, svarbu patirtis. Nors žmogus stengiesi mokaisi,be to mokslas nepigus, ir tiek atvargęs, gauni tarsi spjūvį į veidą. Tu niekam nesi reikalingas.
Atsakyti
QUOTE(lepeckoja @ 2013 04 17, 21:54)
Ne praktika atlikau ligoninėje. Niekam nerūpi tas diplomas, svarbu patirtis. Nors žmogus stengiesi mokaisi,be to mokslas nepigus, ir tiek atvargęs, gauni tarsi spjūvį į veidą. Tu niekam nesi reikalingas.

zinau puikiai kaip jautiesi... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 04 17, 21:50)
o praktikos neteko ten atlikineti, daznai studentus pasilieka...as kai ne finansininke, tai man , atrodo, kad su tokiu issilavinimu juokai gauti darba, bet pasirodo, kaip ir visur spragu yra  smile.gif

oi tikrai ne juokai unsure.gif as irgi baigiau KTU ekonomika - finansus, kur siunciu cv niekas niekur nekviecia... nors turiu patirties vadybininkes, bet jauciu truksta dar baigti buhalterijos kursus g.gif
Atsakyti
Aš irgi iš KTU ekonomikos 4u.gif darbą pagal išsilavinimą rasti sunku, tenka pradėti nuo padėjėjų-asistenčių-administratorių sad.gif arba dirbti ne pagal išsilavinimą ir kaupti patirtį unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lepeckoja @ 2013 04 17, 18:34)
Sveikos, na ką man taip pat nesiseka rasti darbo. Baigiau kolegijoje finansus, universitete ekonomikos išlyginamąsias, dabar neakivaizdžiai mokausi universitete finansų rinkų magistrantūrą. Niekaip nepavyksta rasti darbo, nežinau ar su manim kas negerai? Kartais, net nėra noro mokintis, jau kelis kartus norėjau mesti mokslus, bet mama sako, kad jie man ateityje pravers. Bet kada, gal jau būtų pats laikas? Visur kur einu reikalinga ta patirtis, tai atrodytu, kad to diplomo ir tų mokslų niekam nereikia, tiktos patirties tereikia. Pradėjau galvoti, kad gal reikėtu išvažiuoti į užsienį, nes jau tikrai esu nusivylusi. Gal kuri žinote, kur ieško kokių darbuotojų ir jiems patirtis nereikalinga?

Jūsų situacija gana tipiška. Pažįstu, žinau ne vieną jauną žmogų, kuris baigia studijas labai gerais pažymiais, baigia dar ir kokią magistrantūrą, o tada labai sunkiai randa darbą.
Problema čia tokia, jog darbdavys nori veikalus ir dirbančio darbuotojo.
O kai žmogus, kuris turi jau nemažai metelių (spėju, jums jau kokie 23 - 24?) neturi jokios patirties, atrodo, jog tai - pritingintis, neaktyvus, lėtas žmogus. Ir nesvarbu, kad jūs mokėtės.
Mokantis daugybė studentų dirba, pradeda nuo paprastų darbelių, būna, palipa karjeros laiptais. tada ir CV jau nebebūna tuščias. O tą kandidatą, kuris sugebėjo ir dirbti, ir mokslus gerai baigti, darbdaviai vertins tikrai geriau, nei tą, kuris tik mokėsi.
O kad neįmanoma darbo suderinti su studijomis - mane nelabai kas įtikins (na, yra tam tikrų specialybių, kurių nepavyktų, bet ekonomika tikrai ne iš tų).
Atsakyti
QUOTE(lepeckoja @ 2013 04 17, 18:34)
Sveikos, na ką man taip pat nesiseka rasti darbo. Baigiau kolegijoje finansus, universitete ekonomikos išlyginamąsias, dabar neakivaizdžiai mokausi universitete finansų rinkų magistrantūrą. Niekaip nepavyksta rasti darbo, nežinau ar su manim kas negerai? Kartais, net nėra noro mokintis, jau kelis kartus norėjau mesti mokslus, bet mama sako, kad jie man ateityje pravers. Bet kada, gal jau būtų pats laikas? Visur kur einu reikalinga ta patirtis, tai atrodytu, kad to diplomo ir tų mokslų niekam nereikia, tiktos patirties tereikia. Pradėjau galvoti, kad gal reikėtu išvažiuoti į užsienį, nes jau tikrai esu nusivylusi. Gal kuri žinote, kur ieško kokių darbuotojų ir jiems patirtis nereikalinga?

Labai gaila, bet tas tiesa, be irasytos patirties CV niekam nesi reikalingas, esu baigus taip pat kolegijoje finansus, universitete ekonomika, darbo patirti turiu 4 imonese, ir nors dabar esu dirbanti, karts nuo karto pasiuntineju CV, tai atskambina bent puse imoniu, tai sakyciau darba susirasti nebutu sunku, o va pamenu kai ieskojau darbo is kart po kolegijos - tai nieko, CV kasdien ir jau bet kur sintinejau ir kaip tylu taip tylu buvo.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2013 04 18, 09:37)
Mokantis daugybė studentų dirba, pradeda nuo paprastų darbelių, būna, palipa karjeros laiptais. tada ir CV jau nebebūna tuščias. O tą kandidatą, kuris sugebėjo ir dirbti, ir mokslus gerai baigti, darbdaviai vertins tikrai geriau, nei tą, kuris tik mokėsi.
O kad neįmanoma darbo suderinti su studijomis - mane nelabai kas įtikins (na, yra tam tikrų specialybių, kurių nepavyktų, bet ekonomika tikrai ne iš tų).

Nu bet šaukštai jau po pietų, mokslai jau baigti. Rezultatai tokie, kad patirties nėra, bet tai nereiškia, kad toks žmogus jau pasmerktas. Niekada su tuo nesutiksiu.
Manau, jog paprasčiausiai reikia tokiu atveju nesėdėti vietoj, eiti dirbti kad ir nuo paprastų darbų pradėti ir pamažu ieškotis bent kažko, kad bent kiek pagal specialybę būtų.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2013 04 18, 10:37)
Jūsų situacija gana tipiška. Pažįstu, žinau ne vieną jauną žmogų, kuris baigia studijas labai gerais pažymiais, baigia dar ir kokią magistrantūrą, o tada labai sunkiai randa darbą.
Problema čia tokia, jog darbdavys nori veikalus ir dirbančio darbuotojo.
O kai žmogus, kuris turi jau nemažai metelių (spėju, jums jau kokie 23 - 24?) neturi jokios patirties, atrodo, jog tai - pritingintis, neaktyvus, lėtas žmogus. Ir nesvarbu, kad jūs mokėtės.

Manau, kad pagrindinė daugelio problema LT - nepagarba kitam. 23-24 metus įvardinti "nemažai metelių" doh.gif Ne metai dirba/dirbs - žmogus... Pagarbos stoka ir yra pagrindinė priežastis, kodėl vieni neranda darbo (nes kažkas juos jau nurašė kaip "senus" ar "netinkamus"), o kiti - darbuotojų. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(domisodo @ 2013 04 18, 17:21)
Manau, kad pagrindinė daugelio problema LT - nepagarba kitam. 

thumbup.gif dar dadėkit-grožio kultą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(domisodo @ 2013 04 18, 16:21)
Manau, kad pagrindinė daugelio problema LT - nepagarba kitam. 23-24 metus įvardinti "nemažai metelių" doh.gif Ne metai dirba/dirbs - žmogus... Pagarbos stoka ir yra pagrindinė priežastis, kodėl vieni neranda darbo (nes kažkas juos jau nurašė kaip "senus" ar "netinkamus"), o kiti - darbuotojų. cool.gif

Prie ko čia nepagarba?
kai moteris, turinti kokius 24 metus (nežinau, kiek autorei metų, bet padariau prielaidą pagal išvardintą mokymąsi. gal i klystu, bet faktas, kad ne 18), neturi JOKIOS darbo patirties, bet kuriam darbdaviui ji pasirodys įtartinai (žinau, ką kalbu. Ilgai dirbau atrankose, todėl teko tokių CV matyti ne vieną ir ne du).
Gali ją gerbti kaip tik benorėdamas, bet darbinių įgūdžių jai tai nepridės.
Deja, tokia situacija, patinka ji ar ne.
Ir jei man atsiųstų 2 CV, vienodo amžiaus merginos į ekonomistės vietą, viena - tik studijavusi ir nieko daugiau neveikusi, o kita - studijavusi tą patį, bet +dirbusi nuo antro kurso, pradėjusi kad ir nuo žemiausio laiptelio, pakilusi karjeros laiptais, dalyvavusi įvairių organizacijų veikloje... Ir jei galėčiau pokalbiui pasikviesti tik vieną, spėkit, kurią kviesčiausi?
Nes būtent, dirba ne metai, o žmogus.
O jei žmogus iki šiol nejautė jokios darbinės motyvacijos, kodėl staiga turėtų pradėti jausti?
+ visi darbdaviai yra praktiški. Absoliučiai be patirties naują darbuotoją įvesti į darbo rutiną užtrunka ilgiau, nei turintį patirties.
Verslas ir darbdaviai - ne šalpos organizacija.
Skamba ne kaip, bet tokia realybė, kuri NEPATINKA IR MAN. Bet pasaulio pagal save neperdirbsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitės šešėlis: 18 balandžio 2013 - 16:42