QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 02 19, 13:10)
Manęs nenustoja stebinti tiek darbo skelbimai, tiek darbo atrankos ir panašiai.
Taip susiklostė, kad ėmiau ieškoti darbo tik pusei etato, bet kokio paprasto darbo. Radau lankstinukų išnešiojimas. Pusė etato. Paskambinau, sakau ar dar ieškot. Sako na dabar turim keletą atrankoj, tai neieškom. Mintyse net susikeikiau anglišku keiksmažodžiu, galvoju kas per atranka lankstinukų nešiojimui
Nežinau, ar čia normalu ir man tik vienai keista, ar čia tikrai keista
Taip susiklostė, kad ėmiau ieškoti darbo tik pusei etato, bet kokio paprasto darbo. Radau lankstinukų išnešiojimas. Pusė etato. Paskambinau, sakau ar dar ieškot. Sako na dabar turim keletą atrankoj, tai neieškom. Mintyse net susikeikiau anglišku keiksmažodžiu, galvoju kas per atranka lankstinukų nešiojimui
Nežinau, ar čia normalu ir man tik vienai keista, ar čia tikrai keista
Normalu, kad neieško, jei pavėlavote pasiskambinti. Juk ten irgi ribotas darbo vietų skaičius.
Papildyta:
QUOTE(dreamless @ 2013 02 19, 15:02)
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 02 19, 14:10)
Žinokit dabar praktiškai yra tokia realybė, kad beveik į kiekvieną normalesnę darbo vietą būna didžiausi konkursai Man atrodo, kad kai darbdavys gauna šimtus CV jis visų net neskaito tai iš dalies darbo paieška ir sėkmės dalykas: ar tavo gyvenimo aprašymą perskaitys, kaip CV atrodys lyginant su kitais kandidatais, o galiausiai ir jei į pokalbį pakvies ar tave atsirinks
Man būtų įdomu sužinoti gal kam teko darbo ieškotis didmiestyje ir mažesniame mieste. Aš pradedu galvoti, gal reiktų darbo paieškos teritoriją praplėsti, gal ten būna mažesni konkursai , nes gal nėra tokios didelės koncentracijos studentų (absolventų po studijų pasilikusių gyventi) ir gyventojų šiaip mažiau. Nors aišku mažesniuose miestuose ir darbo skelbimų mažiau...
Priklauso nuo CV skaičiaus. Į administratores ir apskaitininkes visai realu gauti 1000 CV, jei mažesni reikalavimai. Į pardavėjas 500 CV. Dabar įsivaizduokit, kad sėdi kokia administratorė ar koks projektų vadovas ir jam kaip prie savo darbų (kurių ir taip nemažai) prideda atrinkti darbuotojus. Kiek per dieną galima atidžiai tokių CV perskaityti? Gerai jei žmogus sąžiningas, galbūt sėdi po darbo ir skaito tuos CV. Na tarkim randa kokį 100 plemenariai tinkamų. Tuomet prasideda motyvacinių laiškų skaitymai, CV lyginimai ir tt. Ir renkami tik išsiskiriantys ir masės.
Papildyta:
QUOTE(Salomeja @ 2013 02 19, 18:30)
Neseniai vienos įmonės vadovas feisbuke klausė savo draugų ar įmanoma padaryti taip, kad laiškai, kuriuose yra standartiniai motyvaciniai laiškai (Manau, kad esu vertas...", "daugiausiai praktinės patirties turiu...", "Neabejoju, kad mano žinios, įgūdžiai, praktinė patirtis bei asmeninės savybės...", "Tikiuosi, kad mano kandidatūra Jus sudomino..." Šios citatos sudaro maždaug 80 procentų turinio, 80-je proc gaunamų motyvacinių laiškų) iškarto keliautų į šiukšlių dėžę aplenkdami "inbox'ą". O kai pagalvoju, tai pati kažkada tokius rašydavau, nes atrodė 1. normalūs laiškai, 2. kad vistiek niekas ten jų neskaito.
Taip ir būna, 80 proc. motyvacinių laiškų būtent iš to ir susideda. Aišku, vadovas pernelyg aršiai išsireiškė, bet tokie laiškai tikrai atsibosta. Ir daugeliui darbdavių atrodo, kad žmogus visiškai nesistengė. Kalbant apie motyvacinius laiškus, užtenka 5-7 eilučių, kuriose sukoncentruota informacija. Galima ir daugiau parašyti, bet tuomet reikia ir turėti ką pasakyti arba pasigirti aukštais rezultatais. Ir jokiu būdu motyvaciniame laiške nerašyti informacijos, kuri žodis į žodį atkartota CV.