Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai.

QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 02 19, 13:10)
Manęs nenustoja stebinti tiek darbo skelbimai, tiek darbo atrankos ir panašiai.
Taip susiklostė, kad ėmiau ieškoti darbo tik pusei etato, bet kokio paprasto darbo. Radau lankstinukų išnešiojimas. Pusė etato. Paskambinau, sakau ar dar ieškot. Sako na dabar turim keletą atrankoj, tai neieškom. Mintyse net susikeikiau anglišku keiksmažodžiu, galvoju kas per atranka lankstinukų nešiojimui  ohmy.gif
Nežinau, ar čia normalu ir man tik vienai keista, ar čia tikrai keista  doh.gif

Normalu, kad neieško, jei pavėlavote pasiskambinti. Juk ten irgi ribotas darbo vietų skaičius.
Papildyta:
QUOTE(dreamless @ 2013 02 19, 15:02)
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 02 19, 14:10)

Žinokit dabar praktiškai yra tokia realybė, kad beveik į kiekvieną normalesnę darbo vietą būna didžiausi konkursai doh.gif Man atrodo, kad kai darbdavys gauna šimtus CV jis visų net neskaito tai iš dalies darbo paieška ir sėkmės dalykas: ar tavo gyvenimo aprašymą perskaitys, kaip CV atrodys lyginant su kitais kandidatais, o galiausiai ir jei į pokalbį pakvies ar tave atsirinks blink.gif

Man būtų įdomu sužinoti gal kam teko darbo ieškotis didmiestyje ir mažesniame mieste. Aš pradedu galvoti, gal reiktų darbo paieškos teritoriją praplėsti, gal ten būna mažesni konkursai g.gif , nes gal nėra tokios didelės koncentracijos studentų (absolventų po studijų pasilikusių gyventi) ir gyventojų šiaip mažiau. Nors aišku mažesniuose miestuose ir darbo skelbimų mažiau...

Priklauso nuo CV skaičiaus. Į administratores ir apskaitininkes visai realu gauti 1000 CV, jei mažesni reikalavimai. Į pardavėjas 500 CV. Dabar įsivaizduokit, kad sėdi kokia administratorė ar koks projektų vadovas ir jam kaip prie savo darbų (kurių ir taip nemažai) prideda atrinkti darbuotojus. Kiek per dieną galima atidžiai tokių CV perskaityti? Gerai jei žmogus sąžiningas, galbūt sėdi po darbo ir skaito tuos CV. Na tarkim randa kokį 100 plemenariai tinkamų. Tuomet prasideda motyvacinių laiškų skaitymai, CV lyginimai ir tt. Ir renkami tik išsiskiriantys ir masės.
Papildyta:
QUOTE(Salomeja @ 2013 02 19, 18:30)
Neseniai vienos įmonės vadovas feisbuke klausė savo draugų ar įmanoma padaryti taip, kad laiškai, kuriuose yra standartiniai motyvaciniai laiškai („Manau, kad esu vertas...", "daugiausiai praktinės patirties turiu...", "Neabejoju, kad mano žinios, įgūdžiai, praktinė patirtis bei asmeninės savybės...", "Tikiuosi, kad mano kandidatūra Jus sudomino..." Šios citatos sudaro maždaug 80 procentų turinio, 80-je proc gaunamų „motyvacinių laiškų“) iškarto keliautų į šiukšlių dėžę aplenkdami "inbox'ą". O kai pagalvoju, tai pati kažkada tokius rašydavau, nes atrodė 1. normalūs laiškai, 2. kad vistiek niekas ten jų neskaito.

Taip ir būna, 80 proc. motyvacinių laiškų būtent iš to ir susideda. Aišku, vadovas pernelyg aršiai išsireiškė, bet tokie laiškai tikrai atsibosta. Ir daugeliui darbdavių atrodo, kad žmogus visiškai nesistengė. Kalbant apie motyvacinius laiškus, užtenka 5-7 eilučių, kuriose sukoncentruota informacija. Galima ir daugiau parašyti, bet tuomet reikia ir turėti ką pasakyti arba pasigirti aukštais rezultatais. Ir jokiu būdu motyvaciniame laiške nerašyti informacijos, kuri žodis į žodį atkartota CV.
Atsakyti
QUOTE(Paranoia @ 2013 02 19, 18:41)
Aš šiaip labai keistai pasijaučiu, kai pajaučiu darbdavio ar ten kokios personalo atrankos darbuotojos žvilgsnį, kai nužvelgia maždaug nuo galvos iki kojų, kaip atrodai.  g.gif Dievaž, keletą kartų tikrai esu pagavus tą žvilgsnį.  unsure.gif

Be abejo, pasižiūri, kaip žmogus atrodo. Bet tokių apkalbinėjimų, kaip čia aprašinėja nelabai būna. Aišku, jeigu žmogus į darbo pokalbį ateina su apsmurgusiu megstiniu, tai atsiprašau... Arba su iškirpte, pro kurią virsta patys žinote kas... Juk vis dėlto tai darbo pokalbis. Jei žmogus net į jį nesugeba deramai apsirengti, tai kaip jis atrodys darbe? O jei dar reikės bendrauti su klientais arba įmonės partneriais?
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2013 02 20, 11:22)
Be abejo, pasižiūri, kaip žmogus atrodo. Bet tokių apkalbinėjimų, kaip čia aprašinėja nelabai būna. Aišku, jeigu žmogus į darbo pokalbį ateina su apsmurgusiu megstiniu, tai atsiprašau... Arba su iškirpte, pro kurią virsta patys žinote kas... Juk vis dėlto tai darbo pokalbis. Jei žmogus net į jį nesugeba deramai apsirengti, tai kaip jis atrodys darbe? O jei dar reikės bendrauti su klientais arba įmonės partneriais?

Ne is pirsto lauztas tas mano postas apie apkalbinejimus. Aisku, toli grazu ne kiekviena imone tai daro, bet 50 procentu, tai tikrai. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 02 20, 11:11)
Ne is pirsto lauztas tas mano postas apie apkalbinejimus. Aisku, toli grazu ne kiekviena imone tai daro, bet 50 procentu, tai tikrai.  rolleyes.gif

Į išvaizdą dėmesį visos įmonės atkreipia, tik ne visos garsiai.
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2013 02 20, 10:57)
Priklauso nuo CV skaičiaus. Į administratores ir apskaitininkes visai realu gauti 1000 CV, jei mažesni reikalavimai. Į pardavėjas 500 CV. Dabar įsivaizduokit, kad sėdi kokia administratorė ar koks projektų vadovas ir jam kaip prie savo darbų (kurių ir taip nemažai) prideda atrinkti darbuotojus. Kiek per dieną galima atidžiai tokių CV perskaityti?

Va taip ir maniau, kad į tokias pozicijas būna šimtai CV, aš kaip į tokias pretenduojanti blush2.gif todėl ir manau, kad iš dalies sėkmės dalykas ar pakvies smile.gif Čia mano buvusio pasisakymo dėl pakvietimo į pokalbį, kaip sėkmės dalyko nepriimkite kaip kokio priekaišto tiesiog tai buvo pastebėjimas iš mano pusės 4u.gif
Kas liečia aprangą, manau, kad jau geriau ateiti per formaliai apsirengus nei per laisvai. Nors kartais ir keistai pasijauti, kai aplinkui įmonės darbuotojai su džinsais ir megztukais, o pati su su kostiumėliu smile.gif Nors jei pakviestų dėl pardavėjos konsultantės darbo spėju kostiumėlis būtų gal per daug g.gif
Atsakyti
Nu su džinsais, tai kad ir kokia laisva atmosfera būtų toje darbovietėj, niekad į darbo pokalbį neičiau. schmoll.gif
Atsakyti
abiem atvejais - tiek per daug oficialus, tiek per daug laisvas (ar net sportinis) aprangos stilius trikdo darbdavius, deda minusa tokiam kandidatui smile.gif na aisku, isimtys tokios institucijos, kaip bankai ir pan.
geriausiai aukso viduriukas - norint atrodyti profesionaliai ir dalykiskai, nebutinas itin grieztas kostiumelis, nes kaip kazkuri cia minejo, daznai (priklausomai nuo imones veiklos specifikos) net patys vadovai nevaiksto grieztai kostiumuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2013 02 20, 10:57)
Normalu, kad neieško, jei pavėlavote pasiskambinti. Juk ten irgi ribotas darbo vietų skaičius.

Aš rašiau apie tai kad nustebino jog lankstinukų nešiojimui yra atranka, o ne tai, kad man labai keista kodėl nebeieško darbuotojų.
Atsakyti
QUOTE(Paranoia @ 2013 02 20, 14:13)
Nu su džinsais, tai kad ir kokia laisva atmosfera būtų toje darbovietėj, niekad į darbo pokalbį neičiau.  schmoll.gif

Na džinsai tai čia jau atskira tema biggrin.gif aš ir nelabai įsivaizduoju kaip su džinsais į darbo pokalbį eiti.

QUOTE(_alba @ 2013 02 20, 14:30)
abiem atvejais - tiek per daug oficialus, tiek per daug laisvas (ar net sportinis) aprangos stilius trikdo darbdavius, deda minusa tokiam kandidatui smile.gif na aisku, isimtys tokios institucijos, kaip bankai ir pan.
geriausiai aukso viduriukas - norint atrodyti profesionaliai ir dalykiskai, nebutinas itin grieztas kostiumelis, nes kaip kazkuri cia minejo, daznai (priklausomai nuo imones veiklos specifikos) net patys vadovai nevaiksto grieztai kostiumuoti  smile.gif

drinks_cheers.gif Bet kartais į tą viduriuką sudėtinga pataikyti smile.gif Be to, ir tas pats oficialus stilius gali būti ir labai formalus (banke) ir nelabai (universitete ar kokioje reklama užsiimančioje įmonėje)... Aš kažkaip manau, kad sijonas/suknelė ir švarkelis darbo pokalbiui tinkama apranga. Aišku tik reikia, kaip Jūs minėjote, atsižvelgti į įmonės specifiką ir pretenduojamą poziciją.

Na grįžtant prie darbo paieškų, kaip kitoms sekasi paieškos? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 02 20, 16:30)
Aš rašiau apie tai kad nustebino jog lankstinukų nešiojimui yra atranka, o ne tai, kad man labai keista kodėl nebeieško darbuotojų.

Tikriausiai reikėjo aukštojo mokslo ir 3 kalbų mokėjimo lankstinukus nėšioti biggrin.gif

Čia kaip paskaitau į pardavėjos pareigas 500 žmonių?Na nežinau...Giminaitė dirbo maximoje ir dėl fizinio krūvio buvo priversta atsisakyti darbo, pamatė skelbima, kad reikalingas pardavėja į džinsų parduotuvė nuėjo ir iškarto priėmė, net tą pačią dieną dirbo jau.

Lietuvoje labai jau dardaviai išpindėję sunku jiems mat CV skaityti, motyvaciniai netinka, maždaug būk dekingas, kad į pokalbį pakviečia ar darbo duoda.

Linkiu visoms surasti norimą darbą 4u.gif
Atsakyti
Na ka ir aš pasigirsiu pagaliau turiu darbą, darbo paieškos užtruko pusę metų, ir galiu drąsiai teigti, jei ne pazystami nžn kiek dar laiko bučiau buvusi be darbo.
Atsakyti
QUOTE(MajaLi @ 2013 02 20, 18:02)

Tai aišku reikėjo, kaip lankstinukus nešiosi jei nemokėsi anglų ir rusų, o jei be aukštojo tai išvis neįmanoma lotuliukas.gif

Pritariu kad labai išpindėję, kiek pasiklausau, kiek pati susiduriu, tai baisu doh.gif Kai vaikinas darbo ieškojo, dėl paprasto mašinų remontininko darbo pildė anketą su tais "šustrais" klausimais apie tai kaip save įsivaizduoja po 5 metų ir pan... doh.gif

O mandri jie labai nes turi didelį pasirinkimą ir jei vienas neateis dirbti, ateis kitas.
Bet kas darosi pastaruoju metu man baisu ir pikta schmoll.gif
Atsakyti