Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai.

Aš neseniai dalyvavau interviu, kuriam vadovė šiek tiek virš 30 m. pana, matosi, kad darbas jai yra visas gyvenimas. Tai po to interviu irgi jaučiausi šūdinai. Bet net ir nesitikėjau, kad jį gausiu. Ji labai šlykščiai su manimi kalbėjo, plius, dar prisiskaičius visokių klausimų internete matyt, ką užduoti lotuliukas.gif . Paklausia klausimą - atsakau. Žiūri į mane su šypsena arba įsmeigus akmeninį žvilgsnį. Galiausiai priėjo prie tokių pareiškimų, kad vos ne tavo studijos yra nieko vertos, tu nieko apie šitą dalyką nežinai, o tavo mąstymas yra siauras. doh.gif cool.gif Aš jau beveik irgi buvau susinervinus ir manau, kad ji tai matė (plius, manau, kad tai ir parodžiau, nes pokalbio metu vos ne susipykau su darbdave lotuliukas.gif ). Atsisveikinom, ir išėjau. Net neklausiau, kada praneš rezultatus, nes abiem buvo aišku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reine de beauté: 03 balandžio 2013 - 19:40
Turiu dilema tokia. Siulo man ale darba. Kuriamas naujas projektas. Susija su reklama ir spaudos darbais verslui. Kaip ir jau dirbu ties tuo menesi laiko. Sukuriau logotipa, puslapis kaip ir yra, reikia tik paslifuoti. Bet darbas grynai tokio tipo,kad oficialiai neidarbina. Ieskok klientu,vazinek jei reikia pas juos. Uz kura ir amortizacija auto nemoka, telefonas tik duotas. Pasirasai sutarti su klientu. Nuo sutarties sumos sumoki kastus darbu tiekejams ir kas lieka, tai 50 proc man. Bet cia kalbama apie vidutiniskai 200 lt iki mokesciu nuo sutarties. Priklausomai nuo sutarties sumos bendros aisku, bet cia taip grubiai. Tai nezinau ar cia verta man uzsiimti toliau. Nes kol kas jokiu pajamu uz kurybini darba negavau ir net niekas apie tai nekalba. Mazdaug dirbk kaip sau, darykis kaip sau. Realiai, jei noreciau, tai galeciau atsidaryti individualia imone ir taip pat dirbti ir nesidalinti pajamom.
Nezinau ar verta toliau uzsiimti tuo g.gif Kazkaip ta reklama daug kam kaip keiksmazodis jau skamba. Nelabai kas leidziasi i kalbas. O kad pirma sutarti padaryti jauciu daug laiko ir savo pajamu atiduosiu g.gif Norisi normalaus darbo. Kazkaip per didele prabanga man dabar atrodo, uzsiimti tokiais dalykais ir realiu pajamu negauti g.gif Ka manot?
Atsakyti
*Aukse*, aš nežinau, kur jūs dirbat. Bet aš dabar, kol ieškau darbo, užsiimu labai panašia veikla. Padedu užsieniečiams atidaryti start-up įmonę kuponų. Realiai neįdarbina niekas, kiek pasidarysi - tiek pati turėsi. Man tai čia nerimta veikla atrodo. Aš užsiimu vien šiaip, kad būtų ką veikt. Bet kai tik gausiu darbą, pasakysiu, kad nebenoriu daryt jiems nieko. Nes kol tas jų verslas užsisuks ir duos gerą pelną gali ne vieni ir ne du metai praeiti, o gal ir niekad neužsisuks. O čia skambinėk, važinėk, laiką gaišk už savo pinigus. smile.gif Bet man gerai tiek, kad galiu į CV įrašyti, šiokia tokia patirtis, nors ir labai mini mini.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reine de beauté: 04 balandžio 2013 - 16:43
QUOTE(reine de beauté @ 2013 04 04, 17:41)
*Aukse*, aš nežinau, kur jūs dirbat. Bet aš dabar, kol ieškau darbo, užsiimu labai panašia veikla. Padedu užsieniečiams atidaryti start-up įmonę kuponų. Realiai neįdarbina niekas, kiek pasidarysi - tiek pati turėsi. Man tai čia nerimta veikla atrodo. Aš užsiimu vien šiaip, kad būtų ką veikt. Bet kai tik gausiu darbą, pasakysiu, kad nebenoriu daryt jiems nieko. Nes kol tas jų verslas užsisuks ir duos gerą pelną gali ne vieni ir ne du metai praeiti, o gal ir niekad neužsisuks. O čia skambinėk, važinėk, laiką gaišk už savo pinigus.  smile.gif  Bet man gerai tiek, kad galiu į CV įrašyti, šiokia tokia patirtis, nors ir labai mini mini.

Na man ir atrodo, kad veikla cia nera rimta. Galiu investuoti savo laika ir zinias, bet kisti pinigus i tai nenusiteikusi. Ir neaisku ar kada atsipirks. Jei nereiktu uz savo kura vazineti, tai dar uzsimiiciau tuo,kad vien del to,jog nera kas veikt. Nors paskutiniu metu ir be to atrandu sau malonios ir naudingos veiklos. Tai turbut mesiu sita reikala g.gif
Atsakyti
reine de beauté,

suprantu aš tikrai ir darbdavius ir būsimas kolegas. Dėl to ir pergyvenu, kaip man viską suderinti. Lyg šiol penkis metus kažkaip suderindavau. Nors nebuvo paprasta.
Atsakyti
Gal kuri ejot i pokalbi ir bandet dirbti su Argo reklama,idomu butu isgirsti
Atsakyti
O gal turit patarimų rašant cv be darbo patirties ir motyvacinį? 4u.gif
Atsakyti
O gal turite patarimų kaip elgtis per pokalbį? Eisiu pirmą kartą ax.gif

Žinau, kad reikia pasiskaityti apie įmonę, pasidomėti jos veikla, į ką dar atkreipti dėmesį? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(overlook @ 2013 04 09, 14:22)

Žinau, kad reikia pasiskaityti apie įmonę, pasidomėti jos veikla, į ką dar atkreipti dėmesį? unsure.gif

Į savo elgesį, savo atsakymus į visokius galimus klausimus. Kodėl nori būtent to darbo ir kodėl tu tinki tam darbui. Apranga irgi svarbu.

Ir šiaip netingėkit pačios biškį paieškoti ir pasiskaityti:
http://vilnius.cvzon...iems-darbo.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reine de beauté: 09 balandžio 2013 - 16:12
QUOTE(overlook @ 2013 04 09, 13:22)

Į tavo klausimą temoje labai gerų patrimų yra, paskaityk.

4u.gif

O apie darbo p[aieškas neturint patirties beveik nekalbėta... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maištautoja: 09 balandžio 2013 - 16:49
Nekalbėta, nes nėra, ką kalbėti biggrin.gif Tiek kad įdomu, kokio darbo tu ieškai. Kvalifikuoto/susijusio su specialybe ar kokio padavėjos/pardavėjos darbo.
Jei kvalifikuoto, tuomet reikia parašyti labai gerą motyvacinį laišką, akcentuoti dalykus, kurie gerai sekėsi, gal turėjai kokių stažuočių, praktikų, popaskaitinė veikla, asmeninės savybės...
Atsakyti
QUOTE(reine de beauté @ 2013 04 09, 16:59)
Nekalbėta, nes nėra, ką kalbėti  biggrin.gif  Tiek kad įdomu, kokio darbo tu ieškai. Kvalifikuoto/susijusio su specialybe ar kokio padavėjos/pardavėjos darbo.
Jei kvalifikuoto, tuomet reikia parašyti labai gerą motyvacinį laišką, akcentuoti dalykus, kurie gerai sekėsi, gal turėjai kokių stažuočių, praktikų, popaskaitinė veikla, asmeninės savybės...

Mokausi 11klasėje, tad ieškau sezoninio darbo, padavėjos-pardavėjos/konsultantės ar panašiai. Turiu pasigirti tik auklės patirtimi. smile.gif
Atsakyti