Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai.

QUOTE(braske09 @ 2013 03 19, 16:34)
Sveikos 4u.gif
nuo pirmadienio pasitraukiu iš bedarbių gretų smile.gif

Ei sveikinimai.. nuosirdziai smagu skaityti tokius postus.. o kas liecia mane, tai panasu, kad si menesi darbdaviai tarpusavyje susimoke ir nusprende mane paignoruoti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif nieko.. kantrybes turiu.. biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū dar kartą 4u.gif
o mano atveju prabudo visi darbdaviai, sulaukiau dar dviejų pasiūlymų blink.gif jau kai nebuvo tai nebuvo, o čia 3 per savaitę.Gaila tik tai, kad vienas iš jų iš mano svajonių įmonės biggrin.gif ten jei pamenat pasakojau, ėjau į pokalbį ir likom dviese ir pasirinko ne mane, bet personalo direktorei padariau didelį įspūdį (pasirodo ne tuščios kalbos ir pažadai biggrin.gif ) ir tik atsiradus laisvai darbo vietai pažadėjo paskambint.dar po atrankos parašė el.laišką, apgailestavo, kad gen. direktorius pasirinko ne mane...BET šiandien sulaukiau skambučio dirbt į tą įmonę...specialybė, pareigos - ne man, bet aišku pasiryžus mokytis.Paaiškinau situaciją, kad pažadėjus jau į kitą įmonę ir 5dienį ten jau tvarkausi dokumentus, tai sakė informuos ir persivylios pas save cool.gif nebežinau kaip elgtis............
Atsakyti
o aš niekaip nerandu darbelio, užkniso visai, nors namuose darbo užtektinai, norisi jau įžmones išeiti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2013 03 20, 18:57)
nebežinau kaip elgtis............

Na ir ko cia nebezinot? Juk pati pradzioje paraset, kad tai svajoniu imone.. vadinasi viskas aisku biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
perskaičiau didžiąją temo dalį. Pačiai ankstesniame darbe teko vykdyti nemažai personalo atrankų, pravedžiau ne vieną ir ne du šimtus pokalbių į labai įvairias pozicijas.
Pastebėjau, kad daugumai kyla panašūs ir tie patys klausimai, ir labai tikiuosi, kad mano trumpo pastabos bus naudingos.
1. Pirmas ir pats svarbiausias mano patarimas - niekada nepamirškite, kad renkasi ne tik darbdavys, bet ir jūs. Darbdavio tikslas - "parduoti" jums tą darbo vietą. Jam reikia darbuotojo, ir jis tikisi gerų kandidatų. Aišku, tai nereiškia, jog reikia sėdėti darbo pokalbyje pasipūtus kaip povui smile.gif tačiau nei vienas normalus darbdavys ar personalo vadybininkas nėra suinteresuotas jus pažeminti ar nuteikti prieš save, o jei pokalbis vystosi būtent tokia linkme - reiškia, neverta gaišti laiko. Nes jei jau per pokalbį bendravimo kultūra tragiška, kas bus, kai pradėsite dirbti? g.gif
2. Apranga darbo pokalbyje yra LABAI svarbi (na, nebent einate darbintis į kokius statybininkus ar cemento maišytojus - bet tuomet kaip tik nepatartina išsipuošt biggrin.gif ). Tikrai nereikia apsirengti kaip į puotą, bet tvarkinga, atitinkanti pareigas apranga daug lemia. Jei kandidatė į administratores ateina su džinsais ir kokiu megztuku, ant kurio mikimauzo paveiksliukas - gali žibėti kokiais nori proto pliūpsniais. Bet koks darbdavys bijos ją priimt, nes baiminsis, jog ji nesugebės tinkamai atrodyti darbo vietoje, o ir nelabai susivokia situacijoje. Pats tinkamiausias variantas - tamsios kelnės/ sijonas, daili palaidinė ir švarkelis. Žinoma, galimos ir kitokios variacijos - svarbu atrodyti tvarkingai ir dalykiškai. Kažkada skaičiau gerą patarimą - "į darbo pokalbį renkitės taip, kaip rengtumėtės pirmą dieną tame darbe".
3. Dėl CV. Siųsdamos CV, visada geriau įrašykite laiške kelis žodžius, ir subject laukelyje aiškiai nurodykite pareigas, į kurias kandidatuojate. "Užmušdavo" tokie variantai - "Dėl darbo", "Mano CV", "Pagal skelbimą" ir pan. Maždaug, pabandyk pati atspėt, dėl kokių pareigų rašo biggrin.gif Informacija CV pateikite aiškiai, glaustai, be gramatinių ar skyrybos klaidų. Jei norite nusiųsti motyvacinį, jokiu būdu nesiųskite šabloninio, kurį vieną ir tą patį siunčiate visiems. Būna, gaudavau motyvacinį, jį perskaitau, o jame net įmonės, kurioje nori dirbti, pavadinimas ar pareigos nepaminėtos biggrin.gif Beje, CV neprismeluokite, kad mokate pvz. užsienio kalbą, jei vos šlebizavojate - lengva prigauti, o tada - atia atia.
4. Darbo pokalbiui pasiruoškite - sužinokite viską, ką įmanoma rasti apie įmonę, veiklos specifiką, dydį - kad darbdavys pajustų, kad tikrai žinote, kur atėjote, ir kad domitės tuo darbu. Pokalbio pabaigoje tuomet ir klausimų iškils, kas taipogi parodys, kad domitės.
5. Pokalbio metu stenkitės bendrauti tvarkinga kalba - jokių žargonų, kvailų priežodžių ir pan.
Ir, pabaigai - svarbiausia pasitikėti savimi, mokėti parodyti, kodėl norite to darbo.
tad šiam kartui tiek, jei tik galėsiu kuo padėti - būtinai klauskite, pasakosiu viską, ką prisimenu iš tos patirties mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mielosios,

jungiuosi ir aš į Jūsų gretas, pradėjau intensyviai ieškotis darbo, nes mokslai kaip ir baigti (birželį tik diplomą atsiimt), tai jau galiu normaliai dirbti pilną darbo dieną ir nebegasdinti darbdavių studneto statusu ax.gif
kadangi esu prieš tai dirbusi ne vienoje darbovietėje, nes dažniausiai tekdavo derinti su studijom, o paskutinė kurioje itin patiko ir tiko dirbti, ėmė ir bankrutavo, tai esu truputi primiršusi apie darbo ieškojimo subtilybes blush2.gif

sakykit prašau, kiek paskutinių darboviečių norodot savo CV? paskutines dvi?tris? ar kaip?
o taip pat, ar teko kam susidurti su situacija,kai patys imtumėt ir nusiųstumėt CV pageidaujamoms įmonėms? ar jie kažkaip reaguoja į tokius laiškus? nes man domina vienoje konkrečioje srityje darbas, tai esu jau net ir sąrašiuką susidariusi tokių įmonių savo regione.. dabar kažkaip reik prisėst su įkvėpimu kad motyvacinį laišką sukurpti.. klausimas, o tai negi dabar (kai įmonių daugiau nei 10), kiekvienai siųsti skirtingą motyvaciją? nors darbo pareigos ir pobūdis būtų visiškai tas pats? g.gif

Sėkmės visoms ieškančioms! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(migdolinis_saldainiukas @ 2013 03 21, 15:52)
Sveikos mielosios,

jungiuosi ir aš į Jūsų gretas, pradėjau intensyviai ieškotis darbo, nes mokslai kaip ir baigti (birželį tik diplomą atsiimt), tai jau galiu normaliai dirbti pilną darbo dieną ir nebegasdinti darbdavių studneto statusu  ax.gif 
kadangi esu prieš tai dirbusi ne vienoje darbovietėje, nes dažniausiai tekdavo derinti su studijom, o paskutinė kurioje itin patiko ir tiko dirbti, ėmė ir bankrutavo, tai esu truputi primiršusi apie darbo ieškojimo subtilybes  blush2.gif

sakykit prašau, kiek paskutinių darboviečių norodot savo CV? paskutines dvi?tris? ar kaip?
o taip pat, ar teko kam susidurti su situacija,kai patys imtumėt ir nusiųstumėt CV pageidaujamoms įmonėms? ar jie kažkaip reaguoja į tokius laiškus? nes man domina vienoje konkrečioje srityje darbas, tai esu jau net ir sąrašiuką susidariusi tokių įmonių savo regione.. dabar kažkaip reik prisėst su įkvėpimu kad motyvacinį laišką sukurpti.. klausimas, o tai negi dabar (kai įmonių daugiau nei 10), kiekvienai siųsti skirtingą motyvaciją? nors darbo pareigos ir pobūdis būtų visiškai tas pats?  g.gif

Nurodyk visas darbovietes, kurios yra reikšmingos. Tikrai nereikia nurodyti, kad pirmame kurse per vasarą dirbai padavėja, jei dabar kandidatuosi į normalias pareigas.
Drąsiai siųsk savo CV į dominančias įmones - jei pasirodysi įdomi, perspektyvi, jie gali tave prisiminti, kai reikės darbuotojų (juk niekada negali žinoti, kada prireiks). Dėl motyvacinio - jei visur dėl tų pačių pareigų, tai dalį motyvacinio apie savo pasiekimus, laimėjimus šioje srityje ir pan. drąsiai gali palikti, tačiau tą dalį, kodėl nori dirbti būtent jų įmonėje, būtinai pakeisk pagal įmonę. Nepatingėk, verta - juk darbo ieškojimas irgi darbas smile.gif
Atsakyti
buvau pokalby - nedidele imone uzsiimanti 3 sritimis, iesko darbuotojo- kuris apsiimtu viena dali kuruoti. Siaip priemusi vadove (yra dar vienas) - maloni, papasakojo. Bet ofise bardakas, nors klientu ten nepriima. Pokalbiui skirta buvo 15min, t.y. as atejau 13,00, o jau 13:15 pasirode kita kandidate, netycia pamaciau, kad turejo buti 4 kandidatai 13-14val tarpe. Cia normalu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazojiR: 21 kovo 2013 - 16:47
QUOTE(mazojiR @ 2013 03 21, 17:46)
buvau pokalby - nedidele imone uzsiimanti 3 sritimis, iesko darbuotojo- kuris apsiimtu viena dali kuruoti. Siaip priemusi vadove (yra dar vienas) - maloni, papasakojo. Bet ofise bardakas, nors klientu ten nepriima. Pokalbiui skirta buvo 15min, t.y. as atejau 13,00, o jau 13:15 pasirode kita kandidate, netycia pamaciau, kad turejo buti 4 kandidatai 13-14val tarpe. Cia normalu?

Gal ir normalu, jei pareigos yra nereikalaujančios jokios kvalifikacijos ar sugebėjimų. Arba jei tai tik pats pirmas atrankinis turas, o po jo gal seks antras rimtas pokalbis.
Atsakyti
QUOTE(migdolinis_saldainiukas @ 2013 03 21, 14:52)

o taip pat, ar teko kam susidurti su situacija,kai patys imtumėt ir nusiųstumėt CV pageidaujamoms įmonėms? ar jie kažkaip reaguoja į tokius laiškus? nes man domina vienoje konkrečioje srityje darbas, tai esu jau net ir sąrašiuką susidariusi tokių įmonių savo regione.. dabar kažkaip reik prisėst su įkvėpimu kad motyvacinį laišką sukurpti.. klausimas, o tai negi dabar (kai įmonių daugiau nei 10), kiekvienai siųsti skirtingą motyvaciją? nors darbo pareigos ir pobūdis būtų visiškai tas pats?  g.gif

Tikrai verta, nes mano aukščiau minėtas atvejis - pasiūlytas darbas mano svajonių įmonėje mirksiukas.gif Aš ankščiau siunčiau tiesiog CV su trumpu motyvaciniu 4u.gif
Linkiu sėkmės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2013 03 21, 18:45)
Gal ir normalu, jei pareigos yra nereikalaujančios jokios kvalifikacijos ar sugebėjimų. Arba jei tai tik pats pirmas atrankinis turas, o po jo gal seks antras rimtas pokalbis.

Pareigos vadovaujamos, pirmas turas
Atsakyti
QUOTE(mazojiR @ 2013 03 21, 21:55)
Pareigos vadovaujamos, pirmas turas

O kaip nupasakojo tolimesnę eigą? kiek bus turų, kiek planuoja užtrukti?
Atsakyti