Manęs nenustoja stebinti tiek darbo skelbimai, tiek darbo atrankos ir panašiai.
Taip susiklostė, kad ėmiau ieškoti darbo tik pusei etato, bet kokio paprasto darbo. Radau lankstinukų išnešiojimas. Pusė etato. Paskambinau, sakau ar dar ieškot. Sako na dabar turim keletą atrankoj, tai neieškom. Mintyse net susikeikiau anglišku keiksmažodžiu, galvoju kas per atranka lankstinukų nešiojimui
Nežinau, ar čia normalu ir man tik vienai keista, ar čia tikrai keista
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 02 19, 13:10)
Manęs nenustoja stebinti tiek darbo skelbimai, tiek darbo atrankos ir panašiai.
Taip susiklostė, kad ėmiau ieškoti darbo tik pusei etato, bet kokio paprasto darbo. Radau lankstinukų išnešiojimas. Pusė etato. Paskambinau, sakau ar dar ieškot. Sako na dabar turim keletą atrankoj, tai neieškom. Mintyse net susikeikiau anglišku keiksmažodžiu, galvoju kas per atranka lankstinukų nešiojimui
Nu jau nebežino, kaip išsidirbinėt
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 02 19, 14:10)
Žinokit dabar praktiškai yra tokia realybė, kad beveik į kiekvieną normalesnę darbo vietą būna didžiausi konkursai Man atrodo, kad kai darbdavys gauna šimtus CV jis visų net neskaito tai iš dalies darbo paieška ir sėkmės dalykas: ar tavo gyvenimo aprašymą perskaitys, kaip CV atrodys lyginant su kitais kandidatais, o galiausiai ir jei į pokalbį pakvies ar tave atsirinks
Man būtų įdomu sužinoti gal kam teko darbo ieškotis didmiestyje ir mažesniame mieste. Aš pradedu galvoti, gal reiktų darbo paieškos teritoriją praplėsti, gal ten būna mažesni konkursai , nes gal nėra tokios didelės koncentracijos studentų (absolventų po studijų pasilikusių gyventi) ir gyventojų šiaip mažiau. Nors aišku mažesniuose miestuose ir darbo skelbimų mažiau...
QUOTE(dreamless @ 2013 02 19, 16:02)
Man būtų įdomu sužinoti gal kam teko darbo ieškotis didmiestyje ir mažesniame mieste. Aš pradedu galvoti, gal reiktų darbo paieškos teritoriją praplėsti, gal ten būna mažesni konkursai , nes gal nėra tokios didelės koncentracijos studentų (absolventų po studijų pasilikusių gyventi) ir gyventojų šiaip mažiau. Nors aišku mažesniuose miestuose ir darbo skelbimų mažiau...
Gyvenau Kaune, tai nebuvo tokiu dideliu problemu net kur CV galu gale issiusti. Ir i pokalbius taniau nueidavau. O dabar mazame mieste tai baisuuuuu. jei tik turite galimybe vazineti, tai ieskokite platesniu masteliu. Nors man tas platesnis mastelis jau 100 km i viena puse reiskiasi
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 02 19, 13:10)
Sako na dabar turim keletą atrankoj, tai neieškom. Mintyse net susikeikiau anglišku keiksmažodžiu, galvoju kas per atranka lankstinukų nešiojimui
įdomu kokiais kriterijais vadovaujasi
QUOTE(dreamless @ 2013 02 19, 15:02)
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 02 19, 14:10)
Nors aišku mažesniuose miestuose ir darbo skelbimų mažiau...
Aišku kad mažiau.
Kai pasižiūriu kiek kituose miestuose man norimų pasiūlymų, tai atrodo imk ir siųsk , o va mano mieste pasirodo per mėnesį keli duok D ir meldiesi kad nors į pokalbį pakviestų .
QUOTE(*Aukse* @ 2013 02 19, 16:19)
Gyvenau Kaune, tai nebuvo tokiu dideliu problemu net kur CV galu gale issiusti. Ir i pokalbius taniau nueidavau. O dabar mazame mieste tai baisuuuuu. jei tik turite galimybe vazineti, tai ieskokite platesniu masteliu. Nors man tas platesnis mastelis jau 100 km i viena puse reiskiasi
Va aš ir iš Kauno, bet baigusi visai neeinamą specialybę , o ir darbo patirties neturiu tai man vis atrodo, kad be pardavimų vadybininkų ir pardavėjų kasininkių daugiau nieko neieško Į kelias vietas dėl pardavėjos-konsultantės buvau siuntusi, bet iš ten nei karto nepakvietė į pokalbį. Manau mokslas trukdo mano, kad greit pabėgčiau matyt, o gal reikėjo nuotrauką pridėti... Aš prie CV jos nepridedu, o gal reiktų , nors tokios rimtesnės nuotraukos neturiu
QUOTE(braske09 @ 2013 02 19, 15:20)
įdomu kokiais kriterijais vadovaujasi
Spėju, kad reikia mokėt kelias užsienio kalbas, turėt aukštąjį išsilavinimą ir turėt analogiško darbo patirties
Neseniai vienos įmonės vadovas feisbuke klausė savo draugų ar įmanoma padaryti taip, kad laiškai, kuriuose yra standartiniai motyvaciniai laiškai (Manau, kad esu vertas...", "daugiausiai praktinės patirties turiu...", "Neabejoju, kad mano žinios, įgūdžiai, praktinė patirtis bei asmeninės savybės...", "Tikiuosi, kad mano kandidatūra Jus sudomino..." Šios citatos sudaro maždaug 80 procentų turinio, 80-je proc gaunamų motyvacinių laiškų) iškarto keliautų į šiukšlių dėžę aplenkdami "inbox'ą". O kai pagalvoju, tai pati kažkada tokius rašydavau, nes atrodė 1. normalūs laiškai, 2. kad vistiek niekas ten jų neskaito.
QUOTE(Salomeja @ 2013 02 19, 19:30)
Neseniai vienos įmonės vadovas feisbuke klausė savo draugų ar įmanoma padaryti taip, kad laiškai, kuriuose yra standartiniai motyvaciniai laiškai (Manau, kad esu vertas...", "daugiausiai praktinės patirties turiu...", "Neabejoju, kad mano žinios, įgūdžiai, praktinė patirtis bei asmeninės savybės...", "Tikiuosi, kad mano kandidatūra Jus sudomino..." Šios citatos sudaro maždaug 80 procentų turinio, 80-je proc gaunamų motyvacinių laiškų) iškarto keliautų į šiukšlių dėžę aplenkdami "inbox'ą". O kai pagalvoju, tai pati kažkada tokius rašydavau, nes atrodė 1. normalūs laiškai, 2. kad vistiek niekas ten jų neskaito.
Man atrodo,kad cia jau totalus ispindejimas tu vadovu Ypac kai iesko i tokias darbo vietas, kur vos ne skrajutes reikia dalinti. Reikalauja velniai zino ko, moka visiskus trupinius ir dar, matai, kaip padaryti,kad i siukliu deze eitu laiskai Pati esu ne viena karta maciusi kaip atrinkineja i pokalbius zmones. Tai pradedant pasityciojimais is veido bruozu ir baigiant tuo, kad reikia garsiai pakomentuoti kiekviena buvusia darboviete. Kaip mazdaug, o vat sita tai "maximoj" dirbo Jau nekalbu apie tai, kokie pletkai eina kai ateina i pokalbi naujas zmogus ir kiti snibzdasi kokie baisus jo batai arba paziurek kokia sukuosena... Mazu maziausia neprofesionalu ir pikta. Aisku, rimtose formose retai tokiu nesamoniu pasitaiko, bet mazesnes kompanijos oi oi
Aš šiaip labai keistai pasijaučiu, kai pajaučiu darbdavio ar ten kokios personalo atrankos darbuotojos žvilgsnį, kai nužvelgia maždaug nuo galvos iki kojų, kaip atrodai. Dievaž, keletą kartų tikrai esu pagavus tą žvilgsnį.
QUOTE(Paranoia @ 2013 02 19, 19:41)
Aš šiaip labai keistai pasijaučiu, kai pajaučiu darbdavio ar ten kokios personalo atrankos darbuotojos žvilgsnį, kai nužvelgia maždaug nuo galvos iki kojų, kaip atrodai. Dievaž, keletą kartų tikrai esu pagavus tą žvilgsnį.
O jei dar atejai su sijoneliu ir turi Dievo dovanota figura, tai patikek manim ka jie ten paskui pasisneka Is savo patirties zinau, nes maciau n ateinanciu i pokalbi del darbo.
QUOTE(Salomeja @ 2013 02 19, 19:30)
O kai pagalvoji, tai ką tu tame motyvaciniame ir gali labai jau įspūdingo prirašyti. Aišku rašai apie savo turimą patirtį, žinias, teigiamas savybes, kurios praverstų darbe, bet gal čia tik man taip atrodo gal, kas plačiau pakomentuotų, ką reiktų rašyti.
Suprantu, kad tie šabloniški laiškai gali erzinti, būti nuobodūs, bet ne visi yra tokie jau labai kūrybingi ir gali būti "Maironiais" ir "Vydūnais" . Be to man regis mes lietuviai esame santūrūs žmonės ir labiau linkę parašyti formalų motyvacinį laišką, negu kažką tai originalaus, šmaikštaus, juk ką žmonės pagalvos, gal ne taip supras ir tavo motyvacinis dar taps kokia internetine sensacija
Be to toks vadovo prašymas Facebooke yra mažų mažiausiai verslo etiketo stoka. Na gerai tarpusavyje artimiausių draugų (kolegų), šeimos narių gali asmeniškai paklausti, bet garsiai visiems tai parašyti ant facebook sienos na nežinau Juk įtariu, kad tarp facebook draugų gali būti ir įmonės partneriai ir taip mažai pažįstamų žmonių (prisipažinkime juk facebooke tarp draugų yra ir asmenų, kurių realiame gyvenime draugais nepavadintute, tik pažįstamais). Kažkaip toks vadovas nekokį vaizdą sudaro ne tik apie save, bet ir pačią įmonę. O gal čia tik man taip atrodo
QUOTE(*Aukse* @ 2013 02 19, 19:37)
Sutinku, kad kartais reikalavimai prasilenkia su siūloma pareigybe. Turbūt renkasi pagal gražias akis Kas liečia išvaizdą, tai nenustebčiau, kad po pokalbio darbovietėje būna aptariama, kaip kandidatas buvo apsirengęs ir panašiai
Kartais kai siunti CV pagalvoji, kažin kiek žmonių "sugeba" paskaityti ir padiskutuoti apie tavo CV ar motyvacinį laišką. Šiaip tai niekad nežinai, kur tavo asmeninę informaciją jie panaudos. Aš tai pastebėjau, kad į savo emailą, kurį naudoju būtent laiškų dėl darbo siuntimui, pradėjau gauti reklamos. Nors ta reklama nėra būtent iš tų konkrečių įmonių į kurias siunčiau CV, bet vis tiek tai verčia susimąstyti, iš kur gautas tas emailo adresas , nes kažkaip kitas mano asmeninis emailas tų reklamų negauna (t.y. gaunu bet tik iš tų internetinių puslapių, kuriuose esu pati savo noru užsiregistravus )